با توجه به پیشرفت همه روزه صنعت طراحی ساختمان و همچنین کمبود زمان و بودجه، افراد به دنبال موادی با هزینه معقول برای نوسازی و ساخت و ساز املاکشان هستند. علاوه بر هزینه، کیفیت و دوام هم از اهمیت بالایی برخوردار است. میکروسمنت تحول زیادی در صنعت ساخت وساز به وجود آورده و همچنین می توان گفت به عنوان یکی از زیباترین پوشش ها شناخته شده است. علاوه بر زیبایی این متریال، ضخامت کم، یکدست و بدون درز بودن آن از جمله نکات مثبت این نوع پوشش هستند.
میکروسمنت چیست؟
میکروسمنت پوششی تزیینی و مرکب است که بر پایه سیمان، رزین های پایه آب، مواد افزودنی و رنگدانه های معدنی ساخته شده و برای دو سطح داخلی و خارجی قابل اجراست. دارای بافت ضخیم، متوسط و نازک بوده و همچنین تنوع زیادی در طرح و رنگ دارد، بنابراین استفاده از آن نمایی متفاوت به ساختمان شما خواهد داد. بر همین اساس می توانید سبک دلخواه خودتان کلاسیک، مدرن یا روستایی را انتخاب کنید. پوشش میکروسمنت می تواند به انواع زیرسازها مانند سیمان، بتن، کاشی، گچ و… بچسبد. بنابراین برای استفاده از آن محدودیتی وجود ندارد.
ویژگی های میکروسمنت
جالب است بدانید این ماده به عنوان مصالح ساختمانی از این نظر بسیار برجسته و مورد توجه است که می توان مستقیما آن را روی سایر مصالح ساختمانی به کار برد. کاشی، تخته گچ، سنگ مرمر، ظروف سنگی، بتن، سیمان، گچ و حتی کاشی کف از جمله مصالحی هستند که می توان برای پوشش آن ها از میکروسمنت استفاده کرد. برای این کار کافی است این ماده جادویی را تنها به ضخامت سه میلی متر روی متریال های قبلی بریزید تا به سرعت شاهد بازسازی فضاهای پیش رویتان باشید.
مزایا میکروسمنت
- تنوع بافت و رنگ بالایی دارد،
- مقاومت سایشی بالا،
- اجرا توسط نیروهای انسانی،
- غیرلغزنده،
- مقاوم در برابر رطوبت و آب،
- مقاوم در برابر اشعه خورشید (برای فضاهای خارجی و نمای ساختمان)،
- مقاومت فشاری قابل ملاحظه،
- اجرای ساده و بدون پرت،
- قابلیت اجرا در ابعاد بزرگ و بدون درز،
- قابلیت کشسانی بالا،
- شست و شوی آسان با آب و صابون،
- استحکام بالا در برابر ترک،
- ویژگی خاص تمیز شوندگی در صورت ایجاد کثیفی و آلودگی بر روی آن.
انواع پوشش میکروسمنت
مدل های مختلفی از میکروسمنت در بازار موجود است تا مخاطب بتواند با توجه به نیاز خود هر یک از آنها را انتخاب کند. در ادامه به معرفی آنها و کاربردشان خواهیم پرداخت.
- Microbase: این نوع برای پوشش دهی دیوارها بسیار مناسب است و بافت نامنظمی دارد. از این مدل دیوار میکروسمنت می توان به عنوان زیرسازی مناسب، برای انواع دیگر آن هم استفاده کرد.
- Microstone: این نوع پوشش، ظاهری شبیه به سنگ و ضخامت بالایی نیز دارد. به دلیل مقاومت و ضخامت بالای این مدل، از آن برای پوشش دهی خارجی، مانند نمای ساختمان استفاده می شود. نمای میکروسمنت کاملا متفاوت و منحصر بفرد است.
- Microdeck: این مدل دارای ظاهر و بافتی معمولی است که به دلیل مقاومت بالای آن بیشتر برای پوشش دهی کف ساختمان استفاده می شود.
- Microfino: از مزایای این نوع پوشش ضد آب بودن آن است که می تواند پوششی مناسب برای دیوارها باشد.
- Aquacement: مقاومت بالا در برابر کلر و نمک از ویژگی های بارز این مدل است بنابراین می تواند پوشش مناسبی برای استخرها باشد.
پوشش میکرو سمنت چطور اجرا می شود؟
اجرای میکروسمنت ساده بوده و نیاز به ابزار پیچیده ای ندارد. به راحتی روی سطوح مختلف مانند: دیوار، کف، سقف و… اجرا می شود. در ادامه به نحوه اجرای آن خواهیم پرداخت.
- در مرحله اول دو لایه microbase به همراه مش بندی فایبرگلاس انجام می شود. دقت کنید که سطح زیرساز باید کاملا تمیز و مقاوم بوده و همچنین رطوبت خیلی کمی داشته باشد.
- سپس در دو مرحله لایه پایانی اعمال می شود. در واقع همین لایه است که بافت و رنگ مورد نظر را به پروژه شما می دهد و همچنین حاوی افزودنی هایی برای بهبود خواص مکانیکی و شیمیایی است. رنگ میکروسمنت، مقاومت بالایی در برابر نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش دارد.
- سرانجام برای محافظت از لایه نهایی در برابر رطوبت و سایر عوامل مخرب محیطی، یک لایه لاک شفاف رزینی بر روی سطح اجرا می شود.
کاربردهای میکروسمنت
چسبندگی بسیار بالا و خاصیت بدون درز و غیر قابل نفوذ این ماده خارق العاده باعث شده که در بسیاری از سطوح چه عمودی، چه افقی و مورب قابل استفاده و اجرا باشد. از این ماده برای نوسازی، پوشش و یا تزیین آشپزخانه ، حمام، وان حمامو سرویس بهداشتی، میزهای پیشخوان ، دیوارها و نمای ساختمان ها،کفپوش ها و سقف ساختمان ها، اتاق های مرطوب مانند سونا و طراحی استخرها وحوض ها، پله ها و به خصوص برای دکوراتیو منازل و ساختمان ها و ادارات مانند دیوار پشت تلویزیون، بین کابینتی آشپزخانه ها، شومینه ها و میز و مبلمان و تقریبا هر جایی حتی در هر فضای باز و مدرن استفاده می شود.