معرفی کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد اثر چیماماندا انگوزی آدیشی

  سه شنبه، 23 شهریور 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
معرفی کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد اثر چیماماندا انگوزی آدیشی
مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد دومین کتاب چیماماندا انگوزى آدیشى است که در زمینه فمینیسم از سوی انتشارات کتاب کوله پشتی منتشر می شود. اثر اول این نویسنده در زمینه فمینیست یعنی کتاب ما همه باید فمینیست باشیم با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد و توانست عنوان پرفروش ترین کتاب آمازون در حوزه ی مطالعات عمومی جنسیتی را کسب کند.

درباره کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد

چیماماندا اِنگوزی آدیشی (-۱۹۷۷) نویسنده «مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد» با رمان پرفروش «نیمه یک خورشید زرد» شناخته شد. او در بیشتر رمان ها و کتاب هایش دوران کودکی اش در نیجریه و جایگاه نژاد را به تصویر می کشد. به گزارش گاردین، این نویسندهٔ موفق با نخستین رمانش جایزه اورنج ۲۰۰۷ را از آن خود کرد و بسیار معروف شد. این بانوی خوش قریحه با عنوان نویسنده ای نترس معروف است و در تمام آثارش هر گونه تبعیض نژادی، به ویژه تبعیض جنسیتی را به چالش می کشد.این اثر نیز از پرفروش های نیویورک تایمز و هم ردیف کتاب دیگر او در این زمینه با نام «ما همه باید فمینیست باشیم» است که پرفروش ترین کتاب آمازون در حوزه ی مطالعات عمومی جنسیتی است.

خلاصه کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد

چند سال پیش، ادیشی از یکی از دوستان دوران کودکی اش نامه ای دریافت کرد که از او می پرسید چگونه می تواند دختر کوچکش را به عنوان یک فمینیست واقعی تربیت کند. این کتاب، جواب ادیشی به این سؤال مهم است. در این اثر، پانزده پیشنهاد بسیار ارزشمند، جذاب، رک و همراه با شوخ طبعی و خِرد گنجانده شده که به دخترها کمک خواهد کرد به زنی قوی و مستقل تبدیل شوند. کتاب مانیفست یک فمنیست در پانزده پیشنهاد با نثری فوق العاده گیرا و تأثیرگذار، مهم ترین مسائل جنسیتی در قرن بیست و یکم را مورد واکاوی قرار می دهد و گفت و گویی نوین و بسیار مورد نیاز را آغاز می کند: معنای واقعی زن بودن در جهان امروز چیست؟

درباره نویسنده کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد

چیما ماندا گزی ادیشی (چیماماندا نگزی آدیچی) ، زاده ی 15 سپتامبر 1977، رمان نویس، نویسنده ی ادبیات غیرداستانی و داستان کوتاه اهل نیجریه است. ادیشی در رشته ی داروسازی در دانشگاه نیجریه تحصیل کرده است. او در سال 2003، موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته ی نویسندگی خلاق از دانشگاه جان هاپکینز شد و در سال 2008، فوق لیسانس خود را در رشته ی مطالعات آفریقا از دانشگاه ییل گرفت. ادیشی در نیجریه، کارگاه های نویسندگی برگذار می کند و در ایالات متحده زندگی می کند.

چیما ماندا گزی ادیشی

ترجمه ی کتاب مانیفیست یک فمینیست به فارسی

فاطمه باغستانی از مترجمین جوان و پرکار ایرانی است. او در سال 1355 درخانواده ای پرجمعیت به دنیا آمد. باغستانی تحصیلات خود را در رشته ی مترجمی زبان ادامه داد و به کار تدریس زبان مشغول شد. او پس از مدتی تصمیم گرفت شانس خود را در ترجمه امتحان کند و با ترجمه ی کتاب «ده اشتباه زنان که زندگی شان را آشفته می سازد» وارد این عرصه شد. حوزه ی فعالیت او در این از از انتشارات آوانامه کتاب مانیفیست یک فمینیست را با ترجمه ی فاطمه باغستانی عرضه کرده و در اختیار علاقه مندان قرارداده است.

چرا باید کتاب مانیفیست یک فمینیست را خواند؟

کتاب مانیفیست یک فمینیست در دسته ی کتاب های جامعه شناسی، زنان و فمینیسم قرار دارد. این کتاب برای افرادی که با پدیدیه فمینیسم آشنایی ندارند و علاقمندند مطالعات خود را در این زمینه آغاز کنند یک انتخاب عالی است. کتاب «مانیفیست یک فمینیست» برای نوجوانان و بزرگسال مناسب است. خوانش کتاب صوتی مانیفیست یک فمینیست را شیما درخشش به عهده داشته است.

قسمتی از کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد

به او یاد بده که عاشق کتاب باشد. بهترین روش براى کتاب خوان شدن او این است که تو را در آن حال ببیند. وقتى تو مشغول خواندن باشى، درک مى کند که خواندن ارزشمند است، حتى اگر او به مدرسه نرود و فقط کتاب بخواند، قول مى دهم داناتر از کودکى شود که تحت محدودیت هاى آموزش و پرورش، درس و کتاب مى خواند. کتاب ها به او کمک مى کنند تا دنیا را بهتر بشناسد و آن را به چالش بکشد، به او کمک مى کنند تا خودش را بهتر بیان کند و راحت تر بتواند رسالت آینده ى خویش را انتخاب کند. فرقى نمى کند که بخواهد سرآشپز، دانشمند یا خواننده شود. او مى تواند از مهارت هایى که کتاب ها به او مى دهند، بهره گیرد. منظورم کتاب هاى درسى نیست، بلکه کتاب هاى تاریخ، رمان و خودزندگینامه هاست. اگر لازم شد به او باج بده، رشوه بده، پاداش بده تا کتاب بخواند. او را تشویق کن تا کتاب بخواند. هرگز بانویى نیجرى به نام آنجلا را فراموش نمى کنم. او مادرى مجرد بود که فرزندش را در آمریکا بزرگ مى کرد. کودکش تمایلى به کتاب خواندن نداشت و مادر تصمیم گرفت براى هر صفحه کتاب به او پنج سنت بدهد. ظاهرا براى مادر گران تمام مى شد، اما سرمایه گذارىِ ارزشمندى بود.

تو حتى مجبور نیستى عاشق شغلت باشى، فقط مى توانى عاشق چیزهایى باشى که شغلت به تو هدیه مى دهد؛ چیزهایى مثل اعتماد به خویشتن و عزت نفس که حاصل کار کردن و پول درآوردن است.

نسبت به کارى که انجام مى دهى هرکسى عقیده و نظرى دارد، اما آنچه اهمیت دارد کارى است که تو دوست دارى براى خودت انجام دهى و یادت باشد قرار نیست همان کارى را انجام دهم که خوشایند دیگران است.

به او بگو مهربانى مهم است. وقتى با دیگران مهربان است، او را تحسین کن، اما به او یاد بده هرگز مهربان بودن را بارى به هر جهت نگیرد. به او بگو که او نیز شایسته ى مهربانى دیگران است.

به او یاد بده براى تمام عقایدش ایستادگى کند. اگر کودکى بدون اجازه ى دخترت، اسباب بازى او را گرفت، دخترت را ترغیب کن که وسیله اش را پس بگیرد.

به او یاد بده رضایت شخصى اش از همه چیز مهم تر است. به او بگى اگر چیزى ناراحتش کرد، آن را به صداى بلند بگوید، بیانش کند و در صورت لزوم فریادش بزند.

از خطر آنچه فمینیسم مشروط نامیده مى شود، آگاه باش!” منظور از فمینیسم مشروط، برابرى حقوق زن و مرد تحت شرایطى خاص است. لطفا این ایده را به طور کامل رد کن، زیرا کم عمق، سطحى و محکوم به شکست است. فمینیست بودن مثل باردار بودن است. تو یا باردار هستى یا نیستى. یا به برابرى حقوق زن و مرد ایمان دارى یا ندارى. فمینیسم مشروط از استعاره هایى این چنینى بهره مى گیرد که “مرد سَر است و زن گردن.” یا “مرد راننده است، اما زن در صندلى جلو مى نشیند.” بدترین قسمت این مفهوم آن است که مردان را به طور غریزى جنس برتر معرفى مى کند، انا تاکید مى کند که مردها باید با زنان خوش رفتار باشند. هرگز! هرگز! حالِ خوب یک زن به اساس و پایه اى محکم تر از خیرخواهى نیاز دارد.

شناسنامه کتاب مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد

  • نویسنده: چیماماندا انگوزى آدیشى
  • ترجمه: فاطمه باغستانى
  • انتشارات: نشر کوله پشتى
  • تعداد صفحات: ۵۴
  • نسخه صوتی:دارد
  • نسخه الکترونیکی: دارد

مشخصات کتاب صوتی مانیفست یک فمینیست در پانزده پیشنهاد


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها