دریاچه زریوار یا زریبار بزرگترین دریاچه آب شیرین غرب کشور و یکی از تماشاییترین جاهای دیدنی استان کردستان به شمار میرود که در میان درهای محصور از کوهها و جنگلهای بلوط آرام گرفته و هدیه بخش زندگی و حیات است. این دریاچه 5/4 کیلومتر طول و حدود دو کیلومتر عرض دارد و مساحتی حدود 850 تا 900 هکتار را در برگرفته است. عمق متوسط این دریاچه سه متر است. دریاچه زریوار استان کردستان به علت داشتن آب شیرین شرایط لازم را برای رشد و زندگی انواع ماهیان پدید آورده است.
مسجد خسروآباد گروس به دوران قاجار تعلق دارد و در روستایی با همین نام، از توابع شهرستان بیجار واقع شده است. احتمال داده میشود که بانی این مسجد خسرو خان اردلان باشد. این مسجد یکی از مساجد تک ایوانی کشور بهشمار میرود و از ویژگیهای آن میتوان به آجرکاریهای متنوع اشاره کرد. مسجد خسروآباد گروس که از بناهای دیدنی بیجار است، در تاریخ 25 اسفند 1378 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
غار کرفتو یکی از دیدنیهای استان کردستان است که در 67 کیلومتری شهر دیواندره قرار دارد. این غار آهکی و باستانی در دوران مزوزوئیک شکل گرفته و در طی زمانهای مختلف مورد سکونت و استفاده انسان قرار گرفته است. از دلایل اهمیت غار کرفتو وجود کتیبهای ارزشمند به خط یونانی در طبقه سوم است. غار کرفتو در سال 1318 در فهرست میراث ملی کشور قرار گرفته است.
حمام شیشه از بناهای تاریخی و دیدنی سنندج است که برخلاف اسمش، شیشهای نیست. این حمام مانند تمام حمامهای دیگر تاریخی از سنگ، گچ و ملات ساخته شده است. با این حال به کار رفتن شیشههای رنگی زیبا در این حمام، آن را به این نام معروف کرده است. احتمال میرود که حمام شیشه سنندج مربوط به دوره قاجاریه باشد؛ اما با توجه به اینکه اکثر حمامهای تاریخی در دوران زندیه ساخته شدهاند، شاید این حمام نیز متعلق به دوران زندیه است.
یکی از معروفترین مناطق دیدنی سنندج، پارک کوهستانی آبیدر است که در روزهای آخر هفته مملو از مردم بومی میشود. این پارک روی کوهی بلند قرار گرفته و چشماندازی زیبا از شهر سنندج را از روی قله میتوان تماشا نمود. در این پارک دیدنی چندین چشمه، باغ و باغ وحش وجود دارد.
آبشار گویله در 20 کیلومتری مریوان و در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد و از جمله مقاصد گردشگری و مناطق دیدنی مریوان به شمار میآید. این آبشار در دل جنگلهای سرسبز و انبوه منطقه مرزی کردستان، در محور سقز به مریوان جای گرفته است و ارتفاع آن به بیش از 50 متر میرسد. با قرارگیری در فاصله یک کیلومتری از جاده، هنگام عبور از جاده میتوان این آبشار زیبا را مشاهده کرد که با جریانی خروشان به اعماق دره میریزد.
چشمه آب معدنی باباگرگر با نام چشمه دنگز نیز شناخته میشود. این چشمه در روستای باباگرگر، حدود 18 کیلومتری شمال شرقی شهرستان قروه قرار دارد. آب این چشمه به رنگ سرخ و گاهی لیمویی به نظر میرسد، از آب این چشمه در آبدرمانی استفاده میشود و همین امر موجب شده که برای گردشگران جذابیت بیشتری داشته باشد. در ترکیب آب چشمه گوگرد نیز وجود دارد و احتمالأ از دهانه یک آتشفشان خاموش بیرون میآید. آب چشمه از دل زمین میجوشد و با جمع شدن در استخری دایرهای شکل، منظره جالبی را به وجود میآورد.
سراب قروه از جمله دریاچههای طبیعی استان کردستان است که در جنوب شهر قروه قرار دارد. این دریاچه با نام سراب کوثر نیز شناخته میشود. جزیره کوچکی در وسط دریاچه به چشم میخورد که به لطف نورپردازی زیبا، جذابیت زیادی برای بازدیدکنندگان دارد. دسترسی به این جزیره با پلی آهنی امکانپذیر است.
قلعه قمچقای در سال 1365 هجری شمسی به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد و قدمت آن مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد است. این قلعه در روستای قمچقای در شهرستان بیجار قرار دارد و ارتفاع دیوارههای آن به 200 متر میرسد. تنها راه ارتباطی قلعه با خارج از طریق گذرگاه باریکی میسر است که عبور یک نفر از آن به دشواری صورت میگیرد.