شرکت خودروساز کارمانیا شرایط حضور دو دستگاه بی وای دی تانگ جدید ۲۰۲۱ را برای انجام تست های فنی فراهم کرده است و می خواهد این کراس اوور جدید را به فهرست محصولات خود اضافه کند.
در حال حاضر قرار است تا دو دستگاه بی وای دی تانگ جدید با قوای محرکه بنزینی به شرکت کارمانیا بیاید و در صورت مثبت بودن نتایج تست ها، مونتاژ در خط تولید این خودروساز را تجربه کند. پیگیری حضور نسل جدید این کراس اوور چینی با شرکت خودروسازی کارمانیا نشان می دهد که گویا همکاری بی وای دی و طرف ایرانی همچنان برقرار است و این احتمال هم وجود دارد که کارمانیا ایفای تعهدات مربوط به خودروهای بی وای دی را با تولید تانگ انجام دهد. بدیهی است که در شرایط فعلی، باید اولویت کاری شرکت خودروسازی کارمانیا رفع مشکلات حواله داران خود باشد و بتواند در کمترین زمان ممکن، تعهدات مربوط به کراس اوورهای قبلی بی وای دی را ایفا کند. البته به گفته مشتریان کارمانیا، این شرکت خودروسازی به آن ها اعلام کرده است که تا پایان اردیبهشت ماه جاری، تکلیف محصول بنزینی و جدید این خودروساز بخش خصوصی مشخص می شود و حواله داران این شرکت می توانند از محصولات جدید را جهت تحویل انتخاب کنند.
تانگ؛ پرچمدار کراس اورهای BYD
بی وای دی در سال 2017 برای همیشه از کراس اور S7 خداحافظی کرد. به همین دلیل، بی وای دی تانگ را جایگزین آن کرد؛ خودرویی که از سال 2015 پا به خیابان های چین گذاشته بود و در 2018 نیز نسل دومش معرفی شد.
نسل اول بی وای دی تانگ، تنها سه سال روی خط تولید قرار داشت؛ یعنی از 2015 تا 2018. از این رو خیلی ها تصور نمی کردند که BYD به این زودی ها برای تغییر نسل این خودرو، قدمی بردارد. اما بعد از رونمایی کانسپت BYD Dynasty در سال 2017، تقریبا مطمئن شدیم که نسل جدیدی از تانگ در راه است؛ نسلی که سرانجام در نمایشگاه خودرو چین 2018 برای اولین بار رونمایی شد و در پاییز 1397 نیز به خیابان های چین آمد.
بعید است که بی وای دی تانگ را ببینید و به یاد نسل اولش بیفتید چراکه هیچ چیز آن شبیه گذشته نیست. اصلی ترین دلیل این موضوع، شاید به حضور آقای ولفگانگ ایگر (Wolfgang Egger) برگردد؛ کسی که از سال 2017 به عنوان مدیر ارشد طراحی به شرکت BYD آمد و اولین دست پختش، معرفی ون کاملا جدید بی وای دی سانگ مکس (Song Max) بود.
مشخصات فنی بی وای دی تانگ 2
با این وجود مشخصات فنی پیشرانه بنزینی تانگ 2 به شرح زیر است:
مشخصات فنی BYD Tang II | |
---|---|
تعداد سیلندر/سوپاپ |
16/4 |
حجم (سی سی) |
1999 |
نوع تنفس/ نوع پاشش سوخت |
تربوشارژر/انژکتوری تزریق مستقیم |
قدرت (HP) در دور (RPM) |
5500/205 |
گشتاور (N.M) در دور (RPM) |
1500 تا 4000/320 |
گیربکس |
6 سرعت اتوماتیک دو کلاچ (6 DCT) |
محور متحرک |
جلو |
تانگ 2 در ترکیب هیبرید
بی وای دی تانگ 2، شهرت خود را به سیستم انتقال نیرو هیبرید خود مدیون است. شرکت کارمانیا با تلاش برای ارائه مدل های الکتریکی چون e6 و eK1 ثابت کرد که در عرضه خودرو برقی (یا هیبرید) چینی در ایران پیشگام است و اولین شرکت خودروسازی کشور به شمار می آید که در ارائه این دست خودرو ها ریسک قابل توجهی را متوجه شده است.
محصولات برقی کارمانیا به دلیل مشکلات رایجی که همه خودروهای برقی در جهان دارند، تا کنون با استقبال مواجه نشده اند اما تانگ 2 با ارائه ترکیب منحصر به فردی از یک پیشرانه قدرتمند بنزینی با ترکیب قابل قبولی از سیستم انتقال نیرو برقی می تواند به یکی از محبوب ترین و البته قدرتمندترین خودروهای هیبرید بازار ایران بدل شود.
سیستم هیبرید مورد انتخاب شرکت کارمانیا در صورت عرضه تانگ 2 در ایران هنوز مشخص نیست اما این خودرو با ستاپ از پیش تعیین شده ای روانه بازار می شود که پیشرانه کوچک تر 1.5 لیتری توربوشارژر بنزینی و دو موتور برقی 150 و 240 اسب بخاری (به ترتیب برای محور جلو و عقب) را شامل خواهد شد.
این خودرو در دو نسخه پلاگین هیبرید (Plug-In Hybrid/قابلیت شارژ باتری با برق خانگی و صنعتی) و نسخه تمام الکتریکی (EV) روانه بازار چین شد و از دو پک باتری متفاوت بهره می برد که نتیجه آن برد مفیدی است که با توجه به مدل ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشند.
نسخه پلاگین هیبرید تانگ 2 وابسته به نوع باتری و نوع پیشرانه که در دو تریم DM و DM-i شناسایی می شود، به صورت ترکیبی بین 52 تا حدود 112 کیلومتر شعاع حرکت تمام برقی برای خودرو به ارمغان می آورد که می تواند تاثیر قابل توجهی بر میزان مصرف سوخت درون شهری آن بگذارد. نسخه تمام الکتریکی این خودرو در دو مدل دیفرانسیل جلو (FWD) و چهارچرخ متحرک (AWD) به تولد می رسد که برد مفید آن ها به ترتیب برابر با حدود 565 و 505 کیلومتر خواهد بود.
بازگشت دوباره BYD به ایران
برند بی وای دی و شرکت کارمانیا در ایران با کم لطفی مشتریان و بدشانسی مواجه شد و نتوانست به سطح محبوبیت کافی برای کسب سهم بزرگ تری از بازار فروش داخلی ایران دست یابد. مشکلات و معضلات متعدد شرکت در زمینه عرضه ناپیوسته محصولات و شبکه نه چندان گسترده خدمات پس از فروش باعث شد مشتریان احتمالی این برند ریسک خرید را به جان نخرند.
با این وجود باید آگاه بود که برند BYD یکی از برندهای موفق چینی در زمینه همکاری با سایر خودروسازان بین المللی و قدرتمندترین شرکت خودروسازی در این کشور پهناور آسیای شرق است که در زمینه طراحی و تولید خودروهای برقی سابقه بسیار درخشانی دارد. ارائه محصولات تمام الکتریکی چون e6 در بازار ایران از سوی کارمانیا نیز در حقیقت ریشه در توان مهندسی برند بی وای دی در تولید خودروهای برقی دارد.
حال شرکت بی وای دی با درخواست رسمی که از صنایع خودرو نیرو محرکه به منظور کسب مجوز تست فنی دو دستگاه بی وای دی تانگ 2 داشته است، اینطور برداشت می شود که شرکت کارمانیا در گفت و گو با شریک چینی خود به تفاهم هایی دست یافته که می تواند در گذر زمان به حضور دوباره این برند چینی در بازار ایران منجر شود. با وجود تمامی مشکلات اقتصادی و سیاسی موجود، از تحریم ها گرفته تا بهم خوردن توافقات جهانی، هنوز امید به بهبود وضعیت دیده می شود.
تانگ 2 را بیشتر بشناسید
نسل اول مدل تانگ (Tang I) در سال 2015 بر پلتفرم مشترک با مدل S6 اما از کلاس کراس اوورهای سایز کوچک به بازار جهانی معرفی شد و تا سال 2018 برخط تولید شرکت بی وای دی قرار داشت. یکی از بارزترین ویژگی های تانگ 1، استفاده این خودرو از خط انتقال نیرو هیبرید (بنزینی/برقی) است که از آن یک کراس اوور قابل می سازد.
نسل دوم تانگ با نام تانگ 2 (Tang II) در سال 2018 و این بار از کلاس کراس اوورهای سایز متوسط با ابعادی بزرگ تر، روانه بازار چین شد. تغییرات طراحی خارجی و داخلی اعمال شده بر تانگ 2 به اندازه ای بزرگ و چشمگیر است که دیگر هیچ شباهتی به نسل اول خود و سایر محصولات موجود بی وای دی در بازار ایران ندارد.
این خودرو کاملا دگرگون شده و انقلابی با داشتن ابعادی برابر با 4870×1950×1725 میلی متری و فاصله محورهای 2820 میلی متری، اندکی بزرگ تر از مدل S6 و خودرویی نسبتا بزرگ و پهن به شمار می آید. همانند نسل پیشین آن، این خودرو نیز با ترکیب های مختلفی از سیستم های انتقال نیرو بنزینی و هیبرید روانه بازار شده است که توان تولیدی این مجموعه فنی، تانگ 2 را به یکی از بهترین خودروهای چینی حال حاضر بازار های هدف تبدیل می کند.
نامه درخواست مجوز تست جاده ای کارمانیا از واردات دو دستگاه Tang 2.0 اتوماتیک به قدرت 205 اسب بخار یکی از تریم سوپریم و دیگری از تریم کامفورت سخن می گوید. با این حال نمی توان به صورت دقیق حدس زد که تانگ هایی که به منظور تست جاده ای روانه ایران می شوند تنها از نوع بنزینی هستند یا از سیستم انتقال نیرو هیبرید بهره خواهند برد.
تانگ در ایران
ورود تانگ 2 به بازار مونتاژی های ایران فعلا در حد یک شایعه است، اما اقدام کارمانیا برای واردات دو نسخه از این خودرو به منظور انجام آزمایش فنی، خود بر احتمال بالای این داستان می افزاید. مشخص نیست که دقیقا کدام نمونه از گزینه های قابل انتخاب تانگ 2 برای بازار ایران برگزیده خواهد شد اما با توجه به عدم استقبال چشمگیر مشتریان ایرانی از خودروهای تمام برقی و هیبرید، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که کارمانیا تنها نمونه بنزینی را برای بازار مونتاژی ایران سفارش دهد.
پیشرانه 2.0 لیتری تانگ 2 به تنهایی قدرت قابل توجهی به تولید می رساند که می تواند به گزینه تغییر دهنده بازار حال حاضر ایران بدل شده و مشتریان ایرانی را کاملا راضی و بی نیاز از مجموعه هیبرید کند اما باید دید آیا این خودرو با سیستم هیبرید به بازار ایران خواهد رسید یا فقط در نسخه معقول تر بنزینی عرضه می شود.