درباره نوبوئو سوزوکی
نوبوئو سوزوکی نویسنده و فیلسوف تازه کاری است. او در یکی از دانشگاه های اروپایی هنر و ادبیات خوانده است و بعد از آن شروع به نوشتن در حوزه ی خلاقیت و رشد شخصی کرده است. وابی سابی: هنر کامل نبودن در زندگی! نخستین اثر اوست که مورد استقبال و تحسین افراد زیادی از سراسر جهان قرار گرفته. سوزوکی در دومین اثر خود به نام «گانباته، هنر ژاپنی حرکت رو به جلو» قدرت انعطاف پذیری در دنیای مدرن را بررسی می کند.
درباره کتاب وابی وسابی
وابی سابی یک اصطلاح ژاپنی است که از دو کلمه وابی به معنای ستایش و زیبا دیدن اندوه و فقر و سادگی و سابی به معنای ستایش و زیبا دیدن پیری و کهنگی و تنهایی و دلتنگی ساخته شده است. این اصطلاح البته چیزی فراتر از صرفا یک مفهوم زیباشناسی است. بلکه بینشی ژاپنی را در مورد زندگی نه چندان بی نقص ولی کامل بیان می کند. این مفهوم بر پایه پذیرش ناپایداری زندگی و زودگذر بودن همه چیز و همچنین پذیرش نقص ها بیان شده است. کتاب وابی سابی: هنر کامل نبودن در زندگی! (Wabi Sabi: The Wisdom in Imperfection) نخستین اثر نوبوئو سوزوکی (Nobuo Suzuki) نویسنده و فیلسوف است. این کتاب به معرفی یکی از مفاهیم جالب به نام وابی سابی می پردازد. وابی سابی یکی از مفاهیم مرتبط با ذن است که بر این اصل تکیه دارد: همه چیز ناقص، ناتمام و ناپایدار است. این فلسفه نگاه تازه ای به زندگی در دنیا دارد. در دورانی که زندگی واقعی و مجازی ما کاملاً به هم ریخته است، کتاب وابی سابی: هنر کامل نبودن در زندگی به ما نشان می دهد چطور این مفهوم را در زندگی، افکار و موقعیت های روزمره ی خود به کار ببریم. کمال گرایی و سرزنش خودتان به خاطر کارهایی که نتوانستید به شکلی «بهتر» انجام دهید، سلامت روان شما را به خطر می اندازد. هرچقدر هم کارها را به بهترین نحو انجام دهید، باز هم مواردی وجود دارند که می توان آن ها را بهبود داد و بهتر کرد. پس شاید هیچ گاه نتوان به آن حد کمالی برسید که در ذهن دارید. نویسنده در کتاب وابی سابی: هنر کامل نبودن در زندگی! به شما کمک می کند معنای واژه ی «بهتر» را از نو ارزش گذاری کنید؛ ببینید چه چیزی واقعاً مهم است و واقعا به دنبال چه چیزی هستید. این اثر با ارائه چند تمرین و چالش ساده خلاقیت شما را به کار می اندازد و برای رسیدن به زندگی ساده تر، نکاتی در مورد به حداقل رساندن وسایل زندگی و دوری از بی نظمی های ذهنی و فیزیکی ارائه می دهد. ویکتور گارسیا نویسنده ی کتاب پرفروش «ایکی گای» نیز در مقدمه ی کتاب حاضر خوانندگان را از منظر زیبایی شناسی با وابی سابی آشنا می کند و تجربه ی خود را در این حوزه با مخاطب به اشتراک می گذارد. کتاب وابی سابی: هنر کامل نبودن در زندگی! در سه بخش کلی نگارش شده است. نویسنده ی کتاب در بخش اول به بررسی فلسفه ی وابی سابی می پردازد و از خاستگاه این مفهوم می گوید. در تفکر بودایی سه کلید زندگی وجود دارد که در ژاپن در قالب ذن تجلی یافته است. این سه کلید عبارتند از: «ناپایداری همه چیز در دنیا»، «رنج یا عدم امکان برآوردن تمام امیال»، «تهی بودن یا نیستی». بخش دوم کتاب به اصول وابی سابی در هنرهای ژاپنی و به عنوان مثال در معماری می پردازد. به عنوان مثال می گوید هنر مبتنی بر وابی سابی پذیرنده ی عدم کمال است و به همین دلیل در آثار هنری مبتنی بر این فلسفه برخلاف آثار هنری غربی شاهد عدم تقارن، سادگی، بی پیرایگی، بی قاعدگی و تصادفی بودن هستیم. در بخش سوم کتاب، وابی سابی به عنوان شیوه ای از زندگی مطرح می شود؛ بر اساس این فلسفه، کامل نبودن راهی به سوی اعتلا است. کتاب وابی سابی: هنر کامل نبودن در زندگی! به زیبایی هرچه تمام تر این تناقض را بیان می کند که بهترین چیزها در زندگی تقریباً همیشه از کمال به دورند.
نکوداشت های کتاب وابی سابی؛ هنر کامل نبودن در زندگی!
- اثری بسیار آرامش بخش که ما را به تفکر و پذیرش تشویق می کند. (مجله لایبرری)
- ما عاشق این کتاب خوشایند و مسرت بخش هستیم که به وابی سابی به عنوان یک فلسفه و شیوه ای از زندگی نگاه می کند. (گریتیست)
- کتاب وابی سابی پر از نقل قول های عالی است و به غیر از وابی سابی مفاهیم بسیاری از جمله کینتسوگی، طبیعت گرایی، ایچی گو ایچی یه و ذن را معرفی می کند. (گودریدز)
جملات برگزیده ی کتاب وابی سابی؛ هنر کامل نبودن در زندگی!
- بیارام و مهربان باش. لازم نیست چیزی را اثبات کنی. (جک کروآک)
- برای این که به طور مزمن شاد باشیم، باید کاملاً احمق باشیم. (گوستاو فلوبر)
- ما همه دچار اشتباه می شویم، هم در زندگی شخصی خود و هم در آفرینش های هنری مان. (کاتسوشیکا هوکوسائی)
- وابی احساسی است که آسمان در بعدازظهری پاییزی به آدمی می دهد، مالیخولیای رنگ، وقتی همه ی صداها خاموش شده اند. (کامو نو چومئی)
در بخشی از کتاب وابی سابی، هنر کامل نبودن در زندگی! می خوانیم...
سبک زندگی آزاد من وقت کافی برای سفرهای آزادانه را در اختیارم می گذارد. هر زمان بتوانم، دوست دارم بدون هیچ مقصد مشخصی بار سفر ببندم و راهی جست وجو در گوشه و کنارهای کم تر شناخته شده ی جزیره های مان بشوم. پیش از این، مدت کوتاهی پیشنهادی برای بازدید از معبد ذن دایجوجی را پذیرفتم. بیست راهب آن جا زندگی می کنند که روزشان را ساعت چهار و نیم صبح با یک جلسه ی مراقبه ی دو ساعته آغاز می کنند. من در یکی از ریوکان های نزدیک معبد یک ساعت قبل از طلوع خورشید از خواب بیدار شدم. پس از گذشتن از بیشه زارهای تیره و تاریک، به دروازه ی سیاهی رسیدم که ورودی مجموعه را مشخص می کند. بر اساس افسانه ها، این مونِ سیاه نخستین چیزی بود که قبل از تصمیم برای پی افکندن معبد ساخته شد. چوب مون آن قدر سیاه است که به نظر می رسد، همچون یک سیاه چاله می خواهد جنگل را ببلعد. بالای دروازه و حتی گیاهان خزه روییده است که جوانه ها و برگ هایش باعث می شوند مون طوری به نظر برسد، انگار کلاهی حصیری به سر دارد. کمی جلوتر، پس از گذشتن از در ورودی، ناقوس عظیمی وجود دارد و عمود بر آن کنده ای که برای نواختن ناقوس به کار می رود. چند لحظه آن جا متوقف شدم تا چرخ دارما را نظاره کنم، که هم روی فلز زنگارگرفته ی ناقوس نقش شده بود، هم روی کنده. چرخ دارما همیشه مرا درباره ی فناپذیری ام به عنوان یک انسان به فکر فرومی برد. وقتی بمیرم، هم ناقوس و هم مونِ سیاه همچنان آن جا خواهند بود و در هماهنگی با طبیعت دست نخورده ی جنگل زندگی خواهند کرد. یک بار که آن جا بودم، همراه با راهب های دایجوجی به مراقبه پرداختم.
فهرست مطالب کتاب
- پیشگفتار
- مقدمه
- جادوی نقص و کاستی
- سه بعد وابی سابی
- بخش یکم: فلسفه ی وابی سابی
- خاستگاه مفهوم
- ذن و وابی سابی
- به خود و دیگران بیش از حد سخت نگیرید
- درس هایی از طبیعت
- بخش دوم: هنر مبتنی بر وابی سابی
- اصول وابی سابی در هنرهای ژاپنی
- زیبایی مالیخولیا
- از انعطاف ناپذیری به خودانگیختگی
- وابی سابی و خلاقیت
- بخش سوم: وابی سابی به عنوان شیوه ای از زندگی
- کامل نبودن به مثابه راهی به سوی تفوق و اعتلا
- وابی سابی و انعطاف پذیری
- خلق فضا
- مکتب مینیمالیسم
- معنویت وابی سابی
- کلام آخر: بهترین نسخه ی ناقص خودتان باشید
شناسنامه کتاب وابی و سابی
-
نویسنده: نوبوئو سوزوکی
-
مترجم: مجتبی پردل
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سنگ
- تعداد صفحات: 140
- موضوع کتاب:کتاب موفقیت و خودسازی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
کتاب حاضر برای علاقه مندان به آثار روان شناسی، فلسفه ی زندگی و ذن مناسب است. اگر شما هم درگیر کمال گرایی هستید و دوست دارید همه چیز در ایده آل ترین شکل خود باشد، پیشنهاد می کنیم کتاب وابی سابی هنر کامل نبودن در زندگی را بخوانید. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.