درباره علی محمد افغانی
علی محمد افغانی (زاده ۱۱ دی ۱۳۰۳) از نویسندگان نامدار ایرانی و نویسندهٔ رمان «شوهر آهو خانم» است. وی سال ۱۳۰۳ در شهر کرمانشاه زاده شد و نویسنده نخستین رمان واقعی به زبان فارسی (شوهر آهو خانم) است. ٔپدر علی محمد افغانی، حسینقلی و مادرش صغری اصفهانی بودند، پدر علی محمد در بحبوحه انقلاب مشروطه از اصفهان به کرمانشاه رفت و در آنجا ماندگار شد. افغانی در رابطه با خانواده اش می گوید: «پدرم در اصفهان با کسی که سرباز ارتش سالارالدوله بود، اختلاف پیدا کرد. او گزارش داد که پدرم به سمت او تیراندازی کرده، می خواستند پدرم را بگیرند. پدربزرگم به پدرم گفت که مدتی از اصفهان برو سمت کربلا، پدرم به همراه پسر عمویش راهی عتبات شدند و بعد برگشتند کرمانشاه. پسر عموی پدرم در آن جا ازدواج کرد و ماندگار شدند. بعد هم پدرم با مادرم که او هم اصفهانی بود ازدواج کرد و دیگر ماندند در کرمانشاه. در واقع «بافته های رنج من» حکایت همین ها هست». اما من خود را کاملاً کرمانشاهی می دانم، چو پیشرفت خود را مدیون و مرهون بزرگانی چون لاهوتی، مظلومی، رشید یاسمی و… می دانم.
علی محمد افغانی روایتگر اوضاع سیاسی و اجتماعی جامعه است و آن را در بستر داستان نقد می کند. افغانی شخصیت های مطرح و اصلی داستان های خود را از بین زنان انتخاب کرده است به طوری که محوریت اصلی داستان های او نقش زن در جامعه است. قلم افغانی روان و دلنشین است و توانایی او در نشان دادن دردها و دغدغه های شخصیت ها و رشد فکری و دیدگاه آن ها به هیچ وجه شبیه قالب های کلیشه ای نیست بلکه شبیه آدم هایی هستند که ما در پیرامون خود می بینیم. نام علی محمد افعانی با کتاب «شوهر آهوخانم» عجین شده است. او با انتشار این کتاب به شهرت زیادی دست یافت به طوری که اغلب مردم نام او را با این اثر می شناسند. از دیگر آثار این نویسنده ی برجسته می توان به کتاب های «محکوم به اعدام»، «دکتر بکتاش»، «همسفر»، «سیندخت» و «بافته های رنج»، «خداحافظ دخترم» و «شلغم میوه بهشته» اشاره کرد.
درباره کتاب شادکامان دره قره سو
شادکامان دره قره سو از "علی محمد افغانی"، رمانی است جذاب و خیره کننده که در آن به وضعیت اجتماعی مردم ایران در دوران اول و دوم پهلوی پرداخته است. این رمان علاوه بر این که داستانی عاشقانه را پیش می برد، به وضعیت اجتماعی زنان و ساختارهای تعیین کننده ی جایگاه آنان در اجتماع نیز اشاره دارد. "شادکامان دره قره سو"، داستان بهرام، پسر نوزده ساله ای است که در کنار پدر، به ساخت سدی بر رودخانه ی قره سو مشغول است. دستور ساخت این سد توسط بدیع الملک خان که بزرگ و خان روستاست به پدر بهرام، که مرد شریف و پرکاری است داده شده است. در رفت و آمد هایی که به خانه ی بدیع الملک خان صورت می گیرد، بهرام دلباخته ی دختر او، سروناز می شود. روزها از پی هم می گذرند و زیبایی صورت و سیرت سروناز، باعث می شود که عشق او بیشتر در دل بهرام ریشه بگیرد تا اینکه نهایتا کار سد تمام می شود و او با دلی سرشار از عشق سروناز، روستا را همراه پدر خود ترک می کند. ولی "علی محمد افغانی" خواب های دیگری برای داستان "شادکامان دره قره سو" در سر دارد. بدیع الملک خان، حق الزحمه ی پدر بهرام را پرداخت نمی کند و این مساله بهانه ای می شود که آن دو را بار دیگر برای وصول مطالبه به خانه ی خان می کشاند. کم کم عشق بهرام به قلب سروناز هم سرایت می کند و دختر تصمیم می گیرد که مخاطره ی این عشق سوزان را به جان بخرد. عشقی که در مسیر آن پستی و بلندی های زیادی نهفته است و هیچ کس نمی داند در انتهای قصه، چه سرنوشتی انتظارش را می کشد.
