درباره جولی کی. نورم
دکتر جولی کی. نورم پروفسور روان شناسی در کالج ولزلی در ماساچوست آمریکا است. دکتر نورم در سال 1992 به کالج ولزلی پیوست و قبل از آمدن به کالج ولزلی، استاد دانشگاه نورث ایسترن بود. او در زمینه هایی مانند روان شناسی شخصیت، خوش بینی و بدبینی پژوهش و تدریس می کند. تحقیقات او بر راهبردهایی که مردم برای دست یافتن به اهدافشان استفاده می کنند می پردازد و در این حوزه بر استراتژی بدبینی دفاعی متمرکز است. دکتر نورم کتاب ها و مقالات متعددی برای مجلات علمی نوشته است و عضو هیئت تحریریه و دستیار سردبیر چندین مجله علمی می باشد. او همچنین مناصب مختلفی در انجمن شخصیت و روانشناسی اجتماعی داشته و یکی از اعضای موسس و رئیس سابق انجمن تحقیقات شخصیت است.
درباره کتاب قدرت تفکر منفی
اگر کارتون سفرهای گالیور را مشاهده کرده باشید، حتماً آن شخصیت معروف با چهره ی درهمش را به خاطر دارید. کاراکتر «گلام» که تابلوی متحرک ناامیدی و بدبختی بود و در مواجهه با هر موقعیتی بدترین اتفاق ها را به انتظار می کشید و چنین می گفت: «من می دونم... ما می میریم!» جولی کی. نورم در کتاب قدرت تفکر منفی (The Positive Power Of Negative Thinking) به شما می گوید که چرا اتخاذ رفتاری شبیه به گلامِ سفرهای گالیور نه تنها بد نیست، بلکه می تواند بهره وری شما را افزایش دهد. او برای اثبات ادعای خود شواهدی را ارائه می کند که نشان می دهند خوش بینی راهی کافی برای مدیریت اضطراب و تاب آوردن فشارهای دنیای مدرن نیست. آیا شما هم در گروه افرادی قرار می گیرید که مدام از اطرافیان خود می شنوند: «به نیمه ی پر لیوان نگاه کن» اما هرچه به لیوان نگاه می کنند، چیزی جز ظرفی خالی نمی بینند؟ شاید بارها در زندگی بدبین خطاب شده و از ثمرات مثبت اندیشی شنیده باشید. خبر خوب اینجاست که دیگر لازم نیست خود را در کتاب های مثبت اندیشی غرق سازید و تلاش کنید تا خوش بین تر باشید. بلکه می توانید با کمک گرفتن از بدبینی تان به کنترل فشار و استرس بپردازید. اما این امر چگونه حاصل می شود؟ جولی کی. نورم (Julie K. Norem) در کتاب خود به شما پاسخ می گوید. کتاب قدرت تفکر منفی اولین بار در سپتامبر ماه 2001 منتشر شد. با وجود سال های زیادی که از تألیف این کتاب می گذرد، میان مخاطبان کتاب های خودسازی طرفداران خود را دارد و ایده اش همچنان تازه است. جولی نورم در اثر حاضر بیان می کند که بدبینی برای بسیاری از انسان ها نوعی ابزار دفاعی ست که به کمک آن قادر می شوند اضطراب خود را کنترل کنند. به عبارت دقیق تر، او با پرداختن به مزایای تفکر منفی گویی با این عقیده که خوش بینی تنها فضیلت اصیل است، مخالفت می کند. لازم است اشاره کنیم که کتاب حاضر به هیچ طریق با اهداف روان شناسی مثبت گرا در تضاد قرار نمی گیرد.
جملات برگزیده ی کتاب قدرت تفکر منفی
- فرار هرگز باعث رهایی نخواهد شد. (کنی لوگینز)
- برای هر مشکل پیچیده، راه حلی ساده، واضح اما اشتباه وجود دارد. (هنری ال. منکن)
- هرگز بدبین نباشید... فرد بدبین نظرات صحیح تری نسبت به فرد خوش بین دارد، اما فرد خوش بین از زندگی بیشتر لذت می برد. (رابرت ای. هینلین)
- شک و تردیدهایمان به ما خیانت می کنند زیرا موجب می شوند آنچه که می توانستیم به دست آوریم را با ترسِ از شکست، از دست بدهیم. (ویلیام شکسپیر)
- فردی موفق است که صبح وقتی بیدار می شود تا زمانی که بخواهد به رختخواب برود هر آنچه را که می خواسته انجام داده باشد. (باب دیلن)
- من همان طور که تمایل ندارم بی دلیل بدبین باشم، دوست ندارم خوش بینی متکبرانه و بی مورد نیز داشته باشم. هر دو مزایا و معایبی دارند که باید موردتوجه قرار گیرد. (تئودور روزولت)
در بخشی از کتاب قدرت تفکر منفی می خوانیم
موقعیت ها یا زمینه های خاص احتمالاً می توانند برخی از پیامدهای راهبردهای ما را تشدید کنند یا به حداقل برسانند. فرهنگ فردگرایی در آمریکا داشتن اعتمادبه نفس بالا را به عنوان یک ارزش فردی، مهم می شمارد و به تبع آن به پیشرفت شخصی و خودافزایی نیز اهمیت ویژه ای می دهد. فرهنگ موافق خوش بینی، به تشویق اعتمادبه نفس بالا می پردازد و فرهنگ موافق بدبینی، به مذمت فردگرایی و اعتمادبه نفس بالا می پردازد. در بسیاری از فرهنگ های سنتی آسیایی، اعتمادبه نفسِ شخصی و ارتقای خود، ارزش کم تری دارند و ممکن است مورد مذمت قرار گیرند. ضرب المثل «چرخی که جیرجیر کند روغن کاری می شود» 50 را با ضرب المثل «میخی که از جایش بیرون بیاید، بر سرش کوبیده می شود» مقایسه کنید. تفاوت در تأکیدات فرهنگی یا همان طور که به درستی عنوان شده است «حساسیت های فرهنگی» نشان از وجود ناسازگاری های بین فرهنگی در استفاده از راهبردهاست. تصور کنید یک خوش بین راهبردیِ خودنمای آمریکایی، تلاش می کند با یک بدبین دفاعی آسیایی متواضع کار کند. خوش بین آمریکایی از این که احوال پرسی صمیمانه اش واکنشی به همان اندازه مشتاقانه را دریافت نکرده و شور و شوق صدایش واکنش هم ترازی نداشته و فهمیده که به رخ کشیدن دستاوردها و موفقیت هایش باعث شده که رقابت دوستانه و سازنده بین او و همکارش پیش نیاید، ناامید شده است. او حتی ممکن است نگران این باشد که چرا همکار جدیدش مدام و به راحتی از خود انتقاد می کند و شاید فکر کند که او مبتلا به افسردگی شده است.
فهرست مطالب کتاب
- درباره نویسنده
- فصل اول: مقدمه ای بر یک دیدگاه سنت شکن
- فصل دوم: تأکید بر جنبه منفی به عنوان یک راهبرد، نه علامت
- فصل سوم: همه چیز درباره مشکل اضطراب
- فصل چهارم: چرا افراد بدبین شباهت های زیادی با افراد خوش بین ندارند؟
- فصل پنجم: فرد اجتناب کننده و فرد خودناتوان ساز
- فصل ششم: تفکر منفی در برابر هذیان های مثبت
- فصل هفتم: نمی توان برای همه یک نسخه واحد پیچید؛ افراد گوناگون، راهبردهای مختلف
- فصل هشتم: وقتی راهبردها با یکدیگر ناسازگار می شوند؛ شرایط مشابه، سلایق متفاوت
- فصل نهم: مزایا و معایب راهبردها و انتخاب ما؛ دیدگاه هایی برای تغییر
- منابع
شناسنامه کتاب قدرت تفکر منفی
- نویسنده: جولی کی. نورم
- مترجم: محمد عربی، حسین صادقی ملامحله
-
زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر اندیشه آگاه
- تعداد صفحات: 234
- موضوع کتاب:کتاب موفقیت و خودسازی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا به حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.