به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مدل جدید سلتوس ۲۰۲۱ کیا که نمونه ی منحصربه فردی در کلاس شاسی بلند کامپکت (Compact SUV) شناخته می شود با ظاهر و رنگ هایی جذاب در بازار عرضه شد.
این خودروی شاسی بلند کامپکت کیا (Kia) با داشتن چندین رقیب اصلی مانند هوندا HR-V، مزدا CX-30، سوبارو کراس ترک (Subaru Crosstrek)، جیپ رنه گید (Jeep Renegade) و هیوندای کنا (Hyundai Kona) رقابت سختی در بازار خواهد داشت. البته ظاهر جذاب و قیمت مناسب کیا می تواند یک برگ برنده برای این رقابت باشد. قیمت سلتوس (Seltos) از حدود ۲۳ هزار دلار شروع می شود و مدل کامل آن که با تمام آپشن ها همراه است از ۳۰ هزار دلار فراتر نمی رود.
همچنین سبک طراحی بصری جالب و متعادل این خودرو باعث شده تا نسبت به رقبای فانتزی تری مانند رنه گید جیپ، شباهت بیشتری به یک SUV داشته باشد و با خواست مشتریان هماهنگ تر باشد.
در این نوشتار ما به دنبال آن هستیم تا نگاهی دقیق داشته باشیم بر سلتوس ۲۰۲۱. با ما همراه باشید.
طراحی: ۶/۱۰
کیا سلتوس ۲۰۲۱ به خصوص در تریم SX Turbo یکی از بهترین های کلاس خود محسوب می شود. طراحی این خودرو در نمای روبه رو کمی جسورانه تر شده و گواه این ادعا نیز جلو پنجره متفاوت و چراغ های جلو غیرعادی آن است.
علاوه بر نمای جلو در نمای عقب نیز شاهد تغییراتی هستیم. تغییراتی که در مجموع سبب شده خودرو حالت اسپرت تر و تهاجمی تری بگیرد.
در نمای داخل خودرو نیز ترکیب دو رنگ در دسترس خریداران است. متاسفانه کیفیت متریال درون کابین چندان عالی نیست و همین موضوع سبب شده که تماشای درون کابین سلتوس ۲۰۲۱ جذاب تر از نشستن درون آن باشد. کنسول میانی داشبورد و پنل در ها از جنس پلاستیک سفت و سخت است و این موضوع در بازار غنی کراس اوورها و شاسی بلندها یک دافعه قوی برای کاهش قابل توجه شمار مشتریان کیا شود. البته همانطور که پیش از این نیز بیان کردیم برای بسیاری از خریداران کیفیت متریال اولویت نخست را تشکیل نمی دهد.
بیان این نکته نیز خالی از لطف نیست که فضای درون کابین کاملا مدرن و به روز است. یک صفحه نمایش ۱۰.۳ اینچی در مرکز کنسول به چشم می خورد که از نرم افزار تخصصی کیا یعنی UVO بهره می برد. این نرم افزار با سیستم عامل اندروید اتو و اپل کارپلی کاملا هم خوانی داشته و آسایش و راحتی کاملی را در اختیار سرنشینان قرار می دهد.
راحتی ۶/۱۰
فضای درون کابین سلتوس ۲۰۲۱ برای سرنشینان بزرگسال درشت اندام نیز کاملا مناسب و راحت است. این راحتی هم در صندلی های ردیف جلو و هم در صندلی های ردیف عقب کاملا مشهود است. صندلی های عقب این شاسی بلند برخلاف دیگر رقبای خود به صورت غیر معمولی راحت و اندازه است و این موضوع یک مزیت عالی برای خودرو مذکور است.
سلتوس یک فضای حدودا ۴۱ اینچی را برای پای سرنشینان جلو و یک فضای ۳۸ اینچی را برای سرنشینان عقب خود فراهم می کند. در این حالت سلتوس جدید از هیوندا کنا، هوندا HR-V و مزدا CX-30 راحتی بیشتری را برای سرنشینان خود به ارمغان می آورد.
حجم فضایی نیز که برای جایجایی بار سرنشینان این شاسی بلند فراهم شده کاملا قابل قبول و راضی کننده است. فضای بیشتر بار این خودرو از دیگر رقبا به دنبال جلب توجه خانواده ها است و سعی دارد که این شاسی بلند را بیشتر خانوادگی نشان دهد.
تکنولوژی و امکانات ۷/۱۰
سلتوس ۲۰۲۱ در حوزه تکنولوژی بیشترین تمجید و تعریف ها را دریافت کرده است. یک نمایشگر ۷ اینچی مخصوص راننده در کنار نمایشگر لمسی مرکزی قرار گرفته بر روی کنسول از جمله نمایشگرهایی هستند که در درون کابین این خودرو مشاهده می شود.
سیستم اینفوتیمنت این خودرو به راحتی قابل استفاده و برای مشتریان کیا کاملا آشناست. این سیستم اطلاعات سرگرمی از سیستم عامل اندروید اتو و اپل کارپلی پشتیبانی کرده و می تواند به صورت همزمان به دو گوشی هوشمند متصل شود. خروجی سیستم پخش خودرو نیز از بلندگوهای برند Bose خارج می شود و از کیفیت کاملا راضی کننده ای برخوردار است.
کارایی و هندلینگ ۷/۱۰
این خودرو با دو پیشرانه ۲ و ۱.۶ لیتری روانه بازار خواهد شد. پیشرانه ۲ لیتری از قدرتی برابر با ۱۴۶ اسب بخار برخوردار بوده و در تریم های LX S و EX به صورت استاندارد نصب می شود. تریم SX نمونه قوی تر این خودرو به یک موتور تقویت شده ۱.۶ لیتری مجهز است که می تواند ۱۷۵ اسب بخار قدرت تولید کند. این خودرو به صورت انحصاری با یک جعبه دنده ۷ سرعته ۲ کلاچه راهی بازار خواهد شد. نتیجه نهایی این ترکیب آن است که سلتوس در قوی ترین تریم خود یک تجربه رانندگی عالی را در اختیار سرنشینانش قرار می دهد. سلتوس در تریم SX نسبت به دیگر رقبای خود رانندگی اسپرت تری را ارائه می دهد. موضوعی که کیا تاکید فراوانی بر روی آن داشته و در واقع امید اصلی این کمپانی برای کسب سهم بیشتری از بازار هدف همین عامل است.
سلتوس جدید همچنین مجهز به یک قفل دیفرانسیل عقب است. بهره مندی از این قفل دیفرانسیل سبب شده که کنترل خودرو به خصوص در شرایط آب وهوایی خاص و همچنین در هنگام رانندگی در خارج از جاده راحت تر باشد.
این خودرو به صورت استاندارد در تریم های مختلف به سیستم چهار چرخ محرک مجهز است و همین موضوع نیز سبب شده که کیا مدعی شود ما با یک شاسی بلند آفرود روبه رو هستیم. ادعایی که خود جای سوال فراوان دارد. البته خریداران سلتوس ۲۰۲۱ می توانند این خودرو را به صورت دیفرانسیل جلو سفارش دهند.
فرمان پذیری عالی و واکنش سریع فرمان، وزن کم و سیستم تعلیق چند پیوندی از دیگر مزیت های این شاسی بلند جمع و جور نسبت به دیگر رقبای آن است.
امنیت ۸/۱۰
از جمله سامانه های مدرنی که روی تریم های مختلف این خودرو به صورت تخصصی نصب شده می توان به فناوری کروز کنترل تطبیقی و سیستم کمک راننده مخصوص حرکت در بزرگراه ها اشاره کرد. این دو سیستم کمک راننده نقش غیرقابل انکاری در کاهش استرس راننده و افزایش راحتی وی دارند.
سیستم های هشدار تغییر لاین و هشدار نقاط کور و هشدار برخورد از جلو از دیگر امکانات ایمنی این شاسی بلند است. به طور کلی سلتوس در حوزه ایمنی امتیاز ۸ را از ۱۰ می گیرد و به همین جهت نیز این خودرو جز محصولات ایمن بازار شاسی بلندها محسوب می شود.
مصرف سوخت ۵/۱۰
موتور نسخه استاندارد این خودرو در درون شهر مصرف سوختی برابر با ۹.۴ لیتر، در بزرگراه ها مصرف سوختی برابر با ۷.۸ لیتر و به صورت ترکیبی مصرف سوختی برابر با ۸.۷ لیتر دارد.
در حالت اکو سلتوس مصرف سوخت کمتری داشته و راننده را ترغیب می کند که از مصرف بی رویه سوخت جلوگیری کرده و با سرعت منطقی تری حرکت کند.
موتور ۱.۶ لیتری سلتوس که مخصوص تریم SX این خودرو است در هر ۱۰۰ کیلومتر در شهر ۸.۷ لیتر، در بزرگراه ۷.۵ لیتر و به طور متوسط ۷.۵ لیتر سوخت مصرف می کند.
این ارقام تقریبا مشابه با رقبای سلتوس است و مصرف این خودرو کمی بیشتر از آن هاست. البته که در بازار رقابتی شاسی بلندها و کراس اورها حتی یک دهم لیتر مصرف سوخت بیشتر نیز می تواند تاثیر بالایی بر میزان فروش خودروسازان داشته باشد.
قیمت ۵/۱۰
در کلاس کراس اوورها و شاسی بلندهای کامپکت ارزش گذاری بسیار نزدیک صورت می پذیرد و رقابت سختی در این حوزه برقرار است.
سلتوس نیز در این کلاس قرار دارد و با توجه به برچسب های قیمتی که مدل های مختلف این خودرو در اختیار دارند این خودرو در میانه های مسیر قرار دارد.
تریم پایه این خودرو یا همان تریم LX که به سیستم تمام چرخ محرک مجهز است با برچسب قیمتی حدودا ۲۲ هزار دلاری داد و ستد خواهد شد. این رقم با اضافه شدن تکنولوژی های ایمنی و فناوری های رفاهی صعود کرده و در بالاترین تریم و با همراهی تمامی آپشن ها و امکانات به حدودا ۳۰ هزار دلار می رسد.
رقم مذکور برای شاسی بلندی با چنین امکانات و مشخصاتی و حتی با وجود در نظر گرفتن متریال بی کیفیت درون کابین کاملا منطقی به نظر می رسد.
در مقام مقایسه بهتر است بدانید که مزدا CX-30 در حالی از برچسب قیمتی حدودا ۳۰ هزار دلاری برخوردار است که کابین کوچکتری داشته و گشتاور موتور آن نیز کمتر است. این خودرو تولیدی مزدا در مقایسه با محصول کیا حرفی برای گفتن در جاده های خارج از شهر و شرایط آفرود نیز ندارد.