دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / معرفی فیلم وسریال /

معرفی سریال سیاوش 

جمعه، 20 فروردین 1400
سیاوش سریالی درام و اجتماعی به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیه کنندگی مهدی یاری با نویسندگی پویا سعیدی که بازیگرانی همچون میلاد کی‌مرام، رضا کیانیان، مجید صالحی، ترلان پروانه در این سریال به ایفای نقش میپردازند این سریال یکی از جذاب ترین سریال های نمایش خانگی میباشد.

خلاصه داستان

سیاوش [با هنرنمایی میلاد کی مرام] کشتی گیری است که پس از سال ها تلاش و کوشش به اردوی تیم ملی دعوت شده و حالا باید در مسابقات انتخابی المپیک شرکت هم کند. اما نامزد او یعنی مرجان [با نقش آفرینی مرجان اتفاقیان] به شکل مرموز و ناامیدکننده ای تصمیم گرفته تا ارتباطش را با سیاوش قطع کند. سیاوش که نمی داند دلیل کم رنگ شدن این رابطه چیست با عصبانیت از اردوی تیم ملی خارج می شود تا دلیل آن را بفهمد و متوجه می شود که نامزدش به بیماری کبد مبتلا شده و باید هر چه زودتر جراحی پیوند کبد انجام دهد.

مرجان که فرصت زیادی ندارد باید هزینه سنگین این جراحی را بپردازد اما توانایی پرداخت رقم هنگفت آن را در سطح شرایط مالی خود و خانواده اش نمی بیند. بنابراین سیاوش که تازه دلیل دوری خودخواسته نامزدش را درک کرده، وارد عمل می شود و تلاش می کند تا سرمایه مورد نیاز برای انجام این جراحی را فراهم کرده و نامزدش را نجات دهد. در شرایطی که سیاوش در یک قدمی حضور در مسابقات جهانی قرار دارد، همه چیز برای حفظ سلامتی مرجان تغییر می کند.

او که به هر دری زده تا هزینه جراحی پیوند کبد مرجان را فراهم کند به واسطه دوست صمیمی اش، سینا [با هنرنمایی محمد ولی زادگان]، در برابر نصرت [با درخشش رضا کیانیان] قرار می گیرد. نصرت پدر مارال [با نقش آفرینی ترلان پروانه] است. مارال که مشکلات روانی دارد، روزگاری نامزد سیاوش بوده اما حالا از خانه پدرش فرار کرده و آشفته تر از همیشه به نظر می رسد. با این حال نصرت می داند که دخترش عاشق سیاوش است و به همین دلیل از کشتی گیر عاشقی که برای نجات نامزد خودش به او پناه آورده، درخواست می کند که با دخترش ازدواج کند.

نصرت می داند که مارال با زندگی در کنار سیاوش به آرامش می رسد و به سیاوش قول می دهد که اگر دخترش را به آرامش برساند، زندگی خوبی برای آن ها بسازد. اما سیاوش که با هدف قرض کردن پول به نصرت پناه آورده بود، متوجه می شود که برای نجات نامزدش باید وارد رابطه دیگری شود. در این میان برادر سیاوش یعنی صابر [با هنرنمایی متفاوت مجید صالحی] هم از زندان آزاد می شود و به آغوش خانواده اش بازمی گردد. سیاوش در نهایت موفق می شود مارال را از شرایط وحشتناکی که داشته خارج کند و هزینه جراحی نامزدش را بپردازد اما مرجان حین عمل جراحی جانش را از دست می دهد.

نکاتی در مورد فیلم

سریال سیاوش هم مانند اغلب سریال های ایرانی تشکیل شده از داستان هایی کلیشه ای که نه تنها تکراری هستند بلکه خسته کننده هم شده اند. قهرمانی یکه بزن که با مشکلات زیادی روبه رو می شود و باز مانند بیشتر سریال های ایرانی، عشقی آتشین هم در میان است و مشکلاتی هم جدایی می آفریند. البته این سریال هم با رویکردی نقادانه ساخته شده است. انتقاد به فقر، وضع مالی نه چندان خوب افتخارآفرینان کشوری، فسادهایی که به خاطر فقر به وجود می آیند و مشکلات دیگری که در اجتماع وجود دارد. شخصیت اصلی داستان، قهرمان کشتی است و علت اینکه فیلمنامه نویس حرفه او را کشتی انتخاب کرده ، این است که در سال های اخیر مردم اخبار زیادی را در مورد وضع بد مالی قهرمانان کشور بخصوص در رشته کشتی شنیده اند و یک آمادگی ذهنی برای هم ذات پنداری با شخصیت اصلی دارند.

اما در کل باید این نکته را بیان کرد که داستان فیلم در مورد تقابل پایین شهر و بالای شهر است. در مورد فقر و تقابلش با ثروت. در مورد خشونت ها و زورگویی ها و لات بازی هایی که در پایین شهر وجود دارد. این موضوع زیاد در فیلم ها و سریال ها استفاده شده است برای همین باید داستان تازه و ویژه ای را در این زمینه بیان کرد تا با آثار دیگر متمایز باشد و برای مخاطب تازگی داشته باشد. اما متاسفانه در این سریال هم با داستانی تکراری مواجه هستیم که بعد از چند قسمت قابل پیش بینی می شود و چیز خاصی ندارد. موضوع دیگری که در مورد این سریال وجود دارد این است که ما با یک قهرمان کشتی سروکار داریم ولی فقط چند دقیقه محدود او را در حال تمرین یا مسابقه دادن می بینیم که خود این موضوع به باورپذیری سریال لطمه بزرگی زده است.

مشکل اصلی داستان همان کلیشه هایی است که همواره در سریال ها تکرار می شود. حتی این کلیشه در شخصیت پردازی ها هم بروز پیدا کرده است. شخصیت های خوب داستان در این سریال سفید هستند اما منطق حکم می کند که این شخصیت ها خاکستری باشند و درجه خوبی آن ها بیشتر از درجه بدیشان باشد. اما فیلمنامه نویس در شخصیت پردازی این نکته را رعایت نکرده است. البته این نکته نه تنها در بیشتر سریال ها بلکه در اغلب فیلم های سینمایی هم وجود دارد. نکته دیگر سریال که ضعف آن به حساب می رود، ایجاد ماجراهایی است که به قصد جذاب کردن سریال به وجود آمده اند اما زیاد جذابیتی ندارد. مثلا داستان نجات مارال به دست سیاوش که باید مخاطب را هیجان زده کند، خالی از هیجان است و تنها زمان زیادی از سریال را گرفته است و حتی گفت وگوهای عاشقانه ای هم که در پایان این ماجرا صورت می گیرد مخاطب را جذب نمی کند.

کارگردان در این سریال بسیار زیاد از هلی شات یا همان تصاویر هوایی استفاده کرده است. او هرگاه می خواهد وارد محله پایین شهر شود، ابتدا از بالا تصویری از کل منطقه ارائه می دهد که به گونه ای بیان دارد که داستان سریال در همه جای این محله در جریان است. اما در بعضی جاهای سریال بدون دلیل از هلی شات استفاده کرده است و این استفاده بیش از حد از هلی شات مخاطب را خسته می کند.

« سیاوش » براساس کلیشه های رایج فیلمسازی در شبکه نمایش خانگی ساخته شده به طوریکه بیش از نیمی از مدت زمان سریال به مونولوگ های شعاری می گذرد.

در ابتدای سریال موضوع مریضی سخت مرجان مطرح می شود و مادرِ مرجان نیز خبر از تغییر دیدگاه او به زندگی و رابطه اش با سیاوش می دهد اما پس از گذشت دقایقی، مرجان تغییر رویه داده به طوریکه عاشقانه مجدد میان آنها شکل می گیرد!

بازی بازیگر نقش مرجان (مرجان اتفاقیان) یکی از نکات منفی سریال به شمار می رود.

دیدگاه سریال « سیاوش » درباره طبقه های اجتماعی همان نگاه کلیشه ای غالب در سال های اخیر است. اینکه افراد پایین شهری یا مریض هستند و لاک می زنند یا در زندان و مشغول ارتکاب جرم! در بخشی از سریال نیز دلال کلیه مکالمه ای تلفنی با فردی مذهبی و ظاهراً پر نفوذ انجام می دهد که اوج ابتذال سریال است!

میلاد کی مرام بیش از یک دهه است که در حال تکرار خودش در فیلم ها و سریال های مختلف است. قهرمان سریال « سیاوش » عصبی، پرخاشگر، عاشق پیشه است و چه کسی بهتر از میلاد کی مرام برای به تصویر کشیدن چنین شخصیتی؟!

شخصیت های فیلم

میلاد کیمرام که یکی از بازیگران پرکار این روزها است، نقش اصلی را به عهده دارد و توانسته از لحاظ ظاهری خود را به فرم یک کشتی گیر درآورد. از لحاظ بازی هم اگرچه کیمرام همیشه یک بازی یکنواخت دارد اما بازی قابل قبولی ارائه داده است. اما یکی از ویژگی های شاخص سریال سیاوش، حضور متفاوت مجید صالحی در آن است. صالحی که بیشتر در نقش های کمدی بازی کرده است، این بار با گریمی بسیار متفاوت و شاید بشود گفت با متفاوت ترین نقش آفرینی خود، مخاطب را غافلگیر کرده است. البته این نقش صالحی هم رگه هایی از طنز دارد اما در کل نقشی جدی است. علیرضا جعفری هم که اکثر مخاطبان سینما او را با فیلم مهمان مامان ساخته داریوش مهرجویی می شناسند نقشی متفاوت را بر عهده دارد . رضاکیانیان هم در نقش یک شخصیت خاکستری به خوبی ایفای نقش کرده است.

مرجان اتفاقیان هم که در فیلم مغزهای کوچک زنگ زده خوش درخشید و توانایی خود را نشان داد در این سریال حضور دارد. البته نقش او چیز زیادی برای ارائه ندارد و چالش برانگیز نیست ولی به هرحال، اتفاقیان نقش خود را قابل قبول ایفا کرده است. مهدی حسینی نیا هم که در فیلم شنای پروانه نقش آفرینی قابل قبولی داشت در این سریال نقش پررنگی را برعهده دارد و بسیار خوب از پس آن برآمده است.

بازیگران

مجید صالحی، رضا کیانیان، میلاد کی مرام، ترلان پروانه، علیرضا جعفری، گیتی قاسمی، خسرو شهراز، علی عامل هاشمی، محمدرضا صولتی، محمد ولی زادگان، رضا هاشمی، سوگل خلیق، رویا جاویدنیا، مرجان قمری، مهدی حسینی نیا، الهام جدی، مرجان اتفاقیان، ناهید مسلمی، مهدخت مولایی و…

مشخصات فیلم

نوع سریال: اجتماعی

ژانر: ملودرام

محصول: ایران 1399

کارگردان: سروش محمد زاده

تهیه کننده : مهدی یاری

نویسندگان : پویا سعیدی، علی امیر ریاحی، امیررضا رشتی


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله !
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه