به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، گریت وال نام هفتمین خودرو ساز چینی است که محصولاتش در چین بازار خوبی دارند و با وجود اینکه کیفیت محصولاتش مناسب است اما هنوز در ایران نتوانسته جایگاه خودش را پیدا کند. یکی از سدان های این کمپانی گریت وال ولکس ( ولیکس ) است که توسط خودروسازان راین در ایران عرضه میشود.
ولکس C30 با دو جعبه دنده ی دستی و اتوماتیک و با موتور 1.5 لیتری تولید شده است و حداکثر سرعت این سدان چینی 170 کیلومتر در ساعت ثبت شده است .امکانات این خودرو در سطح قابل قبولی است و مصرف سوخت مناسب آن هم یکی از مزایای این خودرو است همچنین ولیکس C30 دارای 5 ستاره ایمنی از C-NCAP میباشد.
در ادامه مطلب قصد داریم تا گریت وال ولکس C30 را از جنبه های مختلف همچون طراحی ظاهری، مشخصات فنی، کابین، امکانات، وضعیت فروش و غیره مورد بررسی قرار دهیم.
طراحی ظاهری ولکس C30
طراحی بدنه ولکس سی 30 حالتی جمع و جور و خانوادگی داشته که جلوه نسبتا خوشایند و آرامش بخشی را از این سدان جمع و جور چینی به نمایش گذاشته است. چراغ های جلو با حالتی ساده و فرمی شبیه به برخی محصولات قدیمی تر مرسدس بنز همچون C200 مدل 2008، در دو طرف یک جلو پنجره ذوزنقه ای قرار گرفته و نمایی نسبتا ساده را برای چهره گریت وال سی 30 پدید آورده اند. طراحی سپر نیز به ساده ترین شکل ممکن صورت پذیرفته و مجرای تهویه به همراه قاب های مه شکن در یک راستا قرار گرفته و بخش تحتانی سپر را به قلمرو خود تبدیل کرده اند و ویژگی خلاقانه ای در طراحی آنها به چشم نمی خورد.
نمای جانبی ولکس C30 وجهه خوشایندتری داشته و طراحان هنرمندانه با استفاده از برخی حجم پردازی های منطقی و مناسب توانسته اند حالتی خوش فرم و نسبتا عضلانی را برای پروفیل جانبی گریت وال ولکس C30 رقم بزنند. در نمای عقب ولکس C30 جلوه جذاب تر و مدرن تر از بخش جلو را می توان مشاهده کرد که به واسطه حضور چراغ های دو تکه نسبتا بزرگ و طراحی مناسب سپر و درب صندوق رقم خورده است.
به طور کل ظاهر ولکس سی 30 جلوه تقریبا مناسبی داشته و در رنج قیمت خود به ویژه در قیاس با محصولاتی همچون تندر ۹۰ اتوماتیک، پژو پارس اتوماتیک و … کاملا مدرن تر و چشم نوازتر به نظر می رسد.
طراحی داخلی ولکس C30
اگر جزو علاقه مندان دنیای خودرو باشید، احتمالا پس از ورود به داخل کابین گریت وال C30 اولین نکته ای که نظر شما نسبت به آن جلب خواهد شد، طرح قسمت فوقانی کنسول میانی داشبورد است که فرم کلی آن تا حدودی شبیه به نمونه موجود در هیوندا سوناتا LF طراحی شده است. البته نباید زود قضاوت کرد؛ چراکه هیوندای سوناتا ال اف در سال 2014-2015 وارد بازار شد و این در حالی است که ولکس از سال ۲۰۱۰ پا به میدان گذاشته است.
به هرحال سبک طراحی داخلی و به ویژه داشبورد این سدان کوچک چندان مدرن نبوده و خیلی اسپرت و جسورانه به نظر نمی رسد. دریچه های تهویه مستطیل شکل به همراه دکمه ها و کلیدهای مختلف روی کنسول میانی حالتی ساده و نسبتا قدیمی دارند که البته در قیاس با محصولات مشابه داخلی، تا حدودی زیباتر به نظر می رسند.
طراحی غربیلک فرمان نیز به صورت سه شاخه و ساده انجام شده که به همراه پنل کیلومتر شمار منظره ای تقریبا ساده را مقابل چشمان راننده پدید آورده اند. پلاستیک خشک بسیاری از بخش های داشبورد و رودری ها را به خود اختصاص داده که چندان مرغوب نبوده و از سطح کیفی بالایی بهره نمی برد. با این حال کیفیت روکش صندلی ها و غربیلک فرمان تا حدودی رضایت بخش خواهد بود. همچنین کابینه ولکس سی 30 برای حضور چهار سرنشین بزرگسال با قد متوسط فضای نسبتا کافی را در اختیار کاربران خود قرار خواهد داد. حجم صندوق عقب حجم معادل ۵۱۰ لیتر فضا را در دسترس اسباب و وسایل سرنشینان قرار خواهد داد؛ بنابراین از این حیث مشکل چندانی برای مالک و سایر کاربران این خودرو در مسافرت های طولانی وجود نخواهد داشت.
به طور کلی طراحی داخلی گریت وال سی سی گرچه چندان مدرن نبوده و از لحاظ کیفی نیز چنگی به دل نمی زند اما در قیاس با محصولات مشابه داخلی همچون پارس و تندر ۹۰ می تواند تا حدودی برتر ظاهر شود.
آپشن ها و امکانات
از جمله مهم ترین آپشن های موجود در ولکس C30 اتوماتیک به عنوان نسخه فول آپشن می توان به مواردی همچون: سنسور پارک عقب، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، چراغ های مه شکن جلو و عقب، دیلایت، تنظیم برقی ارتفاع نور، فرمان هیدرولیک دو حالته با دکمه های کنترل، سیستم صوتی با چهار اسپیکر، هندزفری، دی وی دی پلیر، نمایشگر لمسی دوربین عقب، USB، بلوتوث، دو عدد کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، کمربند ایمنی پیش کشنده، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده شش حالته دستی، صندلی سرنشین با تنظیمات چهار حالته دستی، روکش صندلی چرمی، ایزوفیکس صندلی، پورت ۱۲ ولت، آینه های جانبی تاشونده برقی، سانروف.
مشخصات فنی ولکس C30
این سدان ریزنقش چینی به همراه یک پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپ روانه بازار کشورمان شده است. حداکثر توان خروجی و گشتاور این پیشرانه برابر با ۱۰۴ اسب بخار و ۱۳۸ نیوتن متر است که توسط یک جعبه دنده پنج سرعته دستی یا اتوماتیک سی وی تی یا نیمه اتومات شش سرعته به سوی چرخ های جلو روانه می شود. شتاب صفر تا صد این خودرو ۱۱۴۵ کیلوگرمی معادل حدود ۱۲ تا ۱۳ ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن به رقم ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. مصرف سوخت ترکیبی این محصول نیز برابر با ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده که اندکی زیاد به نظر می رسد. حجم باک سوخت ولکس سی 30 برابر با ۴۰ لیتر است.
مزایا و معایب ولکس سی3 گریت وال
از جمله مهم ترین مزیت های ولکس گریت وال C30 باید به مواردی همچون طراحی ظاهری دلنشین، صندوق عقب وسیع و جادار و طراحی تقریبا قابل قبول کابین اشاره کرد. از سوی دیگر عرضه بسیار محدود و خدمات پس از فروش نه چندان گسترده این محصول در سطح کشور به همراه برخی مشکلات جعبه دنده نیمه اتوماتیک را می توان به عنوان نقاط ضعف ولکس سی 30 دانست.
وضعیت فروش ولکس سی 30 در بازار ایران
همان طور که اشاره شد گریت وال C30 به صورت نسبتا محدود به بازار ایران راه پیدا کرده و همین عرضه محدود و همچنین تیراژ تولید پایین آن سبب شد تا مشتریان با شک و تردید بیشتری به سوی این خودرو گام بردارند. همچنین قیمت ولکس سی 30 که با محصولاتی همچون لیفان ۶۲۰ و پژو ۲۰۶ صندوقدار در یک بازه قرار می گرفت نیز سبب شد تا تردید مشتریان افزایش یابد. بنابراین باید گفت که وضعیت فروش گریت وال ولکس C30 در ایران چندان مطلوب نبوده و در سطوح پایین قرار می گیرد.