درباره ویلیام شکسپیر
ویلیام شکسپیر (به انگلیسی: William Shakespeare) (زاده ۱۵۶۴ – درگذشته ۱۶۱۶) شاعر و نمایشنامه نویس و بازیگر تئاتر انگلیسی بود که بسیاری وی را بزرگ ترین نویسنده در زبان انگلیسی دانسته اند. «سخن سرای آون» (به انگلیسی: Bard of Avon) لقبی است که به خاطر محل تولدش در آون واقع در استراتفورد انگلیس به وی داده اند.
درباره کتاب مکبث
کتاب مکبث، نمایشنامه ای نوشته ی ویلیام شکسپیر است که در سال 1606 به دنیای ادبیات عرضه شد. ژنرالی شجاع و اسکاتلندی به نام مکبث، از سه جادوگر می شنود که روزی پادشاه اسکاتلند خواهد شد. مکبث به خاطر جاه طلبی فراوان خود و تشویق های همسرش، پادشاه دانکن را به قتل می رساند و تخت پادشاهی اسکاتلند را از آن خود می کند. اما پس از این اتفاق، احساس گناه و جنون به سراغش می آیند. او مجبور می شود به خاطر مراقبت از خود و قدرتش، دست به قتل های بیشتر و بیشتری بزند و خیلی زود به حاکمی مستبد و زورگو تبدیل شود. این قتل ها و جنگ داخلی متعاقب آن ها، مکبث و بانو مکبث را به تدریج به وادی جنون و مرگ می کشانند. جالب است بدانید خود شکسپیر (William Shakespeare) در نخستین نمایشی که از آن به اجرا درآمد ایفای نقش کرده بود. داستان مکبث (Macbeth) برگرفته از جنگ های اسکاتلند است که با استعداد و خیال پردازی شکسپیر گره خورده و داستانی شگفت انگیز را ایجاد کرده است. پایه تراژدی مکبث وقایع تاریخی اسکاتلند است، ولی شکسپیر موافق سلیقه و خوی هنری و ادبی خودش تغییراتی در آن داده و پیشامدهای جنگ ها را به هم آمیخته است. این نمایشنامه جاودانه، سرگذشت زیان جسمی و آثار منفی روحی - روانی فزون خواه سیاسی و نفراتی که به دنبال نفس سلطه هستند را به بهترین صورت نمایش پردازی و مجسم کرده است. نخستین نمونه از این نمایشنامه در سال 1623 در کتاب مجموعه آثار نمایشنامه ای کمدی، تاریخی و تراژدی شکسپیر، در دوران پادشاهی جیمز یکم (انگلستان) چاپ و منتشر شد. شاه جیمز اول را از پیروان آثار و نوشته های شکسپیر دانسته اند و برخی از آثار نمایشنامه های شکسپیر در دوران او به نگارش درآمده است ولی اغلب نوشته های او در دوره سلطنت الیزابت اول تدوین و اجرا شده است. کلیه ی نمایشنامه های شکسپیر درهم آمیخته از نظم و نثر است. نمایشنامه مکبث به جز چند قسمت کوتاه، کم وبیش به طور کامل منظوم یعنی به شعر است. ویلیام شکسپیر شاعر و نمایشنامه نویس انگلیسی است که او را به عنوان بزرگترین نویسنده انگلیسی زبان می شناسند. شکسپیر هم از حیث نمایشنامه ها و هم از حیث تاثیری که روی ادبیات انگلیسی داشت بی همتا و معروف است. به طرزی که شعرها و نمایشنامه های او واژه ها و اصطلاحات فراوانی را به زبان انگلیسی افزوده. اکثر نوشته های او آوازه فراوانی به دست آوردند و در تمام دنیا روی صحنه به اجرا گذاشته شده. جالب است بدانید که او اشتیاقی به نگه داشتن آثارش نداشت و کلیه ی نمایشنامه و شعرهایش بعد از فوت او چاپ و به انتشار درآمد.
در بخشی از کتاب مکبث می خوانید
بانو مکبث از خدمتکاری در خصوص خروج بانکو می پرسد. او می خواهد با مکبث ملاقاتی داشته باشد. مکبث وارد می شود. بانو مکبث: سرورم دیگر باید از شر افکار تاریک رها شوید. چیزی که انجام شده است دیگر قابل تغییر نیست. مکبث: ما مار را زخمی کرده ایم، اما آن را از بین نبرده ایم. این مار هر لحظه می تواند به ما حمله کند و آرامش را از ما برباید. می تواند هر شب به شکل کابوسی بر ما وارد شود. گمان می کنم مرگ دانکن از زندگی من زیباتر باشد. بانو مکبث: آرام باشید سرورم. بیایید تا به مهمانی امشب فکر کنیم. مکبث: تا زمانی که بانکو و فلینس زنده هستند، نمی توانم لحظه ای آرام باشم. پادشاهی فرزند بانکو، قرار را از من گرفته است. بانو مکبث می گوید که آن ها همیشه زنده نخواهند بود و مکبث این حرف را تایید می کند. اما مکبث ترجیح می دهد تا به سرانجام رسیدن نقشه ی خود، چیزی به او نگوید. بانو مکبث هم دیگر چیزی نمی پرسد.
نقد و بررسی کتاب مکبث
میل به قدرت، زمینه ساز جنگ های خونین و هولناکی شده است و بسیاری برای دستیابی به سلطنت و قدرت، جان افراد بی گناهی را گرفته اند. کتاب مکبث یک تراژدی متعلق به سده 16 میلادی است که در آن نشان می دهد علاقه به قدرت، چه پیامدهای ویران و هولناکی برای همگان دارد و عاقبت زورمداری و قدرت طلبی را چه خواهد بود.
شناسنامه کتاب مکبث
-
نویسنده: ویلیام شکسپیر
-
مترجم: عبدالرحیم احمدی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سبکتو
- تعداد صفحات: 121
- موضوع کتاب: نمایشنامه
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
کتاب مکبث و خواندن آن را به دوستداران ادبیات کلاسیک توصیه می کنیم. علاقه مندان به داستان های انگلیسی نیز می توانند با دانلود رمان مکبث و مطالعه آن، تجربه لذت بخشی داشته باشند و این اثررا به عنوان یکی از بزرگ ترین تراژدی های جهان درک کنند. علاوه بر این، اگر به تئاتر و نمایشنامه خوانی علاقه دارید از خواندن این کتاب لذت خواهید برد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.