در چهارمین همایش تجلیل از چهرههای ماندگار و پیشکسوتان صنایع لوازم خانگی ایران از مهندس نورالدین بنایی نژاد تقدیر شد.
==
چهارمین همایش تجلیل از چهرههای ماندگار و پیشکسوتان صنایع لوازم خانگی ایران، با حضور نمایندگانی از دولت، مجلس شورای اسلامی و همراهی جمع کثیری از اصحاب رسانه و پیشکسوتان برگزیده، شامگاه پنجم آذر 1403 در هتل استقلال تهران به همت انجمن صنایع لوازم خانگی ایران برگزار شد. در این همایش از یک عمر تلاش مهندس نورالدین بنایی نژاد، مؤسس شرکت صنایع هود کن تجلیل شد؛ مهندس بنایی نژاد بیش از 40 سال پیش، نقش پیشگامانهای در بومیسازی فناوری تولید هود در کشور ایفا کرد و شرکت صنایع هود کن امروزه در قالب گروه لوازم خانگی کن، از موثرترین و خوشنامترین برندهای داخلی تولیدکننده هود و سایر لوازم خانه و آشپزخانه در کشور محسوب میشود. محصولات کن امروزه از نظر کیفیت، نوآوری و خدمات پس از فروش با بسیاری از برندهای معتبر جهان قابلیت رقابت دارد.
فرشادبراتی، معاون اجرایی و مدیر روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران درباره چگونگی برگزاری این مراسم، با اشارهای کوتاه به مراسم سه سال گذشته و گرامیداشت یاد دوستان بنیانگذار و پیشکسوت، گفت: انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، با 43 سال تلاشآفرینی در اعتلای صنایع لوازم خانگی ایران، به عنوان بزرگترین و قدیمیترین تشکل ملی صنعت پیشران لوازم خانگی کشور و دارای رتبه A1 تشکلهای برتر تابعه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و تنها تشکل حاضر در فهرست ملی تشکلهای اقتصادی ایران، محور همگرایی و همافزایی محصولسازان و قطعهسازان و بهعنوان بازوی مشورتی وزارت صنعت، معدون و تجارت و صدای واحد صنعتگران دومین صنعت بزرگ و پیشران کشور، در چهارمین سال متوالی، همایش تجلیل از چهرههای ماندگار و پیشکسوتان صنعت لوازم خانگی را برگزار میکند.
در این رویداد نسرین اوجاقی به عنوان دبیر جدید انجمن صنایع لوازم خانگی ایران معرفی شد. او در این مراسم سه هدف را بهعنوان اولویت کاری خود مطرح و بیان داشت: هدف اول، رشد لوازم خانگی با بالا بردن سهم این صنعت در اقتصاد و سیاستگذاری هیأتمدیره و برنامهریزی دبیرخانه و همت صنعتگران و حمایت مسؤولان؛ هدف دوم، حمایت از تولیدات داخلی در گرو تحقیق و توسعه و سومین هدف، حمایت از تمام اعضا با کمک انجمن بهعنوان حلقه واسط است.
محمود نجفی عرب، رییس اتاق بازرگانی تهران، به عنوان سخنران بعدی در این رویداد اظهار داشت: نگاه ما در بسیاری از صنایع، نگاه جایگزین واردات بوده و در صادرات موفق نبودهایم. از این رو لازم است نگاهمان را تغییر دهیم و از فضای توسعه استفاده کنیم.
رییس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: صنعت لوازم خانگی در ده سال اخیر در حوزه ساخت انواع لوازم خانگی مورد نیاز جامعه، بسیار خوش درخشیده است و در بسیاری از صنایع، به دلیل اشباع بازار، رقابتها در درون صورت میگیرد. وی با اشاره به امضای توافقنامهها با اتحادیههای اقتصادی اوراسیا، شانگهای و بریکس، گفت: اولین موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، برای افزایش تجارت و گسترش همکاریها بین ایران و مقامات پنج کشور عضو اتحادیه، شامل کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس، افزون بر تسهیل تجارت و رفع موانع غیرتعرفهای، تعرفه ورودی اقلام کالایی حذف شده و به صفر میرسد. حجم صادرات در کشور حدود 300 تا 400 میلیون دلار است که سهم ناچیز آن در حوزه لوازم خانگی قابل مشاهده است. امیدوارم با توافقنامههای صورت گرفته بتوان فعالیتی درخور در این حوزه انجام داد.
توجه ویژه مجلس دوازدهم، به تولید و شکوفایی اقتصاد
امیر توکلی رودی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معدن، بخش خصوصی را چتر حمایتی توصیف و بیان کرد: خصیصه مجلس دوازدهم این است که برآمده از خبرگان و نخبگان بوده که توجه ویژهای به بخش تولید و شکوفایی اقتصاد دارد. بخش خصوصی مورد هجمه تصمیمهای خلقالساعه است. نتیجه تعامل ویژه و سازنده اتاق بازرگانی با قوه مقننه و مجلس شورای اسلامی قطعاً به نفع بخش خصوصی خواهد بود.
نیاز به تأمین مالی، مسأله کلیدی در رشد اقتصادی
سیدشمس الدین حسینی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران این رویداد بود که با اشاره به تلاش برای تبلور برنامه هفتم در بودجه سال 1404 در مجلس اظهار داشت: دولت و مجلس به رغم رشد بسیار پایین در دهه گذشته (کمتر از یک درصد در سال)، در تلاش است که این رقم را به هشت درصد برساند، تورم بالای 30 درصد به رقم زیر 10 درصد برسد و نقدینگی هم کنترل شود، در غیر این صورت با دشواری مواجه خواهد شد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان بر اهمیت مضاعف «دانش بنیان شدن صنایع» و «تعمیق اقتصاد دیجیتال» و «اینترنت اشیا در صنایع» تاکید کرد.
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، از صنعت لوازم خانگی بعنوان دومین صنعت پیشران کشور یاد کرد و گفت: بیش از 300 واحد صنعتی فعال در این حوزه، با بیش از 200 هزار نفر نیرو و با بیش از 120 هزار میلیارد سرمایهگذاری، دچار معضلاتی همچون قاچاق شده که این امر موجب تضعیف این صنعت شده است.
وی، با امیدواری به این که بتوانیم به انتظارات دولت از فعالان اقتصادی جامه عمل بپوشانیم، سه انتظار را برشمرد: نخست صادرات، دوم تلاش برای داخلیسازی و سوم، تمرکز بر حوزه انرژی.
در ادامه همایش، پیام مهندس محسن خلیلی، بنیانگذار انجمن ملی صنایع لوازم خانگی برای حضار قرائت شد.
در پایان این مراسم نیز از هشت چهره ماندگار و پیشکسوت صنایع لوازم خانگی ایران با اهدای لوح یادبود، تجلیل به عمل آمد. در این بخش از تلاشهای مهندس نورالدین بنایی نژاد، مؤسس شرکت صنایع هود کن با اهدای تندیس، تقدیر شد. ایشان در میان تشویق حاضر به جایگاه رفت و تندیس چهارمین همایش تجلیل از چهرههای ماندگار و پیشکسوتان صنایع لوازم خانگی ایران را دریافت کرد.
تقدیرشدگان در چهارمین همایش تجلیل از چهرههای ماندگار و پیشکسوتان صنایع لوازم خانگی ایران
1- مهندس نورالدین بنایی نژاد، مؤسس شرکت صنایع هود کن
2- مهندس نصرالله ایزدپناه، بنیانگذار شرکت صنایع استیل البرز
3- مهندس حسن جلایی مرادزاده، بنیانگذار شرکت صنایع ایران شرق و کِلِوِر
4- مهندس عباسعلی حاجی زاده، مؤسس شرکت آذر سیلوان
5- مهندس حسین خطیبی، بنیانگذار شرکت توسعه لعاب تهران
6- مهندس حسین شعبانی، مؤسس شرکت آلباگاز (آلتون)
7- مهندس سعید قرآنی، بنیانگذار کوروش صنعت آذین
8- مهندس محمدنقی کلافچی، بنیانگذار گروه بلور نوری تازه