لامبورگینی، خودروساز ایتالیایی تولید کننده سوپرکارها با عملکرد بالا، اعلام کرده است که در نیمه دوم این دهه [بین ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰] خودروی تمام برقی خود را به بازار عرضه خواهد کرد. این خودروساز که بخش مهمی از سهام آن متعلق به گروه خودروسازی فولکس واگن آلمان است، نقشه راه «کربن زدایی» از مدل های آینده لامبورگینی و کارخانه سنت آگاتای بلونز را ترسیم کرده است. این نقشه راهِ ده ساله، ابتدا از دوران گذار به مدل های هیبریدی می گذرد و سرانجام به تولید خودروهای تمام برقی می رسد.
خودروی تمام الکتریکی لامبورگینی
بعد مدتها انتظار شرکت قدرتمند و بزرگ اتوموبیل سازی لوکس ایتالیایی خودروی تمام الکتریکی لامبورگینی را معرفی نمود. اما وسواس زیاد مدیران و متخصصین این کمپانی باعث شد تا زمان زیادی صرف طراحی این مدل گردد ، لامبورگینی در مورد ورود به وسایل نقلیه کاملاً الکتریکی بسیار سختگیرانه عمل کرده است ، اما سرانجام از موضع خود کوتاه آمد و یک خودروی تمام الکتریکی برای آینده را معرفی نمود.
این خودروساز ایتالیایی درنظر دارد برنامه های الکتریکی شدن محصولات خود را در دو فاز اجرایی کند. لامبورگینی ابتدا تا پایان سال ۲۰۲۴ برای همه ی محصولات خود نسخه های هیبریدی برقی-بنزینی تولید می کند و در ادامه نخستین مدل کاملا الکتریکی خود را تا پیش از پایان دهه عرضه خواهد کرد.
بدین ترتیب نسخه های پلاگین هیبریدی «اونتادور» (Aventador)، «هوراکان» (Huracán) و «اوروس» (Urus) و همچنین نسخه های محدود رودستر «سیان» (Sián) طی سه سال آینده در بازار عرضه می شوند. علاوه بر این پیش از سال ۲۰۳۰ میلادی، لامبورگینی از یک مدل کاملا جدید تمام الکتریکی به عنوان مدل چهارم خودروهای اصلی خود رونمایی خواهد کرد.
وینکلمان گفته که پروژه خودرو برقی لامبورگینی استارت خورده اما هنوز تصمیم نهایی در مورد شکل و شمایل آن اتخاذ نشده است. آن طور که مدیرعامل لامبورگینی می گوید گنجایش این خودرو ۲+۲ یا ۴ نفر خواهد بود و طرح اولیه یک خودرو دو در است اما هنوز به تایید نهایی نرسیده است.
پروژه Direzione Cor Tauri (نام این پروژه از دبران، درخشان ترین ستاره در صورت فلکی ثور یا گاو گرفته شده و نشان لامبورگینی هم تصویر گاو است.)، سرمایه گذاری ۱.۷۹ میلیارد دلاری لامبورگینی در چهار سال آینده روی فناوری پلاگین هیبریدی است و دلیل این کار هم کاهش آلایندگی محصولات شرکت خواهد بود. مدیرعامل لامبورگینی قول داده که DNA لامبورگینی حفظ می شود و نسل بعدی عرضه خواهد شد.
طبق گفته اشتفان وینکلمان، تصمیم نهایی در مورد خودرو برقی لامبورگینی سال آینده اتخاذ خواهد شد و این تصمیم گیری در دو مرحله اجرا می شود. مرحله اول، بررسی و انتخاب نوع بدنه و سبک طراحی است و مرحله دوم تحقیق و بررسی روی پلتفرم های برقی است که در محصولات گروه خودروسازی فولکس واگن استفاده می شود.
بر اساس گفته های مدیرعامل لامبورگینی، در حال حاضر زود است که بخواهیم درباره فروش خودرو برقی صحبت کنیم اما اگر طرح نهایی ماشین دو در چهار نفره باشد، از نظر ابعاد و اندازه چیزی شبیه به محصولات فعلی خواهد بود. بنابراین نباید انتظار یک ابرخودرو اسپرت را داشته باشیم، با این حال، بزرگ تر از شاسی بلند اوروس نخواهد بود.
همان طور که قبلا گفته شد، احتمالا خودرو برقی لامبورگینی روی پلتفرم PPE آئودی پورشه ساخته خواهد شد. اما با توجه به اینکه این خودرو برقی در نیمه دوم دهه ۲۰۲۰ عرضه می شود، جز اولین وسایل نقلیه ای است که از پلتفرم SSP استفاده خواهد کرد. این پلتفرم ترکیبی از پلتفرم های PPE آئودی پورشه و MEB فولکس واگن است و به خودروسازان این امکان را می دهد تا در محصولاتشان از پیشرانه های برقی و همین طور باتری های مختلفی استفاده کنند.
اولین خودرویی که روی این پلتفرم ساخته می شود، آئودی آرتمیس است که در سال ۲۰۲۶ معرفی خواهد شد.
به احتمال زیاد خودرو برقی لامبورگینی از همان پیشرانه استفاده می کند که در زیر کاپوت آئودی ای-ترون و پورشه تایکان نصب شده است. البته این امکان هم وجود دارد تا لامبورگینی قراردادی را با ابرخودروساز برقی ریماک امضا کند.
باتری و خازن های خودروی برقی لامبورگینی
لامبورگینی در نظر دارد ابرخازنهایی تولید کرده و به وسیله ی آن سرعت و انرژی مورد نیاز برای یک ابرخودرو را فراهم آورد، البته به گونه ای که امکان استفاده از آن در تمام مدل های خودروهای برقی میسر باشد. باتری های لیتیوم یونی در خودروهای الکتریکی امروزی انرژی کمتری تولید می کنند و در نتیجه مکررا نیاز به شارژ دارند، چرا که این باتری ها به واکنش های شمیایی وابسته اند. این در حالی است که ابرخازن ها انرژی را به صورت فیزیکی ذخیره کرده و مانند باتری های لیتیومی گرما ایجاد نمی کنند، البته تا کنون چنین قدرتی ارائه نکرده اند. در حال حاضر این تکنولوژی در عملکردهای محدودی از خودروهای هیبرید استفاده می شود که از میان آن ها می توان به حرکت مجدد موتور متوقف شده اشاره کرد.
لامبورگینی همچنین تمایل دارد ابرخازن ها را از پنل های فیبر کربنی ایجاد کند، این پنل ها در ساخت بدنه ی خودروی برقی لامبورگینی مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین Terzo Millennio از بدنه ی خود انرژی می گیرد. به بیان دیگر: این خودرو به خودی خود باتری است.این مفهوم، علاوه بر این، خودرویی را وعده داده است که قادر است به صورت مداوم بر شرایط ساختار خود نظارت داشته و هر گونه ضربه و خراشیدگی را شناسایی کند. میکرو کانال های موجود در بدنه ی فیبر کربنی این خودرو شامل “درمان های شیمیایی” است که به صورت خودکار خراش های موجود در بدنه را تعمیر کرده و از اضافه شدن آن جلوگیری می کند.