دنیای دکوراسیون داخلی با تمام زیبایی هایش از نکات ریز و حتی پیچیده ای برخوردار می باشد. در مطالب قبلی ساختمانچی در مورد بسیاری از این نکات به گفتگو پرداخته ایم. آن چه که در این مطلب به بیان آن خواهیم پرداخت، معرفی دیوار شاخص (accent wall) در دکوراسیون داخلی می باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
دیوار شاخص
در طراحی دکوراسیون داخلی، دیوار شاخص به دیواری گفته می شود که طراحی آن در مقایسه با سایر دیوارهای اتاق متفاوت می باشد. این تفاوت می تواند در رنگ، طرح و حتی بافت دیوار نسبت به سایر دیوارهای هم جوار دیوار شاخص باشد. برای مثال این امکان وجود دارد که از یک رنگ غالب برای این دیوار استفاده کرد. هم چنین می توان از یک کاغذ دیواری طرح دار برای طراحی آن استفاده کرده و برای سایر دیوارها یک طراحی ساده در نظر گرفت.
حال سوال اینجاست که هدف از طراحی چنین دیواری چیست؟ یکی از نکات مهمی که در طراحی دکوراسیون داخلی باید به آن توجه شود، ایجاد نقطه کانونی می باشد. نقطه کانونی به قسمتی از اتاق گفته می شود که توجه افراد به محض ورود به آن جلب می شود. از این رو توجه به طراحی آن بسیار حائز اهمیت می باشد. هدف از طراحی دیوار شاخص، می تواند ایجاد نقطه کانونی در اتاق باشد. هم چنین در صورت استفاده از المان های تزئینی بر روی دیوار شاخص، می توان از آن برای برجسته سازی این المان ها استفاده کرد.
دیوار شاخص می تواند در برجسته سازی ویژگی های اتاق به شما کمک کند. برای مثال در صورتی که سقف خانه بلند باشد، می توانید با قرار دان المان های تزئینی عمودی شکل مانند قاب عکس های تزئینی عمودی، سقف اتاق را بلندتر نشان دهید.
روش های نمایان کردن دیوار شاخص
تصور بیشتر مردم از دیوار شاخص دیواری ساده است که رنگ متفاوتی با دیگر دیوارها دارد. این راه بسیار خوبی برای ایجاد یک دیوار شاخص است اما تنها یکی از راه ها است. به کار بردن کاغذی با طرح، رنگ یا بافت قوی بهترین روش است. البته از طیف های مختلف رنگی کاغذ دیواری هم در کل فضا استفاده کنید و رنگ پر رنگ تر و براق تر را برای دیوار شاخص بگذارید. نصب مجموعه ای از تابلوها روی یک دیوار راه حل دیگری برای خلق یک دیوار شاخص است. چسباندن پوستر هم راه دیگری است.
نکات در خصوص دیوار شاخص
وقتی می خواهید برای دیوار شاخص خود رنگ و طرح انتخاب کنید، فکر کنید که به دنبال ایجاد چه تأثیری در بیننده هستید. رنگی تیره باعث می شود دیوار نزدیک تر به نظر برسد و رنگ روشن تأثیر عکس دارد. همین قاعده در خصوص طرح های درشت و ریز هم صادق است. یعنی طرح های درشت سبب می شوند دیوار نزدیک تر به نظر آید و طرح های ریز آن را دورتر می برند. دیوار شاخص باید اتاق را برجسته کند نه اینکه دیگر ابعاد و وسایل اتاق را در خود فرو ببرد. چیزی را که با سبک کلی اتاق و وسایل دیگر آن همخوانی ندارد، انتخاب نکنید.
رنگ آمیزی دلخواه یک دیوار به سلیقه خودتان
اثری از دیوارهای سفید و تمیز، که معمولا در بین رنگ های مناسب برای اتاق نشیمن و پذیرایی مشاهده می کنیم، دیده نمی شود و رنگ آمیزی درهم موجب ایجاد دیواری شاخص به سبک معاصر شده است. این طراحی مربوط به شرکت طراحی داخلی “بلک لاکر” در لس آنجلس بوده که دیوار شاخصی در اتاق خواب به منظور جذب بیشتر نور خورشید ایجاد کرده است.
برای ایجاد چنین تصویری در اتاق خواب، تیم طراحی علاوه بر رنگ آمیزی متفاوت دیوار به رنگ مبلمان و کوسن ها و سایر لوازم اتاق خواب هم توجه داشته اند و در انتخاب آن ها از رنگ های ساده و ملایم استفاده کرده اند. افزودن چراغ های آویز به این محیط موجب شده در اتاق احساس آرامش بیشتری ایجاد شود.
دیواری با ویژگی های پارچه مانند
اگر شما دوستدار استفاده از الگوهای پارچه ای در اتاق نشیمن خود هستید و در عین حال انتظار دارید این الگو با فضای منزل شما هماهنگ باشد، می توانید از دیواری با پارچه های پیش ساخته استفاده کنید که یکی از دیوارپوش های خلاقانه به حساب آمده و هزینه خریداری و نصب آن ها هم زیاد نمی باشد. این دیوارها یکی از بهترین مدلهای دیوار شاخص محسوب می شوند. اما اگر قصد دارید خودتان چنین دیواری بسازید، ما راه آن را به شما نشان می دهیم. جنس این دیوارها از پارچه تمام پنبه ای سبک بوده که بر روی تخته ای بسیار سبک سوار می شود. یکی دیگر مواد تشکیل دهنده این دیوار نشاسته مایع می باشد. برای اتصال پارچه پنبه ای به تخته، از روش قلاب بافی استفاده شده و در نهایت روی پارچه لایه نازکی از نشاسته به صورت یکپارچه پاشیده می شود.