درباره آرتو میلر
آرتور اشر میلر (به انگلیسی: Arthur Asher Miller) (زاده ۱۷ اکتبر ۱۹۱۵ - درگذشته ۱۰ فوریه ۲۰۰۵) نویسنده، نمایش نامه نویس و مقاله نویس آمریکایی بود. میلر با نوشتن تعداد زیادی نمایش نامه برای بیشتر از ۶۰ سال نقش برجسته ای در ادبیات و سینمای آمریکا داشت. هنگام درگذشت میلر، بسیاری از بزرگان ادبیات و سینما به او ادای احترام کردند و بعضی هاشان او را «بزرگ ترین نمایشنامه نویس آمریکا» خواندند. معروف ترین اثر میلر نمایش نامهٔ مرگ فروشنده است که بارها در صحنه های مختلف اجرا شده است. وی هم چنین به خاطر ازدواج کوتاه مدت اش با مرلین مونرو شهرت دارد.
درباره کتاب مرگ فروشنده:
مرگ فروشنده نمایشنامه ای در دو پرده با سیزده شخصیت است. ویلی لومن محوری ترین شخصیت نمایش، مردی میان سال است که پس از یک سفر کاری ناموفق به خانه برمی گردد. ویلی در دوران بازنشستگی به سر می برد و از وضعیت معیشتی خود و خانواده اش راضی نیست. او دچار زوال عقل هم شده و زمان حال و گذشته را با هم در می آمیزد. زمانی که ویلی دور از خانواده در شهر دیگری بوده به همسرش خیانت کرده است و سعی دارد این موضوع را با او درمیان بگذارد. ویلی با مقایسه زندگی خود و فرزندانش با اطرافیان به این نتیجه می رسد که آن ها افرادی شکست خورده هستند. خانواده ویلی راه هایی را برای پولدار شدن امتحان می کنند اما باز هم با شکست رو به رو می شوند. ویلی برای اینکه وضعیت مالی خانواده اش را سر و سامان بدهد و بتواند کمی گذشته را جبران کند تصمیم سخت و غیر معمولی می گیرد.
افتخارات کتاب مرگ فروشنده:
- برنده جایزه پولیتزر در سال 1949
- برنده جایزه نمایشنامه انجمن منتقدین نیویورک در سال 1949
- برنده جایزه تونی بهترین نمایشنامه در سال 1949
نکوداشت های کتاب مرگ فروشنده:
- یکی از بهترین نمایشنامه های تاریخ تئاتر آمریکا (The New York Times)
- شاهکاری حیرت انگیز از آرتور میلر (Penguin)
اقتباس های تئاتری و سینمایی از کتاب مرگ فروشنده:
این نمایشنامه نخستین بار در سال 1949 در تئاتر برادوی به روی صحنه رفت و نمایش آن برای 742 شب ادامه داشت و موفق به کسب افتخارات بسیاری شد. مرگ فروشنده تا کنون سه بار برنده جایزه تونی شده است و به زبان های مختلف در سراسر جهان ترجمه شده و به اجرا در آمده است.
علاوه بر تئاتر، تا کنون چندین نسخه سینمایی بر اساس نمایشنامه مرگ فروشنده ساخته شده است. نخستین بار در سال 1951 فیلم موفقی با همین نام به کارگردانی لاسو بندک به نمایش درآمد. این فیلم جوایز متعددی از جمله گلدن گلاب و جایزه جشنواره ونیز را دریافت کرد و در 5 رشته نامزد جایزه اسکار شد. در سال 1985 فیلمی تلویزیونی بر اساس این نمایش نامه ساخته شد و داستین هافمن بازیگر مطرح هالیود در نقش ویلی حضور داشت. این فیلم در چند رشته در جشنواره هایی چون امی و گلدن گلوب نامزد دریافت جایزه شد. در سینمای ایران هم اصغر فرهادی در صحنه هایی از فیلم موفق فروشنده اشاره هایی به نمایشنامه مرگ فروشنده داشته و بخش هایی از آن را به اجرا در آورده است. فیلم فروشنده برنده جایزه جشنواره کن و جایزه اسکار شده است. مطالعه این کتاب برای دوست داران تئاتر و ادبیات نمایشی جذاب خواهد بود. همچنین کسانی که به داستان های پر پیچ و خم و تعلیقی و دیگر آثار آرتور میلر علاقه دارند، از خواندن کتاب مرگ فروشنده لذت خواهند برد.
در بخشی از کتاب مرگ فروشنده می خوانیم:
- ویلی: بیف! تو تو بستن چی کار می کنی؟
- بیف: چرا جواب نمی دادی؟ پنج دقیقه ای هست در می زنم، تلفن هم زدم بهت
- ویلی: الان شنیدم. تو حموم بودم، در هم بسته بود. خونه اتفاقی افتاده؟
- بیف: پدر آبروت رو بردم.
- ویلی: منظورت چیه؟
- بیف: پدر...
- ویلی: بیفی، این حرف ها یعنی چی؟ (دست بر شانه بیف می گذارد. ) بیا بریم پایین یه لیوان شیر بگیرم بخوری.
- بیف: پدر، من از ریاضی افتادم.
- ویلی: ترم رو که نیفتادی؟
- بیف: کل ترم رو افتادم. اون قدر نمره نیاوردم که مدرک بگیرم.
- ویلی: منظورت اینه که برنارد حاضر نشد جواب ها رو بهت برسونه؟
- بیف: چرا، رسوند، سعیش رو کرد، ولی شصت و یک بیشتر نگرفتم.
- ویلی: چهار نمره ش رو حاضر نشدن بهت بدن؟
- بیف: بِرنبام کلا رد کرد. بهش التماس کردم، پاپا، اما نمره بهم نداد. تو باید پیش از اینکه مدرسه تعطیل بشه، باهاش حرف بزنی. چون وقتی خودش ببینه چه جور مردی هستی، تو هم با اون شیوه خودت باهاش حرف بزنی، مطمئنم در مورد من کوتاه می آد. کلاس ها درست خورد به تمرین های من، اینه که نتونستم به قدر کافی برم کلاس. باهاش حرف می زنی شما؟ حتما ازت خوشش می آد، پاپا. شما می دونی چه جوری حرف بزنی.
- ویلی: حق با توئه. همین الان سوار می شیم راه می افتیم.
- بیف: اوه، پدر، چه کار خوبی! مطمئنم به خاطر تو درستش می کنه!
شناسنامه کتاب مرگ فروشنده
- نویسنده: آرتور میلر
- مترجم: حسن ملکی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: انتشارات بیدگل
- تعداد صفحات: 164
- موضوع کتاب: نمایشنامه
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.