درباره ابراهیم حسن بیگی
ابراهیم حسن بیگی نویسنده ایرانی است. وی نویسندگی را پس از انقلاب ۱۳۵۷ شروع کرد و آثارش بیشتر در حوزه جنگ ایران و عراق و حوزه انقلاب و دین شناخته می شود. از او بیش از ۱۴۰ جلد کتاب رمان. داستان کوتاه و داستان کودک و نوجوان از او منتشر شده است. وی عضو هیئت مؤسس انجمن قلم ایران و عضو هیئت امنا و هیئت مدیره بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان است.
درباره کتاب روایتی ساده از ماجرای پیچیده
این رمان روایتی ساده از پسر نوجوان شانزده ساله ترکمنی به نام الیاس است که عاشق دختر خان روستا صفورا می شود و در ذهنش به ازدواج با او فکر می کند. این عشق نافرجام خیلی زود به نفرت و حس انتقام تبدیل می شود. نوچه های خان، یوسف برادر الیاس را می کشند و عزا و ماتم جای عروسی اش را می گیرد. بعد از این اتفاق و در بحبوحه ماجراها و مبارزات قبل از انقلاب، الیاس مدام به فکر راهی است تا انتقام خون برادرش را بگیرد. کینه او از خانواده خان باعث کم رنگ شدن عشقش به صفورا می شود. قصه الیاس در این کتاب روایتگر زمین، خان و رعیت به همراه ظلم، ستم و عشق نافرجام اوست. این رمان با بیان داستان زندگی الیاس و خانواده اش سعی دارد به مفاهیم مهم تر و عمیق تری مثل عدالت خواهی برای نسل امروز بپردازد. نوجوانان با این کتاب همراه شخصیت اصلی نوجوان شده و از میان ماجراهایی عجیب می گذرند که متعجب و شگفت زده شان می کند. از اتفاقات داخل مدرسه که موجب دردسر می شود تا زندان ساواک و از خانه ی خان تا سفارت خانه آمریکا.
در بخشی از کتاب روایتی ساده از ماجرایی پیچیده می خوانیم
ماجرای میدان ژاله اتفاقی بزرگ بود در آن روزها؛ درست چند روز بعد از آزادی الیاس و سامان از زندان اتفاق افتاد. دادگاه نظامی آن ها را به یک سال حبس در زندان قصر محکوم کرده بود. اما به شش ماه نرسیده از زندان آزاد شدند؛ یعنی تابستان سال 1357 که زندان ها پُر شده بود و باید زندانی های کم اهمیتی مثل آن ها را آزاد می کردند تا جا برای زندانی های دیگر باز شود؛ و این اتفاق سیزدهم شهریور مصادف با عید فطر رخ داد. بیرون از زندان داشت اتفاقات عجیب و غریبی می افتاد؛ اتفاقاتی به اسم انقلاب. دیگر شعارنویسی و پخش اعلامیه کاری کوچک و ناچیز محسوب می شد که کار هرروزۀ جوان هایی مثل الیاس بود؛ الیاسی که از زندان و شکنجه های ساواک فقط جای زخم آتش سیگار روی پیشانی اش باقی مانده بود. جلوی زندان قصر دایی شکور به استقبالش آمد. پدر و مادر سامان هم بودند. استقبال از آن ها باشکوه نبود. شاید هر دو خانواده دلِ خوشی از کارهایِ انقلابیِ آن ها نداشتند. خیلی زود آن ها از هم جدا شدند. الیاس و دایی انگار حرفی برای گفتن نداشتند. شاید در ملاقات های ماهانه در زندان حرف هایشان را زده بودند و شاید هم دایی دلِ پُری از این خواهرزادۀ چموشش داشت؛ خواهرزاده ای که جز دردسر سودی برای او نداشت. خیابان های شلوغ و پُرجمعیت را به سختی پشت سر گذاشتند. مسیر مردم به طرف بالای شهر بود و مسیر آن ها به طرف پایین شهر. نماز عید فطر در قیطریه به تظاهراتی میلیونی منجر شده بود. دایی غر می زد: « نماز عید که تمام شده. معلوم نیست چرا نمی روند به خانه هایشان .» دیدن این همه جمعیت در خیابان ها و شنیدن شعارها برای الیاس تازگی داشت؛ درست مثل روزی که برای اولین بار تهران را دیده بود.
