درباره کریستین منگان
کریستین منگان نویسنده ای آمریکایی ست که تحصیلات خود را در مقطع دکترا از دانشگاه دوبلین تکمیل کرده است. پایان نامه ی دکترای وی بر موضوع ادبیات داستانی گوتیک قرن هجدهم متمرکز بود و در راستای همین تحقیقات، ایده ی نگارش رمان نارنگی در ذهن کریستین منگان کلید خورد. نارنگی نخستین رمان این نویسنده است که به شدت مورد استقبال منتقدان و مخاطبان قرار گرفت.
درباره کتاب نارنگی
عشق چیست؟ دوستی چه تعریفی دارد؟ رفاقت را کجا می توان یافت؟ آیا می توان مرزی برایشان قائل شد؟ عاشقی را همه ما در مرحله ای از زندگی تجربه کرده ایم؛ همگی جایی، چشم عقلمان را بسته و قلبمان را گشوده ایم. دیوانگی را تجربه کرده ایم؛ مجنون بوده ایم؛ از خواب و خوراک افتاده ایم؛ خندیده و گریسته ایم. و بعدها! بعدها از خودمان و رفتارهایمان خجالت کشیده و شاید حتی ترسیده ایم. اما تا کجا؟ تا کجا باید پیش رفت؟ چه کسی باید بهای آن را بپردازد؟ آخرین فردی که آلیس از زمان ورودش به شهر تنجیر در مراکش انتظار داشت ببیند، دوست و هم اتاقی قدیمی اش لوسی بود. لوسی دوست و هم اتاقی سابق آلیس بود که بعد از تصادفی در شهر بنینگتون آمریکا بیشتر از یک سال بود که همدیگر را ملاقات نکرده بودند. آلیس و جان که به تازگی ازدواج کرده بودند به پیشنهاد جان به مراکش نقل مکان کرده بودند. لوسی بعد از دیدار مجددش با آلیس در تلاش بود تا دوباره رابطه آلیس و خودش را مانند قبل کند. آلیس که هنوز با زندگی در مراکش سازگار نشده بود، به نظر از دیدن این دوست قدیمی خوشحال بود. آلیس از اینکه به تنهایی در شهر شلوغ و گرم تنجیر به گردش و خرید برود، وحشت داشت اما لوسی که جسورتر از او بود به آلیس کمک می کرد تا از آپارتمان خود بیرون بیاید و شهر را بیشتر ببیند. مدت چندانی نمی گذرد که آلیس احساس عجیبی را تجربه می کند؛ او احساس می کند لوسی هر لحظه در حال تسلط و کنترل بر او است... در همین احوالات است که جان شوهر آلیس نیز ناپدید می شود. آلیس که به این اتفاقات مرموز مشکوک است، همه چیز را زیر سوال می برد؛ رابطه اش با دوست مرموزش، تصمیم او برای آمدن به تنجیر و وضعیت ذهنی خودش... چه چیزی در پشت پرده ی این اتفاقات است؟ کریستین منگان (Christine Mangan) زمانی که در سال 2018 اولین اثرش یعنی کتاب نارنگی (Tangerine) را منتشر کرد، خیلی زود تحسین منتقدان و مخاطبان را برانگیخت. رمان نارنگی داستانی قدرتمند، جذاب و پر از جزئیات است که در لحظاتی کاملاً شما را غافلگیر می کند. روند ماجرا و رویدادهای آن پراز تعلیق و هیجان است و همین موضوع روند داستان را برای مخاطب غیرقابل پیش بینی می کند. از کتاب نارنگی فیلمی توسط کمپانی فیلم سازی اسموک هاوس پیکچرز جورج کلونی در دست ساخت است که اسکارلت جوهانسون بازیگر مطرح آمریکایی نیز در آن نقش آفرینی خواهد کرد.
نکوداشت های کتاب نارنگی
- داستانی پر از تعلیق و هیجان. (St. Louis Post-Dispatch)
- تریلر رضایت بخش و جذاب. (نقد و بررسی کتاب نیویورک تایمز)
- داستانی تاریک و واقعاً ترسناک از دوستی و عشقی وسواس گونه. (Buzzfeed)
- وهم انگیز و سرگرم کننده. (جنیفر ایگان)
- یک ملودرام جذاب و خشن از شمال آفریقا در دهه پنجاه.... کتاب نارنگی هیجان انگیز، دوست داشتنی و چشمگیر است. (نیویورکر)
- هیجانی که همه درباره آن صحبت خواهند کرد... یکی از آن داستان های پر پیچ و خم و هیچکاکی که به بهترین وجه باعث سردرگمی می شود... (Esquire)
- داستانی تاریک از عشقی مرموز. (NPR)
در بخشی از کتاب نارنگی می خوانیم...
او می خواست با این حرکت مرا تحقیر کند. کلماتش زهرآگین بود. تنفری که از رابطه من با آلیس داشت، در چین و شکن های تمام حروفش در حال غلیان بود. آلیس هم اندکی جابجا شد. سریع نفس می کشید. حرفش را شنیده بود و از منظورش آگاه بود. نکته همین بود؛ او این حرف را زده بود تا به من توهین کند و زخم بزند. تا رابطه مان را تکه و پاره کند. من هرگز آن جا، جایگاهی نداشتم، هرگز یکی از آن ها نمی شدم. او می خواست مرا شیرفهم کند که یکی از آن دخترهای خانواده های سطح بالا، آن دخترهای بی دردسر نبودم؛ همان هایی که نشانه های خانوادگی قدرت یعنی موهای بلند، بلوند و براق، صورت های رنگ پریده و بینی های عقابی داشتند. دخترهایی که مجبور نبودند برای یک لقمه نان کار کنند. آن ها که تنها وظیفه شان در زندگی این بود که اول برای بابا جان و بعد برای شوهر جان دلبری کنند. من با آن ها فرق داشتم. پیوند من با کار، یک عهدنامه به طول تفاوت هایی بود که ما را از هم جدا می کرد. جان به وضوح دوستی من و آلیس را نمی فهمید و صد البته آن را دوست نداشت. این دوستی، آلیس یا هر درکی که جان از آلیس داشت را لکه دار کرده و تغییر داده بود. دوستی ما برای شخصیت آلیس مضر بود، پس جان می خواست حذفش کند. اوایل مزاحمتی برای جان نداشتم؛ غریبه ای بودم که یک روز تنها و بی خبر جلوی در خانه اش پدیدار شده بود اما ماندنم تفاوت ها را آشکار کرده بود. یکی می توانست مثل آلیس، تنها اما کاملاً وابسته باشد. هم در بنینگتون و هم در تنجیر تنها بود و همیشه به دیگری، به عمه اش، به جان و حتی برای مدتی کوتاه به تام وابسته بود. من اما از نژاد دیگری بودم، کسی که هیچ وقت مثل جان مک آلیستر در یک دایره درجا نمی زد.
شناسنامه کتاب نارنگی
- نویسنده: کریستین منگان
- مترجم: سمیه جعفری نژاد
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر آواژ
- تعداد صفحات: 256
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
علاقه مندان به رمان های هیجان انگیز و معمایی را به خواندن این رمان دعوت می کنیم؛ همچنین دوستداران داستان های تاریخی خارجی نیز از خواندن کتاب نارنگی لذت خواهند برد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.