ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی رمان بریت ماری اینجا بود اثر فردریک بکمن

  چهارشنبه، 03 شهریور 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی رمان بریت ماری اینجا بود اثر فردریک بکمن
کتاب بریت ماری اینجا بود رمان دیگری از فردریک بکمن است. فردریک بکمن ابتدا به خاطر وبلاگ نویسی شناخته شده بود اما بعد با کتاب مردی به نام اوه به شهرت جهانی رسید. کتابی که به موفقیت های بسیار زیادی رسید و به بیش از ۳۰ زبان دنیا ترجمه شد.

درباره کتاب بریت ماری اینجا بود

بریت ماری اینجا بود اثری از فردریک بکمن سومین نویسنده پرآوازه سوئدی و وبلاگ نویس است. باید گفت ایران جزو اولین کشورهایی است که ترجمه این اثر هیجان انگیز و شاهکار را منتشر کرده است.

خلاصه کتاب بریت ماری اینجا بود

بکمن در این کتاب با زبانی ساده و روان داستان بریت ماری را روایت می کند. بریت ماری زن 63 ساله ای است که در ظاهر رفتار غیراجتماعی و عجیبی دارد. او در گذشته خواهر بزرگترش اینگرید را در تصادف از دست داده است. اینگرید دختری زیبا و اجتماعی بوده که محبوب خانواده بود. بعد از مرگ او بریت ماری به این فکر می کند که چرا او جای خواهرش از دنیا نرفته است.ماری زنی وسواسی است که به تمیزی و نظافت بیش از حد اهمیت می دهد.کوچک ترین به هم ریختگی ماری را دل آزرده می کند چون او طبق اصول و قواعد خاص خودش زندگی می کند و سعی می کند برای اطرافیان فرد مفیدی باشد. شاید گاهی ناخواسته دیگران پیشنهاد های او را انتقاد یا قضاوت برداشت کنند اما ماری دل مهربانی دارد و برایش مهم است که دیگران درباره ی او چه فکری می کنند، برای ماری مهم است که هیچ گاه کسی را از خود نرنجاند.ماری در دوره ی جوانی با دو برادر به نام های آلف و کنت آشنا می شود و در نهایت با کنت ازدواج می کند. ماری بعد از سال ها زندگی مشترک متوجه خیانت همسرش می شود و او را برای مدتی ترک می کند. این موضوع باعث می شود که ماری انگیزه اش برای پیدا کردن کار بیش تر شود و تصمیم می گیرد که خودش را باور کند و به دنبال رویاها و آرزوهایش برود. او از طریق اداره کاریابی سرایدار خانه جوانان در روستا می شود.این شغل برای ماری یک شروع تازه است و اتفاقات جالبی در ادامه برای او می افتد. حتی بچه های روستا که می خواهند فوتبال بازی کنند از ماری خواهش می کنند تا مربی تیم کوچک آن ها باشد...

