دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / مسائل حقوقی /

مهمترین نکات بیمه آسانسور که بهتر است قبل از خرید بدانید 

چهارشنبه، 10 مهر 1398
ساعد نیوز: با توجه به موارد استفاده‌ای که آسانسور در ساختمان های مسکونی، سازمان‌ها و ادارات دارد و ماهیت این وسیله پراستفاده ممکن است خسارات جانی و مالی مختلفی را داشته باشد. برای جبران همه هزینه‌ها وخسارت‌های جانی و مالی داشتن بیمه آسانسور می‌تواند بخشی از نگرانی های چنین حوادثی را کم کند.

در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم که بیمه آسانسور چیست و چه پوشش هایی را بر چه منوالی ارائه می کند.

بیمه آسانسور چیست و به عهده چه کسی است

تهیه بیمه آسانسور برای همه ساختمان های اداری و تجاری و مسکونی معمولا بر عهده مدیر ساختمان می باشد. چرا که اگر اتفاقی پیش آید که خسارت جانی و یا مالی به همراه داشته باشد مالک، مدیر ساختمان، شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور مسئول حادثه هستند و باید خسارت پیش آمده را جبران نمایند. از این رو تهیه بیمه آسانسور برای پرداخت چنین خساراتی علی رغم اجباری نبودن این بیمه نامه، لازم و ضروری می باشد.


این نکته را فراموش نکنید که بیمه آسانسور یکی از زیر شاخه های بیمه نامه های مسئولیت بوده و در زمان صدور به عنوان بیمه مسئولیت آسانسور برای شما صادر می شود.

وظایف مدیر ساختمان و مجموعه در رابطه با بیمه آسانسور چیست؟

معمولا همه مدیران ساختمان از زمان نصب و راه اندازی و در زمان استفاده از آسانسور وظایفی را بر عهده دارند که باید به صورت دوره ای تمامی موارد ذیل را انجام دهند:

  • همه آسانسور ها از زمان نصب و راه اندازی اولیه باید از لحاظ داشتن گواهی استاندارد از موسسه استاندار ایران بررسی و کنترل شوند چرا که برای تهیه پایان کار ساختمان از شهرداری، داشتن گواهی استاندارد آسانسور الزامی می باشد.
  • هر مدیر ساختمانی موظف است که برای سرویس و نگهداری آسانسور با شرکت های معتبر که دارای مجوز فعالیت از وزارت صنایع و معادن هستند ، قرارداد سالیانه داشته تا در زمان های مقرر برای بررسی آسانسور مراجعه کرده و بررسی های لازم برای سلامت آسانسور را انجام دهند.

برای بررسی اعضای سندیکای آسانسور و پله برقی همه شرکت های مجاز و دارای پروانه ایمنی و استاندارد هستند را می توانید در سایت www.iseei.net بررسی نمایید. همه شرکت هایی که در سطح کشور فعال هستند در این سایت قابل مشاهده هستند.


  • تهیه بیمه مسئولیت آسانسور از یک شرکت معتبر بیمه ای برای تمامی آسانسور هایی که در ساختمان نصب هستند باید از طرف مدیر ساختمان انجام شود.
  • ممکن است که هر ساختمان دارای دو نوع آسانسور نفر بر و حمل بار باشد که بر اساس مشخصات هر آسانسور باید بیمه آسانسور توسط مدیر ساختمان تهیه شود.

آیا بیمه مسئولیت آسانسور اجباری است؟

بیمه مسئولیت آسانسور بیمه نامه اجباری نیست اما به خاطر اتفاقاتی که ممکن است به هر دلیلی در زمان استفاده از آسانسور پیش بیاید داشتن بیمه آسانسور الزامی به نظر می رسد. اما از نظر قانون الزامی برای خرید بیمه مسئولیت آسانسور وجود ندارد.

بیمه آسانسور بیشتر مناسب چه مراکزی است؟

معمولا در همه ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی چند طبقه استفاده از آسانسور برای سهولت در رفت و آمد یکی از ابزارهای ضروری برای زندگی بوده و تبدیل به یکی از تاسیسات اصلی هر ساختمان شده است. از این رو هر ساختمانی که آسانسور نفر بر و یا آسانسور حمل بار داشته باشد بهتر است که بیمه آسانسور داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است بر اساس نیاز هر ساختمان چند نوع آسانسور در آن مورد استفاده قرار گیرد، مخصوصا در بیشتر ساختمان های تجاری که آسانسور حمل بار در کنار آسانسور نفر بر وجود دارند، تهیه بیمه آسانسور برای هر کدام از آسانسور ها بر اساس نوع و مشخصات همان آسانسور الزامی می باشد.

