به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،یکی از مراحل مهم دستیابی ازدواج موفق دوران آشنایی و شناخت قبل از ازدواج است. در انتخاب همسر باید دقت فراوانی نمود و حقیقتاً کم دقتی در این مرحله یا تصمیم احساسی یا اجبار والدین مشکلات جبران ناپذیری را در زندگی مشترک بعد از ازدواج ایجاد می کند.
در جامعه سنتی گذشته، به دلیل محدود و کوچک بودن جامعه و حجم بالای تعاملات؛ خانواده ها شناخت نسبی مناسبی از یکدیگر داشتند. افراد، کمتر دارای زوایای پنهان در وجودشان بودند. به همین دلیل در هنگام خواستگاری معمولاً خانواده پسر صرفاً اقدام به بازبینی بدنی و ظاهری دختر می کرد تا عیب و ایراد ظاهری نداشته باشد زیرا ازنظر روحی، فکری و اخلاقی دارای یک شناخت نسبی از یکدیگر بودند.
ولی در جامعه امروزی، به دلیل اشتغال زنان در خارج از خانه، ادامه تحصیل دختر و پسر در دانشگاه به دوراز مکان زندگی والدین، پدیده نوظهور خانه مجردی، جدا شدن فرزندان از والدین بعد از ازدواج ، تغییر سلایق و سبک زندگی، شناخت خانواده ها از یکدیگر به شدت کاهش یافته است. فرزندان تا حد زیادی بیشتر تحت تربیت گروه همسالان، رسانه های اجتماعی، شبکه های مجازی قرار گرفته و از تربیت توسط والدین خود دور شده اند.
یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از جوانان را مشغول خود کرده، مدت آشنایی ازدواج است. امروزه شاهد طلاق زوج هایی هستیم که مدت زیادی قبل از ازدواج یکدیگر را می شناخته اند و حتی گاه نسبت فامیلی داشتند. شاید تا زمانی که وارد یک خانه نشده اید، نتوانید به خیلی از عادات و رفتارهای ناخوشایند همسر آینده تان پی ببرید، اما مشکل زمانی بحرانی می شود که مهم ترین خواسته ها و اهدافتان در ازدواج نادیده گرفته شود.طولانی شدن زمان آشنایی شایند تاواند به شناخت بیشتر کمک کند اما باعث بروز مشکلات دیگری می شود به همین دلیل باید مشخص، هدفمند و کنترل شده باشد. در ادامه مقاله به بررسی مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج می پردازیم.
چرا مدت زمان آشنایی قبل ازدواج باید کوتاه باشد؟
دختر و پسر برای انتخاب همسر مناسب خود نیاز به یک دوره آشنایی قبل ازدواج دارند. این دوره با دوران نامزدی و یا عقد تفاوت دارد. برای آن که یک ازدواج شکل بگیرد، ابتدا باید هر دو طرف به شناخت نسبی از یکدیگر برسند. جوانان می توانند با رعایت چهارچوب های اخلاقی بدون آن که به یکدیگر وعده ازدواج دهند، به شناخت پیش از ازدواج برسند. شاید دوستی های قبل از ازدواج نامطلوب به نظر برسند، اما گاه همین دوستی ها شناخت کامل تری به هر دو طرف می دهند.
بهتر است هر دو طرف درباره افکار و عقایدشان بدون هیچ تعارف و سوءگیری صحبت کنند. اگر هر دو صادقانه خواسته هایشان را بیان نمایند، نیازی به طولانی شدن این دوره نیست. اگر مدت آشنایی ازدواج طولانی شود دختر و پسر به هم عادت کرده و وابستگی کاذب به وجود می آید. در این صورت دیگر نقاط ضعف یکدیگر را نمی بینند و بدون این که فکر کنند مناسب هم هستند یا نه تصمیم به ازدواج می گیرند.
نشانه های خطرناک در زمان آشنایی
آشنایی و دوستی مناسب است که به قصد ازدواج باشد. در برخی مواقع هدف طرف مقابل ازدواج نبوده و برای مقاصد دیگری به شما نزدیک می شود. با توجه به رفتارهای طرف مقابل تان می توانید به مقاصد او پی ببرید. در صورتی که نشانه های زیر را دیدید، به درستی ادامه رابطه بیاندیشید.
_ تقاضای رابطه جنسی
_ اصرار بر مخفی کردن رابطه از خانواده ها
_ تلاش بر جمع آوری اطلاعات از دارایی های خانوادگی تان
_ اصرار بر طولانی تر شدن مدت آشنایی ازدواج
البته توجه داشته باشید که ممکن است اصرار فرد بر طولانی تر شدن زمان آشنایی به این دلیل باشد که هنوز به شناخت کافی برای انتخاب همسر نرسیده است.
مدت زمان مناسب آشنایی برای ازدواج
زمان کافی برای آشنایی برای هر فردی متفاوت است. این زمان باید به حدی باشد که دو طرف به شناخت نسبی از یکدیگر برسند. این که می گویند مدت آشنایی ازدواج نباید طولانی شود به دلیل دلبستگی غیر منطقی بین دختر و پسر است. زمان کلی توصیه شده برای آشنایی، سه تا شش ماه است. اگر در این مدت متوجه شدید که با یکدیگر بسیار تفاوت دارید و مناسب هم نیستید، بهتر است آشنایی را بی جهت طولانی نکنید و هر چه سریع تر رابطه تان را تمام کنید.
پیش از شروع آشنایی دیگر شرایط را بررسی کنید
برای شروع یک رابطه و آشنایی فقط مدت زمان کافی نیست. ممکن است شما مدت بسیار زیادی نیز با هم وقت بگذرانید تا به شناخت برسید، ولی اگر بقیه فاکتورها نباشند این مدت آشنایی ازدواج بی سرانجام خواهد بود. شرایط کافی برای شروع رابطه و رسیدن به شناخت به شرح زیر است:
1- بالغ بودن هر یک از طرفین
2- سالم بودن رابطه
3- تناسب میان خانواده ها
4- امکانات مالی کافی
5- اعتماد در رابطه
حد و مرز آشنایی پیش از ازدواج
مدت آشنایی ازدواج باید مرزهای مشخصی داشته باشد چراکه در غیر این صورت معنا و مفهوم حقیقی خود یعی شناخت بدون سوگیری را از دست می دهد. در دوره آشنایی قبل ازدواج باید تمام تلاش خود را بکنید تا وابستگی و علاقه کاذب میان تان ایجاد نشود؛ به همین دلیل است که روانشناسان توصیه می کنند در این دوران رابطه جنسی برقرار نشود چراکه رابطه جنسی مهم ترین عامل در ایجاد وابستگی طرفین است و در این صورت دیگر نمی توانید با هوشیاری کامل طرف مقابل خود را بسنجید. کمک گرفتن از رواشناس در این دوره ضروری است چراکه حد و حدود رابطه را برای تان به طور کامل مشخص کرده و در عمل به آن شما را یاری می کند.
آشنایی برای ازدواج با روشی مطمئن
در مرحله آشنایی قبل از ازدواج بهتر است که از یک روانشناس کمک بگیرید. چرا که روانشناس به شما کمک می کند تا یکدیگر را بهتر بشناسید و در این صورت زمان آشنایی بی جهت طولانی نشده و از بروز مشکل در این زمینه پیشگیری می کند. مشاوره قبل از ازدواج به شما این امکان را می دهد تا معیارهای ازدواج خود را به طور واقعی مشخص کنید.