فهرست مطالب کتاب
- روایت اول: ماجرای الیاس، پسر محمدجان
- روایت دوم: ماجرای عروسی یوسف
- روایت سوم: در عزای یوسف
- روایت چهارم: به دنبال عدالت
- روایت پنجم: راهی که بسته است
- روایت ششم: بازگشت نورجمال
- روایت هفتم: راه قانونی
- روایت هشتم: بشیرخان می تازد
- روایت نهم: تیمسار مزین و دوستان امریکایی
- روایت دهم: آتش در خرمن
- روایت یازدهم: در تهران
- روایت دوازدهم: سامان ساسانی
- روایت سیزدهم: راه مبارزه
- روایت چهاردهم: ماجرای آن شب
- روایت پانزدهم: در چنگال ساواک
- روایت شانزدهم: ماجرای میدان ژاله
- روایت هفدهم: انقلاب در روستا
- روایت هجدهم: پایان ماجرا
خلاصه ی کتاب روایتی ساده از ماجرای پیچیده
داستان از این قرار است که در روستایی، مردمی زندگی می کنند که در این روستا خانی است که نسبت به مردم زورگو و ظالم است و بخاطر نفوذش در دستگاه های حکومتی به هیچکس حق اعتراض نمی دهد. ماجرا از آن جایی شروع می شود که پسر خان، برادر الیاس را (الیاس قهرمان داستان است) شب عروسی اش می کشد و زن برادرش را می دزدد. حالا با توجه به وجود کلی مدرک، پلیس بخاطر نفوذ خان در دستگاه های حکومت شاه، مقصر اصلی را که پسرِخان است دستگیر نمی کند. تا اینکه بعد از ماه ها بی خبری، زن برادرِ الیاس، به طریقی از خانه ی خان فرار می کند؛ استوانی که جدیدا وارد روستا شده، شروع به پیگیری پرونده می کند؛ اما باز هم با نفوذ خان، از ادامه ی پرونده جلوگیری می شود. پس از گذشت مدت ها از ماجرا، زن برادرِ الیاس دوباره توسط پسرِخان دزدیده می شود. این بار الیاس که یک دانش آموز است خود را به نماینده ی شاه می رساند و ماجرا را برایش می گوید و از او و دوستان آمریکایی اش می خواهد که زن برادرش را نجات دهند اما آن ها هم قولی الکی به او می دهند و چند هفته بعد جنازه زن برادرشان را در گوشه ای از روستا پیدا می کنند. الیاس که می بیند از هیچ راه قانونی، حتی از طریق نامه نوشتن به خود شاه نمی توانند حقشان را بگیرند؛ در صدد انتقام گرفتن، انبارِ خانه ی خان را آتش می زند و سپس به تهران فرار می کند. در تهران پیش خانواده ی دایی اش مستقر می شود و الباقی درسش را آن جا می خواند. آن جا دوستی پیدا می کند به اسم سامان؛ سامان او را با انقلاب و امام خمینی و... آشنا می کند و از آن به بعد، الیاس برای پیروزی انقلاب فعالیت می کند و سختی هایی مثل شکنجه ساواک را تحمل می کند تا به عدالت برسد. و می رسد... نکته ی جالب رمان این است که در ابتدای داستان، الیاس دچار یک عشق زودگذر و ظاهری (عشق در یک نگاه) می شود که در انتهای ماجرا برخلاف اکثر رمان ها با نگاهی منطقی به قضیه فیصله می دهد.
شناسنامه کتاب روایتی ساده از ماجرایی پیچیده
-
نویسنده: ابراهیم حسن بیگی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سوره مهر
- تعداد صفحات: 224
- موضوع کتاب:کتاب مذهبی انقلاب دفاع مقدس نوجوان
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
این اثر روایت نوجوانی است که خان و رعیت و صد البته ظلم و ستم با چاشنی عشقی ناخواسته در الیاس. مفهوم برتری و نابرابری و ظلم و ستم و در یک کلام استکبار، مفهومی است که در ظرف مکان و زمان نمی گنجد و الیاس بهانه ای است تا نوجوان امروز ما با این مفاهیم آشنا شوند. اگر به این سبک رمان و داستان ها علاقمندید کتاب روایتی ساده از ماجرای پیچیده گزینه مطلوبی است. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.