پوشش ها و سقف تعهدات به چه صورت است؟

در بیمه آسانسور بر اساس مشخصات و ظرفیت هر آسانسور و پوشش های مورد درخواست بیمه گذار تعهدات آن بیمه نامه مشخص می شود. به عنوان مثال در هر آسانسور نفر بر، تعداد افراد مجاز به صورت ظرفیت آسانسور در مشخصات فنی آسانسور ذکر شده است و بیمه نامه دقیقا بر اساس این مشخصات از سوی شرکت بیمه صادر می شود. اما در بیمه های آسانسور حمل بار بیمه گذار می تواند علاوه بر پوشش جانی پوشش مالی را نیز برای بیمه نامه خود خریداری نماید.

پوشش های جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور عبارتند از:

  • پوشش فوت
  • پوشش نقص عضو
  • پوشش هزینه های پزشکی
  • پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر

میزان تعهدات در هر بیمه نامه بر اساس شرایط و مشخصات آن آسانسور و شرایط درخواست بیمه گذار مشخص می شود.

هزینه بیمه آسانسور چطور محاسبه می شود و چقدر است؟

استعلام هزینه بیمه آسانسور بر اساس چند فاکتور زیر محاسبه می شود:

  • نوع کاربری آسانسور
  • ظرفیت آسانسور بیمه شده
  • میزان تعهدات مورد درخواست بیمه گذار
  • تعداد طبقات توقف
  • سن آسانسور

در برخی از شرکت های بیمه موارد زیر به حق بیمه آسانسور اضافه می شود:

  • اگر کابین آسانسور بیمه شده بدون درب باشد ۵درصد اضافه نرخ به قیمت بیمه آسانسور اضافه می شود.
  • بیمه آسانسور در ساختمان های تجاری و اداری ۱۰ درصد اضافه نرخ به حق بیمه اضافه می شود.
  • بیمه آسانسور برای آسانسورهایی که در ساختمانهای بالای ۱۰ طبقه نصب شده اند ۱۰ درصد اضافه نرخ دارد.
  • اگر مسئولیت نصاب نگهدارنده و سرویس کار تحت پوشش قرار بگیرد ۲۰ درصد به حق بیمه اضافه می شود.
  • اگر چند مورد از موارد گفته شده که دارای اضافه نرخ روی حق بیمه می شوند و از سوی بیمه گذار درخواست داشتن پوشش را داشته باشد علاوه بر اضافه نرخ های موجود، ۲۰ درصد دیگر مازاد به حق بیمه اضافه می شود.

در محاسبه بیمه آسانسور بر اساس تعهدات پزشکی مورد درخواست و بر اساس ظرفیت آسانسور می توانید قیمت بیمه آسانسور را در یک جدول مقایسه کنید.
نکته: جدول زیر بر اساس سقف تعهدات پزشکی از ۵ میلیون تومان تا ۱۰ میلیون تومان برای یک آسانسور با ظرفیت ۵ نفره و بر اساس دیه سال ۱۳۹۷ محاسبه شده است:

هزینه پزشکی

حق بیمه

۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان

۳۵.۰۰۰ تومان

۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان

۴۴.۰۰۰ تومان

۷.۰۰۰.۰۰۰ تومان

۴۸.۰۰۰ تومان

۸.۰۰۰.۰۰۰ تومان

۵۲.۰۰۰ تومان

۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان

۵۷.۰۰۰ تومان

۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان

۶۱۰۰۰ تومان

کدام شرکت ها بیمه آسانسور را ارائه می دهند؟

بیمه آسانسور یکی از انواع بیمه مسئولیت است که تقریبا همه شرکت های بیمه این نوع بیمه نامه را ارائه می کنند. از جمله بیمه آسانسور ایران، بیمه معلم، ایران و …

مشاوره و خرید آنلاین بیمه آسانسور

برای خرید بیمه آسانسور حتما باید بیمه گذار فرم پیشنهاد بیمه مسئولیت آسانسور توسط بیمه گذار بر اساس مشخصات کامل آسانسور مورد بیمه از قبیل ( نوع درب طبقات، نوع درب کابین، نوع موتور گیربکس، نوع اجزاء تشکیل دهنده تابلو فرمان، نوع ترمز و سال نصب) تکمیل شود. تعداد طبقات، ظرفیت، نوع کاربری و آدرس ساختمان مورد بیمه ، نحوه سرویس و نگهداری آسانسور، میزان تعهدات درخواستی بیمه گذار همه مواردی هستند که باید از سوی بیمه گذار به شرکت بیمه گر اعلام شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله !
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی