رؤیای داشتن پوستی صاف، جوان و زیبا، متعلق به امروز یا دیروز نیست. از دستورهای «ابوعلی سینا» در کتاب «قانون» برای داشتن پوستی زیبا و باطراوت گرفته تا نسخه های رنگارنگ مصریان، هندی ها و رومیان باستان برای جوان ماندن پوست همه نشان می دهند که آرزوی داشتن پوستی جوان و زیبا و عاری از هر گونه لک و نقص از همان ابتدا دغدغه ی بشر بوده است. در سال های اخیر، روش هایی مثل «میکرونیدلینگ» برای جوان سازی پوست حسابی محبوب شده اند. به نظر می رسد «میکرونیدلینگ» با الهام از روش مصریان باستان که با خراشاندن پوست از طریق ماسک های خشن، مثل پودر سنگ مرمر که در حقیقت نوعی لایه برداری پوست یا همان «ابریژين» بود، طراحی شده و تا حدودی دستیابی به آرزوی جوانی پوست را آسان تر کرده است. همراه ما باشید، در این مقاله به طور کامل با روش میکرونیدلینگ آشنا خواهید شد.
میکرونیدلینگ چیست؟
«میکرونیدلینگ» یکی از جدیدترین روش های جوان سازی پوست است. در این روش غیرتهاجمی، به کمک سوزن های ریز، سوراخ های ریز و سطحی در پوست ایجاد می شود و به این ترتیب ترک های پوستی که در اثر زایمان، چاقی و بلوغ روی پوست ایجاد شده اند، از بین می روند. با این روش درمان جای سوختگی، بستن منافذ باز پوست، درمان لک پوستی، رفع چین و چروک و از بین بردن جای زخم، بخیه و نیز از بین بردن جای جوش امکان پذیر است.
روش کار میکرونیدلینگ به این ترتیب است که وسیله ای به نام «درمارولر» که یک رولر غلتکی متشکل از سوزن های بسیار ریز از جنس فلز تیتانیوم و به قطر نیم یا حداکثر دو و نیم میلی متر است، روی پوست کشیده می شود و به این ترتیب با نفوذ سوزن ها به لایه ی میانی پوست یا «درم» یک زخم کوچک و خون ریزی اندکی در پوست ایجاد می شود که بدن به آن واکنش نشان می دهد و شروع به ترمیم و بازسازی آن ناحیه می کند.
در حقیقت، عملکرد روش میکرونیدلینگ به این صورت است که وقتی غلتک دارای سوزن بر سطح پوست حرکت داده می شود، سوزن های ریز برحسب عمق و سرعتی که پزشک آن را تعیین کرده، به صورت هم زمان به لایه ی دوم پوست یا درم وارد می شوند (پزشک عمق و سرعت سوزن را بر حسب نوع پوست و چگونگی هدف مشخص می کند). طی این فرایند کلاژن و الاستین که دو عنصر اصلی و مهم برای پوست هستند، تولید می شود. با تولید کلاژن و الاستین، جای زخم و جای جوش و دیگر عارضه های پوستی به مرور زمان درمان می شوند.
میکرونیدلینگ روشی کاملا بدون درد است، اما در بیشتر موارد قبل از شروع درمان از کرم بی حسی استفاده می کنند. در روش میکرونیدلینگ برخلاف روش های دیگر مثل «لیزر» لایه ی «اپیدرم» آسیبی نمی بیند. بد نیست بدانید که از روش «میکرونیدلینگ» برای رشد مجدد مو در روش های مدرن کاشت مو هم استفاده می شود. به عقیده ی متخصصان پوست ومو در صورتی که عمل میکرونیدلینگ در مطب پزشک یا کلینیک های تخصصی پوست ومو انجام شود، می تواند در حل بسیاری از مشکلات پوستی مؤثر باشد.
با این همه همانند سایر روش های درمانی پوست، این روش هم به طور صد درصد و روی تمام افراد، به یک اندازه نتیجه ی مثبت ندارد و ممکن است در حل مشکلات برخی افراد بی اثر باشد یا اینکه حداقل نتیجه ی مطلوب حاصل نشود.
هزینه میکرونیدلینگ چقدر است؟
قیمت میکرونیدلینگ بر اساس روش انجام آن و موضع درمان متفاوت است. میکرونیدلینگ با استفاده همزمان از کوکتل های مزوتراپی انجام می شود که برای درمان جای جوش ، بستن منافذ باز و یا درمان لک مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی موارد شدت آسیب های پوستی زیاد است و میکرونیدلینگ به تنهایی کفایت نمی کند و از روش های ترکیبی استفاده می شود. در این موارد از دو روش درمانی متفاوت برای تاثیر بیشتر در لایه های مختلف پوست استفاده می شود. بعنوان مثال در مواردی که جای جوش بسیار عمیق باشد از ترکیب سابسیژن و میکرونیدلینگ استفاده می شود و یا زمانی که پوست شل شده و افت شدید کرده باشد از ترکیب هایفوتراپی و میکرونیدلینگ استفاده می شود و یا در موارد تیرگی زیر چشم همزمان پی آر پی انجام می شود که در یک جلسه قابل انجام است و در نتیجه هزینه درمان بیشتر از میکرونیدلینگ به تنهایی می شود.