درباره جی پی واسوانی
جی پی واسوانی (J. P. Vaswani)، از آموزگاران بلندپایه معنوی هند است. واسوانی دارای جایگاه ویژه ای در تالار سخنرانی دی.اچ در سازمان ملل متحد است. جی پی واسوانی در هندوستان چشم به جهان گشود. او به عنوان یکی از آموزگاران برجسته ی معنوی هندو شناخته می شود که در عرصه سیاسی نیز فعال است؛ یک کرسی از مجلس نمایندگان انگلیس در اختیار اوست و در تالار سخنرانی در سازمان ملل متحد نیز جایگاهی دارد. وی در مرکز سادو واسوانی تدریس می کند که شعبه های مختلفی در کشور زادگاهش و دیگر کشورها دارد.
درباره کتاب زندگی پس از مرگ
مرگ برای اکثر ما ترسناک است. حتی بسیاری با صرف ادای کلمه ی مرگ وحشت زده می شوند. کسی که احساس کند جادودانه نیست بیشتر از مرگ می ترسد چرا که این حس، ترس او را از ناشناخته ها افزایش می دهد. دلیل دیگر اینکه ترس از مرگ این است که این پدیده زندگی فیزیکی ما را خاتمه می دهد و ما را از عزیزان و دارایی هایمان جدا می کند. مرگ باعث می شود که اطمینان خود را نسبت به آینده از دست بدهیم اما در هر حال باید این ترس از میان برود. در دنیای پرهیاهوی امروز چیزی جز مرگ قطعیت ندارد. همه ی ما رورزی می میریم، روزی به دنیا می آییم و روزی هم از دنیا می رویم. ما همگی هر لحظه به زمان مرگ خود نزدیک تر می شویم. به این ترتیب لازم است که بیش تر دربارۀ آنچه حتماً به سراغمان خواهد آمد، یعنی مرگ بدانیم . آیا مرگ نهایت همه چیز است ؟ آیا زندگی با پایان یافتن حیات کالبد فیزیکی به انتها می رسد؟ اگر نه ، بعد از مرگ چه بر ما خواهد رفت ؟ بعد از مرگ به کجا می رویم ؟ چه می کنیم ؟ بهشت و جهنم چیست ؟ پاسخ به این سؤال ها و بسیاری از سؤال های دیگر را می توان در کتاب زندگی پس از مرگ (Life after Death) یافت . حالات و مراحل پس از مرگِ انسان ، عمدتاً توسط نوع افکار او در آخرین لحظات زندگی اش تعیین می شود. در واقع این افکار هم توسط نحوۀ تفکر و نگرش و عمل او در کل زندگی تعیین می شود. در این لحظات واپسین ، اندیشه های غالب او در زندگی ازدحام می کنند و توجه اش را جلب می نمایند. انسان خود این افکار را ساخته است و آن ها بر تقدیر، زندگی و حیاتِ پس از مرگ او حکمرانی می کنند. بنابراین لازم است که انسان در لحظات آخر خود به خدا فکر کند و این امر ممکن نیست مگر آن که قبلاً و طی زندگی اغلب به خدا فکر کرده و نگرشی الهی را در زندگی خود پیاده کرده باشد. به این ترتیب اندیشۀ خدا در آگاهی وی حک می گردد و در آخرین لحظه نیز او می تواند به خدا فکر کند. مجموعۀ سخنرانی هایی که در کتاب زندگی پس از مرگ گردآوری شده ، توسط جی پی واسوانی (J. P. Vaswani) در محوطه ی دانشگاه سادو واسوانی واقع در شهر پونای هند ایراد شده است . در این سخنرانی ها پیشنهادهای عملی درباره ی چگونه زیستن و به اشراق رسیدن قبل از مرگ مطرح شده است . این کتاب اطلاعات ارزشمندی در مورد موضوع مرگ به دست می دهد و به بسیاری از سؤال ها و برداشت های اشتباه در مورد مرگ که در ذهن ما جا گرفته است ، پاسخ هایی منطقی می دهد. همچنین مواردی از مرگ که قبلاً توسط دانشمندان بررسی شده ، در اینجا نقل شده است .
جملات برگزیده کتاب زندگی پس از مرگ
- هرکس به تناسب شعور خود در عالم اختری در طبقه ای خاص قرار می گیرد.
- مرگ مانند غروب خورشید است . وقتی که خورشید در اینجا غروب می کند، در جایی دیگر طلوع می کند. در واقع خورشید هیچ گاه غروب نمی کند.
- ماده و جان ، جسم و روح به خدا تعلق دارد و هیچ چیز از آن ما نیست . هر چیز به ما داده شده است تا از آن به عنوان امانت استفاده کنیم . پس بادا که از آن ها خردمندانه و خوب نگهداری کنیم .
- جسم قایقی ست که ما را به آن سوی ساحل می رساند، بنابراین از آن مراقبت کنید، اما یک لحظه هم خودتان را با آن یکی ندانید. شما نمی میرید، بلکه جاودان و بی مرگ هستید. مرگ نمی تواند بر شما اثر گذارد و فقط می تواند بر قالب مادی فانی تأثیر داشته باشد.
در بخشی از کتاب زندگی پس از مرگ می خوانیم
وقتی که انسان در خفا مرتکب گناهی می شود که دیگران آن را نمی بینند، از آن لذت می برد. اما وقتی که مجبور شود در کنار هزاران نفری که همان گناه را مرتکب می شوند بماند و همان گناه را تکرار کند، سرشار از حس انزجار خواهد شد و زمانی که دریابد اجازه ندارد ارتکاب به گناه را متوقف کند و وقتی که به اندازۀ کافی مبادرت به آن گناه نمود، از اعماق قلب خود فریاد می زند: «من در پریشانی و رنج به سر می برم ، نمی خواهم دیگر مرتکب این گناه شوم . آیا کسی هست که مرا نجات دهد؟» در این هنگام یکی از گروه های نجات که در دنیای اختری وجود دارند، به فریاد او جواب خواهند داد. اعضای گروه های نجات ، ارواحی هستند که تجارب مشابهی داشته و زمانی که در زمین بوده اند توسط گناه های مشابهی وسوسه شده اند. آن ها که نیروی مقاومت در برابر این وسوسه ها را در خود رشد داده اند، به یاری وی می آیند و او را از دوزخ به بهشت رهنمون می شوند. اگر روحی طی سفر به زمین ، کوشیده باشد خواسته هایش را مهار نماید و خصایص گناه آلود خود را کنترل کند، لازم نیست وارد دوزخ شود یا اقامت او در آن جا کوتاه خواهد بود. بنا بر این وقتی که در زمین هستیم ، باید بکوشیم زندگی پاک و مطهری داشته باشیم . بیایید بکوشیم خودخواه نباشیم . بیایید عشق و شفقت خود را نثار همه کنیم . همۀ موجودات زنده از جمله پرندگان و حیوانات را که برادران ما در خانوادۀ آفرینش هستند، دوست داشته باشیم . اگر چنین کنیم ، دیگر نیازی نیست که وارد دوزخ شویم . یکی از مواردی که ما را برای داشتن زندگی درست یاری می دهد، آن است که هر شب اعمال روزانۀ خود یعنی کارهایی را که طی روز انجام داده ایم ، مرور کنیم . اگر این کار را به طور معکوس انجام دهیم ، بسیار مؤثرتر خواهد بود. یعنی به مرور کارهایی بپردازیم که از شب تا صبح انجام داده ایم .
فهرست مطالب کتاب
- یادداشت ناشر هندی
- مرگ وجود ندارد
- مرگ چون خواب شیرین است
- چرا از مرگ بترسیم
- حیات پس از مرگ
- با مرگ دوست باشید
- سه پیشنهاد
- در آن سوی مرگ
- مردگان نمرده اند
- زندگی پس از مرگ
- قرینۀ اثیری
- طناب نقره ای
- ورود به عالم اختری
- سه پیشنهاد
- بهشت و دوزخ
- عالم اختری
- دوزخ
- دنیای بهشت
- عالم ملکوت
- سه پیشنهاد
- پرسش و پاسخ
شناسنامه کتاب زندگی پس از مرگ
- نویسنده: جی پی واسوانی
- مترجم: فریبا مقدم
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر کلک آزادگان
- تعداد صفحات: 96
- موضوع کتاب:کتاب ماورالطبیعه
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا به حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.