معرفی کتاب روانشناسی عزت نفس اثر ناتانیل براندن

  سه شنبه، 23 شهریور 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
معرفی کتاب روانشناسی عزت نفس اثر ناتانیل براندن
کتاب روانشناسی عزت نفس ترجمه‌ای از کتاب The Six Pillars of Self – Esteem اثر ناتانیل براندن است. کتابی ارزشمند از یک نویسنده خوب که شهرت اصلی‌اش به خاطر کار گسترده‌ای است که روی مفهوم عزت‌نفس (یا حرمت‌نفس) انجام داده است.

درباره کتاب روانشناسی عزت نفس

کتاب روانشناسی عزت نفس، نوشته ی ناتانیل براندن است که اولین بار در سال 1994 به چاپ رسید.براندن نخستین بار در دهه ۱۹۵۰ درباره عزت نفس و تاثیر آن بر عشق و کار و تلاش برای خوشبختی سخنرانی کرد و مقالات خود را به مرور در همان سال ها منتشر کرد.

خلاصه کتاب روانشناسی عزت نفس

در توضیحات پشت جلد کتاب آمده است: «عزت نفس متاثر از عوامل درونی و بیرونی است. عوامل درونی عواملی است که از درون نشات می گیرد یا خود شخص آن را ایجاد می کند، نقطه نظرها، باورها، اعمال یا رفتار. عوامل بیرونی یا همان عوامل محیطی هستند که پیام هایی که کلامی و غیر کلامی انتقال پیدا می کنند و تجربه هایی که بانی و باعث آن، سازمان دهندگان و فرهنگ هستند. من عزت نفس را از درون و بیرون بررسی کرده ام، اینکه نقش فرد در ایجاد عزت نفس خود چه مقدار است و دیگران در آن چه نقشی ایفا می کنند. تا جایی که می دانم پیش از این اقدامی تا این حد گسترده در جهت بررسی عزت نفس صورت نگرفته است.»این کتاب در مورد مسائل پیرامون عزت نفس است. و در همین ابتدا باید اشاره کنم که این کتاب از بهترین منابع برای افزایش عزت نفس است.عزت نفس فاکتور بسیار مهم در زندگی هر فردی است ناتانیل براندن تلاش می کند، در این کتاب مخاطب را با عزت نفس آشنا کند و بعد از اینکه اهمیت آن را شرح داد، تلاش می کند تا راهکارهایی برای افزایش آن پیش روی مخاطب قرار بدهد.

درباره نویسنده کتاب روانشناسی عزت نفس

ناتانیل براندن، زاده ی 9 آپریل 1930 و درگذشته ی 3 دسامبر 2014، روان درمانگر و نویسنده ا ی کانادایی-آمریکایی بود که شهرت زیادی به دلیل کار بر روی روانشناسی عزت نفس داشت. براندن در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به تحصیل در رشته ی روانشناسی پرداخت و در دانشگاه های UCLA، نیویورک و کالیفرنیا تحصیل کرد.

ناتانیل براندن

درباره مترجم کتاب روانشناسی عزت نفس

مهدی قراچه داغی متولد ۱۲ آبان ۱۳۲۶ در کاشان مترجم کتاب های روان شناسی، تربیت کودک و نوجوان، کسب وکار، اقتصاد و رمان است. وی از سال ۱۳۵۱ ترجمه کتاب را آغاز کرده است و تا زمان نگارش این مقاله، ۵۱۰ عنوان کتاب را ترجمه کرده است، که از میان آن ها بیش از ۳۵۰ عنوان در حوزه روان شناسی بوده است.تحصیلات پیش از دانشگاه را در شهرهای کاشان (۹ سال)، یزد (۲ سال) و تهران (۱ سال) گذراند و دیپلم ریاضی را اخذ کرد. در سال ۱۳۴۴ لیسانس اقتصاد را از دانشگاه ملی ایران (دانشگاه شهید بهشتی فعلی) به پایان رساند. وی مدتی برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت که آن را ناتمام گذاشت و پس از بازگشت به ایران در رشته اقتصاد عمومی با گرایش «اقتصاد و حمل و نقل هوایی» از دانشگاه ملی ایران (دانشگاه شهید بهشتی فعلی) فارغ التحصیل شد و هم زمان در سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان اولین مدرس ایرانی مشغول به کار شد و به تدریس «خدمات فرودگاهی و خدمات زمینی» پرداخت. ضمنا او خواهر زاده سهراب سپهری شاعر و نقاش شهیر است.مهدی قراچه داغی علاوه بر فعالیت مسابقه ای در ورزشی دو و میدانی در دوران دانشجویی، در فاصله سال های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ دبیر فدراسیون دو و میدانی جمهوری اسلامی ایران، و در مقطعی در سال ۱۳۸۵ سرپرست تیم ملی دو و میدانی جوانان ایران بوده است.وی کتابی با عنوان «دو و میدانی: پرش ها و پرتاب ها» نوشته بابی کانلن مور و ویلیام جی بوئرمن را ترجمه کرده است.

قسمتی از کتاب روانشناسی عزت نفس

هر چه عزت نفس ما بیشتر باشد میل ابراز وجود بیشتر می شود و غنای درون مان را بیشتر به نمایش می گذارد و هر چه عزت نفس مان کمتر باشد میل بیشتری به اثبات خود داریم. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۲۷)

هر چه عزت نفس ما بیشتر باشد ارتباطات ما آشکارتر، صادقانه تر و مناسب تر می شود زیرا به این نتیجه می رسیم که افکاری اندیشمند داریم و به همین دلیل از آشکار شدن ها هراسی به دل راه نمی دهیم. هرچه عزت نفس ما کمتر باشد، ارتباط مان تیره تر و ناآشکارتر می شود. زیرا به اندیشه و احساس خود مطمئن نیستیم و از واکنش مستمع خود می ترسیم. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۲۸)

حقیر پنداشتن دیگران نشانه بارز کمی عزت نفس است. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۳۶)

عزت نفس از دو بخش با هم مرتبط تشکیل می شود. یکی داشتن احساس اطمینان در برخورد با چالش های زندگی: باور خود توانمندی. و دیگری احساس داشتن صلاحیت برای خوشبخت شدن: احترام به خود یا حرمت نفس. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۵۱)

تشویق و تایید دیگران نیست که به ما عزت نفس می دهد. آموزش و مال و منال و ازدواج، پدر شدن و یا مادر شدن و موفقیت های جنسی و یا عمل جراحی پلاستیک نیست که به کسی عزت نفس می دهد. ممکن است این ها در مواقعی به ما احساس بهتری بدهند، ممکن است در مواردی بر راحتی ما بیفزایند، اما راحتی عزت نفس نیست. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۷۷)

خودپذیری پیش شرط رشد و تحول است. از اینرو اگر با اشتباهی که کرده ام روبه رو شوم، اگر بپذیرم که این اشتباه از آن من بوده است، می توانم از آن درسی بیاموزم و در آینده بهتر ظاهر شوم. نمی توانم از اشتباهی که فکر می کنم انجام نداده ام مطلبی یاد بگیرم. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۱۱۹)

قبول مسئولیت در قبال خوشبختی، خود نیرو دهنده است، عنان زندگی ما را به دست خودمان می دهد. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۱۳۶)

نداشتن هدف در زندگی بهتر از داشتن هدف های مصنوعیست. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۱۶۳)

گفتن این که من با این عقاید موافقم هرگز بدان معنا نیست که شخص آن را باور کرده است. باور باید در اعتمال و رفتار شخص به روشنی دیده شود. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۱۸۵)

تعریف و تحسین اگر به درستی انتخاب نشود می تواند به اندازه انتقاد به عزت نفس کودک آسیب بزند. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۲۰۴)

عزت نفس تابع موقعیت خانواده ای که در آن متولد شدیم، نژاد، رنگ پوست و یا موقعیت های اجداد و نیاکان ما نیست. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۲۲۰)

وقتی جنبه های منفی را از میان برمی داریم راه را برای پدیداری جنبه های مثبت هموار می کنیم و وقتی جنبه های مثبت را ایجاد می کنیم، منفی ها اغلب ضعیف می شوند و یا از بین می روند. (کتاب روانشناسی عزت نفس – صفحه ۲۸۲)

شناسنامه کتاب روانشناسی عزت نفس


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها