دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

آشنایی با موزه موسیقی تهران 

سه شنبه، 14 تیر 1401
همانطور که می‌دانید شهر بزرگ تهران به عنوان پایتخت ایران میزبان موزه‌های متنوعی است که یکی از آن‌ موزه‌های معروف، موزه موسیقی نام دارد. موزه موسیقی یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری جذاب و متفاوت تهران است که سالانه گردشگران بسیاری از آن بازدید می‌کنند. اطلاعات کامل‌تر به همراه آدرس و مسیر دسترسی را اینجا بخوانید!

تهران به عنوان پایتخت کشور میزبان موزه های متعددی است؛ به طوری که با لقب شهر موزه ها شهرت دارد. بخشی از این موزه ها، به موضوعات هنری اختصاص دارند و در کنار گالری های متنوع، تهران را به مقصدی جالب توجه برای هنردوستان و هنرمندان تبدیل کرده اند. از جمله موزه های هنری و جاذبه های گردشگری تهران، می توان به موزه موسیقی اشاره کرد. این موزه جالب در راستای حفظ آثار و ارزش های هنرمندان عرصه موسیقی و معرفی آن ها و حفظ میراث موسیقی ملی تاسیس شده است. با ساعد نیوز همراه باشید.

تاریخچه موزه موسیقی تهران

ساختمان فعلی موزه در سال ۱۳۵۱ ساختمان مسکونی بوده که سال ها بعد یعنی در سال ۱۳۸۲ به خاطر محل مناسب و فضای کافی مورد بازسازی قرار گرفت و به موزه ماندگار و محلی برای نمایش هنر ایرانی تبدیل شده است و این موزه در سال ۱۳۸۸ در این محل افتتاح گردیده است. موزه موسیقی از موزه های تهران دارای سه طبقه است و حدودا ۲۴۰ ساز از ۲۰۰ نوع مختلف نگهداری می شود و شامل بخش های مختلفی مثل سالن نمایش سازها (سازهای کوبه ای، زهی، بادی، سنتی و زهی نواحی)، گنجینه موزه، آرشیو صوتی و تصویری، کتابخانه تخصصی، کارگاه نمایش مراحل ساخت ساز، انبار ویژه نگهداری سازها، مخزن محصولات مکتوب، کافی شاپ و بخش سمعی و بصری است. موزه موسیقی که جزو موزه های جدید کشورمان است، برای شهروندان تهرانی به خصوص اهالی تجریش و نیاوران جزو مرکزی رسمی برای گردش محسوب می شود. موزه های موجود در شهرهای مختلف یکی از عوامل موثر در توسعه گردشگری شهری و توسعه صنعت گردشگری ایران هستند؛ بر همین اساس، موزه موسیقی ایران نیز یکی از محل های جذاب برای اهالی موسیقی و سینما و میراث فرهنگی است

در آرشیو موزه موسیقی، نخستین صفحات موسیقیایی ضبط شده به دستور مظفرالدین شاه قاجار در دسترس است و این آرشیو جزو غنی ترین مجموعه های موسیقی کشور به حساب می آید. آدرس موزه موسیقی در خیابان مقصودبیک است و در سه راه تختی، کوچه نمازی، پلاک ۹ قرار گرفته است. این موزه با ساختمان و حیاط بسیار دیدنی دارای کافه ای است که می توانید ساعت ها آنجا بنشینید و اوقات خوشی بگذرانید. بخشی از سازها به موزه موسیقی به امانت داده شده و بخشی از آنها به موزه اهدا شده و بخشی دیگر نیز از سوی موزه خریداری شده اند.
در سالن سازها، سازهای کوبه ای، بادی و زهی و سازهایی از نواحی مختلف ایران وجود دارند که این سازها متعلق به محمدرضا درویشی، آهنگساز و مولف دائرةالمعارف سازهای ایران و مجید کیانی، نوازنده سنتور از جمله آنهاست. سالن سازهای زهی و بادی در طبقه همکف قرار گرفته و شامل دو بخش است؛ در بخش سازهای بادی انواع سازهای خودصدا، نی ، نی لبک و سوتک ها و در بخش سازهای زهی، سازهایی مثل زه مضرابی آرشه ای وجود دارند. در سالن سازهای کوبه ای نیز انواع سازهای کوبه ای مثل تنبک و طبل در طبقه همکف وجود دارند و سازهای متعلق به میرزا عبدالله، کیهان کلهر و محمد عشقی از نوازندگان مطرح سنتور به موزه اهدا شده اند.
آرشیو صوتی و تصویری موزه و کارگاه سازسازی نیز یکی از جالب ترین بخش های این موزه است. در این بخش، آرشیوی از محمد علی گلشن ابراهیمی، گردآورنده آثار صوتی ایران به موزه اهدا شده که از کامل ترین مجموعه هاست. از اشیای موجود در این موزه می توان به چوبی اشاره کرد که از حشمت سنجری به یادگار مانده، زمانی که وی رهبری ارکست را برعهداه داشت یا ساعت و لباس های علی تجویدی، سنتور ملک حسین همگی در این موزه نگهداری می شوند. برای دیدن گرامافون و صفحه های قدیمی و کتابخانه تخصصی با ۳۰۰۰ کتاب نیز آدرس همینجاست.

بخش های موزه موسیقی تهران

سالن های نمایش سازها شامل سازهای کوبه ای، بادی، زهی، سنتی و زهی نواحی است. در این سالن ها سازهای نفیسی را می توانید مشاهده کنید که بسیاری از آن ها از اساتید موسیقی به امانت گرفته شده اند؛ مانند سازهای استادانی چون محمدرضا درویش و مجید کیانی. در کنار بازدید از سازها، سیستم پخش صوتی اطلاعات سازها به عنوان راوی نیز شما را بیشتر با آن ها آشنا خواهد کرد. لازم به ذکر است که موزه تعدادی از این سازها را خریداری کرده و تعدادی را به امانت گرفته است و برخی نیز از سازهای اهدایی به موزه هستند.

  • سازهای زهی و بادی: سالن سازهای زهی و بادی در طبقه همکف، شامل دو بخش است؛ در بخش سازهای بادی انواع سازهای خودصدا، نی ها، نی لبک و سوتک ها را خواهید دید و در بخش سازهای زهی سازهایی مانند زه صدای مضرابی و زه صدای آرشه ای دیده می شود.
  • سازهای کوبه ای: در سالن سازهای کوبه ای در طبقه همکف، انواع سازهای کوبه ای دوطرفه و یک طرفه و در سالن سازهای سنتی، انواع سازهای زهی، مضرابی و ارشه ای و سازهای کوبه ای سنتی ایرانی مانند تنبک دیده می شود.
  • سازهای اهدایی: طبقه دیگر تالار مختص نمایش سازهای اهدایی است که هرکدام قدمتی طولانی دارند و متعلق به اساتید موسیقی بوده اند؛ استادانی مانند میرزا عبدالله، استاد عشقی و کیهان کلهر.
  • آرشیو صوتی و تصویری: آرشیو صوتی و تصویری موجود در موزه نیز آرشیو صوتی و تصویری زنده یاد محمد علی گلشن ابراهیمی است که سال ها برای جمع آوری آن زحمت کشید و سپس آن را به موزه اهدا کرد. علاوه بر این آرشیو مجموعه های ارزشمند دیگری نیز به آن افزوده شده است که به همت کارکنان موزه در حال دیجیتالی شدن است.
  • گنجینه موزه: در بخش بسیار جالب توجه گنجینه موزه با آثار و یادگارهای جالبی از اساتید موسیقی مواجه می شوید؛ آثاری مانند چوب رهبری ارکستر حشمت سنجری، ساعت شماته دار استاد علی تجویدی، سنتور استاد ملک حسین و تقویم رومیزی تقی مسعودیه.
  • ضبط و پخش موسیقی: سالن دیگری که توجه شما را جلب خواهد کرد بخشی مربوط به وسایل ضبط و پخش موسیقی قدیمی است.
  • کتابخانه تخصصی: بخش دیگری از این موزه کتابخانه تخصصی آن با مجموعه ای نفیس از ۳۰۰۰ کتاب در ۶۰۰۰ جلد است که ۱۶۰۰ عنوان از آن در حوزه هنر و ادبیات و خصوصا موسیقی است. البته قرار است بخش الکترونیک این کتابخانه نیز برای مطالعه الکترونیکی کتاب ها و ارتباط با دیگر موزه های دنیا راه اندازی شود. از بخش های تازه راه اندازی شده موزه نیز سالن آمفی تئاتر و استودیوی آن است.

چگونه به موزه موسیقی تهران برویم؟

  • آدرس: میدان تجریش، خیابان دربندی، خیابان موزه، پلاک ۹

برای رسیدن به موزه موسیقی تهران می توانید از مترو استفاده کنید و در ایستگاه تجریش پیاده شوید سپس خود را با کمی پیاده روی به میدان تجریش برسانید و از آنجا وارد خیابان دربندی شوید و مسیر را ادامه دهید تا به موزه برسید. همچنین هر کجای تهران باشید می توانید اتوبوس هایی را سوار شوید که مقصدشان پایانه ی تجریش است، بعد از پیاده شدن در ایستگاه تجریش، وارد خیابان دربند شوید.

همچنین اگر در زمان یا ساعات شلوغی به موزه رفتید و برای اتومبیل خود جای پارک پیدا نکردید می توانید از پارکینگ شهرداری تهران در کنار امامزاده صالح (ع) استفاده کنید. یادتان باشد سری هم به بازار تجریش تهران بزنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل اکسپت مقاله
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم