ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی و بررسی خودروی تویوتا فورچونر

  شنبه، 22 آذر 1399   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی و بررسی خودروی تویوتا فورچونر
اولین نسل از تویوتا فورچونر در دسامبر ۲۰۰۴ در نمایشگاه بین المللی Motor Expo در تایلند رونمایی شد. این خودرو در سال ۲۰۰۵ برای فروش به بازارهای خودرو راه پیدا کرد و تحت نام لندکروز و RAV4 به فروش رسید. بارکدهای اولیه فورچونر به عنوان اولین نسل شامل TGN50، GGN60 و KUN60 می‌شد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکی از SUV های قدرتمند و محبوب تویوتا که از بیش از 10 سال است که در حال تولید است تویوتا فرچونر است. ژاپنی سرسختی که توانایی بکسل کردن 3 تن را دارد. این شاسی بلند لوکس 7 نفره به واسطه مشخصات فنی ، طراحی ، امکانات ایمنی و رفاهی خوبی که دارد طرفداران خاص خود را دارد. فرچونر مجهز به موتور قدرتمند 4 لیتری است که توان تولید 235 اسب بخار را دارد و مجهز به گیربکس اتوماتیک 6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تعویض دنده از پشت فرمان است.

تویوتا فرچونر در سه تیپ GX ، GXL و Crusade عرضه می شود که هر سه تیپ از مشخصات فنی یکسان بهره می برند و تفاوت در آپشن های آن هاست. تیپ GX تیپ پایه و تیپ Crusade لوکس تر و امکانات بیشتری دارد.

تصویر
طراحی ظاهری تویوتا فورچونر

معرفی تویوتا فورچونر

تویوتا فورچونر که به نام تویوتا SW4 هم معروف است و از SUV های اندازه متوسط به حساب می آید به دست کمپانی ژاپنی تویوتا ساخته شده است. پلتفرم این خودرو با بهره گیری از تراک هایلوکس پیکاپ (Hilux pickup SW4) طراحی شده است. این خودرو در سه خط تولید تویوتا قرار گرفته است و با دو یا سه ردیف صندلی هم به صورت طرح قدیمی تک موتور و هم چهار سیلندرهای جدید در بازار عرضه می شود. گفتنی است که فورچونر برای اولین بار در پروژه IMV تویوتا در تایلند مورد استقبال قرار گرفت و طراحی و ساخت آن پی ریزی شد. دلیل حضور اولیه این خودرو در تایلند به این دلیل بوده که هایلوکس اینووا (Hilux Innova) که پدرجد این آن به حساب می آید هم در همین کارخانه متولد شده بود. واژه فرچونر (Fortuner) که ریشه انگلیسی دارد و برای این خودرو انتخاب شده است نیز در فارسی به معنی (کسی که به دنبال خوشبختی است) شاید بهترین نامی بوده که برای این SUV محبوب انتخاب شده است. رقیب اصلی این خودرو را می توان پاجرو اسپرت، اندور ساموِر (Endeavor somewhere)، SUV تیتان و کُلُرادُ از کشورهای آسیایی که با اقیانوس همسایه هستند دانست.

مقایسه فورچونر با پسرعموها

تویوتا فورچونر را می توان از لحاظ برند با پرادو و ۴runner مقایسه کرد. البته گفتنی است که در این مقایسه، فورچونر از ساختار شخصی خود بهره می برد و ۴runner با اختلاف از نسل های قدیمی workhorse الهام گرفته است که بسیار قدیمی و پیش پا افتاده است. همچنین پرادو در مقایسه با فورچونر از تنوع کم تری برخوردار است و برای کسانی که SUV های فول سایز خوششان نمی آید، فورچونر از امکانات بیش تر و بدنه دلپذیرتری برخوردار است.

تصویر
طراحی ظاهری تویوتا فورچونر

مروری بر تولید فورچونر

وقتی اولین نسل از تویوتا فورچونر در تایلند با موتور تایلندی و ژاپنی ساخته شد، تمام قطعات و امکانات نسل اول این خودرو با Hilux Surf ژاپنی مو نمی زد. گفتنی است که هم Hilux و هم Innova هر دو در کارخانه تویوتا در استرالیا ساخته شده است. این شعبه استرالیایی عهده دار طراحی و ساخت نسل دوم فورچونر هم است. محبوبیت یک خودرو و رسالت به نتیجه رساندن یک وسیله نقلیه تا چند کشور می تواند ادامه پیدا کند؟!

داستان از کجا شروع شد؟

برای طرح یک پیکاپ SUV فکر طراحان درگیر بود که تویوتا پلتفرمی با ترکیب Hilux، ۴runner و پرادو لندکروزر را، البته با طرح استرالیایی و اروپایی، مطرح کرد. گرچه در این طرح، شعب تویوتا در کشورهای آمریکای جنوبی و نیوزلند نیز دخالت کردند و این صف با کشورهای دیگری مانند پاناما، اکوادور، کلمبیا و گواتمالا طولانی تر شد. باری، این خودرو با مدل موتور ۵L-E آنقدر قدرتمند خود را نشان داد که به دولت ها، سازمان ها و اعضای اتحادیه اروپا پیشنهاد و خریداری شد. دقت کنیم که این میزان از پیشنهاد در زمانی رخ داد که پرادو، هایلوکس و های اِیس در ۷۰ تا ۲۰۰ مدل تولید و راهی بازار شده بود.

نسل اول تویوتا فورچونر (AN50/ AN60) از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۵

اولین نسل از تویوتا فورچونر در دسامبر ۲۰۰۴ در نمایشگاه بین المللی Motor Expo در تایلند رونمایی شد. این خودرو در سال ۲۰۰۵ برای فروش به بازارهای خودرو راه پیدا کرد و تحت نام لندکروز و RAV4 به فروش رسید. بارکدهای اولیه فورچونر به عنوان اولین نسل شامل TGN50، GGN60 و KUN60 می شد. در واقع، این خودرو با چهار نوع مختلف پا به عرصه گذاشت که دو نوع آن مجهز به موتور بنزینی و دو نوع دیگر دارای موتور دیزلی بودند. تمام مدل موتورهای به کار رفته در چهار نوع فورچونر از RWD و ۴WD بودند و ۵ دنده بودند که البته تا ۴ دنده آن ها به صورت دستی و اتوماتیک تعبیه شده بود. در آگوست ۲۰۱۲ میلادی، موتورهای ۲٫۵ لیتری نیز به جمع قطعات فنی این خودرو اضافه شد و در نوع خود، یک پیشرانه مناسب با ابعاد فورچونر به حساب می آمد. با گذشت چند ماه خبر آمد که موتور توربو شارژر ۲KD-FTV نیز به عنوان قلب تپنده الکترونیکی به این خودرو اضافه شد. جالب است بدانیم که موتور توربو شارژر این خودرو با الهام از موتور دیزلی ۱KD-FTV ساخته شده بود که از سال ۲۰۰۵ به عنوان یک پیشرانه دیزلی بسیار قدرتمند در خودروهای تویوتا حکم فرمایی می کرد. در آگوست ۲۰۱۲، تمام موتورهایی که روی تویوتا فورچونر سوار بودن از نوع ۳ لیتری VNT بوده اند. این موتورها جز دسته ۱KD-FTV بوده اند که تا سال ۲۰۰۵ به عنوان کم مصرف ترین موتورها به حساب می آمده اند. شاید باورش سخت باشد اما در دوره ای که اصلا شتاب ۰ تا ۱۰۰ در میان هیچ کمپانی مطرح نبوده است، این دست موتورها که در فورچونر به کار برده می شد این قدرت را داشت تا شتاب ۰ تا ۱۰۰ این نوع خودرو را در ۱۱ ثانیه به انجام برساند.

تنوع در تولید

موتورهای ۲٫۷ لیتری در تویوتا فورچونر در کشورهای مختلف با تنوع بسیار سر و صدای زیادی کرده بود؛ ۱GR-FE V6، ۲TR-FE با سوخت بنزین از دسته موتورهای به کار رفته در این خودرو بودند. در آرژانتین، این خودرو با نام «زاراته» سرهم بندی شد و با نام تویوتا SW4 راهی بازار شد. در برزیل نیز مانند آرژانتین، این خودرو با همین نام و با پسوند SW4 در بازار، در نوع مختلف، به فروش رسید. از امکانات این خودرو در این دو کشور می توان به دنده ۵ سرعته اتوماتیک و موتور ۵ لیتری دیزل اشاره کرد. اما در کشور برنی، سال ۲۰۰۵ میلادی بود که بالاخره این نسل از تویوتا با نام تویوتا فورچونر با موتور ۲٫۵ لیتری راهی نمایشگاه های اتومبیل شد و به عنوان یک SUV تازه نفس به فروش رسید. کلمبیا مقصد بعدی بود که از فورچونر پرده برداری کرد و آن را از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ در خط تولید تویوتا کلمبیا قرار داد. در این کشور، فورچونر به سرعت جایگزین پرادو شد و برای ۹ سال متمادی و بدون اعمال هیچ گونه تغییر با موتور ۲٫۷ لیتری به فروش رسید. مدتی نگذشت که اکوادور و مصر نیز به فهرست استقبال کنندگان این خودرو اضافه شدند و اکوادور در سال ۲۰۰۵ اقدام به عرضه این خودرو کرد و مصر سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ را برای عرضه این خودرو با موتورهای V6 4 لیتری انتخاب کرد. اندونزی، قزاقستان و مالزی نیز ادامه این فهرست بلند بالا شدند.

تغییرات در فیس لیفت تویوتا فورچونر

سال ۲۰۰۸ تغییراتی شامل حال تویوتا فورچونر شد. از اولین پرده برداری در تایلند تا شانزدهمین دوره در نمایشگاه بین المللی موتور شو نمایش در همین کشور، این خودرو تحت بومی سازی های انجام شده و تنوعی که در قطعات صورت گرفت با چهره ای متفاوت و البته آماده برای تغییر هویت کاملی صورت گرفت. امکاناتی مانند بلوتوث و لامپ های ال ای دی در گذار از این سال ها به بدنه و ساختار فورچونر اضافه شده است که نشان از پذیرش فناوری های روز دارد.

این خوش ذوقی ها و اضافه کردن امکانات دیگر باعث شد تا سال ۲۰۱۱ شاهد یک فیس لیفت زیر و رو کننده از طرف تویوتا روی تویوتا فورچونر باشیم. از جلوپنجره گرفته تا چراغ های جلو و اضافه شدن مه شکن ها و حتی طرح گلگیرها در این خودرو متفاوت شد و طرح جدیدی که مشاهده می شد به J200 معروف شد.

نسل دوم تویوتا فورچونر (AN15/ AN160) از ۲۰۱۵ تا امروز

نسل دوم تویوتا فورچونر در ۱۶ جولای ۲۰۱۵ با چهره ای کاملا متفاوت البته این بار در استرالیا رونمایی شد. گفتنی است که این رونمایی در تایلند هم به طور همزمان انجام گرفت؛ چرا که طرح اولیه فورچونر وام دار نوآوری تویوتا تایلند بود.

در مقایسه با تویوتا هایلوکس، این خودور با چهره ای دقیق تر و متمرکزتر وارد بازار شد. مدل های فورچونر در نسل دوم شامل AN150 و AN160 می شود. پلتفرم این خودرو اقتباسی از تویوتا کرولا E170 است البته با کمی تفاوت در هدلایت های آن. این بار، طراحی داخلی این خودرو با بهره گیری از هایلوکس و فورچونر نسل اول انجام شد و با دو موتور ۱GD و FTV راهی بازار خودرو جهان شد. هر دو موتور تعبیه شده روی این خودرو ۲٫۷ و ۴ لیتری است. موتور بنزین سوز به کار رفته در نسل دوم نسبت به نسل اول پیشرفته تر است و با فناوری Dual VVT-i از تنفس طبیعی و مصرف سوخت کم تری برخوردار است.تمام مدل های نسل دوم تویوتا فورچونر از ترمزهای ABS و سیستم تعلیق EBD برخوردار هستند. کیسه هوای بیش تری برای سرنشینان این خودرو تعبیه شده است. سنسورهای پارک و دنده عقب نیز در نسل دوم حضور دارند و تایرهای تلسکوپیک هم با حضور فورچونر به عنوان یک فناوری جدید در SUV ها شناخته شدند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر) دانلود آهنگ جدید مرتضی پاشایی با نام «آغوش تو»(هوش مصنوعی) (17 نظر) علی دایی: احترام زیادی برای مهران مدیری قائلم ولی دعوتش رو قبول نکردم چون...+فیلم (13 نظر) گریه‌های بی امان مسعود پزشکیان به یاد همسرش در آستانه روز زن؛ دلداری دادن زهرا، تنها دخترش به آقای رئیس جمهور+ویدیو/ همدردی خانم معاون با اشکهایش (12 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
جزییاتی هولناک از پرونده چای دبش: توقیف 500 میلیارد تومان طلا!
برپایی نمایشگاه نقاشی در باغ رستوران سی تو شوشتر به مناسبت شب یلدا
تأکید فرماندار شوشتر بر اجرای قانون‌مند مصوبات و تقویت برنامه‌های فرهنگی در آموزش و پرورش
توافق الجولانی با رهبران گروه‌های مسلح سوری برای انحلال آنها
شوشتر شهر آسیابها و شهر تاریخی با صدها اماکن تاریخی فرهنگی و....
یادداشت‌های روزانه مسعود: قرار است ظرف یکی دو روز آینده تلگرام رفع فیلتر شود
محمد مهاجری: فاتحه این کمیسیون را باید خواند/ بفرمائید خرما و حلوا!
رونالدو: چه کسی گفته مسی از من بهتر است؟/ کَل‌کَل دو ابرستاره فوتبال جهان تمامی ندارد!
استخراج رمزارز در روسیه ممنوع شد!
عارف در پیام تسلیت خود از هنر و صدای ژاله علو گفت: چهره‌ای که برای همیشه در یادها خواهد ماند
سامورایی ها آشتی دهنده ایران و آمریکا میشوند؟
جشن پیروزی اردوغان در دمشق: تحریرالشام در حال آماده شدن برای دیدار با رئیس بزرگ
ماجرای خرید یک جزیره رؤیایی در قطب شمال توسط دونالد ترامپ به کجا رسید؟
نقاشی هوش مصنوعی از خودش؛ وقتی فناوری هنر را بازتعریف می‌کند
300 میلیارد دلار هزینه برای تعبیر رؤیای زلنسکی: اروپا و آمریکا دیگر به اوکراین پول نمی دهند!
منتخب روز   
نوستالژی روز/ سکانس احساسی ژاله علو با پسرش، فریبرز عرب‌نیا در سریال «مختارنامه»/ گریه کن پسرم، گریه کردن در خلوت، خصلت مردان خداست، علی(ع) سر در چاه میکرد و گریه میکرد، از بس که تنها بود (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / شیر شجاعی که برادرش را از چنگال 10 ها کفتار نجات داد صحبتهای جالب و متفاوت حدیث میرامینی، بازیگر جوکر 2، درباره احترام به خانواده همسرش/ چقدر خانوم و باشخصیت!👌 رسم شوکه کننده قبیله‌ای که زنان باید در سوگ عزیزان خود انگشتان خود را ببرند / حاوی تصاویر تکان دهنده "برای افراد حساس توصیه نمی شود" عکس عجیب مرد 66 ساله‌ای که در یکسال 10 بار ازدواج کرد، به همراه همسران و فرزندانش/ عجب خونه ای هم داره! چگونه در خرید زعفران، اصل و تقلبی آن را تشخیص دهیم؟ / قبل از خرید زعفران حتما این نکات رو در نظر بگیر عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب بازیگران فیلم دهه 70 «عروس» بعد از 33 سال در 53 سالگی و63 سالگی (ویدیو) علت انتخاب الناز ملک برای سریال پرمخاطب «زخم کاری» چه بود؟ ارزان اما قدرتمند؛ جدیدترین گوشی پوکو چه چیزی برای گفتن دارد؟ (ویدئو) توصیه‌های مادرانه و ناب ژاله علو به هنرمندان جوان جویای نام: اگر شما خیر همه‌رو بخواین، خودتونم در خیرین/ موفقیت هرکسی در عشق به کاریه که انجام میده آلبوم روز/نگاهی به استایل گرم و شیک امین حیایی و لادن مستوفی در اکران مردمی فیلم برف آخر؛ تلفیق اصالت با ژاکت بافت و کلاه طوسی شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 4 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها