به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، تویوتا راو فور - Toyota Rav4 تا کنون در 5 نسل به جهان عرضه شده که نسل 5 آن به تازگی معرفی شده است. نسل چهارم این خودرو اولین نسل آن است که به صورت عمده به کشور وارد شده و طرافداران زیادی نیز پیدا کرده است. رقبای اصلی تویوتا راو4، هیوندای سانتافه، کیا سورنتو، میتسوبیشی اوتلندر و رنو کولئوس هیتند.
طراحی ظاهری تویوتا راوفور
طراحی ظاهری نسل چهارم تویوتا راو4 یا راوفور نسبت به گذشته کاملا تغییر کرده و شمایلی اسپرت با قابلیت های آیرودینامیکی بهتر را از خود به نمایش گذاشته است. در اینجا شاهد چهره ای نسبتا تهاجمی و خشن تر هستیم که حالت کشیده و تندوتیز چراغ ها در کنار جلوپنجره مزین به لوگوی تویوتا به این مهم شدت بخشیده است. در نمای جلو المان های اصلی به گونه ای کنار هم قرار گرفته اند که حالتی مصمم و ستیزه جویانه را در صورت این کشتی گیر میان وزن ژاپنی پدید آورده اند.
در نمای جانبی شاهد به کارگیری برخی خطوط حجمی و همچنین برجستگی های اطراف گلگیرها هستیم که باعث بهتر جلوه کردن فرم بدنه تویوتا راوفور نسل چهارم شده و ظاهری نسبتا عضلانی و جذاب را برای این کراس اوور جمع وجور ژاپنی به وجود آورده است.
در قسمت پشت خودرو نیز طراحان با استفاده از چراغ های کشیده و متمایز، سعی در ایجاد چهره هماهنگ با سایر بخش ها در این ناحیه از خودرو داشته اند. طراحی سپر و دیفیوزر زیرین آن نیز به طرزی ساده اما مطابق با طراحی کلی راوفور صورت پذیرفته و نمایی خوشایند را از خود به نمایش گذاشته است.
به طور کل پیرامون سبک طراحی بدنه تویوتا راوفور ۲۰۱۳-۲۰۱۸ می توان چنین اظهار داشت که گرچه شمایل بیرونی این خودرو همانند انواع و اقسام خودروهای جدید کره ای و یا حتی چینی، پرزرق وبرق و زیبا و مدرن به نظر نمی رسد اما با این حال طراحی ظاهری تویوتا راوفور XA40 سرشار از شاخصه های اسپرت و مهیج بوده و می تواند اقشار مختلفی از مشتریان این گونه کراس اوورهای شهری را نسبت به خود راضی نگاه دارد؛ به ویژه در مدل های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ که نمونه فیس لیفت این خودرو به حساب می آیند، شاهد طراحی مدرن تر و جذاب تر چهره راوفور هستیم که نسبت به قبل ظاهر خوشایندتری را از خود را به معرض نمایش می گذارد.
بررسی طراحی داخلی تویوتا راوفور
با ورود به فضای داخلی کابین تویوتا راوفور با نوعی طراحی نسبتا متفاوت مواجه خواهید شد که پیش از آن کمتر در سایر خودروها دیده شده است. طراحی داشبورد با استفاده از خطوط نسبتا صاف و زاویه دار به همراه اشکال هندسی ساده انجام پذیرفته که به طرزی متفاوت و آینده نگرانه ادوات مختلف را روی داشبورد جای داده است. اگرچه حضور محفظه های ریز و درشت در داشبورد و کنسول میانی از لحاظ کاربردی و به جهت قرار دادن اشیا و وسایل همراه همچون گوشی موبایل، کیف پول و… بسیار مناسب به نظر می رسد اما از لحاظ زیبایی شناختی چندان حس خوشایندی به بیننده انتقال نمی دهند.
غربیلک فرمان فرم خوشایندی داشته و پنل کیلومتر شمار پشت آن به صورت سیلندری کلاسیک طراحی شده است. بخشی از داشبورد با لایه ای چرمی پوشش داده شده که در کنار رویه های چرمی صندلی ها و برخی سطوح دیگر، به ارتقاء کیفیت متریال کابین کمک شایانی کرده اند. همچنین سطح مرغوبیت سایر بخش ها نیز کاملا رضایت بخش بوده و می تواند احساس خوبی در سرنشینان پدید آورد. ناگفته نماند که برخی نسخه های کم آپشن فاقد صندلی با روکش چرمی هستند. به طور کل مواد و متریال استفاده شده در کابین از کیفیت نسبتا بالایی سود می برند و موجبات رضایت شما را جلب خواهد کرد.
از سوی دیگر به علت فاصله مناسب محورهای جلو و عقب، کابین تویوتا راوفور از فضای کافی برای حضور پنج سرنشین بزرگسال برخوردار بوده و می شود گفت که هیچگونه محدودیت قابل ذکری را از ناحیه سر، پا، زانوها به سرنشینان هر دو ردیف تحمیل نمی کند. صندوق عقب نیز برابر ۱۰۸۷ لیتر فضا در اختیار کاربران قرار داده و آسودگی خیال مشتریان به ویژه خانواده ها را در هنگام مسافرت های طولانی تضمین کرده است. به طور کل فضای درونی کابین تویوتا راوفور دارای طراحی متمایز و نسبتا جالبی است که گرچه شاید به زیبایی بعضی محصولات موجود در بازار نباشد، اما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و محیط آرامش بخشی را به محضر سرنشینان پیشکش می کند.
آپشن ها و امکانات تویوتا راوفور
تویوتا راوفور نسل چهارم در نسخه های مختلف رسمی شرکتی و یا غیررسمی وارداتی به بازار کشور راه پیدا کرده که در بحث امکانات رفاهی اختلافات زیادی میان آنها قابل مشاهده است. در ادامه به برخی از مهم ترین امکانات رفاهی نسخه فول آپشن تویوتا راوفور xa40 اشاره می شود: کروز کنترل، کنترل سرعت در سرازیری، کنترل توقف در سربالایی، دیلایت، اتولایت، چراغ شوی، نمایشگر ۶ و یا ۷ اینچی، نویگیشن، بلوتوث، دوربین عقب، درگاه USB، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، صندلی راننده با تنظیمات برقی ۸ جهته و گودی کمر، گرمکن صندلی جلو، روکش چرمی صندلی ها، درب صندوق عقب برقی، تنظیم ارتفاع نور اتوماتیک، آینه های جانبی تاشونده برقی، سانروف.
همچنین تویوتا راوفور مورد نظر ما موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه اروپایی یورو انکپ شده و سطح امنیت مناسبی را به کاربران خود ارائه می دهد. در ادامه به مهمترین تجهیزات ایمنی نسخه فول آپشن تویوتا راوفور نسل چهارم اشاره شده است: کیسه هوای جلو و جانبی و پرده ای، کمربندهای ایمنی پیش کشنده و محدودکننده، سامانه های کنترل کشش و پایداری. فرمان حساس به سرعت، ترمز ABS، نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی، حسگر پارک عقب، حسگر فشار باد تایر.
مشخصات فنی تویوتا راوفور
تویوتا راوفور XA40 از یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۲.۵ لیتر نیرو می گیرد. توان حاصل از پیشرانه مذکور معادل ۱۷۷ اسب بخار قدرت و ۲۳۳ نیوتن متر گشتاور است. این میزان نیرو توسط یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک و دو عدد دیفرانسیل مجهز به قفل الکترونیکی به سوی تمامی چرخ ها قابل ارسال خواهد بود. شتاب صفر تا صد تویوتا راوفور حدود ۹.۷ ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن به رقم ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۱۷۸۰ کیلوگرمی نیز ۸.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است. با توجه به آمار و ارقام ارائه شده می توان دریافت عملکرد فنی پیشرانه تویوتا راوفور نسبتا قابل قبول بوده و شتاب و چالاکی مناسبی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
مزایا و معایب تویوتا راوفور
از جمله نکات مثبت تویوتا rav4 می توان به مواردی نظیر: عملکرد فنی مقبول، ظاهر خوشایند، سواری نرم و راحت، کابین جادار با متریال مرغوب، ایمنی بالا، دوام مناسب، بازار دست دوم تقریبا پررونق، خدمات پس از فروش گسترده و استهلاک نسبتا پایین اشاره کرد. از طرف دیگر میزان صدای پیشرانه و نفوذ آن به داخل کمی فراتر از حد انتظار احساس می شود؛ امکانات رفاهی این خودرو نیز تا حدودی کمتر از برخی رقبای کره ای و حتی چینی است.