درباره هرمان هسه
هِرمان هِسِه (آلمانی: Hermann Hesse؛ زادهٔ ۲ ژوئیهٔ ۱۸۷۷ – درگذشتهٔ ۹ اوت ۱۹۶۲ میلادی) ادیب، نویسنده و نقاش آلمانی-سوییسی و برندهٔ جایزهٔ نوبلِ سال ۱۹۴۶ در ادبیات بود. وی در ۲ ژوئیهٔ ۱۸۷۷ در شهر کلاو واقع در ایالت بادن-وورتمبرگ به دنیا آمد. پدر هرمان هسه مدیریت مؤسسه انتشارات مبلغین پروتستان را به عهده داشت. مادرش دختر هندشناس، هرمان گوندرت و مدیر اتحادیه ناشران کالو بود. کتاب خانه بزرگ پدربزرگ و شغل پدر، اولین باب آشنایی هرمان هسه جوان با ادبیات بود. از طریق پدر و مادرش که مبلغان مذهبی در هندوستان بودند، به جهان بینی و تفکرات فلسفی هند دست یافت.
درباره کتاب روزالده اثر هرمان هسه
"روزالده" "یک داستان کلاسیک خواندنی" از "هرمان هسه” نویسنده ی مشهور آلمانی است که زندگانی یک مرد را روایت می کند. مردی که میان مسئولیت هایش نسبت به خانواده و عطش شخصی اش برای یک تکامل روحی در تنگنا قرار گرفته و این رشد معنوی تنها در بیرون مرزهای جامعه ی سنتی که در آن زندگی می کند یافت می شود. داستانی کوتاه از مردی هنرمند و نقاش که ازدواج ناموفقی داشته و با همسر خود هیچ تناسبی ندارد و هر دو تنها به خاطر فرزند خردسال پسرشان به زندگی با هم تن داده اند. به نوعی کتاب صوتی روزالده (Rosshalde) برگرفته از زندگی شخصی نویسنده برجسته آلمانی، هرمان هسه است. مردی ثروتمند و متاهل اما تنها که آرزوها و خواسته های روحی و معنوی فراوانی دارد اما به خاطر تعهد به خانواده نمی تواند آن ها را ترک کند. نام روزالده در کتاب به محل زندگی شخصیت اول داستان یوهان وراگوت اشاره دارد که برایش شبیه به یک زندان مجلل شده است و نمی تواند خود را از محدوده آن خارج کند. اما سرانجام داستان کتاب روزالده تا جایی پیش می رود که یوهان تصمیم می گیرد که همسرش آدل را ترک کند و از امنیت بی روح و کشنده آن خانه بگریزد تا در سفرش به هندوستان، دوباره خودش را از نو کشف کند. این اثر ناب و زیبا اشاره ای به جدایی هسه از همسر اولش دارد که گویی زندگی پرتلاطم و تلخی را باهم پشت سر گذاشتند؛ همچنین سفر یوهان وراگوت به هندوستان نیز علاقه ی نویسنده به اندیشه های شرقی را به خوبی نشان می دهد.
جوایز و افتخارات هرمان هسه
- جایزه گوته (1946)
- جایزه نوبل ادبی (1946)
- جایزه ادبی ویلهلم رابه (1950)
- جایزه صلح انجمن کتاب فروشان آلمان (1955)
نکوداشت های کتاب روزالده
- نوعی بیوگرافی از زندگی هسه که روایتی از آشفتگی شخصی نویسنده در آستانه جنگ است. (مجله The Christian Science Monitor)
- بهترین داستان کوتاه هرمان هسه... بلوغ و مهارت و حقیقت نهفته در کتاب، آن را به اثری برجسته تبدیل کرده است. (مجله The Oregon Journal)
در بخشی از کتاب روزالده میخوانیم...
وراگوت در برابر آن تابلوی بزرگی که ستم را نشان می داد، ایستاد و مشغول کار روی لباس زن شد که به رنگ سبز نیلی روشن بود. یک قطعه طلای زینتی کوچک که از اندوه و پریشانی ساطع بود، به گردن داشت. این نور باارزش که بسیار ماهرانه کار شده بود، در چهره و قامت زن که در سایه بود، جایی برای درنگ نمی یافت. از روی رنگ آبی ملالت آور لباسش، با بیزاری و اندوه می رمید ولی همین نور با موهای بور و آشفته کودک زیبایی که در کنارش بود، با عطوفت و شادی به بازی می پرداخت. ضربه ای به در زده شد؛ نقاش با بی حوصلگی به سمت در رفت. پس از زمانی کوتاه که ضربه ای دیگر به در زده شد، با گام های بلند خود را به در رسانید و آن را به اندازه شکافی باز کرد. آلبرت بود که از زمان ورودش به روزالده، قدم به کارگاه نذاشته بود. کلاه حصیری اش را در دست داشت و تقریبا باتردید به چهره هیجان زده پدرش می نگریست.
شناسنامه کتاب روزالده
- نویسنده: هرمان هسه
- مترجم: محمد بقایی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر تهران
- تعداد صفحات: 224
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
اگر به آثار کلاسیک و به خصوص داستان های آلمانی علاقه مند هستید، این کتاب برای شما مناسب است. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.