درباره تیم کاسر
نویسنده ی آمریکایی کتاب حاضر روان شناسی است که در زمینه ی ماتریالیسم و رفاه فعالیت می کند. تیم کاسر دکتری روان شناسی خود را از دانشگاه روچستر دریافت کرده است و مشاور برخی فعالان اجتماعی بوده است. کاسر تا کنون چندین کتاب منتشر کرده و کتاب های «بشر و حصاری به نام ماتریالیسم»، «بهای سنگین مادی گرایی» و... از او به فارسی برگردانده شده است.
درباره کتاب لوسی در ذهن جان لنون: یک تحلیل روانشناسانه
در سال 1967، گروه بیتلز آلبومی با نام «گروه کلوپ بی کسان گروهبان فلفل» منتشر کرد که در آن قطعه ای با نام «لوسی توی آسمون با الماس ها» وجود داشت. از زمان انتشار این آهنگ، طرفداران و منتقدان بر سر معنای این قطعه با یکدیگر بحث می کردند: آیا این ترانه درباره ی مواد مخدر است؟ آیا پاسخی شاعرانه به نقاشی پسر چهارساله ی لنون است؟ آیا معنایی عمیق تر در پس آن نهفته است؟ در کتاب لوسی در ذهن جان لنون (Lucy in the Mind of Lennon) با برداشتی دیگر از معنای این آهنگ جنجال برانگیز آشنا می شویم. جان لنون، خواننده ی اصلی و یکی از بنیان گذاران گروه بیتلز، از مشهورترین شخصیت های موسیقی قرن بیستم است. سبک خوانندگی و همچنین قتل عجیبش در سال 1980 شهرت او را بیش از هر خواننده ی دیگری کرده است و کنجکاوی بسیاری افراد را در مورد زندگی شخصی و افکار او برانگیخته است. بااین حال، در ذهن بسیاری از شنوندگان، معنای ترانه ی «لوسی توی آسمون با الماس ها» همچنان ناشناخته باقی مانده است و حدس و گمان هایی در مورد رابطه ی لنون با این قطعه بر سر زبان هاست: در زمان نوشتن این ترانه، چه اتفاقی برای لنون افتاد؟ در ذهنش چه می گذشت؟ آن لحظات با اتفاقاتی که در اوایل زندگی برای او افتاده بود چه ارتباطی داشت؟ و در ماه های بعد، قرار بود چه رویدادهایی در زندگی لنون رخ دهد؟ حالا، تیم کاسر (Tim Kasser)، پروفسور بازنشسته ی روان شناسی، در این کتاب می خواهد، با به کارگیری ماهرانه ی علم و تکنیک های روان شناسی، به درکی عمیق تر از این شخصیت هنری برسد. کاسر، با استفاده از روش های روان شناختی نوآورانه در شعر و موسیقی، از گمانه زنی فراتر می رود و ساختار زبانی، مضمون اصلی و نحوه ی استفاده ی لنون از کلمات و موسیقی را در قطعات قبلی اش تجزیه وتحلیل می کند. سپس، با استفاده از این یافته ها و پیوند آن ها با حقایق زندگی لنون، تیم کاسر نظریه ی روان شناختی ای ارائه می دهد که به گمان او، لنون را به سمت نوشتن ترانه ی «لوسی توی آسمون با الماس ها» سوق داد. نویسنده ی کتاب حاضر این روش را برای تحلیل برخی دیگر از ترانه های لنون نیز به کار می گیرد. کتاب لوسی در ذهن جان لنون پژوهشی تازه و نوآورانه در زمینه ی روان شناسی محسوب می شود و به این مسئله می پردازد که چرا یک فرد خاص در یک زمان خاص کار خاصی را انجام می دهد. می توان گفت که تابه حال هیچ کتاب دیگری با این دقت و موشکافی به زندگی این موسیقی دان جذاب و بحث برانگیز نپرداخته است و شناختی از این مرد عجیب برای طرفداران و منتقدانش فراهم نکرده است.
