دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / معرفی کتاب /

معرفی کتاب لوازم نویسندگی اثر نادر ابراهیمی 

سه شنبه، 02 آذر 1400
کتاب لوازم نویسندگی جلد اول از کتاب ساختار و مبانی ادبیات داستانی به قلم نادر ابراهیمی است که به کوشش انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.

درباره کتاب لوازم نویسندگی

جلد اول از مجموعه ساختار و مبانی نویسندگی پژوهشگر خوب عرصه ادبیات، نادر ابراهیمی به موضوع لوازم نویسندگی پرداخته است. «ساختار و مبانی ادبیّات داستانی» ماحَصَلِ تدریس چندین ساله ابراهیمی در رشته های «ادبیّات داستانی»، «فنّ فارسی نویسی»، «عناصر اساسی داستان»، «فیلمنامه نویسی»، «اصول پایه در زیبایی شناسی» و درس هایی در زمینهٔ نقد و تحلیل هنر و ادبیّات است. در مقدمه اثر از زبان نویسنده می خوانید: «این کتاب که در طرّاحیِ نخستین، هفده جلدْ فرض شده، و برگه ها و جزوه های موجودْ هم همین عدد را پیشنهاد می کنند، به دلیل وضعیّتِ سنّیِ منِ نویسنده ممکن است که در حدِّ همین یک جلد بماند، به اضافهٔ مقدار فراوانی برگه و یادداشت که تماماً متعلّق به انتشارات فرهنگان خواهد بود؛ و یا به دلیل یکْ دندگی و خیره سریِ غیرعلمیِ نویسنده، ممکن است که از مرز بیست جلد هم بگذرد؛ چرا که شخصاً و مستقلاً تصمیم گرفته ام تا لحظهٔ به پایان رساندن این کتاب و کتاب «تاریخ ادبیّاتِ داستانی ایران از آغاز تا امروز» زنده بمانم.» در این کتاب ارزشمند و کاربردی، شما درباره اصول و ملزومات نویسندگی از انگیزه آغاز کردن تا اراده به نوشتن، تسلط بر زبان، صبوری داشتن، مطالعه داشتن، جهان بینی خاص نوشتن و خیلی چیزهای زیبا و مفید دیگر برای پرورش استعداد نویسندگی خود، می خوانید. به قول نادر ابراهیمی «هدف کلّی ما از نگارش این کتاب، آشنا شدنِ دوستدارانِ نویسندگی و نویسندگان جوان و نوطلب است با یک مجموعه اصول و قواعد مُقدّمانی در داستان نویسی، شناختِ عناصرِ اساسیِ داستان، و در اختیار داشتنِ روش ها و نمونه هایی برای محک زدنِ آثار خود و دیگران. بنابراین، این اثر، در اساس، مشتاقانِ هنرِ داستان نویسی و راهیانِ تازه کارِ این شیوهٔ بیان و انواع گوناگون این شیوه __ همچون نمایشنامه، فیلمنامه، حکایت، داستان بلند و قصّه... __ را، احتمالاً به کار می آید نه استادانِ نامدار و صاحبْ سبکِ داستان نویسی را.»

خلاصه کتاب لوازم نویسندگی

اگر کسی می خواهد نویسنده شود لازم است که این کتاب را مطالعه کند چرا که نویسندگی بیشتر از اینکه استعداد باشد یک مهارت است که باید آن را آموخت و تقویتش کرد همچنین برای نویسنده شدن نیاز به ابزار هایی نیز هست. در این کتاب ابراهیمی از استعداد شروع کرده و سپس به بیان دیگر ویژگی هایی که یک نویسنده خوب باید داشته باشد مثل اراده، جهان بینی، زبان شناسی، عشق و... که هر کدام را در یک فصل مجزا به خوبی توضیح داده، پرداخته است. ابراهیمی نه تنها صرفا به بیان این ویژگی ها نپرداخته بلکه راه های رسیدن و تقویت آن ها را نیز به خوبی شرح داده است برای مثال در کتاب گفته شده که نویسنده باید با جامعه و طبیعت پیرامونش در ارتباط باشد تا بتواند به تفکرات مورد نیاز برای نوشتن دست پیدا کند. این کتاب به شکوفا شدن استعداد های نویسنده و بدست آوردن انگیزه و اهداف کمک می کند. یکی از نکاتی که نادر ابراهیمی در مورد نویسندگی به آن اشاره کرده و لازم به ذکر می باشد این است که این مهارت اکتسابی است و نویسنده باید اصول اخلاقی را نیز رعایت کند.

درباره نویسنده کتاب لوازم نویسندگی

نادر ابراهیمی (زاده ۱۴ فروردین ۱۳۱۵ در تهران – درگذشته در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۳۸۷، تهران)، داستان نویس معاصر ایرانی بود. او علاوه بر نوشتن رمان و داستان کوتاه در زمینه های فیلم سازی، ترانه سرایی، ترجمه، و روزنامه نگاری نیز فعالیت کرده است. ابراهیمی، همراهِ بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان، از اندک شمار سخنوران ایرانی به شمار می رود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده بوده اند. نادر ابراهیمی تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش یعنی شهر تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون، به دانشکده حقوق وارد شد. اما این دانشکده را پس از دو سال رها کرد و سپس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به درجه لیسانس رسید. نادر ابراهیمی چندین فیلم مستند و سینمایی و همچنین دو مجموعه تلویزیونی را نوشته و کارگردانی کرده، و آهنگ ها و ترانه هایی برای آن ها ساخته است. او همچنین توانسته است نخستین مؤسسه غیرانتفاعی ـ غیردولتی ایران شناسی را تأسیس کند؛ که هزینه و زحمت های فراوانی برای سفر، تهیه فیلم و عکس و اسلاید از سراسر ایران و بایگانی کردن آن ها صرف کرد؛ ولی چنان که باید، شناخته و به کار گرفته نشد و با فرارسیدن انقلاب و جنگ، متوقف شد.

قسمتی از کتاب لوازم نویسندگی

این تالیف که در کُلْ ساختار و مبانیِ ادبیّاتِ داستانی و در نخستین جزوه لوازم نویسندگی نامیده شده، یک مجموعه ادّعاست که حضور گروهِ بزرگی از گواهان، این ادّعا را تا حدّ قابل ملاحظه یی ثابت می کند؛ که حضور فعّال و موثّرِ همین گواهان، یا اجتماعِ تدریجی ایشان نیز، از پایه علّت ظهور این تالیف بوده است. ابتدا، چیزی در ذهنِ مولف، کاشفانه یا نظریه پردازانه اتّفاق نیفتاده تا برای اثباتِ آن به جستجو در داستان های دیگران رفته باشد و به هر زحمت، شهودی را گِرد آورده باشد؛ و همچنین، مولّف، در این اثر، به نُدرت در موضع نگره پرداز و پیشنهاد کننده ی عقاید خاص خود قرار گرفته، که اگر چنین کرده باشد نیز عقایدش نتیجه ی انباشته شدنِ تدریجیِ شواهد و نمونه ها در زمینه هایی معیّن بوده است. « باید » هایی که ناگزیر در متن به کار می رود، چنانکه در دیگر تالیفاتِ پژوهشیِ خود گفته ام، « باید » های استخراجی ست نه امری و ارشادی؛ بیرون آورده شده از درون نمونه های بسیار است نه محصولِ تفکّراتِ در خلوت. فی المثل اگر می گوییم هر انسانِ طالبِ نویسندگی، ناگزیر باید وطنی داشته باشد و این وطن را باید که خالصانه دوست بدارد، به صدور فرمانی اقدام نکرده ییم که تخلّف از آن مجازاتی داشته باشد؛ بلکه انبوهی از عقاید و سخنانِ نویسندگانِ صاحب ْنام و نظرات و اعمالِ شخصیّت های مثبت و مطلوب داستان های ایشان را بررسی کرده ییم و رسیده ییم به آنجا که جملگیِ نویسندگانِ معتبر، زادگاهی داشته اند که به شدّتْ دلبسته ی آن بوده اند و یکی از محورهای اساسیِ تفکّراتِ ایشان و یکی از بُنیادی ترین انگیزه ها یشان برای نوشتنِ داستان، دل نگرانی های مربوط به همین زادگاهْ بوده است.
( از یاد نبریم که ما درباره ی داستان نویس سخن می گوییم نه تاجر، موسیقیدان، دانشمند، فیلسوف و سیاستمدار. )
پس، یک بایدِ آماری، ما را موظّف کرده است که ادّعا کنیم دلبستگی به وطن، یکی از لوازمِ قطعیِ نویسندگی ست، و فرقی نمی کند که نویسنده، یک معناگرایِ خویشتنْ واسپرده به دینِ معیّن باشد یا یک ماده گرای سرسخت، یک جامعه گرا باشد، یک فَرد گرا، یا چیزی بین این دو؛ و نویسنده یی که نسبت به سرزمین خود و مشکلات و مصائبِ جاریِ در آن، عاطفه و احساسی خاص نداشته باشد، وجود نداشته است و یا لااقل ما نیافته ییم تا بتوانیم به عنوان شاهد، فراخوانِ او به محضرِ مخاطبان باشیم.

شناسنامه کتاب لوازم نویسندگی


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
گام به گام مراحل چاپ کتاب
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)