دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / اطلاعات دارویی /

موارد منع مصرف و تداخل دارویی داروی تری پاراتاید 

سه شنبه، 01 مهر 1399
تری پاراتاید یک داروی ضد اوستئوپوروز است که در درمان پوکی استخوان در زنان یائسه که در معرض ریسک شکستگی هستند، استفاده می شود.

تداخلات دارویی تری پاراتاید

  • مکمل های کلسیم ممکن است سبب افزایش دفع کلسیم ادرارای شوند.
  • به علت بروز هایپرکلسمی ناشی از مصرف دارو در صورت مصرف همزمان این دارو با دیگوکسین احتمال بروز مسمومیت با دیژیتال ها افزایش می یابد.

موارد منع مصرف داروی تری پاراتاید

  • به تاریخ انقضای داروی تری پاراتاید توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی تری پاراتاید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی تری پاراتاید را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

اثر تری پاراتاید بر آزمایشهای تشخیصی

  • ممکن است باعث افزایش غلظت کلسیم و اوریک اسید و کاهش غلظت فسفر خون شود.
  • ممکن است باعث افزایش ترشح کلیوی کلسیم و فسفر شود.

هشدارها

1-اثربخشی و ایمنی مصرف سینوپار در کودکان مشخص نیست، لذا استفاده از آن در کودکان و نوجوانانی که در سنین رشد قرار دارند توصیه نمی شود.
2-قبل از مصرف سینوپار به پزشک خود اطلاع دهید: اگر به سینوپار یا هر یک از اجزای فرمولاسیون حساسیت دارید و به دنبال مصرف قبلی آن دچار علائمی نظیر کهیر، انواع بثورات جلدی و یا خارش پوستی، احساس تنگی نفس، افت فشار خون، احساس گرفتگی و یا تغییر نامعمول در صدا. احساس تورم در صورت، زبان و یا گلو از دیگر عوارضی است که با تمام داروهای شیمیایی و یا گیاهی موجود در بازار ممکن است مشاهده شود و این دارو نیز از این امر مستثنی نیست. اگر به بیماری های متابولیک استخوان مانند پاژه یا دیگر بیماری ها مبتلا هستید.
اگر استخوان ها مبتلا به اختلالاتی چون سرطان هستند. اگر تحت درمان با اشعه یا رادیوتراپی قرار گرفته اید. اگر سابقه ابتلا به سنگ های کلیوی را دارید و یا در حال حاضر مبتلا به سنگ های کلیوی هستید.
اگر کلسیم خیلی زیادی در خون شما وجود دارد. ابتلا به هر نوع بیماری زمینه ای اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید. اینکه آیا سینوپار به داخل شیر ترشح می شود یا خیر مشخص نیست، پس اگر در دوران شیردهی قرار دارید یا قصد شیردهی دارید به پزشک اطلاع دهید.
در مورد کلیه داروهای مصرفی اعم از داروهای نسخه ای، داروهای بدون نسخه، ترکیبات گیاهی و ویتامین ها. این اطلاعات به کاهش تداخلات احتمالی داروهای مصرفی شما کمک خواهد کرد. بویژه اگر از دیگوکسین استفاده می نمایید باید به پزشک اطلاع دهید.

مصرف تری پاراتاید در دوران بارداری


C ( داروهای گروه C فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجام نشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام می دهد. )

تاثیر تری پاراتاید بر رانندگی و کار با ماشین آلات


تری پاراتاید می تواند باعث سرگیجه شود، برای اطمینان بیشتر قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.

نکات قابل توصیه

سینوپار می تواند باعث افت فشار خون شود. برخی بیماران ممکن است درست پس از تزریق چند دوز اول دارو دچار گیجی، افزایش ضربان قلب یا افت سطح هوشیاری شوند. این علائم معمولا طی 4 ساعت از تزریق سینوپار اتفاق می افتد و طی چند ساعت از بین می رود.
برای چند دوز اول، دارو را در محلی استفاده نمایید که امکان نشستن و یا دراز کشیدن برای شما وجود داشته باشد تا اگر احیانا پس از تزریق دارو دچار چنین علائمی شدید بلافاصله دراز بکشید یا بنشینید.
افزایش سطح کلسیم خون از دیگر عوارضی است که به دنبال استفاده از سینوپار رخ می دهد. اگر دچار تهوع، استفراغ، بیوست، افت انرژی یا ضعف عضله شدید به پزشک اطلاع دهید چراکه ممکن است این ها علائمی از افزایش سطح کلسیم خون باشد.
از دیگر عوارض شایعی که به دنبال استفاده از سینوپار رخ می دهد تهوع، درد مفاصل، درد آزمایش ادرار، خون و سنجش تراکم استخوان از جمله ارزیابی هایی است که به کمک آنها پزشک پاسخ به درمان را مورد بررسی قرار می دهد.
توجه داشته باشید این عوارض همه آنچه که به دنبال استفاده از سینوپار رخ می دهد نیست بنابراین اطلاعات بیشتر در این زمینه را می توانید از پزشک یا داروساز خود بخواهید، همپنین سیستم حمایت از بیمار پاسخ گوی سوالات شما درمورد داروی سینوپار خواهد بود.
گاهی داروها برای اهدافی جز آنچه در دستورالعمل موارد مصرف دارو ذکر گردیده تجویز می شوند، پس دارو را در مواردی که پزشک تجویز نکرده است مورد استفاده قرار ندهید. دارو را در اختیار افراد دیگر قرار ندهید حتی اگر شرایطی مشابه شرایط بیماری شما را داشته باشند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی