دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / معرفی و بررسی خودرو /

معرفی و بررسی خودروی سایپا M44 (سیتروئن C3-XR) 

چهارشنبه، 23 شهریور 1401
سایپا M44 نامی است که در ایران روی کراس‌اوور سیتروئن C3-XR گذاشته‌اند. این خودرو در شرکت مشترک دانگ فنگ پژو سیتروئن و مخصوص بازار چین طراحی شده است. در اصل، M44 کدی است که در کارخانه چینی به C3-XR داده‌اند. در ادامه مطلب با این خودرو آشنا می شویم.

خبرهای ضد و نقیضی از احتمال بازگشت خودروسازان جهانی به بازار خودروی کشورمان در سال 1401 به گوش می رسد که یکی از آنها مربوط به فعالیت مجدد پژوسیتروئن در ایران است؛ ولی این بار با شکل و شمایلی متفاوت تر. در جریان نمایشگاه تحول صنعت خودرو 1401، که سوم شهریورماه با حضور آقای فاطمی امین، وزیر صمت، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران افتتاح شد، برای چندمین بار با سیتروئن C3-XR مواجه شدیم؛ خودرویی که فعلا با نام سایپا M44 شناخته می شود.

اما قبل از آنکه به معرفی سیتروئن C3-XR بپردازیم؛ باید نکته جالبی را بگوییم؛ خودرویی که در سال 1401 رونمایی شده است، همان خودرویی بود که در سال های 1396 و 1397 نیز توسط سایپا و در نمایشگاه های مختلف خودرویی کشورمان، آنرا معرفی کرده بود. ولی واقعیت این است که این چهره از سیتروئن C3-XR منقضی شده و در هیچ کجای دنیا، دیگر وجود خارجی ندارد. نکته عجیب تر اینکه روی بنر معرفی سایپا M44، عکسی از سیتروئن گذاشته بودند که کاملا متفاوت از خودروی نمایش داده شده بود! در واقع عکس نشان داده شده روی بنر، همان نسخه فیس لیفت C3-XR است و ما هم در این مقاله، به معرفی همین فیس لیفت می پردازیم و امیدواریم اگر روزی سایپا M44 به تولید رسید، شاهد نسخه قبل از فیس لیفتش نباشیم!

مشخصات فنی سایپا M44

آن طور که روی بنر داخل غرفه دیده می شود، سایپا M44 دارای موتور ۱.۲ لیتری ۳ سیلندر توربو بنزینی با قدرت ۱۳۵ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر است و از گیربکس اتوماتیک دوکلاچه ۶ سرعته استفاده می کند. این مشخصات فنی دقیقا همانی است که در نسخه ویژه ۲۵ سالگی شرکت دانگ فنگ پژو سیتروئن به کار رفته. مصرف سوخت کراس اوور جمع و جور ۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و استاندارد آلایندگی یورو ۶ است.همچنین، M44 به نوعی محصول مشترک سایپا و ایران خودرو خواهد بود، چون که پیشرانه و گیربکس این خودرو را ایران خودرو تامین می کند و سایپا به تولید بدنه و مونتاژ می پردازد.سیتروئن C3-XR در چین علاوه بر پیشرانه ۱.۲ لیتری ۱۳۵ اسب بخاری، با موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی و ۱.۲ لیتری ۱۱۶ اسب بخاری نیز عرضه می شود.صندلی چرمی، کیلومترشمار دیجیتال، ورور و استارت بدون کلید، سیستم استارت استاپ، پایداری الکترونیکی، کنترل حرکت در سربالایی، کیسه هوای جانبی جلو، ایربگ پرده ای عقب و دوربین و سنسور عقب از امکانات و آپشن های سایپا M44 است.

امکانات سایپا M44

امکاناتی نظیر سیستم کنترل پایداری، فرمان برقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، دی لایت، ترمزهای دیسکی به همراه ABS، EBD و BA و تریم داخلی چرم و پارچه ای برای این خودرو ذکر شده است اما هنوز اطلاعات کامل و قطعی مبنی بر زمان عرضه و یا قیمت از سایپا در مورد این خودرو در دسترس رسانه ها قرار نگرفته است.

طراحی ظاهری سایپا M44

خودرویی که سایپا به نمایشگاه تحول صنعت خودرو آورده، مدل ۲۰۱۴ و اولیه سیتروئن C3-XR است. در صورتی که تصاویر روی بنر و همین طور فیلمی که از نمایشگر داخل غرفه پخش می شود، فیس لیفت ۲۰۱۹ کراس اوور جمع و جور را نشان می دهد. در مدل ۲۰۱۹، جلوپنجره و سپر از نو طراحی شده و ظاهر به روزتر و بهتری پیدا کرده، اما به جز تغییر جزیی چراغ های عقب، تفاوتی در نمای جانبی و پشتی دیده نمی شود.

طراحی داخلی سایپا M44

هر چند فیس لیفت ۲۰۱۹ فقط در نمای جلو با سایپا M44 (سیتروئن C3-XR مدل ۲۰۱۴) تفاوت دارد، اما در کابین همه چیز از نو طراحی و ساخته شده. مدل ۲۰۱۴ کابین چندان خوش ساخت و جالبی ندارد، اما سیتروئن C3-XR جدید، نمای داخلی جذاب تر و گرافیکی تری را پیش روی راننده و سرنشینان قرار می دهد.

تولید سایپا M44 در ایران

هنوز زمانی برای تولید و عرضه سایپا M44 اعلام نشده و احتمالا باید منتظر نتیجه مذاکرات احیای برجام بمانیم. با این اوصاف، قیمتی هم برای خرید خودرو سایپا M44 مطرح نشده، اما چینی ها با پرداخت ۱۴ هزار تا ۱۷ هزار دلار می توانند صاحب یک دستگاه سیتروئن C3-XR شوند. هر چند سایپا مدل قدیمی کراس اوور جمع و جور سیتروئن را معرفی کرده، اما امیدواریم در زمان عرضه به بازار ایران، همان مدل ۲۰۱۹ روی بنر و ویدیوهای تبلیغاتی را ببینیم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
مراحل سابمیت مقاله
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
مراحل اکسپت مقاله