دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

مؤثرترین راه‌ها برای درمان جوش صورت در طب سنتی 

یکشنبه، 20 مهر 1399
عوامل متعددی که علل ایجاد جوش و آکنه هستند

درمان جوش صورت در طب سنتی

بیماری های پوست یکی از مورد توجه ترین بیماری ها در بین بیشتر خانم ها و همچنین قشر جوان و نوجوان جامعه می باشد. یکی از شایع ترین مشکلات پوستی، جوش زیر پوستی و جوش های صورت و بدن می باشند

عوامل متعددی را از علل ایجاد جوش و آکنه برشمرده اند :

ترشح هورمون مردانه – تستوسترون در زمان بلوغ در هر دو جنس که منجر به بوجود آمدن جوش های سر سفید یا سر سیاه می گردد ، هجوم باکتری ها به غدد و سلولهای زیر پوستی ، آسیب های پوستی ، استفاده مفرط از مواد آرایشی شیمیایی ، استفاده مفرط از تیغ ، نارسایی های کبدی ، کثیف بودن خون و غیره .

ماهیت جوش

از دیدگاه حکما پوست به عنوان یک اندام دفعی محسوب می شده است همچنین بدن دارای یک سری اعضای داخلی می باشد (اعضای داخلی بدن به اعضای رئیسه و اعضای غیر رئیسه تقسیم می شوند) و همه این اعضا از دیدگاه طب ایرانی دارای یک سری فضولات هستند که می بایست از طرق مختلف مانند مدفوع، عرق و یا ادرار دفع گردند. به همین دلیل اگر فردی دارای مشکلات داخلی باشد بطور مثال دارای یبوست باشد. راه دفعی ساده طبیعت (از راه مدفوع ) بسته شده است، در این زمان طبیعت بدن ما بدنبال راههایی دیگر برای دفع می رود و شاید بتواند مقدار کمی از این دفعیات را از راه ادرار دفع کند اما به کرات دیده می شود افرادی که دارای یبوست می باشند به مشکلات پوستی نیز مبتلا می گردد و بنظر می رسد طبیعت دارد دفعیات را به سمت پوست منحرف می کند. پس ارتباط بین پوست و اعضا داخلی بدن مشخص است و ما می بایست جهت درمان، ابتدا اعضا داخلی را درمان کنیم، اگر فردی یبوست دارد ابتدا آن را بر طرف کرد، اگر فردی دچار اختلالات رحمی و تخمدان مانند پی سی او باشد ابتدا می بایست به درمان اینها پرداخته شود و بالطبع پس از درمان این موارد، پوست به سلامت کامل خود خواهد رسید. دقیقا به همین دلیل می باشد که پزشکان پس از مشاهده اختلالات پوستی ابتدای امر به بررسی شرح حال اعضا داخلی بدن می پردازند. پس طبیب و درمانگری که می خواهد به درمان بیماری های پوستی بپردازد می بایست ابتدای امر به بررسی مسائل داخلی بدن بپردازد.

چاق های پرجوش آش گشنیز بخورند

یک دسته از افرادی که دچار جوش می شوند اغلب جوش های بزرگ، چرب و ملتهب می زنند. وقتی از این افراد شرح حال گرفته می شود، مشخص می شود افراد پرخوری هستند که شیرینی زیاد می خورند. یکی از راه های درمان جوش برای این افراد این است که حجم غذا و شیرینی را کم کنند، اما یکی از مهم ترین راه های درمانی برای آن ها این است که یک روز در هفته را به طور کامل آش گشنیز بخورند. یعنی بعد از وعده صبحانه در میان وعده اول، ناهار، میان وعده عصر و شام آش گشنیز ساده بخورند. آش گشنیز شامل کمی سبزی آش، برنج و حبوبات است و مرغ و گوشت ندارد. با این کار ورودی غذا به بدن کم می شود تا بدن فرصت داشته باشد مواد غذایی را از خود دفع کند. توصیه می شود این افراد هفته ای یک بار این رژیم غذایی را دنبال کنند.

«به» بخور، غم نخور

بسیاری از افراد به دلیل مشکلات گوارشی یا به خاطر اختلال عادت ماهانه جوش می زنند. اگر مشکل مربوط به مورد اول باشد طب سنتی توصیه می کند این افراد میوه «به» مصرف کنند. برای افرادی که گوارش ضعیف دارند این ماده غذایی گوارش را تقویت می کند. اگر این افراد صبحانه از مربای «به» استفاده کنند یا در وعده ناهار و شام از خورش «به آلو» استفاده کنند دنبال کردن این توصیه باعث می شود دیگر مواد زائد روی پوست ظاهر نشوند

آویشن

از اولین گیاه های به کار رفته برای درمان جوش صورت با داروهای گیاهی آویشن را می توان نام برد که هم در طب قدیم از آن استفاده شده و در طب جدید رواج دارد.

از ساده ترین راه های استفاده از آویشن برای درمان جوش های صورت، بخور آویشن است.

هفته ای دومرتبه صورت خود را بخور آویشن بدهید تا تأثیر معجزه آسای آن را بر پوست خود ببینید.

استفاده از تونر آویشن، ایده مؤثر دیگری برای درمان جوش صورت با روش های گیاهی است:

  • ابتدا آویشن ها را به خوبی ریز کنید و داخل شیشه بریزید،
  • تا نصف شیشه پر شود و به آن سرکه سفید اضافه کنید،
  • تا حدود دو سانتی متر آویشن از شیشه فاصله بگیرد.
  • سپس شیشه را به مدت دو هفته در جایی تاریک قرار دهید،
  • و هر دو روز یک مرتبه آن ها تکان دهید تا محلول به خوبی ترکیب شود.
  • بعد از دو هفته مخلوط را صاف کنید و با نسبت دوبه یک با آلوورا مخلوط کنید.
  • حالا تونر گیاهی شما آماده است و با خیال راحت می توانید آن ها برای درمان جوش صورت با داروهای گیاهی استفاده کنید.

با انار، قرمزی جوش را بگیرید

در حال حاضر که فصل انار است، می توان از این میوه پرخاصیت برای رفع جوش های صورت استفاده کرد. انار یا آب انار ترش و شیرین یا حتی استفاده از رب انار می تواند مفید باشد. اگر می خواهید رب انار استفاده کنید بعد از وعده های غذایی یک قاشق چای خوری از آن را مصرف کنید. رب انار هم معده و هم کبد را تقویت می کند و خاصیت قرمزی جوش با خوردن انار خیلی بهتر می شود.

هویج؛ درمان جای جوش

برای آن هایی که از جای جوش شکایت دارند پیشنهاد طب سنتی این است که طی روز از آب هویج زیاد استفاده کنند. هویج مدر است و با تنظیم قاعدگی رنگ پوست را شفاف می کند، البته می توان از مربای هویج هم در صبحانه استفاده کرد.

با گلاب اسپری کنید

اگر بعد از استفاده از این ماسک پوست همچنان چرب و مستعد آکنه باشد توصیه می شود از اسپری گلاب استفاده شود. گلاب برای پوست های چربی که منافذ پوست شان باز است و به اصطلاح پوست پرتقالی دارند مناسب است. این افراد بعد از بخور بابونه باید پوست را خشک و گلاب را روی پوست اسپری کنند، سپس اجازه دهند گلاب خودش خشک شود. عصاره گل سرخ، پوست را تقویت می کند و منافذ پوستی را می بندد، درنتیجه کم کم تولید چربی کاهش پیدا می کند.

حجامت نکنید

بعضی افراد بر این باورند که حجامت در درمان جوش های صورت تأثیر دارد. واقعیت این است که حجامت به همه افراد کمک نمی کند. حجامت فقط برای یک سری افراد که کم خونی و زخم ندارند انجام می شود. حجامت در فصل بهار شایع است. از قضا در این فصل جوش های صورت افزایش می یابد. حجامت به عنوان یک روش پاکسازی در بسیاری از کتب آمده است اما این روش اصلاً برای همه افراد توصیه نمی شود. فردی که عادت ماهانه خونریزی دهنده دارد یا دچار کم خونی و جوش هم هست به هیچ عنوان نباید از این روش برای درمان آکنه هایش استفاده کند، این کار فقط باید با تجویز پزشک متخصص انجام شود. حجامت یک کار موضعی است که اگر بدون درمان سیستم داخلی بدن انجام شود، بعد از مدت کوتاهی سبب بروز مجدد آکنه می شود.

اصول درمان جوش صورت

  • از اصول درمان جوش صورت استحمام با آب ولرم بطور مرتب است که به دفع مواد زائد موجود در پوست به خصوص دفع زائد داخل جوش کمک می کند.
  • یکی دیگر از اصول درمان جوش این است که فرد مبتلا، بایستی دارای نظم در ساعات غذا خوردن باشد. بی نظمی در ساعات غذا خوردن باعث می شود یا کمتر از مقدار لازم غذا بخورد یا معده را بیش از اندازه و توان قوت هاضمه پر کند. در نتیجه غذای اضافه بطور کامل هضم نمی شود و غذای غیر منهضم نیز موجب تضعیف بدن می شود. این چرخه معیوب، بر حجم مواد زائدی که بدن به سمت پوست می راند افزوده و روند درمان را کند و گاهی غیر ممکن می کند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم