دوره ی عادات ماهیانه ی خانم ها دورانی است که هورمون ها بیشترین تغییرات به خود می گیرند میل جنسی در دوران قاعدگی نیز دستخوش تغییرات زیادی قرار دارد با تغییر هورمونی میل جنسی و تمایلات خانم ها به برقراری این روابط نیز تغییر می کند حتی شرایط برقراری این ارتباط نیز تغییر می کند . در این دوره ی خاص احساسات خانم ها نیز بسیار تغییر می کند و حتی حس آن ها نیز نسبت به همسرانشان تغییر کرده و میل جنسی در دوران قاعدگی نیز به طبع این قضیه تغییر پیدا می کند.
معمولا چند روز مانده به شروع عادت ماهیانه و حتی چند روز بعد از اتمام آن، خانم ها دچار تغییرات خلق و خویی می شوند که گاهی به صورت افسردگی، پرخاشگری، عصبی بودن، بی قراری، تورم یا درد در ناحیه شکم و همچنین کاهش میل جنسی یا افزایش میل جنسی همراه است. بنابراین این تغییرات خلق و خویی طبیعی است ولی به یاد داشته باشید که در همه خانم ها یکسان نیست، همانطور که تمایلات جنسی شما در این دوره افزایش می یابد در حالی که ممکن است در خانمی دیگر با کاهش میل جنسی همراه باشد. اغلب خانم ها اظهار می دارند که امیال جنسی در آنها در زمان قاعدگی افزایش پیدا می کند. البته این زمان مناسب نیست و شاید برخی خانم ها تمایلی به برقراری رابطه در این زمان نداشته باشند.
علت تحریک شدن در دوران قاعدگی
تغییر سطح استروژن و پروژسترون تاثیر زیادی روی میل جنسی می گذارد. استروژن میل جنسی را بالا می برد و پروژسترون هورمونی تسهیل کننده می باشد که میل جنسی را کاهش می دهد. قبل از زمان شروع قاعدگی همه این هورمون ها افزایش پیدا می کنند ولی دو روز قبل از پریود کم می شوند. در طول هفته ای که عادت ماهیانه آغاز می شود استروژن به سطح بالایی می رسد به همین طریق میل جنسی در زمان عادت ماهیانه به طرز باور نکردنی افزایش می یابد. در زمان عادت ماهیانه و بعد از آن پروژسترون که سبب کاهش میل جنسی است در پایین ترین سطح خود نسبت به استروژن عمل می کند. مطالعات در مورد فعالیت و میل جنسی زنان نتایج متفاوتی را گزارش می دهد. بعضی از مطالعات پیک فعالیت و میل جنسی زنان را زمان نزدیک به تخمک گذاری گزارش کردند و برخی مطالعات دیگر اظهار می دارند که پیک فعالیت و میل جنسی زنان قبل از قاعدگی است. تحقیقات نشان داده است که ۲۴ درصد از زنان افزایش میل جنسی زنان را در روزهای وسط بین دو قاعدگی و ۲۷ درصد آنها در زمان قاعدگی و ۱۰ درصد آنان هم افزایش میل جنسی در زمان یک هفته قبل از قاعدگی داشته اند.
نوسان میل جنسی
هم چنین در بررسی عدم روزانه افزایش میل جنسی در دوران قاعدگی بیشتر از روز سوم قاعدگی و بعد از آن می باشد و بیشترین کاهش میل جنسی از یک تا پنج روز قبل از قاعدگی بوده است و در بیشتر افراد توجه به سیکل قاعدگی تغییر خاصی وجود ندارد. ارتباط معنی داری بین تغییرات میل جنسی در هفته قبل از قاعدگی با سندروم پیش از قاعدگی وجود دارد. به طوری که این تغییرات میل جنسی در طی یک هفته قبل از قاعدگی با سندروم پیش از قاعدگی اختلاف معناداری هست به این صورت که در افراد مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی کاهش میل جنسی بیشتر از افرادی است که مبتلا به این سندرم نیستند. در زن هایی که سندرم قبل از قاعدگی دارند تغییرات میل جنسی به صورت افزایش یا کاهش میل جنسی نزدیک به دو برابر افرادی است که مبتلا نیستند.
مدیریت میل جنسی در دوران قاعدگی
طبق دین اسلام نزدیکی در دوران عادت ماهیانه حرام است و زمانی که ۷ تا ۱۰ روز از اولین روز پریودی گذشته است میتوان رابطه جنسی برقرار کرد. در مورد اینکه چند روز بعد از دوران عادت ماهیانه میتوان نزدیکی کرد بستگی به رضایت طرفین دارد. مهمترین مسئله این است که زن احساس راحتی داشته باشد. چرا که خانم ها به دلیل دردهای دوران قاعدگی و خونریزی و کمبود انرژی که احساس می کنند مخصوصاً در سه روز اول حتی اگر رابطه جنسی هم داشته باشند لذت بخش نخواهد بود و مطمئناً همسرش هم احساس رضایتی نخواهد داشت.
همسران در این دوران وظیفه دارند که به دلیل تغییرات هورمونی در بدن زنها و کمبود محبت و افسردگی در آن ها خود را کنترل کنند و حس همدلی به همسرشان نشان دهند. این کار باعث می شود که تنش و دعوا کمتر شود و رابطه زناشویی هم محکم تر شود. توصیه می شود که مردان نسبت به آناتومی همسرشان شناخت کافی داشته باشند تا سختی های این دوران برای بانوان کمتر شود.
چند روز بعد از پریود میتوان نزدیکی کرد؟
در سوال به این که چند روز بعد از پریود میتوان نزدیکی کرد؟ مهم این است که چیزی به عنوان ممنوعیت مطلق وجود ندارد،مهمترین مساله احساس راحت بودن طرفین هست مثلا:خانم به دلیل دردهای زمان قاعدگی و خونریزی و ضعفی که احساس میکند مخصوصا در روزهای اول قاعدگی که بیشتر هم هست، ممکن است که نتواند نزدیکی رضایت بخشی را تجربه کند و متقابلا شریکش هم حس خوبی نمیتواند داشته باشد.
نزدیکی در دوران قاعدگی چه حکمی دارد؟
در مورد سوال مطرح شده که آیا داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی مجاز هست یا خیر ؟مقاربت ورابطه جنسی دردوران قاعدگی بانوان حرام است. زن و شوهر نمی توانند باهم از طریق واژن رابطه جنسی داشته باشند برخی از مراجع قائل به وجوب پرداخت کفاره برای نزدیکی در ایام حیض هستند. تا پریودی خانم تمام نشده باشد، رابطه جنسی با شوهر بر هر دو حرام است.
نتیجه گیری
برقراری رابطه جنسی در پریودی به دلایل مختلفی توصیه نمی شود. انجام این کار، ممکن است با ایجاد برخی آسیب های جسمی و روحی همراه باشد. از این میان می توان به احتمال ابتلا به بیماری های نظیر کلامیدیا، سیفلیس، سوزاک، HIV و تبخال تناسلی اشاره کرد.علاوه بر این، ارگاسم جنسی بانوان با افزایش ترشح هورمون اکسی توسین همراه است. این امر، انقباضات رحم را شدت می بخشد. مجموع این عوامل، مدت زمان و شدت خونریزی قاعدگی را تحت تأثیر خود قرار می دهند.بنابریان لازم است میل جنسی در دوران قاعدگی کنترل شود.