به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، نیسان قشقایی - Nissan Qashqai نخستین بار در نمایشگاه خودرو پاریس در سال ۲۰۰۶ در معرض عموم به نمایش درآمد. نیسان قشقایی نخستین محصول شرکت نیسان است که در دفتر طراحی اروپایی نیسان در شهر لندن طراحی شده، و مهندسی آن هم در مرکز فنی اروپایی نیسان در شهر کرنفیلد در منطقه بدفوردشایر در بریتانیا انجام شده است. از سال ۲۰۰۶، این خودرو در کارخانجات خودروسازی بریتانیایی نیسان (NMUK) در شهر ساندرلند در نزدیکی شهر نیوکاسل تولید می شود . نام خودروی نیسان قشقایی از ایل قشقایی ایل بزرگِ ترک زبان در جنوب و جنوب غربی ایران ( استان فارس ) گرفته شده است. در بازار استرالیا، این خودرو به نام «نیسان دوالیس» (Nissan Dualis) فروخته می شود. علت آن احتمالاً لهجه خاص مردم استرالیا بوده که نیسان نمی خواسته استرالیایی ها نام خودرو را مانند عبارت Cash Cow تلفظ کنند . در بازار چین، این خودرو با نام CCUV به فروش می رسد. خودروی نیسان قشقایی در بازار آمریکا عرضه نمی شود. بجای آن خودرویی به نام «نیسان روگ» (Nissan Rogue) به فروش می رود که علی رغم شباهتهای ظاهری با نیسان قشقایی، خودرویی کاملاً متفاوت است.
حالا نیسان جزئیات و اطلاعاتی را درباره نسل سوم این شاسی بلند کراس اوور کامپکت ارائه کرده است. نسل جدید نیسان قشقایی بر اساس یک پلتفرم جدید ساخته می شود، دیگر با پیشرانه دیزلی تولید نخواهد شد و از فناوری های هوشمند نوین استفاده خواهد کرد. این خودرو در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی و با پیشرانه هیبریدی رونمایی خواهد شد.
نیسان قشقایی با پیشرانه هیبریدی جدید
نسل جدید نیسان قشقایی در سال ۲۰۲۲ میلادی (۱۴۰۱ خورشیدی) با یک پیشرانه هیبریدی e-Power به بازار خواهد آمد. این پیشرانه ترکیبی از یک موتور ۱.۵ لیتری بنزینی و یک موتور برقی است و از تکنولوژی متفاوتی نسبت به دیگر سیستم های هیبریدی موجود در بازار استفاده می کند. در این روش، قدرت موتور بنزینی به چرخ ها منتقل نمی شود، بلکه باتری خودرو را شارژ کرده و باتری نیز انرژی مورد نیاز موتور برقی با ۱۸۸ اسب بخار قدرت و ۳۳۰ نیوتن متر گشتاور را تامین می کند.
این فناوری مزایای متعددی را به همراه دارد. با وجود موتور برقی که چرخ های خودرو را به حرکت در می آورد، نیسان قشقایی مثل یک اتومبیل تمام برقی عمل می کند و دیگر خبری از ایرادات پیشرانه های هیبریدی نخواهد بود. همچنین با استفاده از این فناوری، موتور بنزینی با کمترین میزان مصرف سوخت، باتری را شارژ می کند و به نفع جیب راننده خواهد بود.
یکی دیگر از فناوری های e-Power نیسان، سیستم ای-پدال (پدال برقی) است که قبلا در نیسان لیف استفاده شده است. این سیستم به رانندگان این امکان را می دهد تا فقط با استفاده از یک پدال رانندگی کنند. با استفاده از این فناوری، وقتی پایتان را از روی پدال گاز برمی دارید، نیروی ترمزی برابر با ۰.۲ جی را احساس خواهید کرد، بدون اینکه بخواهید پایتان را روی پدال ترمز فشار دهید.
برای نسل سوم قشقایی می توان پیشرانه دیگری را هم سفارش داد. موتور بنزینی ۱.۳ لیتری توربوشارژ که در نسل فعلی این خودرو استفاده می شود، به همراه یک سیستم برقی ۱۲ ولت، نوع دیگری از پیشرانه نیمه هیبریدی است که برای نیسان قشقایی در نظر گرفته شده است. این سیستم الکتریکی فقط ۲۲ کیلوگرم وزن دارد.
موتور ۱.۳ لیتری بنزینی توربو در دو مدل ۱۳۸ اسب بخار و ۱۵۶ اسب بخار قابل سفارش است. هر دو نوع موتور دارای جعبه دنده شش سرعته دستی و دیفرانسیل جلو هستند، اما می توان از جعبه دنده CVT برای موتور ۱۵۶ اسب بخاری نیز استفاده کرد.
ظاهر نیسان قشقایی مشابه نیسان جوک!
نیسان عکس هایی را از طراحی ظاهری و بدنه قشقایی منتشر کرده است، با این حال، همچنان اصالت این خودرو مشهود است. بخش جلویی خودرو شبیه به نیسان جوک طراحی شده، البته با تغییرات بیشتر. چراغ های جلو شبیه به حرف C انگلیسی است، جلوپنجره نسبت به نسل قبلی فضای بیشتری را اشغال کرده و سپر جلو نیز عضلانی تر شده است.
برای ساخت نسل جدید قشقایی از پلتفرم CMF-C رنو-نیسان-میتسوبیشی استفاده شده که از جنس فولاد و در عین حال سبک تر و مقاوم تر است. این موارد باعث شده تا این خودرو بهترین نمره را در تست های ایمنی و تصادف به دست آورد.
با این وجود، وزن اسکلت نیسان قشقایی ۶۰ کیلوگرم کمتر شده است. همچنین، به دلیل استفاده از کامپوزیت برای ساخت کاپوت و در عقب و همین طور استفاده از آلومینیوم برای درهای خودرو، قشقایی ۲۱ کیلوگرم سبک تر خواهد بود.
سیستم تعلیق در مدل دیفرانسیل جلو از نوع مک فرسون و در مدل چهار چرخ متحرک از سیستم تعلیق چند پیوندی استفاده شده است.
بررسی فضای داخلی نیسان قشقایی
نسل سوم نیسان قشقایی ۳۵ میلیمتر طولانی تر، ۳۲ میلیمتر عریض تر و ۲۵ میلیمتر بلندتر از نسل قبلی است که باعث شده تا سرنشینان صندلی های عقب ۲۲ میلیمتر فضای بیشتری داشته باشند و به راحتی سوار و پیاده شوند.
در کابین خودرو نیز امکانات بیشتری برای راحتی سرنشینان در نظر گرفته شده. جا لیوانی ها پایین کنسول مرکزی قرار گرفته تا موقع عوض کردن دنده مزاحم راننده نشود و همین طور یک پد شارژ بی سیم نیز در کنسول مرکزی قرار دارد که می تواند بزرگ ترین تلفن های همراه را نیز شارژ کند و همین طور دو پورت یواس بی هم در کنار پد شارژ قرار دارد.
نمایشگر ۹ اینچی امکان دسترسی به سیستم اطلاعات و سرگرمی را فراهم می کند و از طریق آن می توان اطلاعات مربوط به ترافیک، قیمت سوخت و همچنین دوربین های پلیس را مشاهده کرد. علاوه بر این، یک نمایشگر دیجیتال ۱۲.۳ اینچی در پشت فرمان و یک نمایشگر هدآپ ۱۰.۸ اینچی هم از امکانات نیسان قشقایی است که اطلاعات سرعت، ناوبری و سیستم های دستیار راننده را نمایش می دهد.
قشقایی، اعتبار نیسان
خودروهای کمی وجود دارند که اعتبار و ثروت زیادی را نصیب تولیدکنندگان خود کرده باشند. نیسان قشقایی یکی از این معدود خودروها است. این خودرو از سال ۲۰۰۶ تولید شده و از آن زمان تا کنون حدود ۵ میلیون دستگاه از آن به فروش رفته است.