به، از جمله میوه های باستانی است که بیشتر در آسیا و مدیترانه یافت میشود؛ البته از آنجا که در یونان و روم باستان بِه نماد عشق و باروریست، میتوان در این کشورها هم نشانه هایی از کشت آن یافت. اگر چه در دوران مدرن امروزی، این میوه کمی مورد کم توجهی قرار میگیرد، اما مانند میوه های پرمصرف و محبوب مانند سیب و گلابی، فواید بسیاری برای سلامتی جسمانی دارد و با اینکه دانشمندان نیز این ادعا را دارند، تحقیقات چندان جامعی در مورد مصرف بِه در دوران بارداری بیان نشده است. در ادامه با ما همراه باشید، تا مزایای مصرف این میوه ی پرخاصیت را در دوره بارداری بررسی کنیم
ارزش غذایی به
به عنوان یک مادر بهتر است بدانید میوه به، حاوی فیبر، انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بهبود روند رشد جنین و حفظ سلامت مادران باردار است. بر این اساس، می توان نتیجه گیری کرد مصرف این میوه در دوران بارداری می تواند تقریباً همه نیازهای بدن مادر و جنین او را فراهم کند. یک عدد میوه به (92 گرم) شامل مقادیر ذکر شده در زیر می باشد:
- کالری: 52 کیلوکالری
- چربی: 0 گرم
- پروتئین: 3/0 گرم
- کربوهیدرات: 14 گرم
- فیبر: 75/1 گرم
- ویتامین C: 15%
- تیامین (ویتامین B1): 5/1٪
- ویتامین B6: 2%
- مس: 13٪
- آهن: 6/3٪
- پتاسیم: 4٪
- منیزیم: 2٪
به چه مزایایی برای زنان باردار دارد ؟
پزشکان فواید مختلفی را برای مصرف این میوه در دوران بارداری ذکر کرده اند از جمله :
- جلوگیری از کم خونی در مادر باردار
- وجود آهن و مس در ترکیب این میوه که باعث بهبود فعالیت سیستم قلبی وعروقی مادر شده و از بروز کم خونی در او جلوگیری می کند .
- کاهش واکنش های آلرژیک
- مصرف این میوه در دوران بارداری خطر بروز واکنش های آلرژیک را کاهش می دهد .
- کاهش تهوع در دوران بارداری
- خوردن به پخته شده در دوران بارداری ، حالت تهوع مادر را کاهش می دهد .
- کاهش مشکلات دندان در بارداری
- وجود کلسیم در این میوه باعث کاهش یافتن مشکلات دندان و لثه در مادران باردار می شود .
- تقویت سیستم قلب و عروق
- مصرف این میوه توسط خانم های باردار سبب تقویت سیستم قلبی و عروقی و معده کودک می شود .
- باهوش شدن جنین
- جلوگیری از سقط جنین
- خوش بو شدن فرزند
- آرامش مادر باردار
- کاهش فشار خون مادر باردار
- سیستم عصبی جنین
- کاهش درد های درونی
خوردن به و زیبا شدن کودک
مصرف میوه به در بارداری باعث زیبا شدن جنین و فرزند می شود پس اگر فرزند زیبا رو می خواهید در طول دوران بارداری مصرف میوه به را فراموش نکنید.بنا بر فرمایشات پیامبر اکرم (ص) و امام زمان ( عج ) مصرف به در دوران بارداری باعث زیبایی ، سلامتی وشفافیت و روشنی پوست کودکشان می شود.
خواص دیگر میوه به
- طبع این میوه “معتدل و تر” است و بسته به مناطق رویش آن می تواند “سرد و تر” باشد.
- تحریک کننده اشتهاست زیرا ادرارآور بوده و به هضم غذا و افزایش اشتها کمک می کند.
- میوه به دارای آنتی اکسیدان فراوانی است و ضد سرطان می باشد.
- میوه به خاصیت ضد ویروسی دارد.
برای مصرف این میوه در دوران بارداری چه نکاتی را باید در نظر گرفت ؟
علی رغم این که این میوه سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است و فواید بسیاری برای زنان باردار دارد اما باید دقت کرد که مصرف این میوه در برخی موارد ممکن است آسیب های خاصی به دنبال داشته باشد .مصرف این میوه برای خانم های بارداری که از مشکلات زیر رنج می برند توصیه نمی شود :
- کسانی که از اختلالات عملکرد روده مانند یبوست رنج می برند.
- خانم هایی که مبتلا به بیماری های دستگاه تنفسی فوقانی مانند لارنژیت و فارنژیت هستند.
- همچنین لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد این میوه در زنان باردار، ممکن است باعث بروز مسمومیت در آن ها شود و بنابراین لازم است در مصرف این میوه تعادل را رعایت کرد و در صورت ممکن از گیاهان دمنوشی آن بهره برد.
