پوشش رومالین چیست؟
رومالین پوششی طبیعی و سلولزی با قابلیت پوشاندن سقف ها و دیوارها بوده و سبکی جدید برای اجرای نقاشی ساختمان مدرن است. از آنجا که رومالین پوششی جدید است، سوال رومالین چیست بارها از طرف افراد پرسیده می شود. ممکن است علاوه بر رومالین، نام پوشش سلولزی دیگری به نام بلکا را نیز شنیده باشید. در این مطلب قصد داریم بگوییم رنگ رومالین چیست؛ و پس از بررسی مزایا و معایب رومالین تفاوت رومالین و بلکا را توضیح دهیم. اگر با دیدن کاتالوگ رومالین این نوع پوشش برای تان جالب شده است، این مطلب در مورد رومالین دیوار و سقف را از دست ندهید.
رنگ رومالین چیست و چه کاربردی دارد؟
همان طور که اشاره کردیم؛ دیوارپوش رومالین از جدیدترین محصولات در پوشش های ساختمانی است. سطح رومالین دارای بافت و سطحی غیر یکنواخت است. انواع طرح های رومالین از الیاف طبیعی و مصنوعی، رزین ( کاربرد رزین چیست)، پالپ ها و سنگ ها تشکیل و ساخته شده است. هر موردی که در یک کاتالوگ رومالین مشاهده کنید، قابلیت کاربرد برای پوشش دیوار و سقف یا به صورت المان دکوراتیو در ساختمان ها كاربرد دارد. فروش رومالین به صورت پودری و معمولا در بسته های 5 و 10 کیلویی انجام می شود. در مواقعی که با مشکلاتی مثل چگونه رنگ روغن را خشک کنیم یا نحوه کاربرد انواع چسب کاغذ دیواری به چه صورت بوده، انتخاب رومالین بعنوان یک پوشش مناسب بدون زیرساز برای دیوار و سقف بهترین گزینه برای تغییر دکوراسیون فوری و بدون دغدغه است.
از لحاظ جنس و ساختار تفاوت زیادی بین رومالین و بلکا وجود ندارد. وتفاوت های جزئی مانند رنگبندی و نوع ترکیب رنگهای رومالین و بلکا را از هم متمایز می کند.
نکات مهم و ویژگیهای رومالین:
- اجرای سریع در مقایسه با نقاشی به طور مثال یک نصاب حرفه ای رومالین دریک روز تا 70 متر مربع را انجام می دهد. یعنی یک واحد 80 متری که حدود 200 متر مربع کار بلکا دارد با 3نفر نصاب حرفه ای در یک روز انجام می شود.
- رومالین نیازی به زیر سازی ندارد که این ویژگی باعث می شود سرعت اجرای کار بالا برود.(فقط برای سطوح رنگ پلاستیک زیر سازی اجباری می باشد)
- رومالین هیچ بویی ندارد چون عاری از هرگونه مواد شیمیایی می باشد.
- رومالین عایق صوت (20% می باشد که از عبور صدا از دیوار و سقف جلوگیری می کند همچنین از رفلکس صدا در محیط جلوگیری می کند.)
- رومالین دارای تنوع رنگی زیاد می باشد وقابل طراحی در اشکال مختلف است .
- رومالین مانند نقاشی ریخت و پاش زیادی ندارد و لازم نیست محیط تخلیه شود.
- یکی دیگر از ویژگی های رومالین سازگاری با نم و رطوبت است که برای دیواری که نم دارد گزینه مناسبی است ومانند رنگ و کاغإدیواری طبله نمی کند.
- رومالین عایق سرما و گرما نیز می باشد که باعث جلوگیری از هدر رفت انرژی می شود.
- قیمت رومالین در مقایسه با سایر پوشش های دیوار و سقف ارزان تر می باشد.
- رومالین برای خانه های قدیمی که رنگ روغن دیگر جواب نمی دهد مناسب می باشد و کلیه عیب و ایراد زیر کار را می پوشان
معایب و مزایای رومالین چیست؟
همه ما می دانیم که انتخاب هر نوع دیوارپوشی معایب و مزایای خود را دارد که رومالین نیز از آن ها مستثنی نیست:
مزایای استفاده از رومالین:
- عدم نیاز به زیرسازی دیوار یا سقف
- هزینه بسیار مناسب هنگام خرید و نصب
- نصب ساده و سریع
- عدم جذب گرد و غبار
- عایق صدا و حرارت
- ایمن در برابر آتش
- متناسب برای پوشش دیوارها و سقف ها
- قابل ترمیم بدون دردسر
- قابل شستشو بودن آن
- پوشش کامل ترک های عمیق روی دیوار
- تنوع زیاد در طرح و رنگ
- بدون بو و متنایب برای بیماران تنفسی و کودکان
معایب استفاده از رومالین:
-
کاهش بازتاب نور و تاریک شدن فضا
-
نامناسب بودن آن برای محیط های مرطوب
-
نیاز به جریان هوا برای خشک شدن
-
تمیز کردن آن قبل از نصب
شباهت های رومالین و بلکا چیست؟
می شود چندین صفحه از شباهت های این دو ماده نوشت. این جا خلاصه ای از موارد مهم رو برایتان می گوییم:
- رومالین و بلکا نحوه ی تمیز کردن مشابهی دارند. بخش اعظم دیوارهای رومالین و بلکا، قابل شستشو هستند. امّا اگر از قابل شستشو نبودن اون مطمئن نیستید، می توانید برای تمیز کردن آنن به غبارگیر یا جاروبرقی بسنده کنید. در غیر این صورت، بعد از اینکه غبار به خوبی از سطح پاک شدند، می شود به کمک مواد شوینده مناسب، سطح را شست.
- زمانی که این دو ماده با آب مخلوط می شوند، به خاطر حالت خمیری، بسیار آسیب پذیرن و لازمه به خوبی خشک بشوند.
- رومالین و بلکا در محیط گرم، سریع تر خشک می شوند.
- به خاطر پیوستگی و خمیری بودن رومالین، امکان برش دادن یه قسمت از کار وجود ندارد. پس سیم کشی و باقی کارهای تاسیساتی را قبلش انجام داده باشید.
- هر دو به خوبی قابلیت ترمیم و تعمیر دارند و می شود بخشی از سطح که دچار آسیب شده رو، به راحتی تعمیر کرد.
- هر دو بدون بو و ضد حساسیت هستند.
نکات نصب رومالین چیست؟
حالاکه می دانید رومالین چیست و تفاوت رومالین و بلکا را می شناسید، بد نیست با روش اجرای این پوشش نیز آشنا باشید. برای اجرای رومالین کافیست پودر آن را از مراکز فروش رومالین تهیه، و با نسبت مناسبی از آب ترکیب کند (هر 1 کیلو پودر رومالین باید با 3 لیتر آب مخلوط شود). بعد از به دست آوردن خمیر رومالین، باید با یک کاردک آن را با ضخامت مناسب روی سطح دیوار بکشید.
نکته مهم در نصب رومالین دیوار این است که تمام سطح دیوار به گونه ای کاملا یکدست پوشیده شود. اگر لازم باشد که رومالین روی دیوار ضخامت بیشتری داشته باشد، باید آن را در چند لایه اجرا کرد. برای این منظور، باید اجازه دهید تا لایه قبلی رومالین روی دیوار کاملا خشک شود (حدود 4 تا 6 ساعت). سپس می توانید لایه بعدی دیوارپوش رومالین را اجرا کنید. پس از پایان کار خواهید داید که اجرای رومالین باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.