درباره کتاب
راز دنیای سوفی، کتابی برای یک عمر زندگی با فلسفه
دنیای سوفی عنوان کتاب جذابی است که مخاطب را شگفت زده می کند! بیشتر افرادی که به مطالعه در مورد فلسفه علاقمند هستند این کتاب را در لیست کتابهای مورد علاقه خود قرار داده اند، اما جالب است بدانید دنیای سوفی کتابی است که برای افرادی که علاقه زیادی به فلسفه ندارند و تنها دوست دارند آشنایی جزئی با فلسفه داشته باشند هم جذاب است.
کتابی درباره تاریخ فلسفه
همانطور که از جلد کتاب دنیای سوفی مشخص است، این کتاب داستاتی درباره تاریخ فلسفه کل جهان است. به قول بسیاری از مخاطبان، داستان دنیای سوفی گزیده ای از سخنان ارزشمند فیلسوفان مهم دنیا در 3 هزار سال گذشته را روایت می کند.
نویسنده این کتاب با خلاقیت هر چه تمام تر فلسفه و نکات ارزشمندی که هر کس باید در مورد این علم بداند را با زبانی ساده و روان بیان می. همین موضوع باعث شده تا دنیای سوفی به عنوان یکی از پر فروش ترین کتاب های دنیا همیشه حال خوشی را در صف فروش کتاب ها داشته باشد و به 60 زبان مختلف در دنیا خوانده شد.
شخصیت اصلی کتاب
شخصیت اصلی رمان دنیای سوفی دختری خلاق و پرانرژی است به نام سوفی آموندسن! سوفی که در آستانه 15 سالگی قرار دارد با ذهنی مملو از سؤالات مختلف فلسفی که جوابی برای آن ها ندارد روبه رو شده است. سوفی نمادی از بسیاری نوجوانان دنیاست که با ذهنی آشفته از سؤال های بی پاسخی از کیستی و چیستی خود به سر می برند. داستان دنیای سوفی به معنی واقعی کلمه دنیای دختری با این ویژگی ها را بیان می کند.
خلاصه داستان
همان طور که درپشت جلد کتاب آمده یوستین گردر استاد ساده نویسی و ایجاز است. سه هزار سال اندیشه را در ۶۰۰ صفحه می گنجاند. و زیرکانه از قول گوته می گوید: کسی که از سه هزار سال بهره نگیرد، تنگدست به سر می برد.
رمان دنیای سوفی داستان دختر پانزده ساله ای به نام سوفی را روایت می کند، که نامه هایی از فرد ناشناخته دریافت می کند، و هر بار نامه در یک جای مشخص نه، بلکه در جاهای مختلف حیاط بزرگشان پنهان است. سوفی با پیدا کردن نامه ها متوجه این می شود که هر روز نامه دریافت می کند. پاکت نامه هایی با شکل و رنگ های متفاوت که هر بار سوالهایی به ظاهر ساده، اما در باطن پر از ابهام، در آن وجود دارد.
قسمتی از متن کتاب: (سوفی طبق روال هرروز وقتی از مدرسه باز می گشت داخل صندوق پست را چک می کرد اما این بار نامه ای برای خود او ارسال شده بود که او را غافلگیر کرد. سوفی نامه را برداشت در را که بست پاکت را باز کرد. تکه کاغذی به اندازه خود پاکت درون آن بود. روی آن نوشته شده بود: تو کیستی؟
همین و بس، فقط دو کلمه، دستنوشته، و علامت سوال بزرگی به دنبالش!)
این نامه ذهنش را حسابی درگیر کرده بود تا اینکه نامه ی دوم هم رسید، که او را دعوت به تفکر می کرد: جهان، چگونه به وجود آمد؟
این نامه ها به تدریج از شکل تک کلمه و تک جمله به یک نامه ی کامل تبدیل می شوند،که در یافتن پاسخ سوال های قبلی به سوفی کمک می کنند.
در پی کنجکاوی های سوفی که می خواست بداند شخصی که نامه ها را می فرستد کیست، نامه ای به دستش می رسد که: او خودش را «آلبرتو کناکس» فیلسوف معرفی می کند و قصد این را دارد که فلسفه را به سوفی بیاموزد.