نحوه صحیح مصرف به در بارداری
در بارداری بهتر است میوه به را به صورت خام مصرف نکنید و توصیه می شود این میوه را به صورت پخته و کمپوت مصرف کنید زیرا مصرف خام میوه عوارض زیر را برای خانم باردار به دنبال دارد :
- ممکن است سبب انسداد رگ های خونی شده و سلامت مادر را به خطر اندازد.
- مادران باردار دارای مزاج گرم بهتر است از خوردن به خام اجتناب نمایند.
- هضم به خام برای معده دشوار است و مادر باردار را دچار مشکلات گوارشی می سازد.
مضرات میوه به در بارداری کدامند؟
علی رغم این که این میوه سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است و فواید بسیاری برای زنان باردار دارد اما باید دقت کرد که مصرف بیش از حد این میوه در برخی موارد ممکن است مضراتی به دنبال داشته باشد :
- یکی از اولین مشکلات خوردن میوه به در بارداری، سفتی بیش از حد میوه، سختی در جویدن و هضم دشوار آن است. اگر به را به صورت خام مصرف می کنید آن را ابتدا کاملاً بشویید و بعد رنده کنید. خوردن کمپوت و مربای به راحتتر است.
- کرک روی میوه به برای حلق و گلو مضر است و باید قبل از خوردن آن تراشیده شود. این موضوع به طور ویژه در زنان بارداری که به بیماری های تنفسی مبتلا هستند بسیار خطرناک است.
- توصیه شده است زنانی که مزاج گرمی دارند از خوردن میوه به در بارداری خودداری کنند.
- دانه ی به دارای مقادیری سیانید است که مصرف بیش از حد این میوه در زنان باردار، ممکن است باعث بروز مسمومیت در آن ها شود بنابراین لازم است در مصرف این میوه تعادل را رعایت کرد.
میزان مناسب میوه به، به عوامل مختلفی از جمله سن مادر، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین میزان مناسب مصرف به وجود ندارد. اما مانند میوه های دیگر در صورت افراط به عوارض خوردن میوه زیاد در بارداری دچار می شوید.
کمپوت به در بارداری
از آنجایی که میوه به سفت بوده و هضم آن دشوار است استفاده از آن به صورت کمپوت می تواند بسیار کمک کننده باشد. البته از آنجایی که کمپوت های صنعتی حاوی شکر افزوده هستند بهتر است در مصرف آن زیاده روی نشود.
مربای به در بارداری
خوردن مربای به روش دیگری برای خوردن به در بارداری ست اما از آنجایی که میزان زیادی شکر به رژیم اضافه می کند، برای خانم های باردار مستعد اضافه وزن و دیابت بارداری چندان توصیه نمی شود برای همین بهتر است از این شیوه مصرف به خودداری کنید.
به دانه در بارداری
دانه ی به یک دانه ی قهوه ای و پرخاصیت است. از دانه ی به برای درمان گلو درد و تسکین سرفه استفاده می شود. دانه های میوه به دارای خاصیت ملین، ضد التهابی و قابض خفیف اما قابل اعتمادی هستند. دانه ها هنگام قرار گرفتن در آب (30 گرم در نیم لیتر آب) پف می کنند و ماده ای چسبنده را تشکیل می دهند که مصرفش پرخاصیت است. این توده ی چسبنده، برای بهبودی بیماری های تنفسی استفاده می شود. علاوه بر این، از آن به صورت موضعی برای التیام سوختگی های جزئی و کبودی ها استفاده می شود. آب این ترکیب را هم می توانید در طول روز بنوشید که در درمان سرفه، خشکی گلو و رفع عطش موثر است. از به دانه برای درمان اسهال نیز استفاده می شود.
مصرف دمنوش به در بارداری
برای خوردن میوه ی به در بارداری می توانید مصرف آن به صورت دمنوش را هم امتحان کنید. مصرف دمنوش به مانند سایر دمنوش های مناسب در بارداری خواص بسیار زیادی دارد و از جمله خواص دمنوش به، درمان سرفه و گلو درد و تنظیم فشار خون دارد. برای تهیه ی این دمنوش باید از انواع به رسیده استفاده کنید. آن را خوب شسته و پرزش را بردارید. سپس رنده کرده و خشک نمایید. بعد در یک تابه آن را حرارت دهید، حرارت دادن باعث تیره شدن رنگ به و افزایش طعم آن در دنوش می شود (می توان از به خشک شده و حرارت داده نشده هماستفاده کرد) یک قاشق از این بهِ خشک شده را در یک قوری دم کنید و از نوشیدنش لذت ببرید.