درباره ناتانیل وست
ناتانیل وست در سال 1903 در شهر نیویورک به دنیا آمد و به سال 1940، بر اثر یک سانحه ی دلخراش رانندگی از دنیا رفت. خانواده ی او وضع مالی نسبتاً خوبی داشتند، و ناتانیل حداقل در کودکی و نوجوانی، اوضاع چندان بدی نداشت. با این حال او هرگز تحصیلات آکادمیک را به طور جدی پی نگرفت؛ اگرچه مطالعات آزادش بسیار گسترده و عمیق بود. او بر خلاف بسیاری از نویسندگان آمریکاییِ هم عصر خود، از ستایش کنندگانِ افراطی رئالیسم در ادبیات نبود، و اتفاقاً بیشتر به سورئالیست های فرانسوی و یا رمانتیک هایی چون اسکار وایلد علاقه داشت و از ایشان الگو می گرفت. از آثار ناتانیل وست می توان به کتاب های «دل شکسته«، «روز ملخ« و »یک میلیون جرینگی» اشاره کرد.
درباره کتاب خانم سنگ صبور
سنگ صبور در حقیقت آقای نویسنده ای ست که قرار است ناتانیل وست (Nathanael West) در کتاب خانم سنگ صبور (Miss Lonelyhearts) داستان ناامیدی هایش را برای ما روایت کند. آقای نویسنده ای که با بی اعتنایی به طعنه ی همکارانش تصمیم می گیرد تا نگارش یکی از ستون های روزنامه را برای نصیحت آدم های عاشق و تنها، به عهده بگیرد. از حالا به بعد او قرار است نامه های نیویورکی های غمگین را بخواند که در آن ها از زندگی و بخت بد خود گلایه کرده اند؛ اما مگر خانم سنگ صبور تا کجا تحمل شنیدن غم های انسان ها را دارد؟ اگر تا به حال فقط کنایه های همکاران و رئیس دفتر روزنامه خانم سنگ صبور را آزرده می کرد، اکنون حجم وسیعی از ناراحتی های مردم که هر روزه به او ارسال می شود، آقای نویسنده را به سمت افسردگی، مشروبات الکلی و دعواهای گاه به گاه سوق می دهد. حالا وقت آن است که خانم سنگ صبور برای رهایی از فشار ناراحتی های مردم فکری به حال خودش بکند. مذهب، سفر و حتی عشق راه هایی هستند که برای التیام خود به کار می گیرد اما گویا قرار نیست تغییری در حالش ایجاد کنند. خواننده کتاب خانم سنگ صبور به زودی متوجه می شود که هدف ناتانیل وست نمایش زندگی انسان دنیای مدرن است. انسانی که راهی برای رهایی از ناامیدی ها پیش رویش قرار ندارد و حتی بازگشت به معنویت یا تغییر زندگی هم دردی را از او درمان نمی کند. اما آیا انسان اندوهگین معاصر تا ابد محکوم است که با فشار حاصل از ناراحتی هایش دسته و پنجه نرم کند؟ آیا سرانجام دریچه ی امیدی به روی زندگی اش باز می شود یا با سرعتی که در مسیر زوال پیش گرفته، به زودی نابود می شود؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤالات باید تا انتهای داستان با ناتانیل وست همراه شویم تا ببینیم عاقبت انسان مدرن از نظر او چگونه خواهد بود. کتاب حاضر با ترجمه ی خاطره کردکریمی، از سوی انتشارات برج به چاپ رسیده است. این رمان را با صدای تایماز رضوانی می شنوید که نشر صوتی رادیو گوشه منتشر کرده است.
اقتباس سینمایی از کتاب خانم سنگ صبور
در سال 1958، براساس رمان خانم سنگ صبور، فیلمی (Lonelyhearts) به کارگردانی وینست جی. دونهو بر روی پرده های سینما به اجرا درآمد. از ستارگان اصلی این فیلم می توان به مونتگومری کلیفت اشاره کرد که در نقش آدام وایت یا همان خانم سنگ صبور به ایفای نقش پرداخته بود.
در بخشی از کتاب خانم سنگ صبور میخوانیم
خانم سنگ صبور حواسش بود که دارد وسواسی بفهمی نفهمی جنون آمیز به نظم و ترتیب پیدا می کند. همه چیز باید حساب وکتاب می داشت. کفش ها زیر تخت، کراوات ها در رخت آویز، مدادها روی میز. از پنجره که بیرون را تماشا می کرد از تراز ساختمانی با ساختمان دیگر خط افق می کشید. اگر پرنده ای پروازکنان از وسط این ترکیب بندی می گذشت، خشمگین چشم هایش را می بست تا بگذرد. مدتی کوتاه به نظر بر اوضاع مسلط بود اما یک روز به خودش آمد و دید به مخمصه افتاده است. آن روز همه ی اشیاء بی جانی که سعی کرده بود مهارشان را در چنگ داشته باشد علیه اش جبهه گرفته بودند. تا به چیزی دست می زد قل می خورد یا می پاشید روی زمین. دکمه های یقه زیر تخت غیبشان زد. نوک مداد شکست. دسته ی تیغ اصلاح کنده شد. آفتابگیر پایین نمی ماند. جلویشان درآمد اما زیادی خشونت به خرج داد و مفتضحانه از فنر ساعت شماطه دار شکست خورد. به خیابان گریخت ولی آشفتگی آن جا چندین برابر بود. دسته های پراکنده ی آدم هایی که نه ستاره می ساختند نه مربع، شتابان از کنارش می گذشتند. فاصله ی تیرهای چراغ درست نبود و سنگفرش ها هرکدام برای خودشان یک اندازه بودند. حریف تلق تولوق ماشین های توی خیابان و فریادهای گوش خراش دوره گردها هم نمی شد. نه هیچ کلام منظومی با ضرباهنگشان می خواند، نه با هیچ گام موسیقایی ای جور درمی آمدند. بی حرف پشت به دیوار داد و سعی کرد چشم و گوشش را ببندد.
شناسنامه کتاب خانم سنگ صبور
-
نویسنده: ناتانیل وست
-
مترجم: خاطره کردکریمی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر برج
- تعداد صفحات: 144
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
بنابراین علاقمندان داستان ها و رمان های خارجی، به ویژه طرفداران کتاب های تمثیلی، شنیدن این کتاب را از دست ندهند. اگر به داستان های معناگرایانه و اجتماعی علاقه دارید، حتما سری به کتاب خانم سنگ صبور بزنید. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.