نرم افزار Adobe InDesign
ادوبی ایندیزاین یا Adobe InDesign یک نرم افزار نشر رومیزی ساخت شرکت Adobe است. از این برنامه می توان برای طراحی پوستر، آگهی، بروشور، مجله، روزنامه، پایان نامه، کتاب و کتاب الکترونیک استفاده کرد. ایندیزاین همچنین می تواند محتوایی که با تبلت های مرتبط با Adobe Digital Publishing Suit متناسب است را انتشار دهد. طراحان گرافیکی و هنرمندان تولید از عمده ترین کاربران این نرم افزار هستند که با آن به طراحی و طرح بندی، انتشار و چاپ می پردازند. ایندیزاین همچنین از فرمت های EPUB و SWF که برای طراحی e-Book، مجله های دیجیتالی و محتوای مناسب با تبلت ها استفاده می شوند، پشتیبانی می کند. علاوه بر این، این نرم افزار از XML، Style Sheet و Coding Markup پشتیبانی کرده و بنابراین می توان از آن برای تهیه محتوای متنی تگ شده مناسب برای فرمت های آنلاین استفاده کرد. واژه پرداز Adobe InCopy هم از موتور قالب سازی InDesign بهره می گیرد.
تاریخچه اولیه نرم افزار InDesign
InDesign، جانشین PageMaker است که در اواخر ۱۹۹۴ توسط Adobe خریداری شد (Freehand نیز که از رقبای Adobe محسوب می شد توسط Aldus به Altsys، سازنده Fontographer فروخته شد). PageMaker در سال ۱۹۹۸ تقریبا کل بازار حرفه ای خود را به QuarkXPress 3.3، منتشر شده در سال ۱۹۹۲ و ۴.۰ منتشر شده در سال ۱۹۹۶ ، باخت. Quark اعلام کرد که قصد خریدن شرکت Adobe را دارد تا از ایجاد مشکلات ناشی از عدم اعتماد در شرکت ترکیبی PageMaker جلوگیری شود. Adobe این پیشنهاد را رد کرده و به کار بر روی نرم افزار جدید خود ادامه داد. یعنی پروژه ای که توسط Aldus آغاز و با عنوان Shuksan نامگذاری شده بود. بعدا این عنوان به K2 تغییر یافته و با عنوان InDesign 1.0 در سال ۲۰۰۰ منتشر شد.
در سال ۲۰۰۲، ایندیزاین تبدیل به اولین نرم افزار نشر رومیزی برای Max OS-X شد. در نسخه سه این نرم افزار، ترکیب شدن با نرم افزارهای Photoshop و Illustrator و Acrobat در قالب Creative Suit باعث تقویت توزیه این نرم افزار گردید. در InDesign می توان اسناد را به صورت Portable Document Format یا PDF خروجی گرفت. ایندیزاین اولین نرم افزار DTP هست که از Unicode برای پردازش متن، فونت های Open Type و امکانات پیشرفته ای مثل Layeout Style و OpticalMargin Alignment و Cross Platform Scripting با استفاده از Java Script، پشتیبانی می کند.
در نسخه های بعدی این نرم افزار، فرمت های جدیدی معرفی شد. برای پشتبیانی از ویژگی های جدید به خصوص تایپوگرافیک ارائه شده در InDesign CS، هم برنامه و هم فرمت سند، با ورژن های پیشین سازگاری نداشتند. به جای آن در نسخه InDesign CS2، از فرمت INX، فرمت XMl که مبتی بر XML است استفاده شده است. نسخه های CS این نرم افزار در آوریل ۲۰۰۵ آپدیت شده که قابلیت خواندن فایل های CS2 با فرمت inx را دارا هست. فرمت InDesign Interchange از نسخه های قبل از InDesign CS پشتبیانی نمی کند. شرکت Adobe، همراه با انتشار InDesign CS5، فرمت IDML یا InDesign Markup Language را جاگزین INX کرد. شرکت اددوبی نسخه InDesign Cs3 را (به همراه Creative Suite 3) به عنوان یک نرم افزار Universal Binary سازگار با سیستم های Intel و PowerMac در سال ۲۰۰۷ عرضه کرد که دو سال دیرتر از تاریخ نعیین شده قبلی بود.
InDesign و Leopard
CS3 در ابتدا مشکل سازگاری زیادی با Leopard (Mac X 10.5) داشت. طوری که Adobe اعلام کرد: ” احتمال دارد که پنجره InDesign CS3 هنگام استفاده از دستورهای Place, Save, Save As, Export، بااستفاده از پنجره های OS یا Adobe به طور غیر منتظره ای بسته شود. متاسفانه هیچ راه حلی برای این مشکلات وجود ندارد :. کمپانی Apple در آپدیت OS X 10.5.4 این مشکل را برطرف کرد.
نسخه Server
در اکتبر ۲۰۰۵، شرکت Adobe نسخه InDesign Server Cs2، نسخه تغییر یافته InDesign (بدون رابط کاربری) را برای پلتفرم های سرور ویندوز و مکینتاش منتشر کرد. در این نسخه قابلیت ویرایش وجود ندارد. در مارس ۲۰۰۷، شرکت Adobe به صورت رسمی اعلام کرد که Adobe InDesign CS3 Server جز مجموعه Adobe InDesign است.
کاربردهای نرم افزار ایندیزاین
ایندیزاین برای طراحی موارد بسیاری اعم از آگهی ها، بروشورها، مجلات، کتاب ها، روزنامه ها، کارت ویزیت، کارت پستال، برچسب، کامیک و بسیاری از اسناد و جلوه های بصری که در زمینه ارتباطات مورد نیاز هستند، کاربرد دارد. در واقع، ایندیزاین یک استاندارد صنعتی، برای انتشار طراحی ها محسوب می شود. ایندیزاین توسط متخصصان طراحی و تبلیغات، مورد استفاه قرار می گیرد. از ایندیزاین می توان به صورت مجزا و یا به صورت تلفیقی با دیگر برنامه های Adobe Creative Cloud نظیر فتوشاپ و ایل,ستریتور، استفاده کرد.
ادوبی ایندیزاین چه کاری انجام می دهد؟
ایندیزاین، ابزارهایی دارد که با استفاده از آنها می توانیم کارهای مربوط به صفحه آرایی را انجام دهیم. سپس خروجی این صفحه آرایی ها را می توانیم به صورت دیجیتالی در نمایشگرها یا به صورت چاپی و پرینت گرفته شده، مورد استفاده قرار دهیم. در واقع برای خلق صفحه آرایی های حرفه ای و قابل نمایش بر روی نمایشگرها و یا قابل چاپ بر روی انواع کاغذها، می توان از ایندیزاین به عنوان یک نرم افزار هوشمند و کارآمد استفاده کرد. همچنین، ایندیزاین یک نرم افزار کاربردی برای طراحی و تهیه صفحاتی است که شامل عکس، کادربندی، متن نوشته و مواردی از جنس های مختلف این چنینی است.
تفاوت های موجود میان ایندیزاین IOS و ایندیزاین ویندوز
ایندیزاین، نرم افزاری است که به صورت بسیار کاربردی بر روی هر دو سیستم عامل IOS و ویندوز قابل نصب و اجراست. بنابراین هیچ تفاوت بارز و قابل بیانی درباره استفاده از این نرم افزار بر روی این دو نسخه از سیستم عامل ها، وجود ندارد. البته کاربران حرفه ای نرم افزار ایندیزاین، ممکن است برای اعمال برخی دستورات پر تکرار حین پروژه های خود، از قابلیت اسکریپت نویسی در این نرم افزار بهره ببرند. بنابراین طبیعی است که تفاوت هایی میان اسکریپت نویسی با سیستم عامل IOS و اسکریپت نویسی با سیستم عامل ویندوز برای آنها وجود داشته باشد. به این منظور، کاربران IOS از اپل اسکریپت و کاربران ویندوز از ویژوال بیسیک اسکریپت یا VBScript استفاده می کنند. همچنین برخی از کلیدهای میانبر فرمان ها در ایندیزاین یا سایر نرم افزارهای ادوبی، در دو نسخه IOS و ویندوز، با یکدیگر متفاوت هستند.
برای مثال، افراد برای پرینت گرفتن پروژه خود در ایندیزاین یا سایر نرم افزارهای ادوبی، زمانی که از سیستم عامل IOS استفاده می کنند، کلیدهای میانبر Command و P را فشار می دهند. این درحالی است که کاربران نسخه ویندوز این نرم افزار، از ترکیب کلیدهای Cntrl و P برای اجرای این فرمان استفاده می کنند. در واقع، آنچه برای یک کاربر استفاده از ایندیزاین را متفاوت می سازد، سیستم عامل مورد استفاده او نیست. بلکه مشخصات فنی سیستمش نظیر کارت گرافیک و پردازنده و همچنین ابعاد صفحه نمایش سیستمی است که با آن کار می کند.
فرمت هایی که توسط ایندیزاین قابل خروجی گرفتن هستند:
- Xlf که به Adobe Flash CS4 Pro اشاره دارد.
- Txt که به فایل های فرمت نوشته و Text اشاره دارد.
- Indt
- PDF که مخفف Portable Document Format است.
- EPS که مخفف Encapsulated PostScript است.
- Incx که به InCopy CS3 Interchange اشاره دارد.
- Icml که به InCopy document CS4 اشاره دارد.
- Inx که به InDesign CS3 Interchange اشاره دارد.
- Idml
- Jpg که فرمت مربوط به نمایش عکس است و از آن با نام JPEG نیز یاد می شود.
- Rtf که مخفف Rich Text Format است.
- Xml
- Swf
- Txt (Text only)