نقد و بررسی شخصیت بریت ماری؛ زنی وسواس و مهربان

شخصیت بریت ماری در کتاب «بریت ماری اینجا بود» تا حدودی شبیه شخصیت «اوه» در کتاب «مردی به نام اوه» و شخصیت مادربزرگ در کتاب «مادربزرگ سلام می رساند و می گوید متاسف است» است. شخصیت پردازی که شاید در ظاهر کلیشه ای و تکراری به نظر بیاید. این بار هم یک آدم مسن با وسواس و مقررات و رفتارهای عجیب ولی در نهایت شخصیتی شیرین و مهربان که خواننده مثل «اوه» به او علاقه مند می شود.شاید در ظاهر بتوان بین شخصیت های رمان های بکمن شباهت هایی پیدا کرد اما در هر کدام از شخصیت های آثار او ویژگی هایی منحصر به فردی وجود دارد که باید با نگاهی تیزبینانه آن ها را کشف کرد.بریت ماری زنی نامرئی است، کسی از درون او خبر ندارد. او تمام عمر خود را با ترس این که در تنهایی بمیرد و روزهای زیادی بدن بی جانش کشف نشده باقی بماند زندگی می کند. بریت ماری وسواس تمیزی و سازماندهی دارد. همه چیز باید مرتب و تمیز باشد و اگر غیر از این باشد ماری احساس گناه می کند.همه ی این خصوصیت ها بریت ماری را تبدیل به یک زن غیرعادی با عادت های عجیب و تغییر ناپذیر کرده است. این نوع زندگی برای اکثر افراد جامعه کسل کننده و غیر قابل باور است. اما ماری در طول داستان امنیت و آسایش واقعی را پیدا می کند. نکته ی جالب و متشابه درباره ی ماری در این کتاب با افراد جامعه این است که او هم مانند خیلی از افراد، درست وقتی که با فشار روانی مواجه می شود تصمیم به تغییر می گیرد. زمانی که ماری زندگی با شوهرش را غیرقابل تحمل می بیند، تغییر تنها گزینه برای اوست. همین واقع گرایی بکمن در خلق شخصیت ها، جذابیت داستان های او را دو چندان می کند.در ابتدای داستان ماری زنی تسلیم شده در برابر خواسته های همسرش است. او خود را در هر شرایطی فدای افکار و احساسات دیگران می کند چون دوست ندارد دیگران از او دل آزرده باشند. ماری به مدت چهل سال خودش و رویاهایش را نادیده می گیرد تا دیگران را از خود راضی نگه دارد. احتمالا بسیاری از خوانندگان هم با شخصیت ماری همذات پنداری کنند چراکه ممکن است آن ها هم به خاطر دیگران خودشان را کنار گذاشته باشند و حالا به دنبال انگیزه ای برای تغییر باشند.کمی جلوتر زمانی ماری برای کار وارد روستایی به نام بورگ می شود. بورگ روستایی است که با فقر و بحران اقتصادی مواجه شده و بیش تر مغازه های آن تعطیل است. زمانی که ماری وارد بورگ می شود اتفاق عجیبی برای او می افتد. او بدون این که حتی بداند فوتبال چیست ناخواسته با اصرار بچه ها و جوانان یک تیم فوتبال راه اندازی می کند. ماری از فوتبال چیزی نمی داند اما خواننده شاهد تلاش و امید او برای بردن این تیم به مسابقات قهرمانی است.ماری که همیشه متکی به همسرش بود و نمی توانست کارهای بزرگ را بدون همسرش انجام دهد حالا وارد دنیای جدیدی به نام بورگ شده است.بریت ماری همان بُعد خاموش درون ماست که منتظر است تا بیدارش کنیم و به همه نشان دهیم که خواستن توانستن است. ماری به خوانندگان نشان می دهد که هیچ گاه برای شروع و تغییر دیر نیست کافی است انسان توانایی هایی خود را بشناسد و با امید و انگیزه ادامه دهد.

درباره نویسنده بریت ماری اینجا بود

کارل فردریک بکمن، نویسنده و وبلاگ نویس سوئدی ا ست که در دوم ژانویه ی ۱۹۸۱ در استکهلم به دنیا آمده است. پیش ترها شهرت بکمن در سوئد به خاطر وبلاگ نویسی بود. او برای روزنامه های مختلف مقاله می نوشت و همکاری اش را با مجله مترو هم شروع کرده بود. او در سال ۲۰۱۲ کتاب مردی به نام اوه را نوشت که همان سال بیش از ۶۰۰ هزار نسخه از آن فروش رفت. این کتاب در حال حاضر به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شده، رتبه ی اول پرفروش های سوئد و نیویورک تایمز را از آن خود کرده و فیلم برگرفته از کتاب با همین نام در ۲۰۱۶ در سینماهای جهان اکران شد. ترجمه ی فارسی رمان مردی به نام اوه توسط نشر نون، تندیس و چشمه منتشر شده که در ایران نیز با استقبال زیادی روبرو شده است.اثر دیگر این نویسنده، بریت ماری اینجا بود، که در سال ۲۰۱۶ چاپ شده، توسط نشر نون و با ترجمه ی فرناز تیمورازف منتشر شده است.

فردریک بکمن

درباره مترجم کتاب بریت ماری اینجا بود

فرناز تیمورازف، متولد 1364 تهران، مترجم از زبان های آلمانی و انگلیسی است. او فارغ التحصیل مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه پیام نور شهریار است. تیمورازف کار ترجمه را در سال 1388 با ترجمه ی کتاب های مدیریت و روانشناسی و همکاری با نشر جیحون آغاز کرد. سپس در 1392 به سوئیس مهاجرت کرد و پس از اخذ مدرک زبان آلمانی تخصصی، به ترجمه ی آثاری از این زبان نیز پرداخت. او در حال حاضر در کنار کار ترجمه، مشغول تدریس زبان فارسی به خارجی زبانان و همکاری با نشریات مختلف نیز است. آثاری که تاکنون با ترجمه فرناز تیمورازف به چاپ رسیده، به شرح زیر است: -خرد راهبری، رابین شارما، انتشارات آینده درخشان-یافتن جوهر درون، کن رابینسون، انتشارات آسمان نیلگون-بنام عشق، از مجموعه نامه های نامداران، انتشارات کتابسرای نیک-رمانتیک های عاشق، از مجموعه نامه های نامداران، انتشارات کتابسرای نیک-سال خرگوش، آرتو پاسیلینا، انتشارات کتابسرای نیک-مردی به نام اوه، فردریک بکمن، انتشارات نون -امیل و کارآگاهان، اریش کستنر، نشر ماهی-قتل ساقدوش، روت رندل، نشر قطره-بریت ماری اینجا بود، فردریک بکمن، نشر نون-مایکل فلپس بدون حد و مرز، مایکل فلپس، انتشارات پندار تابان-تمام آنچه پسر کوچولویم باید درباره دنیا بداند، فردریک بکمن، نشر نون-و من دوستت داشتم، فردریک بکمن، نشر چترنگ-مرگ به پمبرلی می آید

قسمتی از کتاب بریت ماری اینجا بود

بریت ماری با توجه به اینکه ممکن است آدم بیفتد و بمیرد، کف خانه اش را همیشه تی می کشد، ولی این کار به این معنی نیست که از تی کشیدن لذت می برد. کنت و بچه ها هیچ وقت فرق این دو را نفهمیدند.

دیوید و پرنیلا که بچه بودند، کنت همیشه بهشان می گفت که آدم نمی تواند این بازی را با بریت ماری انجام دهد، چون «این بازی را بلد نیست.» اما این حرف درست نبود. بریت ماری بازی سنگ کاغذ قیچی را خیلی هم خوب بلد است، فقط از نظرش گرفتن سنگ با کاغذ بهداشتی نیست. قیچی که دیگر حرفش را نزن! خدا می داند آن دست ها قبلا با چه چیزهایی تماس داشته اند.

فوتبال ورزشی منحصر به فرد است، چون از کسی نمی خواهد دوستش داشته باشد، او را وادار به دوست داشتن می کند.

بریت ماری در کلوپ جوانان پرسه می زند، درست مثل یک روح سرگردان که یک نفر درِ تابوتش را باز کرده و می خواهد توی آن شب نشینی راه بیندازد.

تمام ازدواج ها یک بعد تاریک دارند، چون تمام آدم ها نقطه ضعف هایی دارند. تمام کسانی که با یک نفر دیگر زندگی می کنند یاد می گیرند به طریقی با صعف های آن ها کنار بیایند.

بریت ماری هیچ وقت نفهمید کنت اصلا چی می خواهد. چه چیزی او را راضی می کند. آیا پول زیاد برایش کافی است یا باز هم بیشتر می خواهد. دیوید و پرنیلا که نوجوان بودند، یک بار یک فنجان قهوه به کنت هدیه دادند و روی فنجان نوشته شده بود: کسی که با بیشترین داشته ها بمیرد برنده است. گفتند که آن جمله “تیکه می اندازد” اما آن جمله از نظر کنت انگیزه ای قوی بود.

شناسنامه کتاب بریت ماری اینجا بود

  • نویسنده: فردریک بکمن
  • ترجمه: فرناز تیمورازف
  • انتشارات: نون
  • تعداد صفحات: ۳۹۶
  • نسخه صوتی:دارد
  • نسخه الکترونیکی: دارد

مشخصات کتاب صوتی بریت ماری اینجا بود


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: برای صبحانه مهمان داشتیم و پنیری در خانه نداشتیم مجبور شدم از دوستان یک مقدار پنیر بخواهم+ویدیو (183 نظر) (فیلم) استاد تحصیلکرده در آمریکا: اگر در مورد حجاب سخت گیری نشود، ایران تبدیل به سوریه می‌شود! (62 نظر) اشعار فارسی استاد شهریار؛ قسمت 1- پیرم و گاهی دلم یاد جوانی می کند+ متن صوتی با صدای اشکبار و پراحساس استاد (45 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی:حتما به وقتش قصد ازدواج دارم، با اینکه 56 سالمه ولی هورمون‌هام اندازه پسر 15 سالست/ بیشتر از جمع‌های زنونه دوست دارم تو جمع‌های مردونه باشم (45 نظر) نفیسه روشن: کل سال برق نداریم من نمیدونم لوازم خانگی ما بسوزه کی میخواد جواب بده (44 نظر) (ویدئو) سردار تنگسیری: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب می‌کند (40 نظر) عاملی از موافقان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی: دو پسرم در خارج هستند، همسر یکی از آن‌ها ایرانی نیست! (34 نظر) گلوریا هاردی: ساعد وقتی گرسنه هست اصلا تحمل نداره باید سریع غذا بخوره/ من غذاهای فرنگی بلدم اما الان بیشتر غذاهای ایرانی درست می کنم (33 نظر) (عکس) بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز (32 نظر) فریبا نادری: تعرض و پیشنهادهای بی‌شرمانه در بین بازیگران سینما وجود دارد اما هرچیزی دو طرفه است/ دخترم تا پیش از سن قانونی حق ورود به سینما ندارد (30 نظر) (عکس) نگاهی به باکسِ گل فوق لاکچری و منحصربه‌فرد شب یلدای بهرام رادان و همسرش مینا مختاری/ باکسِ گل با مینا خانوم هم‌قدوقوارست/ چه کرده بهرام خان (29 نظر) (فیلم) گزارش خبرنگار بی بی سی از داخل حرم حضرت زینب (س) (29 نظر) اروند دشت لاله های آرمیده (28 نظر) رضا رویگری، بهنوش بختیاری، کمند امیرسلیمانی و سایر بازیگران و هنرمندانی که در مراسم افتتاحیه کلینیک زیبایی نیوشا ضیغمی حضور داشتند/ مبارکا باشه (26 نظر) مادر احسان علیخانی: یک بار رفته بودیم مزرعه پدرش؛ آن جا چند تا مرغابی کوچک با مادرشان زندگی می کردند، تا من کیفم را زمین بگذارم ،احسان کله یکی از مرغابی ها را کَند/ نگران آینده اش شدم ... (25 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فوری⚠ : سفارت آمریکا از آمریکایی‌ها خواست فوراً سوریه را ترک کنند
ماجرای خالی کردن کاسه ادرار روی سر زندانی!/ تحقیر انسانی در زندان
عراقچی هیچ پیامی از طرف اسد به ترکیه نداده بود
مرشایمر: ایران و روسیه نمی‌توانستند به‌جای ارتش سوریه بجنگند
بازگشایی سفارت قطر در سوریه بعد از سفارت ترکیه! / جشن و پایکوبی مشترک آل ثانی و اردوغان در خرابه های شام
به قول نقی معمولی، مجلسی آدم باشید؛ ماجرای رفتارهای عجیب برخی نماینده‌ها که صدای قالیباف را درآورد/ بنویسید شوخی، بخوانید خیانت به رأی مردم
تصمیمی جذاب برای حساس ترین بازی رقابت های فوتبال لیگ ایران/ورود آقایان ممنوع!
متلک سنگین روزنامه هم میهن به فؤاد ایزدی: وقتی رزمندگان می‌جنگیدند شما همراه خانواده آمریکا بودید!
فاجعه کلاهبرداری 160 میلیاردی؛ رویای دکتر شدن جوانان قربانی دانشگاه جعلی زاگرس!
خبرهای خوب وزیر آموزش و پرورش؛ از وعده‌های استخدامی تا تحولات بزرگ در رتبه‌بندی معلمان
ویدئو/ وقتی انیشتین با ماشین زمان به یونان باستان سفر می‌کند😀
مرگ 7 نفر از اعضای یک خانواده بخاطر شارژر موبایل
ویدئو| سکانسی ناب و نوستالژیک از جدال حبیب و سارا در شاهکار فراموش‌نشدنی «مدار صفر درجه»/ شهاب حسینی بدجوری کنف شد😁
واکنش مردم به درخواست صادقانه پزشکیان / بله جناب رئیس‌جمهور! بشکنید این دیوار بین مردم و مسئولان رو
حسرت 1083 روزه پرسپولیس مقابل سپاهان در لیگ‌برتر!/نتایج شش دیدار اخیر سپاهان و پرسپولیس در لیگ برتر
منتخب روز   
(ویدیو) عایشه‌گل جوشکون، بازیگر مشهور ترکیه‌ای در مصاحبه با رضا رشیدپور: تُرک‌ها از قرمه‌سبزی بدشون میاد/ چرا راننده تاکسی انقدر تعارف می‌کرد😁 سنگ دوزی های شیک و خیره کننده‌ی لباس گران قیمت فرح پهلوی در شب یلدا 65 سال پیش/ چه هزینه ی هنگفتی هم کرده واسه یدونه لباس! (ویدئو) مریم مومن، فخرالزمان «بانوی عمارت»: صورت من نچراله و هیچ دستکاری نکردم، حتی وقتی آرایش می‌کنم موذب میشم! سفر به عصر قاجار؛ پروژه‌های عمرانی ناصرالدین‌ شاه، از شهر ری تا قم + عکس (عکس) نگاهی بر استایل یلدایی سلبریتی‌ها و هنرمندان، از استایل قاجاری بهنوش بختیاری و الهام حمیدی گرفته تا دور کُرسی نشستن یکتا ناصر و دورهمی شاهرخ استخری در بلژیک عکس جذاب و دیدنی گلوریا هاردی در یزد/ دیدنی ترین جاذبه‌های یزد که بازیگر جوکر 2 را شیفته خود کرد جولانی رهبر شورشیان مسلح سوریه تماس با ایران را تایید کرد (ویدیو) انگلیسی حرف‌زدن حماسی و خنده‌دار حامد آهنگی در جوارِ کاپیتان میثم ابراهیمی😁/ فقط اون خوشحالیش موقع رفتن به تایلند نحوه ثبت نام کنکور سراسری 1404 (ویدئو) نگاهی به چیدمان شیک و رویایی اتاق زیرشیروانی پردیس احمدیه با شمع‌آرایی شاعرانه و صدای بارون پاییزی گوش‌نواز/ فقط پِتِ خونگیش که بی‌اعتنا نشسته👌 اشعار فارسی استاد شهریار؛ قسمت 4- رهی از نوای نایم بزن و هوای نایی/+ ترانه‌ی "نوای نای" با صدای همایون حکایت‌های کهن/ داستان عشق جنون آمیز شیخ سالخورده به دخترک مسیحی، از عطّار نیشابوری