نکوداشت های کتاب لوسی در ذهن جان لنون
- در این تحلیل منحصربه فرد، تیم کاسر آهنگ مشهور و رازآلود بیتلز را زیر ذره بین روان شناسی قرار می دهد. (دن پی. مک آدامز)
- اثری برجسته، پرتره ای فوق العاده غنی. (امی دمورست)
- این کتاب کوتاه برای طرفداران بیتلز و لنون و البته برای استادان و دیگر دانشگاهیانی که می خواهند از این کتاب به عنوان ابزار کلاسی یا منبع استفاده کنند مفید است. (گری پرسلی)
- درحالی که دیگر دانشگاهیان و منتقدان به این ترانه از منظر تحلیل موسیقایی یا زندگی نامه ای (یا هر دو) توجه می کنند، پژوهش کاسر اساساً بر روش هایی استوار است که از روان شناسی ریشه گرفته است. (جان کواچ)
با تیم کاسر بیشتر آشنا شویم
نویسنده ی آمریکایی کتاب حاضر روان شناسی است که در زمینه ی ماتریالیسم و رفاه فعالیت می کند. تیم کاسر دکتری روان شناسی خود را از دانشگاه روچستر دریافت کرده است و مشاور برخی فعالان اجتماعی بوده است. کاسر تا کنون چندین کتاب منتشر کرده و کتاب های «بشر و حصاری به نام ماتریالیسم»، «بهای سنگین مادی گرایی» و... از او به فارسی برگردانده شده است.
در بخشی از کتاب لوسی در ذهن جان لنون می خوانیم
به لطف روان شناسان علاقه مند به مطالعه زندگی افراد یا چیزی که برخی آن را روان زندگی نامه می نامند، ابزارها، تکنیک ها و قوانین مختلفی برای افزایش احتمال درک وقایع و آثار زندگی یک فرد در دسترس هستند. دو مورد از این قوانین که من در تحلیلم در خصوص توضیح لنون در سال 1980 در مورد آهنگ «لوسی توی آسمون با الماس ها» استفاده کرده ام عبارتنداز: ایروینگ الکساندر به روان شناسان هشدار داد که به ویژه در مورد انکارهای مکرر (اینکه لنون قبل از نوشتن آهنگ یوکو را ندیده بود) و اظهاراتی که اشتباه هستند (اینکه لنون در حقیقت قبل از ساخت آهنگ یوکو را دیده بود) هوشیار باشند. به گفته الکساندر، هر دو نوع اظهارات اغلب نشان می دهند که ممکن است چیزی عمیق تر در ذهن فرد در حال رخ دادن است. ابزارهای ساخته شده دیگری توسط روان زندگی نامه نویسان برای درک انواع کارهای خلاقانه از جمله داستان های کوتاه، نامه ها، خاطرات روزانه، سخنرانی ها و حتی آهنگ ها استفاده شده است. این روش ها به تجزیه و تحلیل عمیق سبک، محتوا و خط داستانی این قبیل خلاقیت های کلامی می پردازند و در نتیجه، فرآیندهای روان شناختی خاصی که ممکن است برای چشم غیرمسلحِ مشاهده گر آشکار نباشند را روشن می سازند.
فهرست مطالب کتاب لوسی در ذهن جان لنون
- بخشی از مصاحبه جان لنون
- پیشگفتار
- فصل اول: مسأله
- فصل دوم: سَبک
- فصل سوم: داستان
- فصل چهارم: کلمات
- فصل پنجم: موسیقی
- فصل ششم: آن مرد، سال های اخیرش و نقاشی پسرش
- فصل هفتم: دستورالعمل ساخت یک آهنگ
- فصل هشتم: آهنگ های بعدی
- فصل نهم: ابراز
- سخن پایانی
- پیوست ها
- منابع
شناسنامه کتاب لوسی در ذهن جان لنون می خوانیم
- نویسنده: تیم کاسر
- مترجم: میلاد سبزه آرای لنگرودی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر اندیشه آگاه
- تعداد صفحات: 164
- موضوع کتاب:کتاب زندگینامه
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین اگر از طرفداران گروه بیتلز و جان لنون هستید، این کتاب شما را شگفت زده خواهد کرد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.