هر منطقه ای و هر قسمتی متناسب با شرایط آب و هوایی و همچنین موقعیت جغرافیایی و تاریخی دارای جاذبه های مختلف و متفاوتی می باشد که تمامی آنها زیبا و چشم نوار بوده و ولی هر یک از آنها توجه فردی و سلیقه ی سازگار به خود را جلب می کند؛ شهرها و روستاها، قسمت های گوناگون کشور عزیزمان ایران نیز از از این قانون پیروی می کند؛ به طوری که هر نقطه ی آنها توانایی مردد کردن شما برای انتخاب مقصد گردشگری دارند؛ عمده ی تردیدها و گزینه های انتخابی را شمال کشور و البته استان و زیر مجموعه های آن در بر می گیرد. آیا نام شیرود را تاکنون شنیده اید؟ تا چه حد با آن آشنا هستید؟ برای آشنایی بیشتر با این شهر شیرود و دیدنی های شیرود همراه ساعد نیوز باشید.
شهر شیرود یکی از شهرهای مهم و به بیانی توریستی واقع در استان مازندران محسوب می شود که در دهستان گلیجان بخش مرکزی شهرستان تنکابن (شهسوار) جای گرفته است. این شهر با آب و هوایی دلچسب و مکان هایی دیدنی زیبا که از مهمترین آنها آبشار تودارک سیل عطیمی از بازدید کننده و گردشگر را به سمت خود روانه می کند.
وضعیت جغرافیایی شیرود
این شهر از توابع دهستان گلیجان، بخش مرکزی تنکابن استان مازندران می باشد که از طرف شرق به شهر تنکابن و از طرف غرب به شهرهای «رامسر»، «سادات شهر» و «کتالم» اتصال می یابند. اهالی این شهر با زبان گیلکی و مازندرانی و البته تنکابن مرکزی سخن می گیوند که بر اساس همین موضوع طبق گفته تاریخدان دوران صفویه لاهیجی: شیرود در زمان های دور یعنی در سال ۱۴۵۲ از زیر مجموعه های استان گیلان محسوب بوده که دارای ترکیبی از ۲ فرهنگ بدانیم. در فرهنگ لغت تبری شهر شیرود غیر از زبان مازنی از گویش تنکابن مرکزی (گویش های ۲ هزاری، ۳ هزاری، گلیجانی و خرم آبادی) برای سخن گفتن استفاده می کنند
دیدنی های شهر شیرود مازندران
اغلب هر یک از تقسیمات کشوری کوچک با اتصال به یکدیگر بخش های بزرگتر را به وجود می آورند، به عنوان مثال از اتصال تعدادی روستا شهرستان ها ایجاد می گردند, شیرود شهرستانی است که به همین صورت از اتصال خزر کنار، شریف آباد، برامسر، رشیدیه، کاسه گر محله، شاغوز کله، بالا شیرود، محمد آباد، میاندژ محله، زوج محله، تمی جانک، لپاسر، کچانک، همت آباد، لشتو، واچک، مجتمع فرهنگیان، ترک محله در سال ۱۳۸۴ به وجود آمد. از مکانهای دیدنی شهر شیرود می توان به امامزاده آقا سید حسین شیرود – آبشار تودارک – پل قدیمی شیرود – و … اشاره کرد.
امام زاده آقا سید حسین شیرود
امام زاده سیدحسین(ع) شیرود یکی از بزرگ ترین و جلیل القدرترین امام زاده های مازندران به شمار می رود و عقاب تیز پرواز آسمان سردار رشید اسلام سرلشکر شهید علی اکبر قربان شیرودی در کنار آن آرامیده است که سوئیت و زائرسراهای مختلف در قالب طرح نوروزی آرامش بهاری در اختیار مسافران نوروزی قرار دارد.
قرار گرفتن بارگاه ملکوتی سیدحسین(ع) در مسیر زائران امام رضا(ع) که آذربایجان غربی و شرقی، گیلان و مازندران و گرگان تا خراسان رضوی از ویژگی های منحصر به فرد این آستان است و به گونه ای که خیل زائران آقا علی بن موسی الرضا(ع) بعد از عرض زیارت آن حضرت به این آستان مقدس می آیند.
از دیگر ویژگی های این بارگاه ملکوتی وجود گلزار شهدای جنگ تحمیلی در محوطه بقعه است که یکی از چهره های شاخص مدفون در این مزار، عقاب تیز پرواز آسمان سردار رشید اسلام سرلشکر شهید علی اکبر قربان شیرودی به شمار می رود که زائران پس از عرض ارادت به این آستان مقدس شریف به زیارت قبر مطهر این عزیزان می آیند.
قرار گرفتن آستان مقدس سیدحسین(ع) در غرب مازندران توانسته به عنوان قطب فرهنگی پذیرای گردشگران مذهبی و تفریحی باشد.
آبشار تودارک
آبشار تودارک بین تنکابن (شهسوار) و رامسر یکی از بلندترین آبشارهای استان مازندران و به ارتفاع تقریبی چهل و پنج متر در دل کوهستان واقع شده است و چشم انداز زیبایی از مناطق طبیعی ایران را برای طبیعت گردان به ارمغان آورده است. آبشار تودارک شامل دو آبشار است که آبشار کوچکتر معروف به آبشار لیمرا و پیش از آبشار اصلی و به ارتقاع هفت متر است و حوضچه ای ایجاد کرده است. مرطوب بودن دیواره آبشار باعث رشد انواع گلسنگ و خزه شده است و نیز وجود چشمه گوارا، روح و روان هر بیننده ای را نوازش میدهد. آب پس از ریزش به صورت نهری، از سطح جاده که همانند آب نما ساخته شده است عبور میکند.
برای رفتن به این آبشار باید از تنکابن به سمت رامسر حرکت کرده و بعد از پل شیرود به سمت روستای لشتو حرکت کنید. پس از طی چند کیلومتر به سه راهی می رسید. بعد از سه راهی به سمت راست بپیچید و دوباره به سه راهی دیگری میرسید که آن را هم باید به سمت راست بروید که از این سه راهی حدود بیست کیلومتر تا آبشار فاصله دارد. بخشی از مسیر دسترسی به آبشار تودارک، آسفالت نیست و استفاده از خودروهای آفرود توصیه می شود. حداقل تا دو روز بعد از بارندگی از این جاده استفاده نکنید.
پل قدیمی شیرود
استان مازندران دارای جاذبه های گردشگری، باستانی و طبیعی بسیاری است که پل فلزی شیرود شهرستان تنکابن یکی از آثار تاریخی و دیدنی این استان می باشد.پل فلزی شیرود یکی از آثار ملی ثبت شده ایران در تنکابن است که قدمت آن مربوط به پهلوی اول می باشد و در تاریخ ۱۳۸۶/۱۲/۲۶ به شماره ثبت 21997 در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده است. نشانی این اثر ملی ثبت شده تنکابن شهرستان تنکابن، بخش مرکزی، دهستان گلیجان، روستای شیرود می باشد.