ساعدنیوز
ساعدنیوز

مینو محرز: دچار «اینفودمی» شده‌ایم

  چهارشنبه، 09 مهر 1399 ID  کد خبر 104613
مینو محرز: دچار «اینفودمی» شده‌ایم
ساعد نیوز: مشکل این است که مردم دچار اینفودمی شده‌اند که همان اپیدمی ناشی از فضاهای مجازی است. در حالی‌ که خیلی‌ از مطالبی که در فضاهای مجازی منتشر می‌شود، اکاذیب است و می‌تواند باعث نگرانی‌های بیشتر شود. اینفودی بدتر از کروناست و در تمام دنیا مردم را بیشتر از کووید-١٩ دچار گرفتاری کرده است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: «بیش از ٩ ماه است که ویروس کرونا دمار از روزگار مردم درآورده است. حالا بیش از ٣٣ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده و بیش از یک میلیون نفر بر اثر آن جان باخته اند. اما ما کرخت شده ایم انگار، دیگر خیلی دردمان نمی گیرد از شنیدن عددها، از تعداد کشته هایی که هر روز، سر ساعت معینی اعلام می شوند و هر کدام شان عزیز یک خانواده بوده اند. دیگر خیلی فکر نمی کنیم به صد و خرده یا حتی دویست خانواده ای که هر روز سیاه پوش می شوند و در سکوت مرگبار قبرستان برای همیشه با جگرگوشه هایشان وداع می کنند. بماند که حالا چند وقتی می شود هول وهراس روزهای تیره وتارتری هم رسیده است. پاییز کبودی که امسال به جای زرد و نارنجی، سرخ است. آن قدر سرخ که شاید حتی به سیاهی پهلو بزند. به همین بهانه با دکتر مینو محرز، فوق تخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا به گفت وگو نشسته ایم. کسی که معتقد است بخشی از مشکلات فعلی ناشی از بی توجهی سیاست گذاران به نظرات متخصصان و کارشناسان کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کروناست. او بی محابا از این چالش ها می گوید و معتقد است مردم باید بیشتر مراقب خودشان باشند، چون هزینه بستری روزانه یک بیمار مبتلا به کرونا خیلی بیشتر از رقم هایی است که از قول برخی از مسئولان در رسانه ها مطرح می شود. کسی که می گوید در طول ٤٥ سال کار تخصصی اش تا این اندازه مرگ ومیر ندیده است. مشروح گفت وگوی ما با مینو محرز پیش روی شماست.

چرا با وجود هشدار شما و سایر کارشناسان در مورد موج سوم و با توجه به این که بارها اعلام خطر کرده بودید، آن طور که باید و شاید سخت گیری انجام نشد؟ به نظر می رسد سختگیری ها همیشه نوش دارو بعد از مرگ سهراب بوده است!

یک مشکل بزرگ در تمام دنیا این است که مردم هنوز فکر نمی کنند کووید-١٩ واقعی است. اولش ترسیدند اما بعد برایشان عادی شد. همان ابتدا قرنطینه در بسیاری از کشورها انجام شد اما آثار اجتماعی، روانی و اقتصادی آن خیلی بدتر از کووید-١٩ بود، برای این که در این شرایط بیکاری، فقر و اضطراب روی هم تلنبار می شود. زمانی استفاده از ماسک به ٩٠ درصد رسیده بود، الان چیزی حدود ٦٠ درصد شده است. سه راه برای پیشگیری وجود دارد: یکی فاصله گذاری فیزیکی است. من تعبیر فاصله گذاری اجتماعی را دوست ندارم. دوم استفاده از ماسک است. ماسک زدن یک «باید» است. لازم نیست حتما از ماسک های جراحی استفاده کنید. مردم می توانند با پارچه نخی دو لایه، ماسک خانگی بدوزند و مرتب آن را شسته و اتو کنند. مسأله مهم دیگر هم شست وشوی دست هاست. تمام ویرس های این فصل از سرماخوردگی و زکام گرفته تا آنفلوآنزا همه با شست وشوی دست کنترل می شود.

یعنی این مسأله را متوجه مردم می دانید؟ مردم به حاکمان شان نگاه می کنند؛ طبیعتا وقتی دورکاری ها لغو و مدارس و دانشگاه ها باز می شود، تبعاتی دارد و به مردم این فکر را القا می کند که وضع متناسب شده است. بازگشایی های اخیر و لغو دورکاری ها تا چه میزان در این مسأله موثر بود؟

در این مدت در خیلی از کشورها و همچنین در کشور ما تصمیمات اشتباه گرفته شد. بازگشایی مدارس از پانزدهم شهریور اشتباه بود. زمان موشک باران در جنگ عراق و ایران هم مدارس تعطیل شد. بچه ها تمام مدت با رادیو و تلویزیون درس خواندند. حالا هم می شود همین کارها را ادامه داد. بچه های من در آن دوران همین طور درس خواندند. حالا تعداد مراجعه کنندگان از اسفند و فروردین هم بیشتر شده است. در یکی از بیمارستان های بزرگ معین در یک روز ٦٠ نفر بستری شدند. ببینید چقدر بدحال بودند که بستری شدند. چون ما خیلی ها را به صورت سرپایی درمان می کنیم. از مردم می خواهم تجمع نکنند، حتی اگر برایشان برنامه ای تدارک دیدند، در آن شرکت نکنند و اعتراض کنند. دوران رزیدنتی من زمانی بود که دیفتری و کزاز بیداد می کرد اما این قدر مرگ ومیر نداشت.

به مرگ ومیر و مبتلایان بالا اشاره کردید. گاهی حرف و حدیث هایی مبنی بر واقعی نبودن آماری که هر روز وزارت بهداشت اعلام می کند، مطرح می شود. نظر شما چیست؟

سازمان جهانی بهداشت آمار شما را زمانی قبول می کند که پی سی آر مثبت داشته باشید. مثبت کاذب کم است اما ٣٠ تا ٤٠ درصد در تست ها منفی کاذب داریم، به همین دلیل ٣٠ تا ٤٠ درصد از بیمارهایمان گزارش نمی شوند. پزشکان باید به بیماران بگویند که اگر تست کسی منفی بود و با این حال علایم داشت، به این معنی است که او به کرونا مبتلا شده است.

با توجه به این که بیمارستان ها پر شده، این وضع چه تبعاتی دارد؟

با وجود این که بیمارستان ها پر شده است، باز هم در صورت لزوم مردم مراجعه کنند. بسیاری از آنها می توانند به صورت سر پایی درمان شوند و احتیاجی به بستری ندارند. اما بیمارستان های معین که برای بستری بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده، فعلا پر است. حتی در راهروهای بیمارستان و روی نیمکت های سالن هم به بعضی از بیماران اکسیژن وصل کرده اند. پزشکان و کادر درمان مان هم دیگر خسته شده اند. ما به صورت جسمی به کار سخت عادت داریم اما به لحاظ روانی واقعا تحت فشاریم. اپیدمی هیچ بیماری تا به حال این اندازه بیمار بدحال نداشته است. نشان می دهند که کلاس های مدارس را با پمپ ها ضد عفونی می کنند، اما این کار که کافی نیست. ویروس از در و دیوار که منتقل نمی شود. بچه ها در محیط بسته می نشینند، چند روز دیگر هوا سرد می شود و پنجره ها را هم می بندند؛ در حالی که که تهویه هوا یک اصل مهم است. اگر شما با ماسک مدت طولانی در یک جای بسته بنشینید هم باز احتمال ابتلا وجود دارد. وقتی آموزش وپرورش تصمیم به بازگشایی مدارس گرفت، اکثر نقاط ایران قرمز بود. گفتند رنگ مناطق مهم نیست! چرا مهم است، حالا بعد از این ماجرا تمام ایران قرمز شد.

با توجه به این که اعلام شده میزان ابتلاهای خانوادگی بیشتر از قبل شده، اگر فردی در یک خانواده علایم داشت، نیاز است که کل خانواده تست پی سی آر انجام دهند؟

با توجه به گران و محدود بودن آزمایش پی سی آر انجام این کار را به صورت معمول توصیه نمی کنم. در نقاط دیگر دنیا که امکانات بیشتری دارند، به محض این که یک نفر بیمار شود، کل افرادی که با او در تماس بوده اند، تست می دهند و اگر آزمایش شان مثبت شود، قرنطینه می شوند. اما فعلا در ایران چنین امکانی وجود ندارد. تست پی سی آر گران است و حدود ٧٠٠، ٨٠٠ هزار تومان هزینه هر تست است. آزمایش سرولوژی هم فایده ای ندارد، چون بیماری حاد را مشخص نمی کند. از اواخر بهار، ویروس جهش پیدا کرد و قدرت سرایت بیماری ده ها برابر شد. اگر قبلا در هر خانواده یک یا دو نفر مبتلا می شدند، الان تمام خانواده مبتلا می شوند و همین مسأله موجب شده تعداد مبتلایان زیاد شود.

با تاکیدی که روی مقوله آموزش دارید، به نظر شما نهادهایی مانند هلال احمر که بخشی از وظایفش آموزش و اطلاع رسانی است، چقدر می توانند در این زمینه کمک حال سایر ارگان ها ازجمله وزارت بهداشت باشد؟

هلال احمر و هر نهاد دیگری که بخشی از سلامت را به دست گرفته است، باید در این راه کمک کند. هر چه آموزش ها و آگاهی مردم افزایش یابد، بیماری بیشتر کنترل می شود. اما مشکل این است که مردم دچار اینفودمی شده اند که همان اپیدمی ناشی از فضاهای مجازی است. در حالی که خیلی از مطالبی که در فضاهای مجازی منتشر می شود، اکاذیب است و می تواند باعث نگرانی های بیشتر شود. اینفودی بدتر از کروناست و در تمام دنیا مردم را بیشتر از کووید-١٩ دچار گرفتاری کرده است.

با توجه به وضع شبه انفجاری تهران که دو-سوم قربانیان و حدود ٦٠ درصد از مبتلایان را به خود اختصاص داده است، چرا برنامه ویژه ای برای پایتخت در نظر گرفته نمی شود؟

من عضو علمی ستاد مقابله با کرونا هستم و در آنجا تصمیم گیرنده نیستم. کمیته علمی با هر نوع تجمع در این شرایط فوق قرمز مخالف است. نظرات ما منعکس می شود، با این حال تصمیم نهایی به عهده ما نیست.

یعنی مسئولان تصمیم گیرنده در ستاد به نظرات شما و سایر اعضای کمیته علمی بی توجهند؟ چون چیزی که از شما می شنویم، با چیزی که در عمل می بینیم کاملا متفاوت است.

بازخورد صحبت های ما را وزیر بهداشت در ستاد مقابله با کرونا ارایه می دهد. قاعدتا باید پیش از تصمیم گیری به نظرات وزارت بهداشت و کمیته های علمی توجه شود. منتهی نمی دانم هنگام تصمیم گیری چه اتفاقی می افتد! می دانم وزیر بهداشت هم از این وضع نگران است و مشاوران وزیر هم می گویند کاری بیش از این از دست شان برنمی آید.

بله، این طور به نظر می رسد که تصمیمات جای دیگری گرفته می شود.

متاسفانه این وضع در خیلی دیگر از نقاط دنیا هم رخ می دهد. مسئولان بهداشت که در این زمینه تخصص دارند، نظرات شان را بیان می کنند. اما موضع سیاست گذاران با آنها متفاوت است. این معضل را در آمریکا هم شاهد هستیم و حالا این کشور بدترین وضع را به لحاظ شیوع بیماری کووید-١٩ در دنیا دارد. ما هم نباید این راه را در پیش بگیریم. سیاست گذاران باید توصیه های وزارت بهداشت را جدی بگیرند، چون علم درمان بیماری های عفونی در این بخش است، نه در سایر وزارتخانه ها.

بیش از یک ماه است که وزیر بهداشت گفته سبد خودمان را در صف خرید واکسن کرونا گذاشتیم اما هنوز معلوم نیست که قرار است واکسن کووید-١٩ از کدام کشور خریداری شود. خبر تازه ای در این باره دارید؟

فعلا قرار نیست واکسنی از کشورهای خارجی بخریم. در کشور خودمان داریم روی این موضوع کار می کنیم. مطالعات انسانی واکسن ایرانی دارد شروع می شود و امیدواریم بتوانیم واکسن خودمان را تولید کنیم. هنوز هیچ واکسنی در دنیا تأییدیه نگرفته است. واکسن هایی هم که کارشان را شروع کرده اند، هنوز چند ماهی تا تأیید نهایی شان مانده است. در مورد کشورهایی هم که سریع واکسن شان را بیرون دادند، اطلاعات درستی نداریم. من به شخصه به عنوان یکی از کسانی که باید در این زمینه نظر بدهم، خرید هیچ واکسنی را که تاکنون تولیدشده است، توصیه نمی کنم.

خیلی ها تخمین می زنند که ممکن است تا ٦ ماه آینده واکسن کووید-١٩ در دنیا آماده شود. چشم انداز شما چیست؟

تا ٦ ماه آینده که حتما تولید می شود اما ما هنوز نمی دانیم که این واکسن تا چه اندازه تأثیرگذار است. خود بیماری را که فکر می کردیم با «مصونیت گله ای» کنترل می شود، دیدیم دوباره عود کرد. واکسن را هم اگر بخواهیم هر سه ماه یک دفعه تزریق کنیم، عملی نیست.

با این حساب هنوز دانش ما در این باره بیشتر از چیزی که فکر می کنیم، ناکافی است.

بله، هنوز نمی دانیم آینده واکسن چه خواهد بود. امیدواریم اگر قرار باشد کووید همیشه با ما بماند، حداقل مثل آنفلوآنزا هر یک سال یا هر ٦ ماه یک دفعه نیاز به تزریق واکسن داشته باشیم. بنابراین چون چیز بیشتری نمی دانیم، در مورد این که واکسن باید صد درصد توصیه شود، هم قضاوتی نمی کنیم. اما گاهی بیماری مثلا در کشور ما یک دفعه اوج می گیرد و همه را گرفتار می کند. در شرایطی که امکانات رسیدگی کم است، اگر واکسنی باشد که حتی تا سه ماه مصونیت دهد، باز هم خوب است؛ مرگ ومیرها کمتر می شود و بیمارستان ها خودشان را بازیابی می کنند. اما از نظر علمی اصلا مشخص نیست که آینده واکسن موفقیت آمیز باشد.

ممکن است تغییر جهش های این ویروس جوری شود که به تدریج ضعیف شود و خودبه خود از بین برود؟

امیدوارم، چون باقی ویروس های خانواده سارس و مرس در عرض شش، هفت ماه خودشان ناپدید شدند ولی متاسفانه الان ٩ ماه است که این ویروس روزبه روز تغییر شکل داده و کوچک ترین علامتی از عقبگرد نداشته است. ما باید خودمان را عادت دهیم که زندگی نوینی با کووید داشته باشیم، البته بدون این که بخواهیم مبتلا شویم، چون هزینه بستری و درمان به ویژه تخت در آی سی یو بسیار گران است.»

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری بسیار قدیمی از 17 سالگی آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب/ساده زیستی رهبر از ابتدای زندگی (280 نظر) میز عزای ساده و بدون تجملات مادر محسن کیایی، مجری برنامه صداتو +عکس/ روحشون شاد چه چهره دلنشینی داشتن (156 نظر) بهترین گردو ایران متعلق به کدام شهر است (142 نظر) (عکس) دمپایی‌های لاکچری بچه‌های دهه شصت / هر کی از اینا برای بچش می‌خرید خیلی لاکچری بود ... (104 نظر) تصویری از خانه ابدی همسر جوان فریبا نادری/ روحش شاد و یادش گرامی (72 نظر) رونمایی از نوزاد خوشگل و بامزه ریما رامین فر، همای پایتخت+عکس / عاشقانه های ریما و امیر جعفری ارزش صد بار دیدن رو داره👌 (65 نظر) شبی که محمود احمدی نژاد مهمانِ خانه ابدی مادرش شد و در آن خوابید+عکس/روحش شاد و یادش گرامی... (53 نظر) برنامه عالی صداوسیما که توسط رهبر معظم انقلاب تحسین شد/ خیلی اوقات دلم نمی‌آید که برخیزم و بروم+عکس (45 نظر) (عکس) زیبایی بی حد و اندازه روژان سریال نون خ در عکسی که هدیه بازوند در اینستاگرامش منتشر کرد / مهیار حق داره این قدر عاشقش باشه ... (35 نظر) حضور چهره های فوتبالی در بیمارستان و روحیه دهی به علی دایی در عیادت از اسطوره فوتبال+ عکس/ مهدی رحمتی، عادل فردوسی‌ پور، کارلوس کی‌روش و ... (35 نظر) تصویری بسیار قدیمی از 16 سالگی آیت الله هاشمی رفسنجانی یار دیرین رهبر معظم انقلاب/ روحشان شاد (29 نظر) نگاهی به گل آرایی فوق زیبا و شیک مراسم ترحیم رضا داوودنژاد/ واقعا حیف جوونیش+عکس (26 نظر) خلاقیت خنده دار و هوشمندانه قصاب اهوازی برای فریب گوسفند و قربانی کردنش حماسه آفرید+عکس/ مغز تو رو باید طلا گرفت😂 (25 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همیشه عضو خانواده پرسپولیس هستم/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم (24 نظر) رونمایی از خواهر زیبا و واقعی رحمان و رحیم پایتخت / فقط شباهت بی حد و اندازه به برادراش+عکس (23 نظر)
دیگران می‌خوانند   
فردوسی پور و میثاقی در پشت صحنه برنامه 90 +عکس چند مورد از عوارض لیزر برای پوست که از آن بی خبرید چند روش خانگی و بدون عوارض برای چاق شدن صورت رخت عروسی غلامرضا تختی ابر قهرمان و همسرش شهلا خانوم در جشن عروسیشان/ عجب جشنی😍👌 پشت صحنه تماشایی و نفسگیر نفس بازغی در سریال گناه فرشته/ نظرتون درباره بازی اولش چیه؟+ویدیو میز عزای ساده ولی شیک پدر نسرین مقانلو با شمع و گل/ غم از صورت خانم بازیگر میباره+عکس شباهت بی حد و اندازه مازیار لرستانی به پدرش/ مگه داریم انقدر شباهت+عکس پست احساسی از جنس دلتنگیِ نعیمه نظام دوست برای سالگرد فوت پدرش+ویدیو/ روحشون شاد چقد شبیه باباشه جدیدترین تصویر اکرم بانو همسر علیرضا بیرانوند در ویلای لاکچریشان در کنار سگ خانگی/ زمین فوتبال و استخر هم دارن! دیدار مجید و آقا معلم قصه‌های مجید پس از 35 سال/ مگه داریم این همه تغییر؟+ویدیو یادی کنیم از خلاقیت خنده دار هموطن ایرانی در مقابله با کرونا با نصب توصیه‌های تهدیدآمیز به در خانه‌اش+عکس/ کرونا بعد دیدن این همه رعایت از دنیای ویروسی گری خداحافظی کرد🤣 ماجرای فرش ماشینی که فقط یک شب در عروسی پسر رهبر انقلاب در خانه‌شان پهن بود + روایت عقیق های اصل یمنی که رهبری اجازه ندادند وارد زندگیشان شوند ویدیوی محسن افشانی برای توماج صالحی: توماج اعدام خواهد شد! این ویدئو یادگاری بمونه... درخواست جالب یک دختر کنکوری از رهبر معظم انقلاب برای شرکت در آزمون/ استرس نداشته باشید+ویدیو عکس جالب پاشا جمالی و مصطفی زمانی ستاره های دو سریال محبوب نون خ و شهرزاد تبلت دهه شصتی ها! + عکس پیاده روی رهبر معظم انقلاب در طبیعت و جاده باصفای کردستان+عکس حرف دل این روزهای یکتا ناصر + عکس سبک دکوراسیون ساده و بدون زرق و برق خانه هانیه توسلی+عکس روایتی جالب از زیر و رو شدن زندگی صاحب بزرگترین خانه گردشگری در ایران+ویدیو/از کمک به گردشگر آلمانی تا میلیاردر شدن! جشن تولد یکسالگی پسر کوچولوی فرناز رهنما، نازنین سریال ساختمان پزشکان/ چه کیک و تدارکات خفنی+عکس رونمایی از تیپ و استایل شیک و رسمی رضا گلزار/ آقای بازیگر رو با کت و شلوار خاصش ببینید!+ویدیو عرض ارادت بهداد سلیمی قهرمان و مدال آور وزنه برداری خدمت رهبر انقلاب و توصیه رهبر به ایشان/ فرزند بهداد سلیمی در بغل حضرت آقا+ فیلم نگاهی به میز عزای لوکس و تجملاتی مادر مرجانه گلچین در خانه اش+ویدیو/ روحشون شاد (عکس) زیبایی بی حد و اندازه نیکی کریمی سلبریتی ایرانی در عکس لو رفته اش/ کیک تولدش چه خوشگله... نگاهی به دکوراسیون خاص گوشه‌ای از خانه زیبا و اصیل نرگس محمدی/ چقدر خوش سلیقه+عکس نگاهی به دکوراسون شیک تالار عروسی محمدرضا گلزار و آیسان خانوم/ تزیین شده با گل های طبیعی+ عکس خوش گذرانی و کویر گردی نرگس محمدی در شهر زیبای یزد+عکس/ خوش بگذره 5کاربرد شگفت‌ انگیز واکس ماشین برای تمیز کردن خانه با نگهداری سانسوریا در آب، شاهد رشد انفجاری آن باشید نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید خلاقیت بی نظیر مردم لرستان برای درک حال صاحب عزا تاریخ ساز شد+عکس/ فقط استقبال محسن کیایی رو ببین... تصویری قدیمی از مسعود روشن پژوه مجری مسابقه محله قبل از کچل شدنش/ تغییر چهره اش خیلی زیاده رونمایی از موتور وسپا خوش رنگ علی طولابی، استعداد درخشان عصر جدید/ ماشالا چقدر بزرگ شده😍+عکس دیدار و گپ و گفت عموپورنگ با شاهرخ خان در هند+ویدیو سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: وقتی جواب تمام سوالای مهران مدیری نعیمه میشه +ویدئو/خودش از خنده تلف نشه بهتره🤣 چگونه هتل مناسبی را در مشهد انتخاب کنیم؟ رونمایی از خواهر واقعی و با کلاس سینا مهراد+عکس/فقط شباهت بی حد و اندازه به برادرش! (فیلم) خوانندگی جذاب و هوش پران مصطفی و مجتبی بلال حبشی، رحمان رحیم سریال پایتخت با صدای جادویی😍👌 جاهای دیدنی قشم در زمستان که بازدید از آن‌ها پیشنهاد می‌شود
تیتر امروز   
حتشپسوت؛ زنی با ریش فراعنه و معابد باشکوه +عکس ماجرای فرش ماشینی که فقط یک شب در عروسی پسر رهبر انقلاب در خانه‌شان پهن بود + روایت عقیق های اصل یمنی که رهبری اجازه ندادند وارد زندگیشان شوند چرا سریال حشاشین در ایران مجوز ندارد؟ رونمایی از همسر اول فریبا نادری با اختلاف سنی زمین تا آسمان+عکس مخالفت جدی امام خمینی و رهبر معظم انقلاب با چندهمسری؛ از ترک کلاس درس بخاطر ازدواج مجدد استاد تا اخراج افراد شاغل در بیت رهبری در صورت اختیار همسر دوم! 18 علامتی که نشان می دهد یک مرد یک دل نه صد دل عاشقتان شده / ببین تو اطرافیانت چه کسی عاشقت شده! همسر آینده ژوزه مورایس، بازیگر فیلم اصغر فرهادی شد وحشتناکترین مراسم پذیرایی از شرکت کنندگان در مراسم تدفین در برزیل و ونزوئلا/ واقعا باورنکردنی و شوکه کننده ست! خنده بیجا جان جوان تهرانی را گرفت! پیکانی که قیمتش بیشتر از لکسوس بود توسط پلیس یزد توقیف شد محسنی اژه ای؛ باید با متعرضین به جان و مال مردم و بیت‌المال برخورد بازدارنده داشت / با شفافیت و دادگاه علنی بسیار موافقم عوامل روند کاهشی بازار ارز بررسی شد/ ماجرای افت قیمت دلار چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟ کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟ اشکان خطیبی سلبریتی بخت برگشته ای که دیگر احساس خوشبختی نمی کند/ حواشی داغ امروز یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
منتخب روز   
نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ... ویدئویی باورنکردنی از مرد سومالیایی که با نصف مغزش زندگی می کند/ بیچاره چه بلایی سرش اومده