در بخشی از کتاب شادکامان دره قره سو می خوانیم
اگر قبول کنیم که عشق مانند ریا کیفیتی است که از عمق هستی بر می خیزد و آدمی در آن مرحله از بلوغ که تازه درصدد برآمده خود و زندگی را بشناسد از آن جهت که بیم دارد نکند کیفیت ناشناخته و مرموز تازه، پایان هستی اش باشد کورکورانه به قلب خود یا در معنی عمیق تر به غریزه کلی طبیعت، طبیعتی که مانند یک کوزه گر ماهر دوست ندارد به بیند قالب هایش بیکار مانده است، تسلیم می شود؛ آری، اگر این نکته را بپذیریم که آغاز تکوین در هر پدیده زندگی هميشه با پوزش های طوفانی، سر و صدا و شتابزدگی همراه بوده و در مسئله آفرینش چون هميشه به جنبش درآوردن نیروها موضوع کار است آرامش و خاموشی بی معنی است. اما از طرفی بهرام، آن لحظه که از دختر جوان جدا می شد و رفعتیه را پشت سر می نهاد تازه ستاره های آسمان گرم خودنمایی کردن شده بودند. شب خوش و خنکی بود. پاره های ابر بر اوج آسمان تیکه های زیبایی را تشکیل می دادند که از هم دور می شدند. اندیشه موفقیت چنان او را سرمست کرده بود که دلش می خواست عوض راه رفتن معمولی با گام های ریز و سریع بدود و به هرکس می رسد برادروار راز دل خود را بگشاید. اکنون بود که به فلسفه عميق عرفا که بالاترین سعادت را عشق یا به عبارتی دیگر پیروزی در عشق می دانستند پی می برد. این معنی در وجود او که بیش از نوزده بهار از عمرش نمی گذشت و چهره های زندگی را هنوز چنان که باید درحالت های مختلف ندیده بود طبیعتا انعکاسی طوفانی داشت. اما شگفتا که پیران آزموده نیز در برابر موکب عشق خاکسارتر از جوانان اند. گویی عشق خود زندگی است که هرچه بیشتر ريشه می دواند و شاخ و برگ می گستراند علائق وجودیش وسیع تر می گردد. آنچه که در میانه تفاوت هست. وجود جوان در طلب عشق به سرعت شعله ور می شود و به خاکستر می نشیند. حال آن که پیر مانند شمع با پرستشی حقیقی و حوصله ای کامل سربه نیستی می سپارد. جوان در وجود معشوقه مانند آیینه چهره خویش را می بیند و می پرستد.
چرا باید کتاب شادکامان دره قره سو را خواند؟
کتاب شادکامان دره قره سو در دسته ی کتاب های رمان و داستان های فارسی قرار دارد. این کتاب برای گروه سنی بزرگ سال مناسب است. تعداد صفحات نسخه ی چاپی کتاب 800 صفحه است که با مطالعه ی روزانه 20 دقیقه می توانید این کتاب را در 40 روز بخوانید. کتاب شادکامان دره قره سو جزو کتاب های حجیم و بلند با موضوع رمان و داستان های فارسی است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و می خواهند در زمینه ی رمان و داستان های فارسی زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
شناسنامه کتاب شادکامان دره قره سو
-
نویسنده: علی محمد افغانی
-
زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر نگاه
- تعداد صفحات: 800
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان ایرانی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا به حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.