ساعدنیوز
ساعدنیوز

شهید سلیمانی با جان و مال دیگران جهاد نکرد بلکه خودش فدای ملت شد!

  چهارشنبه، 15 دی 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
شهید سلیمانی با جان و مال دیگران جهاد نکرد بلکه خودش فدای ملت شد!
سید محمد غرضی از یاران امام خمینی (ره) صریح اللهجه و انقلابی است. او سابقه حضور در دولت شهید رجایی و دو دولت هاشمی رفسنجانی را در کارنامه دارد. او معتقد است که دولت های تشکیل شده از زمان انقلاب، توجه کافی به دال مرکزی انقلاب اسلامی، یعنی "دفاع از حقوق عامه"، نداشته اند و همین موضوع بین حاکمیت و مردم شکاف قابل تأملی را ایجاد کرده است.

حقوق عامه قربانی حقوق خواصی شده است که میخواهند در قدرت بمانند. و به خاطر ماندن در قدرت، الباقی عناصر قدرت را نفی می کنند.

ساعدنیوز: رد صلاحیت چهره های برجسته نظام و کسانی که در مناصب عالیه حاکمیتی سابقه فعالیت داشته اند، همیشه با حاشیه های فرآوانی همراه بوده و هست. در مورد آقای دکتر علی لاریجانی این مسأله بسیار برجسته شد و انتقادات فرآوانی از شورای نگهبان و خصوصاً دلایل ارائه شده برای رد صلاحیت ایشان مطرح شد. حضرتعالی خودتان هم یک بار توسط شورای نگهبان در سال 1396 رد صلاحیت شده اید. نکته اینجاست که آقای دکتر لاریجانی زمانی رد صلاحیت شدند که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان مشاور عالی حکم دریافت کرده بودند و همین موضوع باعث ایجاد ابهاماتی در متن جامعه در خصوص عملکرد شورای نگبهان می شود. حضرتعالی در یکی از مصاحبه هایتان فرمودید که هرکس ابهامی درباره نظارت استصوابی شورای نگهبان دارد من حاضرم توضیح دهم. لطفاً بفرمایید که تناقض رد صلاحیت یک شخصیت اجرایی و قانونی برجسته که همزمان مشاور عالی رهبر انقلاب نیز هست چگونه قابل هضم است؟

مهندس سید محمد غرضی: اگر اجازه دهید، من قبل از پرداختن به اصل سؤال شما، جایگاه شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را به لحاظ تاریخی و اجتماعی و با نظر انقلاب اسلامی تحلیل کنم. همان طور که مطلع هستید، یک موقعه ای در سال 1357، شعار "نه شرقی نه غربی، جمهوری اسلامی" از متن جامعه به سمع همه عزیزان اعم از ستاد پهلوی، ستاد احزاب و ستاد انقلاب رسید. پای این شعار "نه شرقی نه غربی، جمهوری اسلامی" امضای 98.2 درصد مردم ایران وجود دارد که در رفراندوم 12 فروردین 1358 ثبت شده است. حالا عرض بنده این است که اگر کشور ایران، دشمن داخلی و دشمن خارجی نداشت، شاید مصوبه شورای نگهبان هیچ ضرورت و لزومی نداشت. همه می دانند که مردم ایران هم دشمن داخلی دارند و هم دشمن خارجی؛ دشمن داخلی مردم ایران همین کسانی هستند که رانت خوارند و بیت المال را به تاراج می برند تحت هر اسم و هر لقبی که باشند این افراد دشمن ملت هستند. دشمن خارجی هم فرقی ندارد باز رانت خوار هستند؛ رانت خوار آمریکا، اسرائیل، روسیه، چین یا هر نیروی خارجی دیگری که به منافع ملت ایران چشم طمع دوخته است. بنابراین، در چنین وضعیتی، یک کسی باید به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود که حتماً از قاعده جامعه الهام گرفته باشد. قاعده جامعه در سال 1357 شعار "نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی" را سر داد. بنابراین، اگر کسی بخواهد در ستاد کشور اعم از ریاست جمهوری، مجلس یا هر منصب دیگر ستادی قرار بگیرد باید مؤمن و معتقد به این شعار ملت باشد.

اما این که شورای نگهبان ممکن است، اشتباه کند یا کسی بیاید به تصمیم شورای نگهبان اعتراض کند، این دیگر مربوط می شود به قدرت سیاسی و ربطی به قاعده جامعه ندارد! امروز دور یک میز با همدیگر چایی میخورند، چند روز دیگر برای تثبیت منصب خود در ستاد یا برای از دست نرفتن صندلی شان با همدیگر اختلاف پیدا می کنند. اینجاست که نامه نگاری شروع می شود. این مربوط به اشخاص است و دیگر ربطی به قاعده جامعه و الهام اصلی این قاعده یعنی شعار "نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی" ندارد. قاعده جامعه چه کسانی هستند؟ کسانی که رانت خوار نیستند و در پی استدراک قدرت و جنجال های پیرامون آن نیستند. امتیازطلبی و جنگ برای قدرت برای قاعده جامعه مطرح نیست. همین جنگ و دعواهای سیاسی و قدرت طلبی و اختلافات ستادی و دور شدن از الهام اصلی قاعده جامعه باعث شده است که 98.2 درصد مشارکت به چیزی نزدیک به 40 درصد برسد. 5 دولتی که تشکیل شده است از زمان آقای موسوی، مرحوم هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی در دوره دوم شان، منافع خواص و قدرت سیاسی در اولویت قرار داشته است. حقوق عامه به حقوق خواص فروخته شده است. یکی از چپ به راست مایل شده، دیگری از راست به چپ. هیچکدام از اینها مستثنی نیستند. کما این که مجلس هم هیچ اثری در دفاع از حقوق عامه نداشته است. حقوق عامه قربانی حقوق خواصی شده است که میخواهند در قدرت بمانند. و به خاطر ماندن در قدرت، الباقی عناصر قدرت را نفی می کنند. همان طور که گفتم، نامه نگاری دقیقاً در همینجا شروع می شود، جایی که دیگر حقوق عامه محلی از اعراب ندارد.

تصویر

این 4 تا رئیس جمهور، یعنی آقای مرحوم هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی تأئید صلاحیت شدند، قدرت سیاسی و اجرایی را به دست گرفتند و بعد، دلار زبان بسته 7 تومانی، رسید به 30 هزار تومان!! قاعده جامعه متضرر شد.

ساعدنیوز: حضرتعالی در سال 1396 توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدید و خُب، این رد صلاحیت برای خیل مردم علاقمند به مشی و تفکر حضرتعالی جای سؤال داشت. یعنی می فرمایید نیازی نیست از حق همین عامه هم دفاع کرد؟

مهندس سید محمد غرضی: من دو دفعه برای ریاست جمهوری ثبت نام کردم. در سال 1392، شورای نگهبان با 11 رأی بنده را تأئید صلاحیت کرد. سال 1396 از شورای نگهبان با من تماس گرفتند و گفتند که شما بالای 75 سال دارید و به همین دلیل رد صلاحیت می شوید. من در پاسخ به این عزیزان گفتم که این مربوط به مجلس است و در قانون اساسی، چنین مطلبی راجع به ریاست جمهوری مطرح نیست. آقای کدخدایی بعدها در گفتگو با خبرنگاران گفت که ترکیب شورای نگهبان عوض شد و آقای غرضی رأی نیاورد. به هر حال، من مدعی قدرت نیستم. من نه اعتراضی به شورای نگهبان کردم و نه حرفی زدم. من از اول انقلاب تا به امروز بر حمایت از حقوق عامه تأکید کردم. درسال 1375 زمانی که بنده وزیر پست، تلگراف و تلفن بودم، 22 سؤال از من پرسیده شد و در هر 22 سؤال حق به وزیر داده شد. از شیرینی و تلخی قدرت سیاسی به ما هم رسیده و هیچ وقت، اعتراضی به این موضوع نداشتم. این 4 تا رئیس جمهور، یعنی آقای مرحوم هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی تأئید صلاحیت شدند، قدرت سیاسی و اجرایی را به دست گرفتند و بعد، دلار زبان بسته 7 تومانی، رسید به 30 هزار تومان!! قاعده جامعه متضرر شد. در اینجا برای همین تأیید صلاحیت ها، خود شورای نگهبان و مجلس زیر سؤال است و باید پاسخگو باشند.

تصویر

هیچ یک از این دولت ها نتواستند به وظایف خودشان نسبت به قاعده جامعه عمل کنند. قدرت سیاسی در خدمت برآوردن منافع ستاد بوده است و از حقوق عامه غافل شده است و امروز قاعده جامعه از ستاد راضی نیست.

ساعدنیوز: دولت سیزدهم با شعارهای مختلفی بر سر کار آمد و انتقادات از دولت های قبلی متن کمپین های انتخاباتی این دولت بوده است. یکی از بحث ها درباره یارانه است. نظر حضرتعالی در خصوص نرخ ارز و یارانه و مدیریت بهتر این منابع چیست؟

مهندس سید محمد غرضی: قدرت سیاسی در این سال ها به دلیل ترجیح حقوق خاصه بر حقوق عامه بر سیاست چند نرخی دلار تأکید داشته است. نرخ پائین برای انصار و اطرافیان و نرخ بالا برای مردم. این در مورد دلار تنها نیست. در مورد یک وام بانکی هم در نظر بگیرید، قضیه همین طور است. نزدیکان مسئولان وام کلان با سود 2 درصد دریافت می کنند و مردم حتی نمی توانند با وام با سود 30 درصد هم پیدا کنند. نرخ بالا همیشه به مردم تحمیل شده است و این دقیقاً یعنی رانت. وقتی نرخ ارز یکی نباشد، رانت خوری قانونی می شود. ارز 7 تومنی در دولت آقای موسوی شد 150 تومن؛ در دولت آقای هاشمی شد 450 تومن، در دولت آقای خاتمی شد 900 تومن؛ در دولت آقای احمدی نژاد شد 3000 تومن و در دولت آقای روحانی شد 30 هزار تومن!! اگر دولت، قاعده جامعه را حفاظت می کند، نباید ارز دو نرخی داشته باشیم. هیچ یک از این دولت ها نتواستند به وظایف خودشان نسبت به قاعده جامعه عمل کنند. قدرت سیاسی در خدمت برآوردن منافع ستاد بوده است و از حقوق عامه غافل شده است و امروز قاعده جامعه از ستاد راضی نیست.

تصویر

شهید سلیمانی مدافع حقیقی حقوق عامه در برابر حقوق خواص بود و به قاعده جامعه تعلق داشت نه ستاد!

ساعدنیوز: در ایام شهادت شهید قاسم سلیمانی هستیم. ایشان به ستاد تعلق داشتند ولی قاعده جامعه تعلق خاطر عجیبی به ایشان دارد. بعد از شهادت ایشان، ایران واقعاً سیاه پوش شد. چه چیزی در شخصیت این شهید بزرگوار وجود داشت که این همه در پیش عامه مردم عزیز شد؟

مهندس سید محمد غرضی: این شهید بزرگوار متعلق به قاعده جامعه است نه متعلق به قدرت! هرگز در بند دستگاه، تشکیلات و چپ و راست نبود. به همین دلیل هم رفت به خیل عظیم شهدای انقلاب اسلامی پیوست. او مدافع حقوق عامه بود. وقتی بهشتی شهید شد مردم ایران شعار دادند "آمریکا در چه فکریه، ایران پر از بهشتیه!" 40 سال گذشت و امروز باز همین مسأله درباره شهید سلیمانی رخ داد. من می گویم که "آمریکا در چه فکریه ایران پر از سلیمانیه!" نه قدرت سیاسی این حرف ها را منتقل می کند نه جراید! باید به این وجه کار شهید سلیمانی پرداخته شود. او معتقد واقعی به "جاهدوا باموالکم و انفسکم" بود. این که شما با مال و جان خودتان جهاد بکنید نه این که با جان و اموال دیگران جهاد کنید. قرآن نگفته است که "جاهدوا باموال و انفس غیر!!" من استاندار خوزستان بودم وقتی که عراق به ایران حمله کرد. همه مردم بسیج شدند تا جلوی عراق با قدرت بایستند. یادم هست وقتی دولت وارد عمل شد. مرحوم بنی صدر و دیگران آمدند متأسفانه خرمشهر اشغال شد، محاصره آبادان تنگ تر شد. اشخاص را رها کنید و به ملت بچسبید. ملتی که در بدترین شرایط اقتصادی روزگار می گذراند و در همین وضعیت، در تشییع جنازه شهید سلیمانی 70 نفر شهید شدند. این عشق ملت به خادم خودشان وصف ناپذیر است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (508 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (205 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (69 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (55 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