درباره تارا وستوور
تارا وستُوِر (انگلیسی: Tara Westover؛ زادهٔ سپتامبر ۱۹۸۶ (۳۵ سال)) تاریخ نگار و نویسنده اهل ایالات متحده آمریکا است. او به ویژه پس از نگارش کتاب تحصیلکرده به شهرت رسید. مجله تایم او را در فهرست ۱۰۰ چهره تأثیرگذار ۲۰۱۹ قرار داد. کتاب «تحصیلکرده» سرگذشت او را از کودکی تا حدود سی سالگی در بر می گیرد. وستور در آیداهوی آمریکا و در خانواده ای مورمون به دنیا آمد. پدرش یک مذهبی افراطی بود و در عین حال از اختلال دو قطبی رنج می برد. بیماری و باورهای مذهبی خاصَش باعث شد که نسبت به حکومت آمریکا، پلیس فدرال، خدمات درمانی و مدارس دولتی بدگمان شود. در نتیجه «تارا» و برخی از براداران و خواهرش به مدرسه نرفتند، شناسنامه نداشتند و از خدمات درمانی استفاده نمی کردند. آنها حتی واکسیناسیون نشده بودند.
درباره کتاب تحصیل کرده
یکی از موفق ترین کتاب های سال 2018 در جهان، کتاب تحصیلکرده اثر تارا وستوور است. این کتاب برای بیش از صد هفته در فهرست برترین های نیویورک تایمز بود و به زبان های بسیاری هم برگردانده شده است. این اثر در حقیقت زندگینامه ی این نویسنده است و او در آن از دختری حرف می زند که در خانواده ای بسیار متعصب به دنیا آمده و تمام کودکی اش تحت سلطه ی عقاید مورمون ها گذشته است. عقایدی که باعث محرومیت اهالی خانه از جمله تارا از نیازهای اولیه ی زندگی از مدرسه رفتن تا مراجعه به مراکز درمانی شده است؛ اما تارا تسلیم پذیر نیست، او تلاش می کند سبک زندگی اش را تغییر دهد و بتواند تحصیل کند. در این مسیر فراز و نشیب های زیادی را پشت سر می گذارد و همین مسائل است که این کتاب را به یک کتاب خاص تبدیل کرده است، کتابی که بیل گیتس و اوباما را به تحسین واداشته است. منیژه ژیان این کتاب را به فارسی برگردانده و نشر آزرمیدخت منتشر کرده است. تارا وستوور (Tara Westover) تاریخ نگار و نویسنده آمریکایی در کتاب تحصیلکرده (Educated) زندگی خود را به زیبایی به رشته تحریر درآورده است و از سختی هایی که در زندگی گذرانده سخن می گوید. کتابی که بلافاصله او را معروف کرد و به تشخیص بسیاری، از جمله ویراستاران آمازون، نیویورک تایمز، باراک اوباما، بیل گیتس و... در صف بهترین آثار سال 2018 قرار گرفت. تارا سال 1986 در آیداهو و در یک خانواده متعصب پا به دنیا گذاشت. خانواده ای که باورهای مذهبی عجیب و غیر متعارف داشتند. پدر تارا به دلیل بی اعتمادی اش به حکومت، او را از رفتن به مدرسه منع کرد و به کار کردن وا داشت. تارا تا سن نه سالگی شناسنامه نداشت و به اجبار پدرش از ده سالگی شروع به کار در انبار آهن قراضه کرد. با اینکه کودکی بیش نبود اما با رفتار های پدرش از دنیای کودکی فاصله گرفت. وقتی یکی از برادرهای تارا به کالج رفت او هم تصمیم گرفت تغییری در خود ایجاد کرده و سبک جدیدی از زندگی را امتحان کند. تلاش تارا برای کسب دانش، او را دگرگون کرد و سبب شد که این دختر پس از طی مسافت هایی طولانی، حضور در دانشگاه های هاروارد و کمبریج را تجربه کند. کتاب دختر تحصیل کرده، شرحی جذاب و هنرمندانه از تلاش یک انسان برای ساخت خویشتنی نو برای خود است. این اثر 57 هفته ی متوالی رتبه اول پرفروش ترین های نیویورک تایمز در سال 2018 را به خود اختصاص داده و به 30 زبان دنیا نیز ترجمه شده است، همچنین توانست مقام پرفروش ترین کتاب در سایت های آمازون و یو اس ای تودی و جایزه بهترین کتاب سرگذشت نامۀ سایت گودریدز را از آن خود کند.
برخی نظرات درباره کتاب شگفت انگیز تحصیلکرده:
- شرح حالی فراموش نشدنی درباره ی دختری جوان. (Barnes & Noble)
- اثری گیرا، شخصی، شوکه کننده و الهام بخش. (School Library Journal)
- تا وقتی کتاب تارا وستور را نخوانده بودم فکر می کردم استاد خودآموزی هستم؛ ولی توانایی تارا در یکّه و تنها آموختن، مرا ضربه فنّی کرد. از اینکه تازگی در مورد کتابش با هم به گفتگو نشسته ایم هیجان زده ام. (بیل گیتس)
- تحصیلکرده، سرگذشت فوق العادهٔ دختر جوانی است که در خانواده ای در آیداهو زاده و بالنده می گردد که برای بقا در آخرالزمان می کوشند. دختری که با چنگ و دندان برای تحصیل کردن مبارزه می کند و در همان حال نسبت به دنیایی که پشت سرش باقی گذاشته، درک و عطوفت عمیقی نشان می دهد. (باراک اوباما)
در بخشی از کتاب تحصیلکرده می خوانیم
در روز سال نو، مادر مرا با اتومبیلش به سوی زندگی جدیدم برد. چیزهای زیادی با خودم نبرده بودم: دوازده تا شیشه از هلوهایی که کنسرو کرده بودیم، رختخواب و یک کیسه زبالۀ پُر از لباس. همچنان که به سرعت در جادّه پیش می رفتیم به منظره های اطرافم نگاه می کردم: از قلّه های سیاهِ کوه های بِرریور رَد می شدیم و به کوه های نوک تیز راکی می رسیدیم. دانشگاه در قلب کوهستان واساچ قرار داشت. کوهستانی که کوه های سفیدش از دل خاک بیرون آمده بودند. همۀ این منظره ها زیبا بودند، امّا زیبایی آن ها در ذهن من تهدید آمیز بود و گویی همۀ آن زیبایی ها به من حمله ور شده بودند. آپارتمانی که اجاره کرده بودیم در یک مایلی جنوب دانشگاه واقع شده بود. آشپزخانه، یک اتاق نشیمن و سه اتاق خواب داشت. اتاق خواب ها کوچک بودند. دخترهایی که در آن آپارتمان زندگی می کردند-می دانستم همۀ آن ها دخترند زیرا در بی وای یو خانه های دانشجویانِ پسر و دختر از هم جدا بودند-هنوز از تعطیلات برنگشته بودند. چیزهایی که با خود آورده بودم را از داخل اتومبیل به داخل خانه آوردم. من و مادر چند لحظه با دستپاچگی در آشپزخانه ایستادیم سپس مادر مرا در آغوش گرفت و سوار اتومبیلش شد و به راه افتاد. سه شب را به تنهایی در آن آپارتمانِ ساکت سَر کردم. گرچه کسی به غیر از من در آپارتمان نبود و سکوت بود، امّا صداهای شهر آرامشم را بَر هم می زد. قبلاً بیشتر از چند ساعت در شهر نمانده بودم و تقریباً غیرممکن بود که از خودم در برابر صداهای عجیبی که دَم به دقیقه به من حمله ور می شدند، دفاع کنم.
نقد و بررسی کتاب دختر تحصیلکرده
زندگی نامه یا سرگذشت نامه نویسی یکی از گونه های ادبی است که بازتابی از زندگی افراد موفق و تاثیرگذار در دنیا است. با خواندن این سبک از کتاب ها به دنیای پرفرازونشیب نویسنده سفر می کنیم و طعم پیروزی ها و شکست هایش را می چشیم. دختر تحصیلکرده تصویری از زندگی تارا وستور است که با قلم شیوایش توانسته تعداد زیادی مخاطب را در سراسر دنیا مجذوب کند. کتاب روایت زندگی تارا است که تحت سلطه ی پدری با عقاید خرافی اش روزگار می گذراند ولی ناگهان تصمیم می گیرد که متفاوت باشد و سرنوشت دیگری را برای خود رقم بزند.
فهرست مطالب کتاب
- یادداشتِ نویسنده
- مقدمه
- بخش اول
- فصل اول: انتخاب خوبی
- فصل دوم: قابله
- فصل سوم: کفش های کِرِم رنگ
- فصل چهارم: زنانی از قبیلۀ سرخ پوست
- فصل پنجم: دستان شرافتمند
- فصل ششم: او خودش را سِپَر تو خواهد کرد
- فصل هفتم: خداوند خودش کارها را درست خواهد کرد
- فصل هشتم: روسپی های کوچک
- فصل نهم: بهترین در نسل خود
- فصل دهم: سپری از پَر
- فصل یازدهم: غریزه
- فصل دوازدهم: چشم ماهی
- فصل سیزدهم: سکوت در کلیساها
- فصل چهاردهم: پاهایم به زمین نمی رسد
- فصل پانزدهم: خداحافظ کودکی
- فصل شانزدهم: بندۀ ناسپاس و خداوند سرکش و نافرمان
- بخش دوّم
- فصل هفدهم: آن را مقدّس بدار
- فصل هجدهم: خون و پَر
- فصل نوزدهم: آغاز
- فصل بیستم: تک نوازیِ پدرها
- فصل بیست و یکم: عرقچین
- فصل بیست و دوّم: آنچه نجوا کردیم و آنچه فریاد زدیم
- فصل بیست و سوّم: من اهل آیداهو هستم
- فصل بیست و چهارم: شوالیۀ آواره و سرگردان
- فصل بیست و پنجم: عملکرد گوگرد
- فصل بیست و ششم: انتظار
- فصل بیست و هفتم: اگر زن بودم
- فصل بیست و هشتم: پیگمالیون
- فصل بیست و نهم: فارغ التحصیلی
- بخش سوّم
- فصل سی ام: دست قادر مطلق
- فصل سی ویکم: غم و شادی
- فصل سی و دوّم: داد و بیداد زن در خانۀ بزرگ
- فصل سی و سوّم: جادوی فیزیک
- فصل سی و چهارم: ذات و جوهر هر چیز
- فصل سی و پنجم: دیوانۀ عاقل
- فصل سی و ششم: چهار بازوی بزرگِ چرخان
- فصل سی و هفتم: قمار برای رستگاری
- فصل سی و هشتم: خانواده
- فصل سی و نهم: تماشای بوفالوها
- فصل چهلم: تحصیل کرده
- قدردانی
شناسنامه کتاب تحصیل کرده
-
نویسنده: تارا وستوور
-
مترجم: رعنا موقعی
-
زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ستاک
- تعداد صفحات: 468
- موضوع کتاب:کتاب زندگینامه
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.