به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از مثبت زندگی، زود انزالی یا انزال زودرس به حالتی گفته میشود که شخص زودتر از زمانیکه می خواهد به انزال برسد و یا این که به حدی زود به انزال برسد که همسرش از رابطه زناشویی لذت کافی نبرد اما باید انتظارات، واقعگرایانه باشند. این تعریفی است که مورد تائید اکثر متخصصان مسائل جنسی یا سکسولوژی است.
زود انزالی چیست؟
انزال زودرس یا زود انزالی یکی از اختلال های جنسی است. زمانی که مرد، پیش از آنکه شریک جنسی اش ارضا شود، دچار انزال شده و از او اسپرم خارج شود، گفته میشود مرد دچار انزال زودرس است. گاهی انزال زودرس طبیعی بوده و بر اثر پرهیز طولانی مدت از مسائل جنسی بوجود می آید. انزال زودرس دائمی، مشکلی جدّی بوده و به عدم رضایت خود فرد یا شریک جنسی اش منجر میشود.
درصورتی که هر دو طرف در طلب بهبودی باشند، درمان موفقیت آمیز است، باید به شخص مذکر اجازه داد که اطمینان رسیدن به تحریک جنسی طولانی مدت را داشته باشد و به طرف مونث هم باید یاد داد که خیلی زود و به آسانی تحت تأثیر قرار گیرد.
درمان
پژوهشگرانى که روى بیمارى زود انزالی کار میکنند ، اعلام کردند که میتوانند این اختلال را تعریف کنند. به گفته آن ها انزال در مبتلایلان به زود انزالی در کم تر از ۱۱۸ ثانیه از شروع نزدیکی صورت میگیرد.
زمان استاندارد انزال در مردان
زمان استانداردی برای رسیدن به انزال در نظر گرفته نشده است. برای این که شخصی را دچار انزال زودس بدانیم یا نه، باید گفت که مدت زمان توافق شده برای روابط جنسی وجود ندارد، ولی بسیاری از متخصصان بر این نظر هستند مدت زمان لازم برای به ارگاسم رسیدن مردان بین ۵ الی ۱۰ دقیقه است که بسته به سن و شرایط جسمانی اشخاص متغیر است و بصورت میانگین یک شخص جوان ۱۰ دقیقه طول میکشد تا به ارگاسم برسد.
اگر چه اکثریت مردان دوست دارند که مدت زمان بیشتری طول بکشد تا به ارگاسم برسند.
به طور کلی افرادی که خیلی زود و در عرض یک دقیقه و یا حتی کم تر به ارگاسم می رسند و توانایی به ارگاسم رساندن همسر خویش را ندارند، به انزال زودرس دچار هستند و یا افرادی که کنترلی بر روی انزال خویش ندارند.
عواقب زود انزالی مردان
زود ارضا شدن مرد نشانه چیست؟ نشانه اصلی زود انزالی مردان، انزالی غیر قابل کنترل است که پیش از انجام گرفتن روابط زناشویی و یا مدت زمان بسیار کمی بعد از آن با میزان تحریک کم و خلاف میل شخص اتفاق بیفتد.
مسئله زود انزالی میتواند سبب نارضایتی جنسی در هر دو طرف شده و استرس ناشی از این مشکل را بیش تر کند. زود انزالی یکی از متداولترین اختلال فعالیت زناشویی در مردان است و امکان دارد برای هر مردی در برخی از مراحل زندگی رخ دهد.
زود انزالی در اغلب موارد علت مشخصی ندارد. با افزایش سن و تجربه جنسی، اغلب مردان یاد می گیرند که چطور به ارگاسم رسیدن را به تأخیر بیاندازند. امکان دارد زود انزالی در موارد و شرایط خاص و یا در حالتی که از آخرین انزال مدت زمان زیادی گذشته باشد، رخ دهد. عوامل روانی مثل استرس، احساس معصیت و یا بیماری افسردگی هم میتوانند باعث انزال زودرس شوند. در بعضی موارد امکان دارد انزال زودرس با علت های زمینه ای مثل مشکلات هورمونی، آسیب دیدگی و یا عوارض جانبیِ بعضی داروهای خاص مرتبط باشد.
ابتلا به عارضه زود انزالی منجر به بروز اختلالات روان مثل استرس، بیماری افسردگی و سردی رابطه زوجین میشود و بر روان آنان تأثیر می گذارد و به همین علت، بسیار مهم است که در مورد عارضه زود انزالی بیش تر بدانیم و بموقع به مشاور مراجعه کنیم.
متخصص و پزشک مربوطه سابقه فعالیت زناشویی و پزشکی شما را بررسی خواهد کرد و آزمایش کلی را انجام خواهد داد. ممکن است پزشک بخواهد با همسر شما نیز صحبت کند چون زود انزالی ممکن است دلایل بسیاری داشته باشد. پزشک، آزمایش لازم را انجام می دهد تا مشکلات پزشکی فرد را بررسی کند.
روش های درمان
– در بسیاری از موارد، زود انزالی خود به خود درمان می شود. انجام تمرینات ریلکسیشن و آرام سازی و استفاده از متدهای منحرف کردن حواس می تواند در به تاخیر انداختن انزال کمک کند.
علت زود انزالی
– در بعضی مردها ترک مصرف دخانیات و مخدرها در درمان زود انزالی کمک کننده خواهد بود.
– زمانی که شخص مدت زیادی رابطه نداشته باشد یا بین روابطش فاصله زمانی می افتد، زمان انزالش کاهش پیدا میکند . بنابراین بین روابط جنسی تان فاصله های طولانی مدت نیندازید.
– متخصص از شما و همسرتان می خواهد که روی متدهایی برای به تاخیر انداختن انزال کار کنید. این تکنیک ها تشخیص و کنترل احساساتی است که باعث انزال زود رس میشود .
– تقویت عضلات راهی برای درمان
بعضی تمرین های ورزشی مثل شنا سوئدی هم سبب تقویت عضلات شده و کنترل شخص را بیش تر میکند . تمرین های دیگری هم وجود دارند ولی برای آنها احتیاج به مربی خواهید داشت تا با در نظر گرفتن وضعیت خاص بدنی تان آنها را به شما اموزش دهد.
– در دیگر موارد برای کاهش حساسیت در آلت تناسلی، استفاده از کاندوم توصیه میشود .
– مشاوره ها و رفتار درمانی خط نخست درمان عوارض زود انزالی به شمار میرود و میتواند استرس ناشی از این مسئله را کاهش دهد. مرحله بعدی، استفاده از کاندوم است. کاندوم باعث کاهش تحریک پذیری میشود . در صورتی که یک کاندوم قادر به این کار نباشد از دو کاندوم میتوان استفاده کرد ضمن این که کاندوم باعث جلوگیری از بیماری های آمیزشی و حاملگی هم میشود .
– استفاده از دارو، گام بعدی در درمان زود انزالی است. این داروها به این دلیل استفاده میشوند که یکی از عوارض جانبی اینگونه داروها، جلوگیری از ارگاسم است که سبب به تعویق انداختن انزال میشود .
– استفاده از شیوه ماستر و جانسون
این روش، در چهارمین مرحله از درمان اشخاص مبتلا به زود انزالی انجام می گیرد که به همکاری خود شخص و همسرش احتیاج مبرم دارد. این شیوه شامل یادگیری تشخیص و کنترل احساسی است که به ارگاسم منجر میشود . این شیوه احتیاج به اراده و تمرین دارد ولی بسیار مؤثر است. برای اموزش و تمرین این شیوه باید به مشاوران و متخصصان سلامت جنسی در کلنیک های سلامت خانواده مراجعه شود تا با اموزش خصوصی در این باره ، کار به نحو مؤثر صورت گیرد.
درمان های موضعی زود انزالی در مردان
استفاده از کرم ها و اسپری های کاهش دهنده حس سطحی دستگاه تناسلی هم سبب کاهش احتمال زود انزالی می شود
به یاد داشته باشید که پیش از شروع فعالیت زناشویی، موضع را با صابون شست و شو دهید تا از بیحسی بیش تر آلت جلوگیری شود. متأسفانه از این شیوه بصورت خودسرانه و بسیار معمول استفاده شده که عارضه های زیادی را در پی دارد. استفاده از بی حس کننده های موضعی، در آخرین مرحله از درمان اشخاص مبتلا به انزال زودرس قرار دارد و به هیچ وجه نباید در ابتدای کار از آن استفاده کرد. استفاده از روش های موضعی باید با تشخیص و صلاح دید پزشک و براساس سیر درمان و بهبودی باشد.