به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یما از سال ۱۹۸۰ فعالیت های صنعتی خود را در چین آغاز کرد. در سال ۱۹۸۸ بود که از به هم پیوستن چهار کمپانی محلی چینی برند یما کم کم شکل گرفت و می توان گفت تا اوایل دهه ۹۰ میلادی با قدرت و به خوبی به کار خود در تولید خودروهای شاسی بلند ادامه داد. در میانه دهه ۹۰ میلادی این کمپانی کم کم از رده کمپانی های خودروساز ناپدید شد و فروش بسیار پایینی را تجربه کرد. با مرور پیشینه این کمپانی متوجه می شویم این خودروساز فراز و فرودهای زیادی را در تاریخ خود تجربه کرده و هیچ گاه از این شرکت به عنوان یکی از خودروسازان مطرح چین یاد نشده است. به همین دلیل است که برای یافتن اطلاعات در مورد محصولات این نشان دچار مشکل می شوید، چراکه این نشان نسبت به سایر بزرگان چینی اصلاً شناخته شده نیست.
اوایل سال ۲۰۱۹ کمپانی یما به همراه “LEVDEO”، که ساخت خودروهای برقی را انجام می دهد، طبق توافق نامه همکاری مشترکی اعلام کردند که ساختارهای جدیدی را برای تولید در نظر گرفته اند و تصمیم دارند محصولات متفاوت تری را با نشان های یِما و LEVDEO به بازار عرضه کنند. اولین خودرویی که پس از این تغییرات معرفی شد، یِما T60 است. کراس اوور جمع و جوری که قیمت به نسبت اقتصادی دارد و حالا می خواهد به بازار ایران بیاید.
بررسی طراحی لودئو – یما T60
لودئو T60 یک کراس اوور جمع وجور شهری است که ظاهری معقول، متناسب و عامه پسند را ارائه می دهد. در پس چهره این خودرو، می توان شباهت هایی را با فولکس واگن تیگوان به ویژه در بخش چراغ ها و نحوه ارتباط آن ها با جلوپنجره مشاهده کرد. طرح سپر جلو نیز به مدد طراحی شیوای هواکش بزرگ و تزیینات نواری نقره ای رنگ که تا پیرامون هواکش های کناری امتداد یافته اند، حالتی جذاب و جوان پسند پیدا کرده است.
در این بین، شکل چراغ های مه شکن و جایگاه قرارگیری آن ها را در دو کنج زیرین قسمت مشکی رنگ سپر، می توان به عنوان یک عنصر بصری نامطلوب در طرح چهره یما تی ۶۰ قلمداد کرد؛ چراکه فرم آن، تطابق چندانی با سایر المان های شاخص چهره این خودرو ندارد.
نمای بغل تی ۶۰، فرمی آیرودینامیک پیدا کرده است و پدیدآورندگان، در ایجاد شمایی اسپرت با حداقل انحنا و درعین حال، عامه پسند برای این بخش از خودرو اهتمام تام ورزیده اند. حجم پردازی های صورت گرفته در پروفیل جانبی، سعی در کاهش سادگی و القای حس ورزیده بودن بدنه T60 در ذهن بیننده دارند. حالت پیوسته فریم پنجره ها در انتهای ستون سی مشکی رنگ با شیشه پشت نیز در نوع خود بسیار خوشایند و نوین جلوه می کند.
گرچه نمای عقب به رسم رایج بسیاری از خودروهای جدید چینی دارای چراغ های پیوسته نیست، اما در عوض یک نوار کروم رنگ از دل چراغ ها بیرون زده و آن ها را به یکدیگر پیوند داده است. سایر المان های نمای پشت، به تبعیت از سبک طراحی کل بدنه، بهره چندانی از خطوط منحنی نبرده اند و در عوض با ارائه خطوط صاف و زوایای نسبتا نرم، ظاهری هجومی تر در بخش عقب لودئو T60 خلق کرده اند.
در مجموع، باید گفت که ظاهر یما T60 به طرزی متعادل و در عین حال مطابق با شاخصه های موردپسند مشتریان امروزی به نظر می رسد و احتمالا از این جهت، بتواند خریداران ایرانی را کاملا راضی نگه دارد.
تصاویر انتشاریافته از کابین این خودرو نیز نشان از رعایت اصول طراحی مینیمالیستی و تزریق شاخصه های طرح پردازی امروزی در فضای داخلی T60 دارد. در این میان، طرح دی-کات غربیلک فرمان بسیار خوش فرم جلوه می کند و دردست گرفتن آن، می تواند حسی دلپذیر را برای راننده پدید آورد.