در پی رمان با معنی فیلسوف ( دوستدار خرد) آشنا می شویم، و فیلسوف ها از نظر؛ فیلسوف طبیعی و فیلسوف کلاسیک مورد مطالعه قرار می گیرند، و همچنین آشنایی با نظریه های فیلسوف هایی چون: سقراط، افلاطون، ارسطو، اسپینوزا، هگل، مارکس داروین و فروید و...
و اما افسانه ی غار افلاطون که برای تشریح نظریه اش (روح فناناپذیر) می خواهد بگوید که فیلسوف از تصویرهای سایه وار این جهان به اندیشه های حقیقی نهان در پشت پدیده های طبیعی می رسد.
درباره نویسنده
یوستین گردر یا یوستاین گوردر در ۸ اوت ۱۹۵۲ در اسلو پایتخت نروژ به دنیا آمد. پدرش مدیر مدرسه و مادرش معلم و نویسنده کتاب های کودکان بود.
از همان ابتدا علاقه عمیقی به مطالعه، نوشتن و تدریس داشت، در رشته فلسفه و الهیات و زبان های اسکاندیناوی از دانشگاه اسلو فارغ التحصیل شد. ده سال به تدریس تاریخ عقاید در دبیرستان ها پرداخت. در سال ۱۹۷۴ با «سیری دانویگ» ازدواج کرد و صاحب دو فرزند شدند، او در حاضر در کنار همسر و دو پسرش در اسلو زندگی می کند. عمده شهرت او به خاطر نگارش کتاب آموزش فلسفه در قالب داستان با عنوان دنیای سوفی است، رمان معروفش با نام «دنیای سوفی» در سال ۱۹۹۱ منتشر شد و او را به شهرت رساند، این کتاب تاکنون به ۵۴ زبان مختلف برگردانده شده است، از روی این کتاب فیلمی هم بر همین نام ساخته شده است. در سال ۱۹۹۷ به همراه همسرش سیری دانویگ «جایزه سوفی» را بنیان نهاد، این جایزه که نامش را از رمان دنیای سوفی گرفته بود، جایزه بین المللی که برای پاسداشت حامیان طبیعت به مبلغ ۷۷ هزار پوند است، آخرین بار این جایزه به «بیل مک کیبول» اهدا شد. بعد از منتشر کردن کتاب دنیای سوفی او به یک نویسنده تمام وقت تبدیل شد و هر چند سال یک بار کتابی را روانه بازار می کرد، برای کتاب «راز فال ورق» جایزه منتقدین ادبیات نروژ و جایزه ادبی وزارت امور علمی و فرهنگی را از آن خود کرد.کتاب هایی از قبیل دنیای سوفی، راز فال ورق، دختر پرتقالی، مایا، زندگی کوتاه است، قصر قورباغه، راز تولد، سلام کسی اینجا نیست؟ درون یک آینه درون یک معما و دختر رهبر سیرک از جمله کتاب هایی است که به فارسی ترجمه شده و به چاپ رسیده اند.
قسمتی از کتاب
آیا چیزی هست که همه به آن علاقه مند باشیم؟ آیا چیزی هست که مربوط به همه – صرف نظر که کی هستند و کجای جهان زندگی می کنند – باشد؟ آری، سرفی عزیز، مطالبی هست که قطعا مورد علاقه همگان است. و موضوع بحث دوره آموزشی ما دقیقا همینهاست.
مهمترین چیز در زندگی چیست؟ اگر این سوال را از کسی بکنیم که سخت گرسنه است، خواهد گفت غذا. اگر از کسی بپرسیم که از سرما دارد می میرد، خواهد گفت گرما. و اگر از آدمی تک و تنها همین سوال را بکنیم، لابد خواهد گفت مصاحبت آدم ها.
ولی هنگامی که این نیازهای اولیه برآورده شد، آیا چیزی می ماند که انسان بدان نیازمند باشد؟ فیلسوفان می گویند بلی. به عقیده آن ها آدم نمی تواند فقط دربند شکم باشد. البته همه خورد و خوراک لازم دارند. البته که همه محتاج محبت و مواظبت اند. ولی از اینها که بگذریم، یک چیز دیگر هم هست که همه لازم دارند و آن این است که بدانیم ما کیستیم و در اینجا چه می کنیم. (کتاب دنیای سوفی – صفحه ۲۳)
شناسنامه کتاب
نویسنده: یوستین گردر
ناشر: نیلوفر
تعداد صفحات: 608