به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مرسدس بنز SLK کلاس یک رودستر کامپکت لاکچری است که نسل اول آن در سال 1996 معرفی شد و در حال حاضر در سومین نسل خود به تولید می رسد. بنز SLK در دو نسل اخیر به بازار ایران راه پیدا کرده که ما در اینجا در مورد نسل سوم صحبت می کنیم.
مرسدس بنز SLK در نسل اول در دو نسخه SLK200 و SLK350 وارد کشورمان شد در حالی که نسل جدید تنها در مدل SLK350 قابل خریداری است و واردات آن هم تنها در سال 2012 صورت گرفت و باتوجه به ممنوعیت واردات خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی سی، روند واردات به مدت زیادی ادامه نداشت.
اگرچه مرسدس بنز نیز همانند بی ام و در دهه گذشته مقدار زیادی به طراحی های عجیب و غریب روی آورد اما هرگز همانند رقیب باواریایی خود به جاده خاکی نزد. مرسدس بنز نیز برای طراحی نسل سوم SLK از طراح کره ای، هوون یوون، کمک گرفت که چند مفهومی دیگر این برند را نیز قلم زده بود. خوشبختانه نسل سوم SLK با عرضه در سال ۲۰۱۱، هنوز از برآشفتگی های عجیب و غریب چند سال اخیر مرسدس بنز به دور مانده و به عنوان شخصیتی منحصر به فرد عرض اندام می کند که درخور شان نماینده سوم همان SLK است که سال ۱۹۹۶ روانه بازار جهانی شد.
پوزه کشیده نسل ششم/نسل آخر کلاس SL (R231) به طور کامل مشابه R172 طراحی شده است و شباهت هرچند نسبی خود با این مدل را نیز در سایر قسمت های بدنه همچنان حفظ می کند. خوشبختانه طراحی R172 زیبا است و الهام گیری شدید R231 از این خودرو جا برای شکایت بیش از حد نمی گذارد چراکه بلاخره سیاست استفاده از طراحی مشترک در میان مدل ها از مهم ترین سیاست های خودروسازان مطرح اروپایی ازجمله مرسدس بنز است.
البته این مهم به آن معنی نیست که سایر مدل های SLK ضعیف بودند. ضعیف ترین نسخه این مدل که همان SLK 200 است می تواند با همان پیشرانه ۱٫۸ لیتری توربو در ۷٫۳ ثانیه به تندی ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. این در حالی است که نسخه دیزل SLK با کد شناسایی SLK 250 CDI قادر بود با کمک پیشرانه توربو دیزل ۲٫۲ لیتری خود قدرتی برابر با ۲۰۰ اسب بخار و ۵۰۰ نیوتون.متر گشتاور تولید کند که ثبت شتاب آن در ۶٫۷ ثانیه (بهتر از نسخه ۱٫۸ لیتری بنزینی) انجام می شد.
مرسدس بنز در سال ۲۰۱۵ فیس لیفت R172 را به بازار جهانی معرفی کرد که البته با تغییر رسمی نام این مدل از SLK به SLC همراه بود. کلاسیک بازهای مرسدس بنز نام SLC را از نسخه ۴ نفره پلتفرم ۱۰۷ در دهه ۱۹۷۰ میلادی با کد شناسایی دقیق C107 می شناسند. اما مرسدس بنز نام SLK را به بهانه بزرگداشت یا یادبود نسخه قدیمی SLC تغییر نداد. نام جدید SLC در حقیقت از شیوه جدید نام گذاری محصولات این برند نشات گرفته است که از دو بخش SL نشان دهنده اسپرت کوپه بودن خودرو و حرف C به معنای قرارگیری این خودرو در سگمنت مشابه با کلاس C این برند تشکیل شده است. با این سبک نام گذاری انتظار می رود در آینده نزدیک احتمالا شاهد مدل های متنوع تری همچون SLA یا SLE نیز باشیم. قدرتمندترین نسخه پس از فیس لیفت AMG SLC 43 نام گرفت که از پیشرانه ضعیف تر ۳٫۰ لیتری دو توربو بهره می گرفت و شتاب ۰ تا ۱۰۰ برابر با ۴٫۷ ثانیه داشت.
سری SLK در ایران داستانی مشابه با سری Z بی ام و داشت با این تفاوت که رویه واردات بی ام و به کشور از سوی پرشیا خودرو بسیار قدرتمندتر از ستاره ایران برای مرسدس بنز انجام می شد. در نتیجه تعداد انگت شماری از نسخه های نسل اول در ایران موجود هستند اما واردات در ابعاد ملموس تر از نمونه های نسل دوم این خودرو به کشور انجام شد که تا پیش از وضع قانون منع وادات خودروهای لوکس در سال ۲۰۱۳، با واردات نسبتا محدود نسل سوم نیز ادامه یافت. SLK همانند سری Z بی ام و به دلیل داشتن قیمت نهایی نه چندان منطقی و رقابتی بیشتر با سری رده پایین پورشه در ایران مقایسه می شد تا برادرهای همکلاس ساخت کمپانی مادر. در نتیجه تملک یکی از آن ها با داشتن ظرفیت تنها ۲ سرنشین برای کاربرد واقعی مناسب نبود و بیشتر نشان دهنده سطح ثروت و تمول شخص مالک بود. بنابراین، حجم فروش این نسخه های گران قیمت و خاص در ایران بسیار محدود بود.