میزان مصرف اسید فولیک در دوران بارداری

  چهارشنبه، 08 خرداد 1398   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان مصرف اسید فولیک در دوران بارداری
با توجه به بررسی‌های انجام شده، مصرف بیش از اندازه اسیدفولیک در ماه‌های پایانی بارداری دردسرساز است، اما در ماه‌های ابتدایی، مادرانی که جنینشان را از این ماده ضروری بی‌نصیب می‌گذارند، زمینه را برای ابتلای فرزندانشان به مشکلات حاد عصبی و نورولوژیک فراهم می‌کنند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، آمار ابتلای نوزادان به آلرژی‌های غذایی، هر روز بالاتر می‌رود و هنوز هم متخصصان نمی‌دانند که دلیل اصلی بالا رفتن غیرقابل کنترل این آمار چیست. گروهی تغییر عادات غذایی و مصرف خوراکی‌های فراوری‌شده را در این زمینه موثر می‌دانند و می‌گویند مواد نگهدارنده‌ای که به غذاهای امروزی اضافه می‌شوند هم در این مورد بی‌تقصیر نیستند؛ عده‌ای دیگر هم ژن‌های پنهان و حتی آلودگی هوا را متهم می‌کنند و می‌گویند کمرنگ شدن رد‌پای زندگی سالم، این روزها آلرژی را هم مثل بسیاری دیگر از بیماری‌ها فراگیر کرده است.
گرچه کمتر متخصصی نقش عوامل گفته شده را در این مورد انکار می‌کند، اما گروهی از پژوهشگران علاوه بر دلایل یاد شده، مراقبت‌های افراطی و نادرستی که مادران در ماه‌های بارداری از سلامتشان به خرج می‌دهند را در این مورد تاثیرگذار می‌دانند. بررسی‌های تازه آنها ثابت کرده است که مصرف بیش از اندازه و غیرضروری اسیدفولیک در بارداری، زمینه را برای ابتلای نوزادان به آلرژی‌های غذایی فراهم می‌کند و مادرانی که بدون تشخیص متخصصان و به قول خودشان برای «اطمینان از کافی بودن اسیدفولیک در بدنشان» مکمل‌های حاوی آن را مصرف می‌کنند، فرزندشان را بعد از تولد با مشکلات متعددی روبرو می‌کنند.

 

خودسرانه اسیدفولیک نخورید

تحقیقاتی که آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا در سال 2018 به انجام رساند، نشان می‌دهد مصرف بیش‌از اندازه اسیدفولیک در دوران بارداری (که در بدن به ویتامین B12 تبدیل می‌شود) ، برای نوزادان چنین دردسری را ایجاد می‌کند. از نظر آنها، وقتی سطح اسیدفولیک در بدن نوزادان بالاست، کبد آنها توان تجزیه و سوزاندن این ویتامین را پیدا نمی‌کند و بالا ماندن سطح اسیدفولیک در بدن نوزادان، باعث دچار شدنشان به آسم و آلرژی می‌شود.
به گفته محققان، آلرژی ناشی از بالا بودن این ویتامین، با آلرژی که به خاطر زمینه ژنتیکی نوزادان را مبتلا می‌کند، متفاوت است و این نوع از بیماری، قابل کنترل و پیشگیری است.

 

بدون اسیدفولیک هرگز!

گرچه محققان در مورد مصرف بی‌رویه این ویتامین هشدار داده‌اند، اما هنوز هم تاکید می‌کنند که مادران زیر نظر متخصص زنان و زایمان، دوز ضروری اسیدفولیک را، به ویژه در ماه‌های ابتدایی بارداری مصرف کنند.
با توجه به بررسی‌های انجام شده، مصرف بیش از اندازه اسیدفولیک در ماه‌های پایانی بارداری دردسرساز است، اما در ماه‌های ابتدایی، مادرانی که جنینشان را از این ماده ضروری بی‌نصیب می‌گذارند، زمینه را برای ابتلای فرزندانشان به مشکلات حاد عصبی و نورولوژیک فراهم می‌کنند. نقص و آسیب‌دیدگی لوله‌های عصبی، عارضه کمبود فولات در ماه‌هایی که جنین در شکم مادر رشد می‌کند. گذشته از این، محققان در بررسی‌هایشان تاثیر کمبود ویتامین B12 بر افزایش آمار مبتلایان به سرطان را هم ثابت کرده‌اند و معتقدند به هیچ بهانه‌ای، نباید از جبران نیاز بدن به این ماده طفره رفت.

 

غذا را جایگزین دارو کنید

درست است که در ماه‌های ابتدایی بارداری، مصرف مکمل‌های حاوی دوز مناسب فولات ضروری و غیرقابل انکار است، اما نباید این نکته را نادیده گرفت که تغذیه مناسب، گاهی بیش از مصرف داروها به سلامت مادر و جنین کمک می‌کند. مصرف سبزیجات با برگ سبز تیره، آووکادو، مارچوبه، حبوبات و میوه‌های نارنجی و قرمز، می‌تواند ذخیره مورد نیاز جنین از این ماده را تامین کند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها