دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / معرفی و بررسی خودرو /

معرفی و بررسی پیکاپ زامیاد کارون 

سه شنبه، 18 مرداد 1401
در این مطلب به معرفی پیکاپ زامیاد کارون به عنوان خودرویی جدید در بازار داخلی کشورمان می‌پردازیم و مشخصات فنی و امکانات آن را بررسی می‌کنیم.

در صنعت خودروسازی کشورمان، اوضاع وانت ها بسیار از بخش سواری بدتر است زیرا خودروسازان وطنی سال های سال است که در حال تولید وانت های بشدت قدیمی مثل نیسان و مزدا هستند و مدل های به اصطلاح جدیدتر مثل آریسان و پراید ۱۵۱ هم از کیفیت فاجعه باری رنج می برند. بااین حال، طی چند سال اخیر، زامیاد سعی در به روزرسانی نیسان فسیل شده خود داشته و انواع و اقسام اتاق های وانت های چینی را روی شاسی این پیرمرد فرتوت قرار داده است! جدیدترین تلاش این شرکت در این زمینه، وانت دو کابین جدیدی بنام کارون است که در ادامه به طور کامل آن را بررسی خواهیم کرد.

مشخصات فنی زامیاد کارون

این خودرو دارای ترمزهای هیدرولیکی بوستردار با ABS و EBD است و ترمزهای آن در جلو دیسکی و ترمزهای عقب کاسه ای خواهد بود. همچنین سیستم تعلیق وانت کارون در جلو از نوع کمک فنر هیدرولیکی یا میل موجگیر و در عقب از نوع کمک فنر هیدرولیکی یا فنرتخت است. طول، عرض و ارتفاع کارون به ترتیب ۵۱۸۵، ۱۷۴۰ و ۱۷۸۰ میلی متر است و فاصله محوری ۳۰۳۰ میلی متری دارد. وزن خالص این وانت ۱۸۹۱ کیلیوگرم خواهد بود و می تواند تا ۱۳۱۹ کیلوگرم را با خود حمل کند.

البته بد نیست بدانید که شباهت ها و ویژگی های مشترک پادر پلاس با زامیاد کارون صرفاً در ابعاد و اندازه های آن نیست و مشخصات فنی این دو خودرو نیز یکسان است. بنابراین زامیاد برای کارون از همان پیشرانه ای استفاده کرده که پیش تر روی پادرا پلاس دیده بودیم. نکته جالب توجه این خودرو این است که وانت پادرا پلاس از مدل ۱۴۰۰ به بعد هم دچار تغییرات مثبت شده و هم استاندارد آلایندگی اش به یورو ۵ تغییر یافته است.با این اوصاف وانت کارون مجهز به یک پیشرانه ۲,۴ لیتری M۲۴ است که می تواند حداکثر ۹۴ اسب بخار قدرت و ۱۸۷ نیوتن متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه این خودرو از طریق یک گیربکس ۵ سرعته به محورهای آن منتقل می شود. این خودرو به طور ترکیبی حدود ۱۱.۸۹ لیتر سوخت مصرف می کند و این میزان نسبت به پادرا پلاس حدود یک لیتر افزایش یافته است.

مشخصات کلی زامیاد کارون

نوع موتور خودرو

خطی بنزینی

حجم موتور

۲.۴ لیتر

سیلندر / سوپاپ

۴ / ۸

تنفس موتور

طبیعی

قدرت

۹۴ اسب بخار

گشتاور

۱۸۷ نیوتن.متر

گیربکس

۵ سرعته دستی

محور محرک

دیفرانسیل عقب

سرعت

۹۰ کیلومتر بر ساعت

مصرف سوخت

۱۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۵

فرمان

هیدرولیک

بدنه

وانت

نوع رینگ

فولادی

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت های زامیاد کارون

طول

۵۲۰۰ میلیمتر

عرض

۱۷۵۰ میلیمتر

ارتفاع

۱۷۶۰ میلیمتر

فاصله محورها

۳۰۳۰ میلیمتر

وزن خالص

۱۸۹۱ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر

وزن بار قابل حمل

۱۳۱۹ کیلوگرم

حجم مخزن سوخت

۵۵ لیتر

قطر رینگ

۱۶ اینچ

۱۷ اینچ

آپشن ها و امکانات زامیاد کارون

کروز کنترل

ندارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

ندارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

ندارد

کنترل پایداری

ندارد

اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد

سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

ترمز کمکی

ندارد

ترمز اضطراری

ندارد

ترمز پارک برقی

ندارد

اتولایت

ندارد

چراغ روز

ندارد

دکمه های کنترلی فرمان

ندارد

گرم کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

ندارد

ناوبری

ندارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

ندارد

دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

ندارد

استارت بدون کلید

ندارد

تهویه اتوماتیک

ندارد

صندلی برقی راننده

ندارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرم کن صندلی جلو

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم کن آینه بغل

ندارد

پانوراما

ندارد

سانروف

ندارد

تجهیزات زامیاد کارون

تجهیزات و امکانات کارون مشابه پادرا پلاس خواهد بود که هرگز موارد قابل توجهی نیستند و جزء ویژگی های بدیهی خودروهای امروزی محسوب می شوند. درهرحال، این پیکاپ جدید با سیستم تهویه مطبوع با کنترل دستی، مه شکن های جلو و عقب، تنظیم برقی آینه های جانبی، پنجره های برقی در هر چهاردر، فرمان هیدرولیک، ریموت کنترل، تنظیم چهار جهتهٔ صندلی راننده و سیستم صوتی با بلوتوث و USB ارائه خواهد شد.

طراحی ظاهری زامیاد کارون

زامیاد کارون خودرو جدیدی نیست و نسخه دوکابینه پادرا پلاس است و از این نظر طراحی ظاهری کاملا یکسانی دارند. هر دو پیکاپ زامیاد، مونتاژ چینی فودای لایون F16 هستند.اول از همه اینکه زامیاد کارون طراحی قدیمی و از مدافتاده ای دارد که در سال ۲۰۱۲ به بازار چین معرفی شد. نکته جالب اینجا است که همین وانت فودای چینی هم بر اساس ایسوزو رودیو ساخته شده که تولید آن سال ۲۰۰۲ متوقف شد. بنابراین با خودرویی طرف هستیم که یکی دو دهه دیرتر به ایران رسیده است.

چهره زامیاد کارون همان طرح مستطیلی پادرا پلاس را دارد که شامل جلوپنجره مستطیلی شکل، با چراغ های مستطیلی شکل در دو طرف آن و مه شکن ها و ورودی هوای باز هم مستطیلی شکل در پایین سپر است.در نمای جانبی هیچ تفاوتی بین محصولات مثلا جدید زامیاد نیست، به جز اینکه یک کابین به بدنه خودرو اضافه شده و باعث شده تا فضای بار نیز کوچک تر شود.بیشترین تفاوت کارون با پادرا پلاس در نمای عقب است که شامل تغییراتی در چراغ ها، در فضای بار و سپر می شود. چراغ ها در ارتفاع بالاتر و هم سطح در فضای بار قرار گرفته و طراحی سپر تغییر کرده و به جای تک مه شکن پادرا پلاس، دو مه شکن در دو طرف آن نصب شده است.

علاوه بر مدل معمولی که در محل خودروسازی زامیاد رونمایی شد، سایپا مدل آفرودی این پیکاپ را نیز با نام کارون آفرود در نمایشگاه شیراز معرفی کرد. سپر فلزی، باربند فلزی و طرح جدید سپر عقب، از جمله تفاوت های مدل آفرود با مدل معمولی است و همچنین از چرخ هایی بزرگ تر استفاده می کند. طراحی زامیاد کارون آفرود می تواند مخاطب فریب دهد و شمایل یک بیراهه نورد را ترسیم کند، اما این فقط ظاهر قضیه است و زیر این بدنه، همان موتور قدیمی و ضعیف ۹۴ اسب بخاری قرار گرفته.

طراحی داخلی زامیاد کارون

داخل کارون در قسمت جلو کاملاً با پادرا پلاس یکسان است و در آن همان طراحی فودی F16 دیده می شود. هرچند کابین این خودرو با ویژگی هایی مثل دریچه های تهویهٔ عمودی در وسط و تریم نقره ای رنگ بسیار از نیسان آبی قدیمی مدرن تر است اما کیفیت پایینی دارد و تماماً از پلاستیک خشک و بی کیفیت ساخته شده است زیرا فودی F16 حتی از پیکاپ های چینی نه چندان باکیفیتی که در کشورمان عرضه شده اند هم سطح کیفی پایین تری دارد. درهرحال، در قسمت عقب حالا یک ردیف صندلی اضافه شده که ظرفیت سرنشینان کارون را به پنج نفر افزایش می دهد. فضای پای صندلی های عقب برای پیکاپی با این اندازه نسبتاً مناسب به نظر می رسد اما نباید انتظار صندلی های خیلی راحت و باکیفیتی را داشت.

کارون؛ پادرا دو کابین

تحریم ها، شرایط اقتصادی و استراتژی خودروسازها باعث شده تا امکان تولید خودروهای روز وجود نداشته باشد و تولیدکنندگان برای عرضه محصولات جدیدشان یا به سراغ ماشین های چینی بروند، یا اینکه با ترکیب محصولات قدیمی شان، یک خودرو مثلا جدید تولید کنند. بدین شکل، زامیاد کارون ترکیبی از نیسان جونیور و پادرا پلاس و نسخه مونتاژی فودای چین است.هنوز قیمتی برای خرید خودرو جدید زامیاد اعلام نشده، اما می توان حدس زد که با قیمت ۵۰۰ میلیون تومان وارد بازار شود. زامیاد کارون با این مشخصات فنی و آپشن ها بیشتر مناسب کسانی است که بودجه کافی برای خرید کاپرا ۲، فوتون تونلند، ریچ و کلوت ندارند.

مشتریان پیکاپ کارون چه کسانی هستند؟

به نظر می رسد پیکاپ کارون هیچ مزیت خاصی برای مصرف کنندگان خصوصی نخواهد داشت و تنها از سوی شرکت ها و نهادهای دولتی خریداری خواهد شد. در حقیقت کارون به واسطه دو کابین بودن اتاق، قابلیت بارگیری کمتری نسبت به پادرا دارد. از سوی دیگر امکانات رفاهی کارون بسیار محدود است و از نظر ایمنی نیز حرفی برای گفتن ندارد. در نهایت پیشرانه قدیمی و عدم وجود سیستم انتقال قدرت دو دیفرانسیل، تنها مزیت مهم یک پیکاپ را از کارون سلب می کند. انتظار می رود تا قیمت و شرایط فروش پیکاپ کارون به زودی از سوی زامیاد اعلام شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
هزینه چاپ یک کتاب
(فیلم) بالکن زیبا و پر از گل سوگل طهماسبی با ویویی ابدی رو به کوه / چقدر خوش سلیقه‌اس ...
طلاق بی سر و صدای آرام جوینده و سپهر حیدری در پی انتشار ویدئوهای مستهجن و غیراخلاقی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
گردش لاکچری شبنم قلی خانی بازیگر نقش مریم مقدس در یک کافه سر سبز در دبی/ خوش بگذره +عکس
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
نگاهی به تغذیه مدرسه ساده و سالم پناه و نبات دخترای شاهرخ استخری در بلژیک+عکس/ مثل همیشه مقوی و مفید