کنسول میانی نیز بخش عمده ای از فضای خود را در اختیار نمایش گر لمسی و دریچه های تهویه عمودی قرار داده است. نوارهای کروم رنگ با هارمونی چشم نواز روی تودری ها، قسمت میانی داشبورد و برخی از قسمت های داخلی فرمان مشاهده می شوند که لوکس تر به نظررسیدن کابین یما T60 را در پی خواهند داشت. در این بین، دکمه های لمسی کنترل گرهای سامانه تهویه در بخش تحتانی نمایش گر مرکزی و نیز کیلومترشمار دیجیتال پشت فرمان بسیار امروزی و نوین جلوه می کنند.
متریال کابین نیز احتمالا بتواند سطح کیفی فراتر محصولات رقیب این خودرو هم چون ام وی ام X33 و x22 اتوماتیک ارائه دهد و مشتریان را از خود راضی نگاه دارد. ابعاد بدنه این خودرو، به ویژه فاصله بین محور چرخ های آن، چندان وسیع نیست؛ بنابراین، احتمالا حضور در ردیف عقب برای افراد بلندقد محدودیت ایجاد خواهد کرد . درمجموع، طرح کابین و سطح کیفی متریال لودئو T60 در قیاس با رقبای موجود در بازار کاملا قابل قبول به نظر می رسد و احتمالا موردپسند مشتریان بازار کم تنوع ایران واقع خواهد شد.
امکانات رفاهی یما T60
این خودرو در بازار چین با تیپ های مختلف به دست مشتریان رسیده است و هنوز معلوم نیست که شرکت ارائه دهنده داخلی، چه سطحی از امکانات را برای آن در نظر خواهد گرفت.
با این حال، می توان از حضور تجهیزات و آپشن های رفاهی هم چون نمایش گر لمسی مرکزی، پنل کیلومترشمار دیجیتال پشت فرمان، تهویه دیجیتال، سنسورهای نور و باران، حس گر پارک عقب، دوربین دید اطراف، فرمان برقی، کروزکنترل، سقف پانوراما و سانروف، روکش چرمی صندلی، ورود و استارت بدون کلید، سنسور باد تایر و … در لودئو T60 تقریبا مطمئن بود.
مشخصات فنی یما T60
YEMA T60 در بازار چین با دو نوع پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی یا توربوشارژ به دست مشتریان رسیده است. موتور ۴سیلندر تنفس طبیعی با کد شناسایی GE15A قادر به تولید ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۵ نیوتن متر گشتاور است. از طرف دیگر، پیشرانه توربوشارژ GE15TA نیز معادل ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور تولید خواهد کرد. گیربکس دستی پنج سرعته یا اتوماتیک CVT نیز نیروی دریافتی را به سوی چرخ های جلو ارسال می کند.
میانگین مصرف سوخت مدل تنفس طبیعی، حدود ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده و این رقم برای موتور توربوشارژ، برابر با ۷.۱ واحد برآورد شده است. هنوز مشخص نیست که کدام پیشرانه روانه بازار ایران خواهد شد؛ اما حضور موتور توربوشارژ در این بین، می تواند تاثیر قابل توجهی را در افزایش توجه مشتریان نسبت به این تازه وارد چینی داشته باشد.
هم چنین گرچه اطلاعات دقیقی مبنی بر شتاب و حداکثر سرعت رسمی یما t60 یافت نشد، اما احتمالا شاهد شتابی حدودا ۱۰.۵ ثانیه و حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت برای نسخه توربوشارژ اتوماتیک این خودرو خواهیم بود. مدل تنفس طبیعی نیز در کنار گیربکس سی وی تی، احتمالا شتابی حدود ۱۳ ثانیه را خواهد داشت.
ایمنی لودئو T60
یما T60 در آزمون موسسه سی انکپ چین تنها دو ستاره ایمنی از ۵ امتیاز را کسب کرده است؛ بنابراین نباید انتظار ایمنی بالایی را در تصادفات از این خودرو داشت. با این وجود، به نظر می رسد حضور تجهیزاتی هم چون چهار کیسه هوا و ترمزهای دیسکی مجهز به ABS و EBD به همراه سامانه های کنترل کشش و پایداری، حد قابل قبولی از ایمنی را برای کاربران داخلی در قیاس با محصولات هم رده موجود در بازار ایران فراهم آورد.