درباره کتاب ما همه باید فمینیست باشیم
با اینکه در قرن ۲۱ زندگی می کنیم و انسان ها از هر لحاظ پیشرفت فوق العاده زیادی داشتند، اما هنوز بسیاری از کشورها (حتی کشورهای توسعه یافته با فرهنگ غنی) وجود دارند که در فرهنگ آن ها حقوق زنان به طور کامل و به نحوی که شایسته آن ها باشید رعایت نمی شود.نویسنده کتاب هم دقیقا در یکی از این فرهنگ ها بزرگ شده است و در این کتاب از تجربیاتش در این فرهنگ صحبت می کند. او می خواهد به مخاطب خود یاد دهد که فمینیست بودن به معنای برتری زن نسبت به مرد نیست و بلکه به معنای برابری است. برابری در فرصت ها، در موقعیت های اجتماعی، در موقعیت های سیاسی و…به نظر من خواندن این کتاب برای همه ما ضروری می باشد. چه مرد و چه زن. زنان باید این کتاب را بخوانند تا از حقوق خود آگاه شوند و مردان باید این کتاب را بخوانند تا از حقوق زنان آگاه شوند و به آن احترام بگذارند. و به شکل جدی پیشنهاد می کنم که کتاب دیگر این نویسنده یعنی کتاب مانیفست یک فمینیست را بخوانید تا دید وسیع تری نسبت به موضوع فمینیسم پیدا کنید.
خلاصه کتاب ما همه باید فمینیست باشیم
امروزه «فمینیسم» به چه معناست؟ این اثر، دیدگاه های شخصی نویسنده را در قالب مجموعه مقالاتی جذاب و آموزنده مطرح می کند. عنوان «همه باید فمینیست باشیم» برگرفته از نام سخنرانی چیما ماندا گزی ادیشی در همایش های TED است. ادیشی در این کتاب با شوخ طبعی و نثری ساده، تعریفی منحصر به فرد از فمینیسم برای قرن بیست و یکم ارائه می دهد؛ تعریفی که ریشه در مشارکت جمعی و آگاهی دارد. او در این اثر نه تنها بر تاریکی هایی چون تبعیضات آشکار نور می تاباند، بلکه از رفتارهای بعضا سازمان یافته ای سخن می گوید که زنان را در سراسر دنیا به حاشیه می رانند. او بدین ترتیب، به مخاطبانش کمک می کند تا واقعیات پنهان درباره ی سیاست های جنسیتی را بهتر درک کنند. این نویسنده ی خوش سخن، از تجربیات خودش در آمریکا، در زادگاهش نیجریه و کشورهای دیگر بهره می گیرد تا به شکلی هنرمندانه توضیح دهد چرا شکاف جنسیتی برای زنان و مردان، به شکلی یکسان زیان آور است.
درباره نویسنده کتاب ما همه باید فمینیست باشیم
چیما ماندا گزی ادیشی (چیماماندا نگزی آدیچی) ، زاده ی 15 سپتامبر 1977، رمان نویس، نویسنده ی ادبیات غیرداستانی و داستان کوتاه اهل نیجریه است. ادیشی در رشته ی داروسازی در دانشگاه نیجریه تحصیل کرده است. او در سال 2003، موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته ی نویسندگی خلاق از دانشگاه جان هاپکینز شد و در سال 2008، فوق لیسانس خود را در رشته ی مطالعات آفریقا از دانشگاه ییل گرفت. ادیشی در نیجریه، کارگاه های نویسندگی برگذار می کند و در ایالات متحده زندگی می کند.
قسمتی از کتاب ما همه باید فمینیست باشیم
مردان حاکمان جهان هستند. این حس مربوط به هزاران سال پیش است، زیرا از روزی که بشر شروع به زندگی بر روی زمین کرد در حقیقت، قدرت فیزیکی مهم ترین ویژگی برای بقا محسوب می شد. فردی که از نظر فیزیکی قوی تر بود، احتمال بیشتری داشت که رهبر شود و مردان به طور کلی از نظر فیزیکی قوی تر هستند. (البته استثناء های زیادی هم وجود دارد.)
هر زمان که بخواهم در یک رستوران نیجریه ای با یک مرد قدم بزنم، گارسن به آن مرد خوشامد می گوید و مرا نادیده می گیرد. این گارسن ها محصول جامعه ای هستند که به آن ها آموزش داده است که مردها مهم تر از زنان هستند و من می دانم که آن ها قصد آزار کسی را ندارند، اما این چیزی است که از نظر آن ها عاقلانه است.
در تمام دنیا، مجلات و کتاب های زیادی هستند که به زنان خط مشی می دهند، این که چه کار کنید، چطور باشید و چطور نباشید، این که چطور مردی را جذب کنید و یا کاری کنید که او احساس شادمانی بکند. اما در مورد این که مردان باید چه کنند تا زنی احساس رضایت داشته باشد راهنمایی های خیلی کمی وجود دارد.
ما به دخترهای مان شرم و حیا را می آموزیم. پاهایت را بپوشان. خودت را جمع و جور کن. ما این احساس را که شما از بدو تولدتان زن و ذاتا گناهکار هستید را در آن ها پرورش می دهیم. وقتی که دخترها رشد می کنند و تبدیل به زن ها می شوند نمی توانند از تمایلات شان بگویند، آن ها سکوت اختیار می کنند و نمی توانند صادقانه از آن چه که بدان فکر می کنند حرف بزنند و تظاهر کردن و دروغ گفتن را به شکل هنرمندانه ای به نمایش می گذارند.
شناسنامه کتاب ما همه باید فمینیست باشیم
- نویسنده: چیماماندا انگوزی آدیشی
- ترجمه: مریم طباطبائیها
- انتشارات: کتاب کوله پشتی
- تعداد صفحات: ۶۴
- نسخه صوتی:دارد
- نسخه الکترونیکی: دارد
مشخصات کتاب صوتی ما همه باید فمینیست باشیم
- گوینده:شیما درخشش
- ناشر صوتی: آوانامه
- مدت:55 دقیقه