ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی اثر مارک منسون

  سه شنبه، 17 خرداد 1401   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی اثر مارک منسون
کتاب هنر ظریف بی خیالی (The Subtle Art of Not Giving a F*ck) را معمولاً می‌توانید در ردیف کتابهای پرفروش کتابفروشی‌های بزرگ جهان ببینید. این کتاب، دومین اثر منتشر شده از مارک منسون (Mark Manson) است. نخستین کتاب مارک منسون، Models (الگوها) نام دارد که برای مردان نوشته شده و در آن، به شیوه‌های جذب زنان و مدیریت مراحل نخستین رابطه عاطفی پرداخته است.

درباره مارک منسون

مارک مانسن، متولد ۹ مارس ۱۹۸۴ در تگزاس است. مانسن از دانشگاه بوستون فارغ التحصیل شد. کتاب هنر ظریف بی خیالی که به نام هنر ظریف رهایی از دغدغه ها هم ترجمه شده است، اثری بود که برای نویسنده اش یعنی شهرت به ارمغان آورد. تا پیش از آن او مشغول کار برای وبلاگ خود بود. در حال حاضر او در منهتن نیویورک زندگی می کند. از میان آثار دیگر مارک مانسون می توان به کتاب های همه چیز به فنا رفته است، عشق کافی نیست و همه چیز درباره عادت ها اشاره کرد.

پوستر مارک منسون

درباره کتاب هنر ظریف بی خیالی

منسون در کتاب هنر ظریف بی خیالی قصد دارد به مخاطبینش بیاموزد که اولویت های زندگی شان را چه چیز هایی قرار دهند و برای کدام یک از آن ها دغدغه داشته باشند و چگونه خود را از شر موضوعات پوچ و بی معنی خلاص کنند. منسون در این کتاب رویکردی متفاوت به موضوع موفقیت دارد. او می گوید که تمرکز بر روی چیزهای عالی تر، فقط این موضوع را به ما یادآوری می کند که در زندگی چه چیزهایی را نداریم و چه چیزهایی نیستیم. در نتیجه شادی را از خود می گیریم. او معتقد است که اهمیت دادن به همه چیز برای سلامت روان انسان ها مضر است، زیرا باعث می شود که به چیزهای ظاهری و سطحی دل ببندیم و دائم برای رسیدن به بهترین ها تلاش داشته باشیم، اما سیری نا پذیر باشیم، ولی حقیقت این است که کلید خوشبختی و رضایتمندی تنها در اهمیت دادن به چیزهای مهم، ضروری و واقعی خلاصه می شود. در این کتاب شما با مفاهیمی آشنا می شوید که هرگز به آن فکر نکرده بودید و این در حالی است که هر روز در زندگی روزمره خود با آن ها سر و کار دارید و خیلی سرسری از کنار آن ها می گذرید و متوجه نیستید که در نهایت خود را در گردبادی از نگرانی سرگردانی و پوچی رها می کنید. کتاب پیش رو، یک کتاب انگیزشی است و به رشد فردی، موفقیت و رسیدن به روحی آرام و هدفمند کمک می کند و به افرادی که دائم برای خود دغدغه ی چیزهای سطحی را دارند و همیشه در اضطراب هستند، پیشنهاد می شود. این کتاب را به تمام کسانی که به دنبال یک زندگی شاد هستند، پیشنهاد می کنیم.

بخشی از کتاب هنر ظریف بی خیالی

همه ی آدم ها و تبلیغات تلویزیونی شان می خواهند این مفهوم را به شما بقبولانند که رمز یک زندگی خوب، داشتن شغل بهتر، ماشین لوکس تر، نامزد خوشگل تر یا یک وان آب گرم برای بچه هاست. جهان اطراف دائماً در گوش شما می خواند که مسیر به سوی زندگی بهتر، بیشتر و بیشتر و بیشتر داشتن است: بیشتر بخرید، صاحب چیزهای بیشتری باشید، بیشتر پول در بیاورید و در همه چیز بیشتر باشید. شما دائماً با پیام های اینچنینی بمباران می شوید که یک انسان دغدغه مند باشید و دائم نگران چیزهایی باشید که ندارید. دغدغه ی خرید تلویزیون جدید، دغدغه ی مسافرت و تفریحی بهتر از مسافرت و تفریح همکارانتان، دغدغه ی خرید چمن تزئینی جدید برای جلوی منزلتان، دغدغه ی خرید یک مونوپاد عالی برای گرفتن سلفی های بهتر. چرا؟ حدس من این است: دغدغه ی داشتن چیزهای بیشتر، برای کسب و کار بسیار مفید است. وجود این، اگر چه این امر برای کسب و کار دیگران و رونق خرید و فروش بسیار عالی است، ولیکن مشکل اینجاست که داشتن دغدغه ی بیش از اندازه، برای سلامت روان انسان ها مضر است. این دغدغه های دائمی باعث می شود که به چیز های ساختگی و سطحی وابسته شوید و زندگی تان را صرف دنبال کردنِ سراب خوشحالی و رضایت کنید. رمز داشتن یک زندگی خوب، داشتن دغدغه های بیشتر نیست، بلکه در حقیقت داشتن دغدغه های کمتر ولی مهم تر، حقیقی تر و ضروری تر است.

خلاصه کتاب هنر ظریف بی خیالی

بسیاری از کتاب های عمومی پرفروش در سال های اخیر، یک ویژگی مشترک دارند: آن ها یک ایده ی تک جمله ای را محور قرار داده و در موردش، چند صد صفحه نوشته اند. به سادگی می توانید کتابهایی مانند جوهر درون، با چرا شروع کنید و قدرت عادت را در یک یا چند جمله خلاصه کنید. کتاب هنر ظریف بی خیالی را هم می توان در همین گروه قرار داد. خلاصه کتاب بی خیالی این است که: ما آن قدر فرصت و قدرت و انرژی نداریم که به همه چیز اهمیت بدهیم. باید بی خیال خیلی چیزها بشویم تا بتوانیم تمام فکر و ذهن و انتخاب ها و تصمیم های خود را، روی گزینه ی محدود و مشخص، متمرکز کنیم. بنابراین کتاب هنر ظریف بی خیالی درباره ی بی خیالی نیست؛ بلکه اتفاقاً درباره ی توجهِ بیش از حد به اهداف و ارزش های کلیدی و بی خیالی و بی توجهی نسبت به حاشیه های دیگر است (حتی اگر دیگران، آن حاشیه ها را، اصل بدانند).

جمله هایی از کتاب هنر ظریف بی خیالی

کلید زندگی خوب، این نیست که به چیزهای بیشتر و بیشتری اهمیت بدهید؛ بلکه باید به چیزهای کمتری اهمیت بدهید، و تنها چیزهایی را مد نظر قرار دهید که حقیقی، فوری و مهم هستند. … یک واقعیت پنهان در زندگی هست؛ این که چیزی به نام بی خیالی وجود ندارد. شما باید به چیزی اهمیت بدهید. توجه به چیزهای مختلف و اهمیت دادن به مسائل، بخشی از جسم و بیولوژیِ ماست. مسئله این است که به چه چیزهایی اهمیت بدهیم، و چگونه به چیز هایی که هیچ اهمیتی ندارند، اهمیت ندهیم. … پختگی، زمانی رخ می دهد که فرد می آموزد تنها به چیزهایی اهمیت بدهد که ارزشمند هستند. پرسش جالب ِ توجه تر که مردم هیچ وقت از خود نمی پرسند، این است که «چه دردهایی در زندگی خود می خواهید؟ و حاضرید برای چه چیزی زحمت بکشید؟» برای مثال، بیشتر افراد می خواهند که ارتقای شغلی پیدا کنند و درآمد زیادی داشته باشند؛ اما هیچ کس نمی خواهد شصت ساعت کار در هفته، رفت و آمد در فاصله ی زیاد بین خانه و اداره، کاغذبازی های بیهوده، و ساختار طبقاتی استبدادی شرکت را تحمل کند… همه می خواهند روابط عالی داشته باشند؛ اما همه حاضر نیستند مکالمات دشوار، سکوت ناخوشایند، احساسات جریحه دارشده و نقش بازی کردن های احساسی را تحمل کنند. فرهنگ کنونی به ما می گوید که من خودم باعثِ شکستِ خودم شده ام. من، بی استقامت یا بازنده هستم، و چیزهایی را که لازمه ی این کار بوده نداشته و رویاهای خود را کنار گذاشته ام، و شاید اجازه داده ام که فشارهای اجتماع بر من غلبه کنند. واقعیت، بسیار کسل کننده تر از همه ی این هاست. واقعیت این است که من فکر می کردم چیزی را می خواهم؛ اما معلوم شد که در واقع آن را نمی خواستم؛ همین. من پاداش های این کار را می خواستم، نه نبردهای آن را. نتایج را می خواستم، نه روند رسیدن به آن ها را. من عاشق جنگ نبودم؛ عاشق پیروزی بودم. و زندگی، این گونه پیش نمی رود. تقصیر مربوط به زمان گذشته است، و مسئولیت، مربوط به اکنون است؛ تقصیر، ناشی از انتخاب هایی است که قبلاً شده، و مسئولیت، نتیجه ی انتخاب هایی است که شما در حال حاضر در هر لحظه از روز می کنید.

شما انتخاب کرده اید که این متن را بخوانید.

شما انتخاب می کنید که به این مفاهیم فکر کنید.

شما انتخاب می کنید که این مفاهیم را بپذیرید یا آن ها را رد کنید.

شاید تقصیر من باشد که شما فکر می کنید ایده های من بی ارزش هستند؛ اما شما مسئول نتیجه گیری های خود هستید.

تقصیر شما نیست که من این جمله را نوشته ام؛ اما هنوز هم شما در تصمیم گیری برای خواندن آن مسئول هستید.

بین مقصر دانستن کسی برای وضعیت شما، و مسئولیت واقعی آن فرد برای وضعیت شما، تفاوت وجود دارد.

هیچ کس مسئول وضعیت شما نیست مگر خودتان.

شاید بتوان بسیاری از افراد را برای ناراحتی شما سرزنش کرد؛ اما هیچ کس مسئول ناراحت بودن شما نیست غیر از خودتان.

علت این موضوع این است که شما همیشه انتخاب می کنید که مسائل را چگونه ببینید، چه واکنشی در برابر آن ها نشان دهید و چه ارزشی برای هر چیز در نظر بگیرید.

مهمترین درس های کتاب هنر ظریف بی خیالی

کتاب هنر ظریف بی خیالی به ما نمی گوید که بی خیال همه چیز شویم و زندگی را با بی خیالی طی کنیم. این کتاب از ما می خواهد دنبال مسائلی باشیم که واقعاً اهمیت دارند و در کنترل ما هستند. به عنوان مثال کسی که نگران محبوبیت و شهرت خودش است، باید بداند که این مسائل اصلاً در کنترل او نیست و به همین خاطر باید با بی خیالی از کنار آن ها رد شود و تمرکز خودش را روی مسائلی مثل صداقت و مهربان بودن بگذارد. او از مخاطب خود می خواهد که مدام در اندیشه به جا گذاشتن میراث برای فرزندان و نسل های بعدی نباشد و تمرکز خود را روی خلق شادی و خوشحالی برای خود و اطرافیان بگذارد. اگر کسی یاد بگیرد که بی خیال مسائل فرعی و بی اهمیت زندگی شود، پس از مدتی کیفیت زندگیش بالاتر می رود؛ چون می فهمد که چیزهایی خیلی مهم تری در زندگی هست که باید تمرکز خود را روی آن ها بگذاریم. در ادامه یاد می گیریم که چگونه تنها زمان و انرژی خود را روی مسائل مهم زندگی بگذاریم.

شناسنامه کتاب هنر ظریف بی خیالی

  • نویسنده: مارک منسون
  • مترجم: منیژه شیخ جوادی
  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: سبکتو
  • تعداد صفحات: 130
  • موضوع کتاب: کتاب روانشناسی و موفقیت
  • نسخه الکتریکی:دارد
  • نسخه صوتی : دارد

امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر)
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ هدف در چند قدمی شماست، آرام بگیرید!
فال ابجد روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / مژده فرصتی در راه است از دست نده
فال روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ بهمن ماهی ها خیلی مراقب باشند!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / اسفند ماهی ها توجه با این کار به تو منفعت میرسد
سقوط آسانسور در تبریز حادثه تلخی را برای مرد 50 ساله تبریزی رقم زد
غلامی: خادمی عتبات و عالیات افتخار بزرگی است
احمد الشرع پشت ایران درآمد؟
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 18 دی 1403+فیلم / اگر در شک و تردید هستید این کار را کنید
بیش از سه تن  مواد مخدر در آذربایجان شرقی کشف شد/امنیت کشور را مدیون 4000 شهید و 14 جانباز فراجا هستیم
علیرضا بیرانوند صحیح و سالم درکنار خانواده/ نمی دانم منبع این اخبار کجاست و...
رهایی 9 هم استانی آذربایجان شرقی از چنگال مرگ خاموش
واژگونی مرگبار پراید در شندآباد
اهدای حکم سفیر صلح به حجت الاسلام سید حسین علوی + تصاویر
راه حل جنجالی یک چهره مشهور حوزوی برای حل مشکل تورم: به جای پول از طلا و نقره استفاده کنیم!
منتخب روز   
خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس با کودکی که از جمع فراریه چه میکنین؟ به زور مجبورش میکنین که با بقیه ارتباط برقرار کنه؟ معماری خیره‌کننده تبریز و آذربایجان؛ آناهیتا درگاهی شیفته این بنای باشکوه و بی‌نظیر شد+ عکس انتقاد تند و تیز ویدا جوان از منتقدین و رسانه‌های رشوه‌گیر و بی‌وجدان/ چاه بر سر راهتون می‌کنید! (ویدئو) محمدرضا شریفی‌نیا و آیفون 16 جنجالی؛ ماجرای جایزه عجیب چیست؟ تصویرسازی میهمانی مجلل شاه هخامنشی براساس کتیبه ها و حکاکی ها/ چه غذاهایی! عجب چیدمانی! (ویدئو) کامنت احساسی نعیمه نظام‌دوست برای جدیدترین موزیک ویدئوی جذاب عمو پورنگ+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد ترسناک شیر و اسب آبی/ هرگز تسلیم نشو! امروز 17 دی؛ صحنه عاشقانه ای از بارش برف سنگین در شمشک تهران / خیلی وقت بود منتظر همچین برفی بودیم؛ خدایا شکرت😍+ ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ مادر جان داری رخت میشوری یا بچه تربیت میکنی؟/ دلم کباب شد براش😔 عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‌نواز شیده معاونی مجری محبوب دهه شصتی‌ها بعد از 31 سال در 52 سالگی
آخرین ویدیو ها